Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasa Fanı montaj bilgilendirmesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bildiğim kadarı ile fanların bir tarafı dışarıdan hava üfler, diğer tarafı içerdeki havayı dışarı atar.Kasanın arkasındaki içeri hava üfler önündekide dışarıya havayı atar.Yanlara-alta-üst kısıma fanı hangi şekilde monte etmemiz gerekiyor? veya bilgi yanlışım mı var?
hangi taraf hava içeri verir hangisi dışarı verir yazarsanız sevinirim.
Mesaj tarihi:

Fanın kağıdının falan olduğu kısımdan üfler. Fanın en orta kısmında bir taraf sabit kablonun girdiği kısım, diğer taraf ise pervanenin bıçaklarının çıktığı kısım. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Çalışırken elini koyar bakarsın emin olamıyosan.

edik:

Fana bu şekilde bakarsan suratına hava üfler.

Mesaj tarihi:
alt kısımdan içeriye hava vermek çok değiştirir mi? alt kısım yere nerdeyse sıfır nereden havayı alıp içeriye verecek ki? performans düşün olmaz mı?
Mesaj tarihi:
arkadaki fana egzos deniyor. işlemcinin hemen yanında olduğundan sıcak olan hayavayı hızlı bir biçimde dışarı atması gerekiyor.

kasa sıcaklığını düşürmek istiyosan arkadaki fan dışarı atacak havayı.
Mesaj tarihi:
şöyle elimde cpu fanı (thermaltake typhoon) ve 2 adet kasa fanı var (kasada ön ve arkada fan mevcut).Elimdeki 2 fanı nereye koysam işime yarar onu düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
egzos fanına mı koyacaz filtreyi? zaten havayı dışarı üflüyorsa toz başka bi yerden giriyor olamaz mı? o zaman oraya mı filtre koycaz? bu filtre nası bişi?
Mesaj tarihi:
hangi tarafa hangi fan ne tarafa üflemesi gereklidir diye bi kurallar yok.
sen en iyi hava sirkülasyonunu nasıl gerçekleştirebileceğini düşünüyorsan öyle monte edebilirsin.
biraz gözlem ve biraz mantıkla işi halledebilirsin.
Mesaj tarihi:
Bu arada bazı fanlarda çerçevenin iç kısmında ufak bi ok olur havanın yönünü gösteren. Hepsinde de olabilir bilemiyorum ama, kıytırık bi 12mm fan vardı eski kasamda, onda bile gösteriyodu yönü.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
resimdeki fanı çalıştırsan suratına üfler öyle diyim. pervane bıçaklarının şeklinden de belli olur. Ya olmadı çalışırken elini tut bak nereye üflüyo diye. foruma yazmaktan daha kolay sdfsa
  • Yeni Oluştur...