Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi kartı hakkında bi soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi şöyle bi durum var, benim kartta 50liralık borç gözüküyodu, ama gelecek iki ay da 25er den taksitim oldugu için ben direk 100 yatırdım. benim bu yatırdıgım fazladan 50liranın boşa gitme gibi ihtimali olmaz degil mi?

ayrıca müşteri kullanım limiti ile kullanılabilir limit arasındaki fark ne?
Mesaj tarihi:
Masquerade said:

Limit 750
borclar 150
mevcut limit 600 diyelim.

Eger 250 lira odersem borc sifirlanip limitim mi artacak?

oha nasıl mantıksız bir mesaj bu.
adamın başka borcu yokmuş 50 TL. dışında+50 Tl. fazla ödemiş
Mesaj tarihi:
Ya aloooo. Öyle şerefsiz falan yazmayalım.

Kredi kartında fazladan yatırdığınız paranız varsa, o parayı bankamatikten çekerseniz nakit çekim ücreti artı faiz ödersiniz. Yani o para benim, gider çekerim diye düşünmeyin...
Mesaj tarihi:
hmm benim olay biraz daha detaylı anlatmam lazım sanırım.

kredi kartının limiti 400lira bu arada

dün kredi kartıma para yatırdıgımda 97,61 lira borç vardı, 50 lira yatırdım sonuç:

toplam borç: 47,61
müşteri kullanım limiti: 250.65
kullanılabilir limit: 300,65

az önce netten 67 liralık daha alışveriş yaptım kredi kartından

sonra tekrar para yatırmaya gittim bankamatige borç hala 47 lira gözüküyor ben de limiti arttırmak için 100 lira daha yükledim şimdi

toplam borç: 0
müşteri kullanım limiti: 234,72
kullanılabilir limit: 334,72

şimdi benim anlamadıgım (67 liranın daha işleme geçmedigini varsayıyorum)

müşteri kullanım limiti: 250,65 miş 234,72 olmuş?
kullanılabilir limit: 300,65 miş 334,72 olarak artmış

yani benim şu an bu kredi kartımdan tek seferde yapabilecegim maksimum harcama ne kadar?
Mesaj tarihi:
Kredi kartında hiç borcunuz yok. Siz gidip bu karta 100 tl yatırıyorsunuz.

Sonraki gün gidip bankamatikten nakit çekim yaparak 100 tl yi geri çekiyorsunuz.

Nakit çekim ücreti ve faiz ödersiniz. Aksi olsaydı kimse bankalara havale masrafı ödemez, birbirlerinin kredi kartlarına para yatırıp (kredi kartı borcu ödemesine masraf yoktur) sonra gidip bankamatiklerden çekerlerdi...
Mesaj tarihi:
@kerim o hesapta bi gariplik var. senin yanlış yazdığını veya gördüğünü düşünüyorum

234,72 - 334,72 rakamları çok benzer olmuş :) Bu müşteri limiti ve kullanılabilir limit bankalarda farklı anlamlara gelebilir.

Genel olarak müşteri limiti = kart limitidir. Kullanılabilir limit de, bütün borçlarınız çıktıktan sonra kartla yapabileceğiniz maksimum harcama tutarıdır...
  • Yeni Oluştur...