nameless Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 uzun zamandır öğrenmeye başlamak istiyorum. c# konusunda iyi olduğuma inanıyorum (brainbench'ten 2.0 için 3.84 skorla sertifika kazanmıştım) bu nedenle çok zorlanacağımı düşünmüyorum. google ile bazı tutorial'lere ulaştım fakat buradan da fikir almak istedim. tavsiye edeceğiniz tutorial var mı? jee, j2se gibi araçlardan hangilerine yönelmek gerekir? java ile ilgilenmek isteyenlere de yardımcı olur bu başlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 ee, se ve me farklarina bakarak sen karar ver o kismina. Kaldi ki stardart edition gayet yeterli. onun disinda ben soyle bi kaynak buldum java dili icin; Kaynagi gorebilir miyiz Tim bey =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 turktorrent.biz e bi bak orada baya bolca vardı denk gelmiştim hala vardır uyelik açık sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Java için kaynağa ihtiyacın yok madem C# a hakimsin. C# denilen nane Java nın yolundan devam eden, Microsoft virtual machine üzerinde code koşalım bizde hevesinin sonucu, kötü demiyorum tabii ki gayet başarılı. workspace mantığı packaging le aynı, class mantıgı tamamen aynı, biraz inheritance da ufak aydınlanmalar yada hayal kırıklığı yaşadıktan sonra takır takır yazmaya başlarsın. Syntax a gelince, max 2 gün diyorum onada. Ihtiyacın yok ama yinede vereyim. Kaynak olarak çok önceden vermiştim sanırım, www.javaalmanac.com Pratik, günlük hayatta ihtiyac duyabileceğin çok güzel örnekler var. Eski bir kaynak ama startup için yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Syntax C# ile %90 aynı diyebilirim. Keyword'lerde ufak tefek farklılıklar var. Subclass tanımlarken ":" kullanmıyorsun da "extends" diyorsun. "is" demiyorsun da "instanceof" diyorsun vs. C# öğrenirken gözüme çarpan en büyük farkılılık C#'daki property konsepti olmuştu. Java'da eşdeğeri yok, getter ve setter metodları kullanıyorsun sadece. Ha bir de coding guidelines farklı biraz. Microsoft kalkmış Java'dan farklı olmak için inadına yeni kurallar koymuş sanki: "hadi metod parantezlerini yeni satırda başlatalım, hadi değişken isimlerini büyük harfle başlatalım" ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 di said: ee, se ve me farklarina bakarak sen karar ver o kismina. Kaldi ki stardart edition gayet yeterli. onun disinda ben soyle bi kaynak buldum java dili icin; Kaynagi gorebilir miyiz Tim bey =P Ufak bir ekleme yapayım, standart edition, micro edition ve enterp. eddition lar tamamen farklı amaçlara yonelik paketler, yeterlilik den ziyade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 C# bilen birisi Java'ya çok kısa sürede alışıyo. Açıkçası Java kullanmadan önce C ve türevlerinin fanatiğiydim ama Java aşırı eğlenceli geldi. C#'tan daha zevkli ve rahat bana kalırsa. Öte yandan, çok lazım değil belki de, Java'nın thread sınıfını daha kullanışlı buldum. .NET'teki System.Threading.Thread sınıfından inherit edemiyosun. Java'da ise kendi worker sınıfını yazıp bi güzel thread sınıfını kalıtıyosun mis gibi oluyo. Edit: C#'taki property olayını çok sevdim ben gerçekten. Microsoft çok güzel iş yapmış orda. Java'da veya C++'ta bi şeyler yazarken arıyorum o özelliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 teşekkürler cevaplarınız için. jrm indirdim, eclipse indiriyorum ide olarak. eclipse dışında ide tavsiyeniz olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 J# denilen nanede syntax olarak ayni galiba java ile? cokmu sallama oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 nameless said: teşekkürler cevaplarınız için. jrm indirdim, eclipse indiriyorum ide olarak. eclipse dışında ide tavsiyeniz olur mu? IntelliJ IDEA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 nameless said: teşekkürler cevaplarınız için. jrm indirdim, eclipse indiriyorum ide olarak. eclipse dışında ide tavsiyeniz olur mu? Ben okulda eclipse kullanıyodum, şimdi NetBeans kullanıyorum. İkiside iş görüyo gerçi ama işte NetBeans özellikleri açısından daha gelişmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 java dünyasına yabancıyım ama.. 1- netbeans'in geliştirmesi bir süredir durmuş. oracle sun'ı aldı ve oracle dahi netbeans kullanmıyor. geleceği yok gibi görünüyor netbeans'in.. 2- eclipse is dominating!! gooodlike!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 El-Barto said: nameless said: teşekkürler cevaplarınız için. jrm indirdim, eclipse indiriyorum ide olarak. eclipse dışında ide tavsiyeniz olur mu? Ben okulda eclipse kullanıyodum, şimdi NetBeans kullanıyorum. İkiside iş görüyo gerçi ama işte NetBeans özellikleri açısından daha gelişmiş. Ne açıdan gelişmiş? GUI designer dışında NetBeans'in bir artısını göremedim ben. Ayrıca Eclipse sadece bir Java IDE'si değil. Önceden genel bir IDE geliştirme platformu olarak doğmuş, şimdi ise Eclipse Rich Client Platform (RCP) gibi framework'ler saolsun bir çok değişik amaçta programlar geliştirmek için kullanılabiliyor. Çalıştığım yerde geliştirdiğimiz güvenlik analiz programını RCP, EMF, GMF gibi Eclipse framework'leri ile geliştiriyoruz mesela. Hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için çok büyük bir rahatlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ya yeni konu açmaya değer görmedim, hazır tartışıyorken hemen sorayım dedim, kusura bakmayın sdf okulda c# gösteren asistan int a=new int(); int b=a; derseniz b referans tipi olur, a'nın gösterdiği değeri gösterir b, a değişirse b de değişir vs dedi lakin böyle olmuyor düz value veya struct ise, classa bağlayınca dendiği gibi oluyor adam mı yanlış söyledi yoksa benim bilgisayarda mı sorun var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 bir an java zannettim verdiğin code u, primitive type a new diyen eller kırılsın diye giricektim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mirage said: Ne açıdan gelişmiş? GUI designer dışında NetBeans'in bir artısını göremedim ben. Ayrıca Eclipse sadece bir Java IDE'si değil. Önceden genel bir IDE geliştirme platformu olarak doğmuş, şimdi ise Eclipse Rich Client Platform (RCP) gibi framework'ler saolsun bir çok değişik amaçta programlar geliştirmek için kullanılabiliyor. Çalıştığım yerde geliştirdiğimiz güvenlik analiz programını RCP, EMF, GMF gibi Eclipse framework'leri ile geliştiriyoruz mesela. Hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için çok büyük bir rahatlık. Ya ben j2me için kullanmaya başladım netbeansi, dediğin gibi gui designerı var ve emulator'u falan hoşuma gitmişti. Gerçi uzun süredir java kullanmıyorum ama ilk yazıda da sölediim gibi ikiside işimi görüyodu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Fly said: ya yeni konu açmaya değer görmedim, hazır tartışıyorken hemen sorayım dedim, kusura bakmayın sdf okulda c# gösteren asistan int a=new int(); int b=a; derseniz b referans tipi olur, a'nın gösterdiği değeri gösterir b, a değişirse b de değişir vs dedi lakin böyle olmuyor düz value veya struct ise, classa bağlayınca dendiği gibi oluyor adam mı yanlış söyledi yoksa benim bilgisayarda mı sorun var ? Asistan yanlış gibi. MSDN said: new Operator The new operator is used to create objects and invoke constructors, for example: Class1 MyClass = new Class1(); It is also used to invoke the default constructor for value types, for example: int myInt = new int(); In the preceding statement, myInt is initialized to 0, which is the default value for the type int. The statement has the same effect as: int myInt = 0; http://msdn.microsoft.com/en-us/library/51y09td4%28VS.71%29.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 asistan gerizekaliymis, ayrica primitive typelari oyle initialize eden adami doverler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 veya şeyi sorayım, primitive ve structlarda kopyasını alıyor her şekil, stackte yaratıyor class array vsde heapte yaratıp o instance'ı göstertiyor y=x yapınca da y de aynısını gösteriyor (kopyasını değil) doğru mu anladım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nationale Volksarmee Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 y=5 x=y y=6 bu durumda y=6 x=5 dir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 javanın dili olsa da konuşsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 yarın sınavım var.hadi hayırlısı.gelipte bu konuya soru sorarsam şaşırmayın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Mirage, Good practice başlığı açıp, sticky olsun mumkunse, kısa kısa orayı update etsek butun ahalice. Zaman zaman temizlik de yapılır orda distile bir şekilde durur. Öğrenmeye başlamış yada orta seviyede yazan arkadaşlara pek bi yararı dokunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 -eclipse kullan -j2ee ögren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Ceday yasiyo musun sen ya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar