SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 beyler nükleer gerekli red alert de bile nükleer santral kurmadan belini dorultamıyordun, gerçek hayat lan bu birde bilinçsiz greenpeaceci gençlik propagandasından kurtulun, millet de manyak değil ülkeyi berbat etsin; ki üstte birçok wall of text olmuş konuyla ilgili, özetlersek, tehlikeli birşey değil günümüz teknolojisinde çok fazla da gerekli selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Yahu, Avrupada Almanya hariç Nükleer olmayan ülke yok. Bir ülke Nükleer olmadan belli başlı bir güç olamaz. Bizde ise Gerizekalı greenpeace gelmiş olmasın da olmasın. Gİdin önce kendi ülkenizde nükleer'leri kapattırın, sonra gelin TÜrkiyeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 grinpis üyeleri hep boş beleş insanlar zaten. boş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Şu an enerji açığımız ne kadar? Yani ne kadar elektrik üretiyoruz, ne kadar harcıyoruz, bir santral ne kadar enerji verebiliyor? Bunları bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Zaten türkler yapmayacakki , o nereden çıktı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 http://www.ecofriend.org/entry/eco-tech-spanish-wind-farms-outperform-11-nuclear-power-stations-with-record-output/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Rüzgar Tribünleri her yere kurulamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 al o zaman http://www.sustainlane.com/reviews/turkey-is-getting-ready-to-harvest-its-renewable-energy-potential/USMLW7XHC1W98XCSY44172JOMO3A Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Her yere kurulamıyor, okyanus akıntısı ülkemizde mevcut değil, kapladıkları alan çok fazla, yaptıları Co2 salınımı çok yüksek vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Sen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak istedikten sonra seçenek çok. Mesele yatırımı yapıp uzun vadede kazanç sağlamayı kabul edip etmediğin. Ayrıca başlıkta öyle bir muhabbet dönmüş ki sanki nükleer santralde 1 koyuyorsun 10 enerji alıyorsun. Yakıtı çorumdan mı getiriyorsun, bunun saklama masrafları vs. olmayacak mı? Türkiye mevcut durumuyla nükleer santrale yönelirse kazançlı mı çıkacak? Bu sorularla ilgili bir araştırma var mı mecvut, yazdıklarınızı neye göre yazıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 hükümetin umrunda falan değil bu verimli enerji hede hödö. hayvan gibi para var işin ucunda ve işe siyaset de karışıyor aynı helikopter ihalesinde olduğu gibi. o yüzden her şekilde NUKE SUFER mesajı empoze edilecek tabii ki. maksat batıya hoş görünmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 NUKE SUFER tabii ki de. kısa vadede elektriği dışarıdan alarak yapacağımız zararı nükleer kurarak karşılamak, epik. $$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 açsınlar hemen homersimpson olarak başvurucam. mutlu huzurlu bir hayatım olacak ondan sonra bak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 ahahahahaha tam onu yazmaya girmiştim sadasdas.homer olalım hepimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunkelzahn Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 iki gün önce radikalde bi haber okudum uranyum üzerine.UAEK başkanı muhammed baradey iran'ın zenginleştirdiği uranyumu türkiye'ye göndermesinin hem abd ve avrupa kaygılarını(nükleer silah tehlikesi) hem de iran açısından kaygıları gidericek bi gelişme olabilceğini söylemiş.haberden anlaşılan iran sıcak bakmamış buna ve konu kapanmış. batı ülkelerinden geçtim bi iran kadar bile olamıyor muyuz bu konuda?yani elbette bu işin belli protokolleri var da bayağı bi reformcu ülke olduk biz yahu lol, haydi türkiye enerji reformu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Greenpeace nedir ya gidin woodstock a ff. Nükleer santral (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 tinkibinki said: Sen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak istedikten sonra seçenek çok. Mesele yatırımı yapıp uzun vadede kazanç sağlamayı kabul edip etmediğin. Ayrıca başlıkta öyle bir muhabbet dönmüş ki sanki nükleer santralde 1 koyuyorsun 10 enerji alıyorsun. Yakıtı çorumdan mı getiriyorsun, bunun saklama masrafları vs. olmayacak mı? Türkiye mevcut durumuyla nükleer santrale yönelirse kazançlı mı çıkacak? Bu sorularla ilgili bir araştırma var mı mecvut, yazdıklarınızı neye göre yazıyorsunuz? Bodoslama mesja atmak yerine konuyu biraz okusan sorunlarının hepsinin cevabını alıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Greenpeace'e kafam girsin. Nukleer enerjiye muhtaciz, bunu nasil anlayamiyorlar ben onu anlamiyorum. Ota boka eylem yapiyorlar dunyaya en ufak faydalari yok adamlarin, o begenmedikleri nukleer enerji tesislerini yapanlar, o tesiste calisanlar sayesinde cocuklari rahat edicek ama ileride. Dunyanin anasini belledik, 20-30 sene sonra dunyadaki nehirlerden kac tanesi kalicak acaba? Ruzgar enerjisi zaten komik birsey, benim eve yetmez bi degirmenden cikan enerji. E termik sentraller zaten hem havayi kirletiyor hem de kullandigi kaynaklar limitli. Nukleer enerji ise atom denen sey var oldugu surece olacak yani. Kisaca, nukleer enerji istemeyen insanlar lutfen elektrik kullanmayi biraksinlar, Amishlerin yanina tasinmayi dusunebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 benim anlamadığım şey şu.. nükleer santralden çıkan atığı neremize sokacağız? (betona gömeriz iyi bir alternatif değil 10k yılda ne olur bilemiyoruz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 ruzgarla enerki üretimi benım evime yetmez diye bişeyi nasıl soyliyebiliyosun anlamıyorum ben. ispanyanın enerji üretiminin %50'sine varacak nerdeyse. al bozcada'da kac tane gül var, 5 tanemi 6 tanemi ne. bütün adayı destekliyo yaz kış, üstüne satıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 nükleer karşıtı herkesi greenpeace'çi ilan etmek niye ben onu anlamadım. gp gayet kolpa bi örgüt benim gözümde. ama nuke konusunda insanlar bilinçlendirmek gerek. tesis ki 5 milyar dolara varan bir yatırım, yurtdışından. yakıtı, sürekli yurtdışından. atıkların depolanması ayrı bir sorun. tesisi işletmek ayrı bir sorun -türkiyede bu işin ehli kaç kişi var? (hacettepe nuke dışında bölüm bile yok)- ÇERNOBİL GİBİ PATLAMAZ HOJAM YEAA demeye gerek yok. patlar demiyoruz. ama daha iyi çözümler olabilir. zira uzun vadede bunun her şeyi bizim elimizde patlayacak yine. her şey yurtdışı kaynaklı olacağı gibi üstüne atıkları da yüzde yüz bize kitleyecekler. memleketi zaten bok götürüyor, bir de radyoaktifiyle uğraşacağız. ha benim işime gelir. atık depolamada hayvan gibi para var açıkçası. farklı çözümleri araştırın. google dan bakın ya çok bişi değil. wind power diye bir bakın. avrupalılar ne yapıyor görün. ondan sonra tamam tekrar konuşalım, ama RÜZGAR GÜLÜ KUŞLARI ÖLDÜRÜYO HAJI YEEA :(( benzeri komik efsaneleri artık atlatalım lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 BabacumMostors said: benim anlamadığım şey şu.. nükleer santralden çıkan atığı neremize sokacağız? (betona gömeriz iyi bir alternatif değil 10k yılda ne olur bilemiyoruz)Afrika'ya depolucaz onlari, zaten normal sartlar altinda kanser olacak yasa kadar yasamiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 abi karşı kıyıya da kurdular zaten bakınız civilization4 e rada da nereye yel değirmeni kurulmuşsa orlara aynen dikiyorlar santrali :) yani türkiye rüzgar bakımından zengin kaldı ki hollandada insanlar denizdeki dalgalardan elektrik üretmeyi başardılar nükleer "kaçak olur radyasyo olur" dan ziyade bu santrallerden çıkacak olan "atıklar" yüzünden sorun oluyor.. ne oalcak bu atıkalr? gidip geykili sahiline mi gömeceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Penthesilea said: BabacumMostors said: benim anlamadığım şey şu.. nükleer santralden çıkan atığı neremize sokacağız? (betona gömeriz iyi bir alternatif değil 10k yılda ne olur bilemiyoruz)Afrika'ya depolucaz onlari, zaten normal sartlar altinda kanser olacak yasa kadar yasamiyorlar. AHAHAHA yemine diyorum mantıklı geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Cuce said: ruzgarla enerki üretimi benım evime yetmez diye bişeyi nasıl soyliyebiliyosun anlamıyorum ben. ispanyanın enerji üretiminin %50'sine varacak nerdeyse. al bozcada'da kac tane gül var, 5 tanemi 6 tanemi ne. bütün adayı destekliyo yaz kış, üstüne satıyolar.Rew'in mesajina bakiniz efendim Ispanya konusunda, evime yetmez lafi metafordu tabi ki :) Turkiye'de bildigim kadariyla Cesme ve Bozcaada disinda yok bunlardan. Ciddi olarak tum ulkeyi destekleyecegi gibi bir arastirma falan varsa yapsinlar tabi ki guzel olur, da her taraf Bozcaada veya Cesme degil. Bi de nukleer enerjinin ayni zamanda silah olmasi da iyi bir nokta (yani kotu bir nokta da iyi bir nokta) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar