Havlu Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 forumtrye donmus iyice ortam. grup kuralim bence; paticikte okuma bilmeyip yazma bilen bir milyon kisi bulabilirim
pboy Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Bu forumdaki her kim Turk Milletine ve Kudretine karsi duruyorsa andlar olsun ki O sehitlerimiz bunlari goruyor ve duyuyorlardir. Her kim sehitlerimiz uzerinden pazarlik yapiyor ise bunlarida duyup ve yine goruyorlardir. Sonuc olarak o ince ellerinizle dokundugunuz klavyeler ve sukse yapmis edali gozlerinizle baktiginiz o monitorler birgun size bir baska gozle bakacaklar.. O gozler sehitlerimizin intikam dolu gozleridir. Bu yazdiklarimi su an dikkate almamaniz sizlerin sectigi yoldur. Yol yakinken M.Kemal Ataturk u anlamaya tekrar cabalayin Yol Yakinken...
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Anlamıyorsunuz galiba , tazminat ödenicek insanlar TERÖRİST değil , orda evlerinden olup mülteci hayatı yaşayan kürtler
Sam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 pboy said: Sonuc olarak o ince ellerinizle dokundugunuz klavyeler ve sukse yapmis edali gozlerinizle baktiginiz o monitorler birgun size bir baska gozle bakacaklar..
daverc Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Geçenlerde Türkiye ye gelen sözde baris grubu denen teröristlerin birinin ailesiyle görüstüler mahmur kampinda, annesiyle daha doğrusu. Röportajını okumuştum gazetede. Okuyanınız da olmuştur tahminen. Part time teröristlik yapanların ailelerine maaş bağlanması lazım bence, itirazı olan da faşodur.
Havlu Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Sam said: pboy said: Sonuc olarak o ince ellerinizle dokundugunuz klavyeler ve sukse yapmis edali gozlerinizle baktiginiz o monitorler birgun size bir baska gozle bakacaklar.. ahahahahahahhahahahha
HocaEfendi Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Eve dönenlere 5 bin TL ödenmeyecek İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Mahmur kampından geleceklere 5 bin TL yardım yapılacağı'' yönündeki haberlerin ''yalan'' olduğunu bildirdi. Haberin Devamı..
daverc Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 ''Kampın imamı Tevfik Abdullah, Türk ve Kürt kardeşliği adına Barış Grubu'nu Türkiye'ye gönderdiklerini hatırlatarak akan kanın artık durması gerektiğini ifade etti.'' Bahsettiği geçenlerde ininden çıkan terörist barış grubu. Cemaatin sıçmasına şaşırmamak lazım heralde eheh.
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Kürt köylerine yardım yapılsın, çocukların okula gitmesi için herşey yapılsın, güneydoğuda iş olanakları arttırılsın ama öyle kafadan Kürt'e de Türk'e de kurşun sıkan adama da onu destekleyen ailesine de para verilmesin. Çünkü sen verdiğin parayla zihniyet değiştiremezsin ama güneydoğuyu kalkındırırsan T.C ( TC demek de yeni moda ya.) ye olan güven artar.
Dragonmax Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Viktor said: haydi beyler topluca daga cikiyoruzve sonra da hemen iniyoruz. 5000ler cebe cukka
sir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 prawler insaf et, topiği zaten yanlış açmışsın, kasten mi yaptın yoksa çok mu gaza geldin bilmiyorum. şu haberde teröriste yapılacak herhangi bi yardım söz konusu olmadığı halde, neden öyleymiş gibi başlık attın?
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Ben Kaynak'taki başlığı olduğu gibi koydum. Şuna tıklarsan tek farkın PKK'lı yerine terörist yazdım ben, PKKlılar senin için terörist değil özgürlük savaşçısı olabilirler, ama başlığı olduğu gibi aktardım ve üstteki mesajıma kadar herhangi bir yorum yapmadım. Sadece PKK yerine terörist yazarak haberi olduğu gibi aktardım.
Eaglewingg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 kaynakta zaten muhalif bir kaynak değil. Bizzat fethullahcıların satın aldığı yandaş medyadan sadece bir tanesi.
sir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 o zaman kanaltürk de yanlış başlık atmış çünkü haberde pkk, sadece başlıkta var, haberin geri kalanında yok. dağ da yok.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 5000 yetmez, 500000 versinler. dagdan inmeye, var misin, yok musun?
Eaglewingg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 sir said: o zaman kanaltürk de yanlış başlık atmış çünkü haberde pkk, sadece başlıkta var, haberin geri kalanında yok. dağ da yok. tamam hükümet sözcüsü açıklama yaptı dağılabiliriz.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Şimdi mahmur kampında hiç terörist yok mu? Oradan avrupaya gidenler avrupada neler yapıyorlar? gibi sorular sormanın bir anlamı var mı bilmiyorum. Öyle bir anlatıyorsunuz ki,devleti yıkasım geliyor. Ne pis bir devletmiş arkadaş.Tiksindim adeta.
balon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 sir said: sizi de evinizden, yurdunuzdan kovsunlar göreyim "ah devlet baba, sana can feda" nidalarıyla dolaşıyo musunuz etrafta. tey gidi. abi terörü bitirmek için belli taviz verilmesine eyvallah diyorum ben , çünkü ülkemi düşünüyorum . Şu yola giden , harcanan milyarlarca doları düşünüyorum . Bu gerizekalı meselenin de bundan böyle ülkeme ayak bağı olmamasını istiyorum , ve toplum barışı için de benzer tavizler verilmesine razıyım . Kürt vatandaşlarımıza yapılan eziyet de malum. Yani, "Devlet Baba" her kesime zaman zaman sıkıntı vermiştir . Ciddi eziyet etmiştir. Fakat sir ,ben ve düzgün olan her insan yani bu toprağın evladı olan düzgün insanlar, o meselenin karşısında devletine "can feda" demesinler buna bir şey demem. Gerekirse kötü sözler de söylesinler , gıkım çıkmaz. Ama vatan hainliği ,çok farklı olay. Bu adamların çoğunu da marksist düşünceden yola çıkan özgürlükçü akımlar altında farkettirmeden bu yapıldı ve bu insanlar hala davalarında doğru işler yaptıklarını sanıyor . Bir kısmı da ne olup bittiğinin farkında, Pkk'nın çevirdiği dolapların farkına vardı . Pkk savaşın temsilcisiydi . Dtp neyin temsilcisi açıkçası bence belli değil. O yüzden ben yaptığın yukarıdaki genellemeyi çok etik ve ahlaki bulmuyorum söyliyeyim. Ha bu arada Kürt kardeşlerimiz , yatsın kalksın Başbakan'a dua etsinler . Başka hiç bir deli , bu mevkide bu kadar büyük bir sorumluluğun ve vebalin altına soyunmaz, başarılı olma şansı hele hele %10'dan bile azken . Vallahi diken üstünde yürüyor .
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Sir ben olduğu gibi aktardım diyorum. Sadece haberi paylaştım.
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 dasaaa said: eldar said: hadi ben dağa çıkıyorum o zaman, iş güç de yok zaten bu ara. harbi lan.. 10 kere çakma kimlikle dağa çıkıp insem.. 50melyor! toplu halde çamlıca tepesine çıkıp inelim. hem vakit kaybı olmaz.. hem de yol falan uzun sürmez. ben isterseniz ayarlayım bi kurbanlıkları koydukları çadırlardan.. kapısına, mendebur kampı falan da yazarım hatta.. ahah
dory Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 estelin mesaji Estel_Anorien said: dağdan inen teröristler topicini okurken illallah edip bir mesaj hazırlamıştım. O an atmaktan çekinmiştim ama artık atmadan duramayacağım. hem de aynı zamanda samle horizonla falan tartışmaya girecek arkadaşlara uyarı ve tavsiye içeriğinde olur. biraz wot olucak ama kusura bakmayın artık. Öteki topic için yapmış olduğum örneklemeyi bu topicte de birebir pattern olarak görebilirsiniz. öncelikle arkadaşlarımızın fikirlerini değiştiremezsiniz. bunu kabul ederek tartışmaya başlayın. kendilerinin değişik bir tartışma sistematikleri var. -öncelikle ilk karşı argümanı değerlendiriyorlar. -reddedilebilecek en ufak birşey bulurlarsa onun üzerine abanıp lol lol çok saçmasınız moduna geçiliyor -gelen cevaplar değerlendirilip a) bana kişisel hakaret ediyorsun diyorlar b) konunun gidişatıyla alakasız işlerine gelen noktayı çekip crit vurmaya çalışıyorlar. c) karşı tarafın upuzun açıklama yapması gereken abzürt bir cümle kurup yıldırıyorlar bkz Sam said: UrsusMaritimus said: E OHAAA AMA DAYANAMADIM ARTIK SAM 30 kişinin teslim olmasıyla olmuyo o yenilgi ne zaman kayıtsız şartsız silah bırakıp teslim olur o örgüt (tüm yönetim kadrosu ile birlikte ) işte o zaman teslim olmuş sayılır. bunun bir devlet değil de terörist örgüt olduğunu siz söylemiyor muydunuz? devletlerin yaptığı gibi yürümüyor doğal olarak bu işler. d) genellikle üzerinde düşünülmesi tartışılması sorgulanması gereken noktalara iman eder bir yaklaşımla sorgulamadan kabulleniyorlar bkz. Horizon said: Mahkemeye çıktılar , kararı savcı vermiyor. Tutuklama ile savcı mahkemeye gönderdi. Mahkeme de tutuklamadı serbest bıraktı. Ayrıntısını bilemiyoruz. gelen cevaplara göre genellikle a) Karşı tarafı sindirmek için hatanın karşı tarafta olduğunu kanıtlayacağını düşündükleri birkaç ithamda bulunuyorlar. Horizon said: Olanı başka yönlere çekerek çarpıtanlara karşı , olanı söylüyorum. Net olarak olanları eleştirseniz eyvallah , ama ayrıntısını bilmediğiniz bir olayda, dedikoduları gerçek kabul edip saldırdığınızda doğal olarak , ben şöyle değil böyle dediğimde savunmuş gibi oluyorum. Savcı tutuklama istemi ile tuttu arkasından biyerden emir mi ne geldiyse salındı diyorsun. Öyle mi oldu ? Mahkemeye sevkedildi bu adamlar. Çok boş beleş konuşmayalım. b) Karşının argümanlarını herkesin ortak isteği olan "terörü bitirmek, demokratikleşmek" gibi kavramları kullanarak loop halinde reddediyorlar. sayılan bir sürü argümana sadece "ama olsun ne güzel işte bakın demokratikleşiyoruz, bakın terör bitecek ama işte" gibi cevaplar vererek süreci eleştirmekten kaçınıyorlar. ve pas önceki hükümetlere atılıyor bu loopu şu quote ile gösteriyorum Cassiline said: Benim gözüme takılan mesajlar da bunlar konuda; Sam said: halihazırda zaten pişmanlık yasası var ki akp'den eski bir olay, bu durum olsa olsa pkk açısından bir teslimiyet işaretidir. bükemedikleri bileği öptüklerini gösteriyorlar bütün dünyaya. yabancı kaynaklara bakarsanız da bu olayın türk hükümetinin başarısı olarak değerlendirildiğini görebilirsiniz. "PKK açısından teslimiyet işaretidir" dediğin olayda, gelen PKK'lılardan 1 tanesi bile "teslim olmaya" gelmiyor ve bunu ifadelerinde belirtiyor. Hiçbiri "Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmayı kabul etmediği gibi, herhangi bir şekilde örgütle alakaları olduğunu/örgüt eylemine katıldıklarını kabul etmiyorlar. Kısacası ortada bükemediği bileği öpmekten çok "Geldik, gördük, hiçbir şey yapamıyorsunuz" olayı var. Bahsettiğin yabancı kaynaklar hangileri? "Hayvansever gerillalar" haberlerinin kaynaklarıyla karşılaştıracağım da. Horizon said: Böyle süreçler de her sene ortaya çıkmaz , imkan olmaz. Süreçi abuk sabuk , klişeleşmiş inat kafayla ayrıntılara takılarak sekteye uğratarak iptal etmek de bana göre akılsızlıktır. Süreç = Dağdan inip "Benim alakam yok, pişman da değilim, zaten teslim de olmuyorum" diyen adamı "Peki" deyip bırakmak Her sene ortaya çıkabilir bence ya. Horizon said: Hepsinin gelip teslim olması kötü birşey mi ? Teslim olmaya gelen yok, "Demokratik sürece yardımcı olmaya" gelenler var. Wispy said: Benim anlamadığım, eve dönüş yasası 2003'ten beri yürürlülükteyken senelerdir örgütten gelip teslim olanlar için insanların ruhu bile duymazken şimdi yazıklar olsun niye diyor insanlar ? Eve dönüş yasasından yararlanmak istemediğini belirten adamın "Pişmanlık Yasası" dahilinde serbest bırakılmasından olabilir gibi geliyor bana bazı bazı. Horizon said: Olanı başka yönlere çekerek çarpıtanlara karşı , olanı söylüyorum. Net olarak olanları eleştirseniz eyvallah , ama ayrıntısını bilmediğiniz bir olayda, dedikoduları gerçek kabul edip saldırdığınızda doğal olarak , ben şöyle değil böyle dediğimde savunmuş gibi oluyorum. Tekrar tekrar aynı şarkılar sizin için geliyor; "Pişmanlık yasasından yararlanmayı kabul eden yok", "Teslim olmaya gelen yok" Halen "net olarak olanları eleştirin" diyorsun, söylediklerinin net olmayı bırak, doğru bile olmadığını bilmeden konuşarak. üstelik cassiline in de dediği gibi sayılan yığınlarca soru işareti net ayrıntı talebiyle reddediliyor. Hükümetin açıklamadığı cevapları açıklamanızı bekliyorlar. bütün bu looptan bunalan adam da isyan edip kalayı basınca da biz banlıyoruz. Bu konuya da bir daha uğramayacağım. step by step tutuyorsunuz. cok eglenceli. ne soruya cevap vermissiniz dogru duzgun ne bisey, hala inkar etmedin bidi bidi =) teroristlere para yedirenleri oturup izlemez kimse, fyi. sonradan neden boyle oldu demesin kimse, ayaklanma cikar.
Eaglewingg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 ahahaha ben estelin bu mesajını yeni okudum. süpermiş :D. Özetlemiş adam olayı. Bu adamların mesaj attığı her topic istisnasız bu şekilde gerçekten.
sir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 bu da muhafazakarların isyanı mı oldu şimdi balon? =) biz kürtlerle aynı mücadeleyi vermedik, o yüzden bunu 100% anlamamız mümkün değil. vatan hainliği ise şu çerçeve içersinde biraz göreceli, çünkü insan ister istemez "hangi vatan?" sorusunu soruyor. seni yerinden yurdundan, dilinden, ailenden eden bir devlete, "canım feda" diyebilir misin? köyünden ailecek kovulmayı hayal edebilir misin mesela? bunun nası bi travmaya yol açacağını bilebilir misin? bilemezsin, hiçbirimiz bilemeyiz. ulus-devlet içersinde hakim etnik kimliğin bir parçası değilsen, ve kendi kimliğinde ısrarcıysan, vay haline..ama bu sadece bize özel değil, bütün devletler için böyle. bütün devletler mağdur yaratır, baskı yaratır, zulüm uygular. ve ne kadar çok baskı uygularsa, göreceği tepki de o kadar büyük olur. burada ahlaki bir çifte standart uygulamanın manası yok, ne devletin uyguladığı baskı meşrudur, ne de teröristin uyguladığı şiddet. şimdi devlet, mağdur ettiği kesimlere tazminat ödeyecekse bu, adil bir davranıştır. dory sen de okumayı sökünce göreceksin ki para mara zaten verilmiyo, teröriste hiçbişey verilmiyo, haberde terörist bile yok. hala bi inat bi ısrar, çözemedim gitti.
Öne çıkan mesajlar