Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10 Kasım İncileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1- O mesajımda ironi yaptığımı anlamayacak kadar şabanşükür olmadığını varsayıyorum.

2- Sırf bitirmiş olmak için yitip gidenlerin haysiyetini hiçe sayarak, teslimiyetçi zihniyetle dayatmacıların her dediğini yapmak bitirmek sayılmaz. Olsa olsa kan dökerek istediğini yaptırma başarısına erişmiş barbar bir güruhun her keyfi bozulduğunda daha fazla kan dökmesini meşrulaştırmak olur.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

1- O mesajımda ironi yaptığımı anlamayacak kadar şabanşükür olmadığını varsayıyorum.

2- Sırf bitirmiş olmak için yitip gidenlerin haysiyetini hiçe sayarak, teslimiyetçi zihniyetle dayatmacıların her dediğini yapmak bitirmek sayılmaz. Olsa olsa kan dökerek istediğini yaptırma başarısına erişmiş barbar bir güruhun her keyfi bozulduğunda daha fazla kan dökmesini meşrulaştırmak olur.

bilakis o ironine yönelikti, çünkü kan dökülmesine neden olmak için illa kötü niyet olması gerektiğini sanıyorsun ki insanlık tarihinde dökülen kanların ezici çoğunluğu iyi niyet kaynaklı.

dediğin gibi bir durum yok ama dökülen her damla kanın intikamını isteyen bir yaklaşımdasın, önceki mesajıma geri dönüp baştan oku bu durumda.
Mesaj tarihi:
hayır intikam felan istediğim yok, o senin bende görmeyi arzuladığın kan içici tavır, halbuki hiç öyle bir tavrım olmadı.

boşa ölmüş olmasınlar, benim için yeter.

adamlara "b.kunuzu yiyim inin dağdan, ne derseniz eyvallah" tavrı takınacaksa bu devlet, o zaman boşa ölmüş olurlar.
Mesaj tarihi:
Çınarağacı said:

Belkide atatürkün ölümünün yıldönümünü cumhuriyetin ölüm yıldönümünü getirmeye çalışıyolardır ??

http://img41.imageshack.us/img41/3527/firstgalacticempire.jpg
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

hayır intikam felan istediğim yok, o senin bende görmeyi arzuladığın kan içici tavır, halbuki hiç öyle bir tavrım olmadı.

boşa ölmüş olmasınlar, benim için yeter.

adamlara "b.kunuzu yiyim inin dağdan, ne derseniz eyvallah" tavrı takınacaksa bu devlet, o zaman boşa ölmüş olurlar.

aynı isteği farklı kelimeler arkasında saklıyorsun, efektif olarak sonuç değişmiyor.
Mesaj tarihi:
"devlet 'b.kunuzu yiyim inin dağdan, ne derseniz eyvallah' demesin" deyince intikamcı mı olunuyor?

şahane bi bakış açın var dostum.

Yani sana göre şu an bu işin tek çözümü şantaja boyun eğmektir, öyle mi?

- İstersek daha fazlasını öldürürüz, ama şunları şunları yerine getirirseniz bi düşünürüz,
diyene

- b.kunuzu yiyim inin dağdan, ne derseniz eyvallah,

dersek barışçı,

- Ne münasebet, olmaz öyle şey, açılım şartlarımız bunlar, kabul ederseniz inin, etmezseniz kalın dağda.

dersek intikamcı, kan içici, savaş yanlısı oluyoruz yani?
Mesaj tarihi:
durumu kendi görüşüne göre tümden çarpıtarak yorumluyorsun ki zaten benim dediğimi destekliyor bu yaklaşımın. ne şantaja boyun eğiliyor, ne de devlet kimsenin dışkısını yiyor. bu çarpıtmaları yapanların hepsi aynı zamanda 'tam hesaplaşmayı' savunanlar. onları da gene yukarıdaki daha önceki mesajıma yönlendiriyorum.

gene söylediğimi anlamıyorsun, kan içme arzusuna gerek yok kan dökülmesine neden olmak için. savaşların hiçbir kan içmek için çıkmıyor ki.
Mesaj tarihi:
senin görüşüne göre mi yorumlayacağım, elbette kendi gördüğüme görüşüme göre yorumlayacağım, ne neyi destekliyormuş anlamadım, sorsan baştan söylerdim zaten her yazdığımın kendi görüşüme göre olduğunu.

tam hesaplaşma diye birşey yok, öyle birşeyi iddia etmiyorum. kafanda bi kılıf var, beni o kılıfa sokmaya çalışıyorsun. hayır, "get even" diye birşey sözkonusu değil. ama terörü yüceltircesine her dediklerine eyvallah diyerek, şovlar yaptırarak, kısacası T.C. olarka mağlupmuşsun hissiyatı vererek mi doğu halkını kendine çekmeyi planlıyorsun?

siz kendi kendinize kürt sorununu çözen yüce lider Tayyip diye düşünebilirsiniz. Ama aksine tayyip'ten çok apo'ya, dtp'ye yönelecek doğu halkının takdiri şu durumda.
Çünkü orada PKK-DTP galip, T.C. mağlup,
bu kadar.

Hiçbir şey çözülmeyecek, devletin zayıflığı görülünce esas bölünme bundan sonra başlayacak.
Mesaj tarihi:
illa yorum mu lazım? olduğu gibi ele alsan olayı mesela?

kılıf filan yok, görüşün net, söylediğin net. semptomlar böyle ortadayken teşhis kesin.

yüce tayyip vs gibi düşüncelerim olmadı, düşünülecek birşey varsa son 25 yılın beceriksizliği ondan ziyade.
Mesaj tarihi:
sir said:

Atatürk sağ olsaydı "sakın ha barışı, demokratikleşmeyi, kürt sorununu mecliste gündeme getirmeyin, sus pus oturun, bütün gün arkamdan ağlayın, matem günü ulan bugün, 10 kasım, daayt!" derdi.

sağ olsaydı, ölmemiş olurdu Atatürk'ün de arkamdan ağlayın demesi mantık dışı olurdu o yüzden matem tutmamız gerekmezdi. neresinden tutacağımı bilemedim
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Deep note : 10 Kasım resmi tatil değil. Daha fazla birşey demeye gerek yok bence.

hala şunu söylüyorsunuz ya, inanamıyorum yani. tatil olsun, toplanmasınlar yada çalışmasınlar demiyoruz ki. sadece edilen lafa tepki gösteriyoruz ki sonuna kadar da haklıyız.
Mesaj tarihi:
sir said:

Atatürk sağ olsaydı "sakın ha barışı, demokratikleşmeyi, kürt sorununu mecliste gündeme getirmeyin, sus pus oturun, bütün gün arkamdan ağlayın, matem günü ulan bugün, 10 kasım, daayt!" derdi.

biraz kişisel baza indirgeyince daha iyi anlarsın. sevdiğin birisi misal annenin öldüğü günün ertesi sene aynı güne arkadaşların gelip hadi party var sabaha kadar kopalım dediğinde eğer gidiyorsan o partiye o senin değersizliğindir. Atayı seven insanlar genelde vatanperver olduğu için vefa borcu hissediyorlar bundan doğal bir şey ne olabilir neden böyle konuşuyorsunuz?
Mesaj tarihi:
uzunkulak, şöyle cevap vereyim.

türkan saylan öldüğünde ÇYDD'ye bağışta bulunmak bir vefa göstergesidir. aynı şekilde Atatürk'ün ölüm yıldönümünde bu cumhuriyet'i daha ileriye götürecek bir adımı tartışmak da, aynı şekilde vefa gösterisidir. "party time, oh yeah"den bahsetmiyo kimse, törenleri iptal etmekten de bahsetmiyo.
Mesaj tarihi:
Laikliğe karşı odak olmak suçundan anayasa mahkemesinden ihtar alan bir partiden ve mensuplarından da bu beklenir zaten,şaşırmadım.Timsah gözyaşlarına hiç gerek yok zaten,bir anarız atamızı.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...