Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10 Kasım İncileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet 9 kasım yada 11 kasım olsa mesela hayati önemi olan bu konu ülkenin sonunu getirecek bizi yerle bir edecek. Ama illa 10 kasım. manidar bir gün insanlar için. özellikle demokratik açılım diye PKK lılara kucak açma, onları halaylarla karşılama törenleri akla geldikçe 10 kasımda yapılması daha anlamlı oluyor herhalde bazıları için.
Mesaj tarihi:
abi ne saçma laflar ediyorlar bu adamlar..
Nessarien said:

sir said:

Atatürk sağ olsaydı "sakın ha barışı, demokratikleşmeyi, kürt sorununu mecliste gündeme getirmeyin, sus pus oturun, bütün gün arkamdan ağlayın, matem günü ulan bugün, 10 kasım, daayt!" derdi.

Algın zayıf.

aslında değil, öyleymiş taklidi yapıyor. ne olduğunu bal gibi biliyor da "yok bal değildi ki o! soğan suyu değil miydi? e tabi soğan suyuydu" diyor...
Mesaj tarihi:
eh baris trolliyorlar

sonra "bu insanlarin korkulari paranoyalari var, onlari dindirmeleri lazim samimi olmak toplayici olmak gecmislerindeki dmeokrais karsiti duruslarindan kurtulmak istiyorlarsa" diyince "efendim o korkuyu TSK-Ergenekon korukluyor" diyorsunuz

yahu tayyip iyi guzel demis, 10 kasimda calismayin diye birsey yokta toplumun bir kesiminin saygi duydugu ve hassas oldugu bir insan icin "olenle olunmez" gibi trollercesine laf batirirsan ve israrla bu hariketlere devam edersen samimiyet olmiyor

"benim savundugum taraf cici karsimdaki kaka hersey mustahak onlara" ana fikri ile olmuyor, iki tarafi birisinin bri aray getirmesi gerek, ayrismayi degil yakinlasmayi desteklemek gerek

her konuda bu gecerli
Mesaj tarihi:
milli maçlarda zam olayına alışmıştık belki bu da yeni bişidir 10 kasımda (sözde) demokratik açılım heyo felan. hele bi 10 kasım akşamı olsun da niyet neymiş öğrenelim. tabi uslup yine akepe uslubu alıştık artık
Mesaj tarihi:
bakınız "bayraklar yarıya indirilmesin, atatürk anılmasın, party time yeah" diyen var mı? yok. yine bütün okullarda, bütün devlet dairelerinde her sene olduğu gibi 9'u 5 geçe saygı duruşu yapılacaktır, bayraklar yarıya inecektir. mühim ritüelimize zeval gelmeyecektir, korkmayın.

ama "hayır o gün 10 kasım açılım tartışılamazzz!bu kasıtlıdır" diye yırtınan var. ben bunu anlamıyorum, devletin demokratikleşmesi, kürt sorununun çözülmesi konuşulacaksa, bilhassa 10 kasımda konuşulmalı, bundan daha büyük bi saygı veya anma şekli de düşünemiyorum. bu ülke bize emanet edildiyse, kurucusuna yapacağımız en önemli minnet göstergesi, daha iyi bir ülke yaratmak için gayret sarfetmektir-oturup tartışmamak, konuşmamak değil. geri kalanı her sene yapılan ezbere törenler ve "sen kalk ben yatam" edebiyatına girer zaten. ve yine eminim ki atatürk böyle yapmamızı istemezdi.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
yahu tayyip iyi guzel demis, 10 kasimda calismayin diye birsey yokta toplumun bir kesiminin saygi duydugu ve hassas oldugu bir insan icin "olenle olunmez" gibi trollercesine laf batirirsan ve israrla bu hariketlere devam edersen samimiyet olmiyor

ben bu lafı kenara koyıyım da bir sonraki "insanların saygı duyduğu veya hassas olduğu" bir konuda aklı sıra testis geçen sevgili iki yüzlü forumdaşlarıma hatırlatırım. Bakalım başkalarından beklediklerini kendileri yapabiliyormu
Mesaj tarihi:
sir said:

ama "hayır o gün 10 kasım açılım tartışılamazzz!bu kasıtlıdır" diye yırtınan var. ben bunu anlamıyorum, devletin demokratikleşmesi, kürt sorununun çözülmesi konuşulacaksa,

anlamamanın sebebi bu işte, çünkü burada seninle aynı şeyi düşünmüyorum/düşünmüyoruz, yine tüm dünyayı kendin gibi düşünmeliymiş gibi kabul ediyorsun, hatalısın.

ben 10 Kasım'da yapılacak olayı kürt açılımı adı altında teröriste teslim olmak, batının dayatmalarına boyun eğmek olarak görüyorum ve bu yüzden içime sindiremiyorum.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

ben 10 Kasım'da yapılacak olayı kürt açılımı adı altında teröriste teslim olmak, batının dayatmalarına boyun eğmek olarak görüyorum ve bu yüzden içime sindiremiyorum.

yani rahatsiz oldugun nokta 10 kasimda gorusme yapilmasi degil, senin begenmedigin bir gorusmenin yapilmasi? e oyle desene o zaman bastan
Mesaj tarihi:
Nefr said:

sg-1 said:

yani rahatsiz oldugun nokta 10 kasimda gorusme yapilmasi degil, senin begenmedigin bir gorusmenin yapilmasi? e oyle desene o zaman bastan

evet, 10 kasım'da görüşme yapılmasın demiş miyim?

ben çalışıyorum, o toraman milletvekilleri de çalışsın.

ama böyle manidar bir görüşme için değil,
inadına 10 Kasım'a konmuş bir dayatma tartışması için değil.
Mesaj tarihi:
Yorum yapmıyorum meclis görüşmeleri sonuçlansın daha sonra uygun cavabı yazıcam buraya.( ama başbakan baştan olayını belli etti HAZMEDEREK HAZMETTİREREK ) ki bu laf çok ağır bişilerin geldiğinin habercisi. Belkide atatürkün ölümünün yıldönümünü cumhuriyetin ölüm yıldönümünü getirmeye çalışıyolardır ??
Mesaj tarihi:
Nefr said:

sg-1 said:

Pardon, senin rahatsız olduğun nokta neresi?
Mesaj tarihi:
Boci said:

senin mesajlari okumadan ya da anlamadan alinti yapman mesela, cok rahatsiz oldugum konulardan biri
Mesaj tarihi:
Nefr said:

Boci said:

senin mesajlari okumadan ya da anlamadan alinti yapman mesela, cok rahatsiz oldugum konulardan biri

Haa öyle desene baştan...
Mesaj tarihi:
ya afedersiniz de bu adamlar Atatürk düşmanı yani, bu konuda şüphesi olan mı var?
Atatürk ü sevsinler veya sevmesinler, gidip humeyninin paçasını öpme özgürlüğü de var, burada gösterilen hassaslık Atatürk ün temsil ettiği Türkiye Cumhuriyetini oluşturan ilkeler bütünü,
f tipi liberal muhafazakarların bunlarla sorunu olmasıyla sorunumuz var.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

daha çok kan dökülsün istiyorum

daha çok kan

kan

kan

zuhahahaha
/*erol taş kahkahası atar*/

geçen gün bir söz buldum da, adeta sana söylenmiş 150 yıl öncesinden:
"william tecumseh sherman" said:

I confess, without shame, I am sick and tired of fighting—its glory is all moonshine; even success the most brilliant is over dead and mangled bodies, with the anguish and lamentations of distant families, appealing to me for sons, husbands and fathers ... tis only those who have never heard a shot, never heard the shriek and groans of the wounded and lacerated ... that cry aloud for more blood, more vengeance, more desolation.

amerikan iç savaşı sonrası bir mektubunda böyle yazıyor savaşın en başarılı kuzeyli generallerinden biri. bitebilecekken daha fazla kan dökülmesine neden olanlar bilhassa adalet kisvesi altında intikam isteyenler.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...