Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aion oyunu hakkında bilgi alabilir miyim?


jarayaj

Öne çıkan mesajlar

Duyduguma göre Aion, şu andaki mevcut ve popüler mmorpg oyunlarının hep guzel yanlarını almış ve karma bir sistem yapmış.

Oyun ilgimi çektiği için bir kaç sorum olacak.

Oyundaki amaç nedir?
- Warhammer da herkes biliyorki oyunda bir amacın yoktu sürekli kapı yumrukla, renown leech yap nereye kadar? renown 80 bile olsan end game charın bile olsa keyif vermeyen bir oyun çünkü yapacak bişi bulamıyorsun. Demek istediğim şey şu, Oyundaki amacına ulaştıktan sonra atıyorum 80 level oldun sonra oyun monotonlaşıyor mu? Warhammer oynamış arkadaşlar nedemek istediğimi iyi anlarlar..

PvP mekaniği nasıl?
- Biraz baktım PvP Rank gibi birşey var.. ve Abbys Point. Tahmin ettiğim kadarı ile Abbys Point lerle pvp rank ini atlatıyorsun (yanılıyor da olabilirim). Merak ettiğim şey ise Abbys Point kaybedilen birşey mi mesela seni öldürdükleri zaman?

PvE? PvP?
- Bu konuda hiç bir fikrim yok beni kısa olarak aydınlatırsanız çok sevinirim.

Asıl merak ettiğim şey PvE - PvP dengesi. Yani warhammer pvp oyunu, lotro pve oyunu, wow.. pvp oyunu diyemem o da pve, aoc duydugum kadarıyla pvp... vs vs bu liste uzar gider. Bu oyun PvP mi yoksa PvE mi bu sorum çok önemli ve gerçekten merak ediyorum.

Sevgiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyundaki amaç nedir?

level kasmasi benzer mmo lara kiaysla zor o yuzden asil amac level kasma olur baya bir sure diyebilirim, leve laksarken ama surekli yapicak briseyin oluyor, lvl 30 dan basliyor PvP setleri misal gene 30-50 arasi oyaliycak baya sey koymuslar

endgame var tabi ama oyun PvPvE, karisik yani, PvP de BG PvP degil world PvP, surekli kaleler var kusatmalar oluyor gurup kapismalari oluyor spawn pointler icin falanda filan, oyunun en genis ve kalelerin bulundugu zone olan abyss direk PvP mekani, questler moblar grind yerleri hebe hubede var ve normal dunaydaki moblardan daha iyi bunlari kasmak ama PvP mekani oldugundan riskli iste


PvP mekaniği nasıl?

AP mob kesincede geliyor Player kesincede kusatmalara katilincada (playerdan ne kadar geldigi kestigin adamin rankina filan bagli), abyss point olunce seni kesen adamin rankian bagli oalrak gidiyor, senin rankin ne kada ryuksekse o kadar cok gidiyor haliyle

PvP setleri abyss pointle aliyorsun ve alinca puanin gidiyor ve rank dusuyorsun, setini filan tamamlamadan rank kasmak akil kari degil o yuzden filan

PvE? PvP?

ortaya karisik, wowda alterac valley gibi diyim, cogu zaman hem PvE hem PvP ic ice geciyor ozellikle kusatmalarda, ayni zamanda iki tarafinda girebildigi bell isaatlerde basliyan endgame raid var, PvPvE bu, ayni instance da son bossa ulasmaya kasiyor iki faction ilk kesen kazaniyor ve lootu goturuyor filan




Oyuna baslamadan once iki seyi dusun

ilki uzakdogu tarzi gorselelri ve akrakterleri sevmiyorsan bulasma

ikincisi ise aion da level kasmak uzun suruyor, PvE de garanti drop diye bisey yok bosslar bazne hicbirsey dusurmuyor, craft sansa bagli sansin tutarsa yaptigin yesil itemi epic e bile proclatabiliyorsun ama yoksa 100 tane beyaz itemlada kalabiliyorsun filan

uzakdogu sabri istiyor oyun, sabirsizsan ve kisa surede buyuk isler yapiyim diye yaklasicaksan cok cabuk bayarsin uzak dur :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Level kasmak için Quest yapmak yeterli oluyor mu? Yoksa Knight Online daki gibi saatlerce aynı moblar grind mi ediliyor.. eğer ki knight online gibiyse level kasma mantığı hiç bulaşılmaz. Official forumlarda okudugum kadarıyla BOT lar çokmuş oyunda ve oyuncuları bezdiriyorlarmış, kill stealing olayını duyunca 2. defa düşüneyim dedim.

Level kasma olayı uzun sürüyorsa yapacak birşey yok önemli olan kastıgına değiyor mu :) yani level 30 dan sonra karakterinden sıkılıp başka birşey ile oynamaya karar vermek sanırım mazoşistlikten ileri gitmeyecek gibi gözüküyor.. anladıgım kadarı ile en başından iyi seçmek lazım karakteri.

7-8 senelik mmorpg oyuncusuyum knight online dan warhammer a kadar bir çok oyunu oynamışlığım var. Başında da dediğim gibi Aion piyasadaki bir çok oyunun güzel yanlarını almış, bu hoşuma gitti. Knight Online ın en sevdigim özelliklerinden birisi PvP yaparken seni öldürdüklerinde pvp puanı kaybetmendi. Bu oyunda böyle birşey varsa ozaman hakkatten denenebilir çünkü pvp yaparken kaybedeceğin birşey yoksa zevk vermiyor açıkçası..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapıcak quest herzaman var. Daha önce bitirdiğini sandığın bir alana geri döndüğünde bi dünya yeni quest açıldığını görebiliyorsun. 35 e kadar daha zorunlu bi kere grind yapmadım hala questlog 20/30 ki buna 2m xp veren campaign questleri dahil değil

ha efektifmi, campaign questleri dışında pek değil ama asla beni grinde zorlamadı oyun

evet pvpde ölünce abyss point, pve de ölünce xp kaybediyorsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuna başlarsam Templar açmayı düşünüyorum ama bu Grind olayı canımı sıkıyo.. hele ki bir de Tank Class la grind.. çok fena :(

jarayaj said:
Duyduguma göre Aion, şu andaki mevcut ve popüler mmorpg oyunlarının hep guzel yanlarını almış ve karma bir sistem yapmış.


level kasma olayını knight online dan aldığı anlaşıldı. bu kadar grind yapılacaksa hiç bulaşılmaz bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni, koydugun cizergeyi hazirlayan adam oyunu buyuk ihtimal oynamamistir. Level 40-45 araligindaki her campaign questi ortalama olarak 3-4 milyon experience veriyor. Ayrica 40'daki questlerin hicbiri -eger kill istiyorsa- 1-1.5 milyon altinda experience vermiyor. Gatherlar ortalama 400-500k veriyor. Git konuslar 300k. Bunun disinda instance, ve elite bolgelere verilen questler var. Bunlarin kill olanlari 1.5-2 milyon, toplama olanlari 700-800k, konusmalari 300-500k araliginda veriyor.

Level 44'de sadece 4* milyon exp'lik quest oldugunu iddia eden kisilik cahildir. Sadece level 44 "restoring beluslan observatory" questi 3.519.000 experience veriyor. Ayrica level 44'de 2 tane elite bolgesi, arti bir instance var. Bunlarin en az 3'er questleri var. Sadece o campaign ve elite bolgelerin rewardleri 15 milyonu gecer. Geriye kalan normal questler 30-40 milyonu bulur. Tabii geriye kalan 20 milyon grind, orasi ayri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Spammerlar sorun degil ignorela gitsin ama botlar rahatsiz edebiliyorlar.. Moba damage e gore xp ve item geldigi icin bazen sinir oluyorsun..


Peki millet nasıl kasıyor? Heryerde bot varsa.. quest grind yaparken sürekli karşıma BOT çıkacaksa.. gidip te oyuna 80 kağıt vermek istemiyorum açıkçası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun bence kotu, ama alternatif olmadigi icin ve 30-40 gun icinde askere sevkimi alcagim icin devam ediyorum, cok bos vaktim var.

44 oldum demin, 40'a kadar gunde 1 level veya biraz ustunu aliyordum. 40'i gectikten sonra ucu ucuna 1 level almaya basladim, 43 1.5 gun surdu.

Soyle bir sey var. Cok duz mantik dusunuyorsunuz. O questler belki sadece level icin gerekli experience in 60% ini karsiliyor ama, siz o questleri yaparken zaten milyonlarca exp grindliyorsunuz. Hani bunu grindlemek icin grindlemiyorsunuz, quest yaparken ister istemez grindliyorsunuz. Questi alip, yapip sadece quest rewardu olan experience'la level atlamiyorsun ki. O questi yapmak icin elite bolgesine girip 2 saat elite kesiyorsun, tanesi 70k'dan deli gibi experience topluyorsun. Belki questten 3 milyon aliyorsan, onu yaparken 6 milyon kasiyorsun.

ps. Bot muhabbetine gelince; kalil serveri ufak bir server oldugu icin ve cogunlugun yavas level kasiyor olmasindan dolayi bot yapmak kisiler icin daha rahat, cunku zonelarda cok insan olmuyor ki onlar seni report etsin. Oyunda bot yapmak cok basit, ben bu kadar basit olucagini hic tahmin etmiyordum. Lineage 2'de free serverlarda takilirken, bot kullanmistim 2-3 kere l2walker diye, google'da aion icin bot aramasi yaptim, ve hemen hemen program l2walker'in aynisi. L2walker'da bilenler varsa kullanmasi, ele gecirmesi inanilmaz basit bir programdir. Cok fazla insan taniyorum bot kullanan, boyle bir oyundada kimseyi bot kullandigi icin suclayamiyorum, cunku "casual" bir oyuncunun normal yollardan level 50 olmasi abartisiz AYLAR surer. Kulanan insanlarin cogu da casual zaten -gold sellerlar disinda- adamlar gunde 6 saat oynayan arkadaslarindan geri kalmak istemedikleri icin, iste falan bot aciyorlar, ki zaten aktif bir oyuncu bottan kat ve kat daha hizli kasabiliyor, ama iste dedigim gibi, zamani olmayana belli oranda bir cozum sunuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bu oyunda Bot kullanmak zor. Dusuk levellerde olabilir ama 30 lvl'i gectikten sonra zor.
Birincisi olmek cok masrafli. 40-70k gold oduyorsunuz exp. nizi geri almak icin.
Ikincisi moblar akillica yerlestirilmis. Patrol'ler var. Moblar birbirine yakin. Surekli yardim cagiriyorlar.
Gm boslugundan bot kullanan cok var ama diger oyunardaki gibi efektif kullanilmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...