parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 mantıklı değil, zira yaradılış yanlış, kitaplardaki anlatım yanlış, matematiksel, tarihsel hatalarla dolu baştan aşağı. hristiyanlık için 10.000 sene meselesi, kuran için miras paylaşımında matematik hatası, tevrat için de benzer durumlar mevcut. dolayısı ile bu bilimsel bulguların yanlış olduğunu, 2 artı 2 = 4 diyene hayır değildir demeyi gerektiren itici güç nedir ? elbetti ki bu inancının doğru olduğuna dair bir bağlılık. benim öğrenmek istediğim mesele bu bağlılık nereden geliyor ? hangi sebepten ? fede said: bi kere açtığın topik baştan mantıksız niye inanıyorusunuz? diye soru soruyosun ve mantıklı demeyin çünkü mantıklı değil diyosun ve insanın önüne seçebileceği 3 tane seçenek sunuyosun. insanların neye değil niye inandığı ilgilendiriyosa seni, mantıklı değil diyerek giriş yapamazsın, çünkü insanlar senin ihtimal verdiğin seçeneklerden birisine inanmak zorunda değil, veya senin ihtimal verdiğin seçenekleri senin anladığın gibi anlamak zorunda da değil, hatta anlamaması daha iyi. yani eğer öğrenmek istiyosan herşeyden önce çakralarını aç. senin için söylemiyorum bunu ama burda islam inancında birisi yobaz denilecek bi topik açtığında ne tepki alıyosa senin de aynı tepkiyi almak gerekiyor çünkü açtığın topik de tersten yobaz.
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Her zaman,din veya değil,birşeylere inanmanın hep etkili olduğunu düşünmüşümdür...Bu tanrı olabilir veya başka birşeydir,ama inanmak çok güçlü ve olayların değiştiricisi olabilir,ben bir çok şeye inanırım mesela,inanmak iyidir,yani bu bir dine bağlanmaktan çok daha öte birşey,farklı bir his,hiç bir sorgu sual olmadan,o günah bu günah olmadan,farklı bir türde inanç benim dediğim...
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 @abso bu topice atılan her mesaj senin için -5 takva puanı : ( kitle daha fazla günaha girme bence dfgds
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Absolut said: Sabaha kadar yazışın sonra kilitlicem. Bi topik yüzünden cehenneme gitmiyim gece gece. X( Kilitlemek için bir sebep göremiyorum, küfürleşen, hakaret eden, seviyesizleşen olursa o şahsa uygulamanız gerekli yaptırımı. Basit bir soru sordum o kadar.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 MESAJ SİLİYORUM DEMİNDEN BERİ. TROLLEMEYİN UĞRAŞTIRMAYIN. ADAM GİBİ TARTIŞACAKSANIZ TARTIŞIN yoksa keserim topunuzu.
fede Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tüh ben de akıllı akıllı tartışacaz sandım. uykumdan da feragat edecektim. hala kuran, incil, tevrat diyo adam ya. ne okuduuuun, ne anladın sen orda. helal olsun valla
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 basit mi? hafız sen mağarada mı büyüdün?
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 parvus said: tüm kutsal kitapların hatalı ve çelişkili olduğunu da biliyoruz. islam için de inkar edilemez net bir matematiksel hata dolayısı ile aynı şeyi söyleyebiliyoruz. kur an ın hatalı ve celiskili yerlerini merak ettim.
Abilify Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Bide matematiksel hedesel hödösel yanlısları ben bilmiyorum bi göster.Var diyip geçmek olmaz.
fede Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 yatıyorum ben hacı son olarak dediğimiz özetliyeyim pavrus: kuran, incil, tevrat hatalı, düzmece, yanlış vs. ben: tamam da bitek onlar yok ki pavrus: evet işte hatalı onlar ben: ok
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Sotto said: Her zaman,din veya değil,birşeylere inanmanın hep etkili olduğunu düşünmüşümdür...Bu tanrı olabilir veya başka birşeydir,ama inanmak çok güçlü ve olayların değiştiricisi olabilir,ben bir çok şeye inanırım mesela,inanmak iyidir,yani bu bir dine bağlanmaktan çok daha öte birşey,farklı bir his,hiç bir sorgu sual olmadan,o günah bu günah olmadan,farklı bir türde inanç benim dediğim... Söylediğine evrimsel sürece yorarsak, bir şeylere bağlılık ve inanç duyan insanların zor koşullar altında dahi, birbirlerinden ya da inancından güç alarak genlerini aktarmada daha başarılı olduklarını düşünebiliriz. Gayet mantıklı yaklaşmışsın öte yandan, hayat böyle daha kolay olduğu için, cevabı çıkıyor gibi.
Dennis Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ban dalgası olacak gibi seziyorum bu konuda
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 son defa uyarıyorum. anasını bellemeyin konunun. zor temizledim. düzgün konuşun. yok derdiniz makara yapmaksa atayım garbage'a aman sabahlar olmasın.
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 vivavale said: parvus said: tüm kutsal kitapların hatalı ve çelişkili olduğunu da biliyoruz. islam için de inkar edilemez net bir matematiksel hata dolayısı ile aynı şeyi söyleyebiliyoruz. kur an ın hatalı ve celiskili yerlerini merak ettim. Hatalı yerler nereler konusu burada tartışılacak konu değil, ben sadece giriş olsun diye söyledim, bunu tartışmak istiyorsanız bu hata mıdır değil midir diye mümkünse kendiniz konu açın, öte yandan ilk sayfada verdiğim linke bakabilirsiniz.
Abilify Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Süphesizki ekside yazan hersey dogrudur.Bu arada ben allaha inanıytorum ama tapmıyorum samimi olarak.
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 parvus said: vivavale said: parvus said: tüm kutsal kitapların hatalı ve çelişkili olduğunu da biliyoruz. islam için de inkar edilemez net bir matematiksel hata dolayısı ile aynı şeyi söyleyebiliyoruz. kur an ın hatalı ve celiskili yerlerini merak ettim. Hatalı yerler nereler konusu burada tartışılacak konu değil, ben sadece giriş olsun diye söyledim, bunu tartışmak istiyorsanız bu hata mıdır değil midir diye mümkünse kendiniz konu açın, öte yandan ilk sayfada verdiğim linke bakabilirsiniz. dostum diyosun ki hata ve celiski var soruyorum iste söyle bana nereleri hatalı ve celiskili?konuyla alakalı sen direk kur an ı saf dısı bırakıyosun ben de sana saf dısı bırakdıgın sebepleri soruyorum.bu kadar yani.
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ben buradan faydalı bir şeyler çıkabileceğine inansam da inananlar GARBIÇ'a daha çok inanıyor. Eğer bir fikrin, bir yaklaşımın yanlış olduğunu düşünüyorsanız, buyrun sebebinizi, argümanınızı ortaya koyun, aksini soruya vereceğiniz cevap ile ispatlayın. Sansürlemek bu fikri yok etmez ki, tam tersi acziyeti kabul etmek anlamıan gelir. @vivavale; ilk sayfada verdiğim linke zahmet edip bakarsan nerenin hatalı olduğunu söylediğimi göreceksin, konu ile ilgili zaten milyon sayfa tartışma döndüğü için google'da da "avl", "avliye hesabı", "miras paylaşımı hatası kuran" gibi kelimelerle ve de konu ile ilgili ayetleri de diyanet işleri başkanlığının sitesinden yazıp araştırabilirsin. O tartışma buraya ait olmadığı için, ve söylediğim gayet net ilk sayfadaki linke bakınız olduğu için, oltaya getirme çabası seziyorum. Bu konuya başka cevap vermeyeceğim. İsterseniz özel mesajla okuyup anlamadığınız yeri sorunuz.
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 bence arkadaşın samimi olma ihtimali var yada doru anı bekliyor :) matematikle din çözmeye kalkarsan tabi yanlış gelir sen dini bu günkü şartlarla değerlendiriyorsun.eğer geçmişte yaşasaydın dinin öğrettiği herşey sana süper görünürdü çünkü şartlar çok ağırdı.20-30 kadınla evlenenlere 4 kadından fazlası yasak demek ilerlemedir.öle bişe yok demeyin adamlar 2 kız kardeşle bile evleniyolardı.adam öldürmeyin,çalmayın,hayvanlara eziyet etmeyin .... bunlar ilerlemedir.ama biz insanız elimizden gelen bu kadar herşeyi çarpıtırız dinden bu kadar nefret edilmesinin nedeni de bu.dini günümüz koşullarına uyarlarsan çoğu kısmının uygulanması mümkün olmayabilir ve büyük ihtimalle de ihtiyaç yoktur zaten.temel öğretilere uyduğun sürece (ki büyük ihtimalle sen de uyuyosundur) sorun çıkmaz.herşey günah lan diyenler de sallıyor resmen.affedilmeyen günahlar var gerisi size kalmış çünkü unutmayın tanrının kimsenin inancına-ibadetine ihtiyacı yok.B&W daki gibi mana biriktirmiyor yani.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 eşşek mi osuruyo burda? aha buraya yazıyorum. bu da son uyarıydı. gerisi banwave.
Abilify Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Sende kuranı tevratı sansürlüyorsun ama.Bu yanlıs diyip kestirip atıncane sen haklı olursun nede karsındakiler 'ha tamam yanlıs diyo adam o zaman yanlıstır'demez. cümlem devrik oldu
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Osuran_boğa said: bence arkadaşın samimi olma ihtimali var yada doru anı bekliyor :) matematikle din çözmeye kalkarsan tabi yanlış gelir sen dini bu günkü şartlarla değerlendiriyorsun.eğer geçmişte yaşasaydın dinin öğrettiği herşey sana süper görünürdü çünkü şartlar çok ağırdı.20-30 kadınla evlenenlere 4 kadından fazlası yasak demek ilerlemedir.öle bişe yok demeyin adamlar 2 kız kardeşle bile evleniyolardı.adam öldürmeyin,çalmayın,hayvanlara eziyet etmeyin .... bunlar ilerlemedir.ama biz insanız elimizden gelen bu kadar herşeyi çarpıtırız dinden bu kadar nefret edilmesinin nedeni de bu.dini günümüz koşullarına uyarlarsan çoğu kısmının uygulanması mümkün olmayabilir ve büyük ihtimalle de ihtiyaç yoktur zaten.temel öğretilere uyduğun sürece (ki büyük ihtimalle sen de uyuyosundur) sorun çıkmaz.herşey günah lan diyenler de sallıyor resmen.affedilmeyen günahlar var gerisi size kalmış çünkü unutmayın tanrının kimsenin inancına-ibadetine ihtiyacı yok.B&W daki gibi mana biriktirmiyor yani. Söylediklerine hak veriyorum büyük kısmına ve de şu da var hz. muhammed sosyal açıdan değerlendirdiğinde çok büyük bir devrimcidir, peygamberden öte, lider ve devrimci olarak da değerlendirilmesi gereken bir insandır. Neyse bu konuda da konuşacak çok şey var ama konumuz bu değil, mesela 4 evlilik demişsin ancak hz. muhammed'in aynı anda 10-12 eşi olduğunu 15-20 kadar da cariyesi olduğunu atlamışsın ki hiç girmek istemiyorum bu konuyu ilgini çekerse özelden tartışalım. Abilify said: Sende kuranı tevratı sansürlüyorsun ama.Bu yanlıs diyip kestirip atıncane sen haklı olursun nede karsındakiler 'ha tamam yanlıs diyo adam o zaman yanlıstır'demez. cümlem devrik oldu Ben hiç bir şeyi tartışmıyorum linkleri ve anahtar kelimeleri verdim, buyrun okuyun ve haksız olduğumu düşündğüünüz noktaları özelden bana yazın, seve seve cevaplarım.
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 parvus said: Ben buradan faydalı bir şeyler çıkabileceğine inansam da inananlar GARBIÇ'a daha çok inanıyor. Eğer bir fikrin, bir yaklaşımın yanlış olduğunu düşünüyorsanız, buyrun sebebinizi, argümanınızı ortaya koyun, aksini soruya vereceğiniz cevap ile ispatlayın. Sansürlemek bu fikri yok etmez ki, tam tersi acziyeti kabul etmek anlamıan gelir. @vivavale; ilk sayfada verdiğim linke zahmet edip bakarsan nerenin hatalı olduğunu söylediğimi göreceksin, konu ile ilgili zaten milyon sayfa tartışma döndüğü için google'da da "avl", "avliye hesabı", "miras paylaşımı hatası kuran" gibi kelimelerle ve de konu ile ilgili ayetleri de diyanet işleri başkanlığının sitesinden yazıp araştırabilirsin. O tartışma buraya ait olmadığı için, ve söylediğim gayet net ilk sayfadaki linke bakınız olduğu için, oltaya getirme çabası seziyorum. Bu konuya başka cevap vermeyeceğim. İsterseniz özel mesajla okuyup anlamadığınız yeri sorunuz. baktım verdigin linke nisa 11. ve 12. ayetlerinde ayrıntılı olarak miras paylasımını anlatmıs sorun ne? 176.ayette de yine miras paylasımına dair ayrıntı verilmis. burada celiski nerede? bildigin üzere sözkonusu para ve miras olunca insanlar birbirine giriyo yaratıcı da nasıl miras dagıtılacagını ayrıntılı olarak belirtmis.
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 o konuya girmek istemiyorsan başta sölemicektin (tüfeğimi getirin) şaka bi yana o dediklerin kuran da yazmıyosa yalandır.ne evet yalandır çünkü konumuz din.dini konularda her duyduğumuzu ciddiye alamayız. edik : bir de daha öleli çok olmayan Atatürk hakkında bile insanlar neler atıp tutuyor.düşün peygamberler hakkında istediğin kadar sallıyabilirsin.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 mevzuyu sadece islam ekseninde de döndürmeye gerek yok. parvus daha ziyade insanları herhangi bir inanca iten nedeni sorgulamak istemiş gibi geldi bana.
Öne çıkan mesajlar