parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 mantıklı geldiği için demeyin çünkü mantıklı değil. bunu baştan eleyelim. hatta bu konudaki argüman burada zaten buyrun: http://www.youtube.com/watch?v=oJd-n5JUdkA&feature=channel tüm kutsal kitapların hatalı ve çelişkili olduğunu da biliyoruz. zaten tevrat ve incil'in tutarlı tek bir versiyonu bile olmaması tutarlı bir inanç sistemi olmasına baştan engel olmakla beraber, islam için de inkar edilemez net bir matematiksel hata dolayısı ile aynı şeyi söyleyebiliyoruz. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kuran%27da+miras+b%c3%b6l%c3%bc%c5%9f%c3%bcm%c3%bc gelenek, görenek, öldükten sonra yok olma korkusu ? yapacak daha iyi bir şey olmadığı için filan gibi mi ? samimi açıklamalar bekliyorum. not: trollemeyin ve mümkünse topicteki soruya niye inandığınıza cevap vermeyecekseniz yazmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havlu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 /thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 oh no, not again! trollük mesaj yazdım ama video baya güzelmiş, gz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 100.000de 1 ihtimal eğer kitapların dedigi dogru ise cayır cayır yanma ihtimali oldugu için inanıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ama hangi dini tutturacağını nerden biliyorsun :D ötekiyse gerçek yine yanarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 absolut, peki bu ihtimal dahilinde ise, bu inanç mıdır yoksa pragmatist bir yaklaşım mıdır ? bu durumda gerçek bir inançtan bahsedilemez, ya çıkarsa diye piyango bileti almaktan farksız. Earenwen ' e de katılıyorum bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Earenwen said: ama hangi dini tutturacağını nerden biliyorsun :D ötekiyse gerçek yine yanarsın Adam hepsinden bi bölüm alıp hepsine inanıyodur asdsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 parvus said: absolut, peki bu ihtimal dahilinde ise, bu inanç mıdır yoksa pragmatist bir yaklaşım mıdır ? bu durumda gerçek bir inançtan bahsedilemez, ya çıkarsa diye piyango bileti almaktan farksız. Earenwen ' e de katılıyorum bu arada. gerekli mercilerce farketmiyosa ne onemi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 aquila said: gerekli mercilerce farketmiyosa ne onemi var? hangisinin cezası daha büyükse ona inanmanın bir önemi yok işte. tutarsızlık var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 trollemeyin ?! ciddimisin.ya o diilde inananları nie sorun olarak görüyosun misal bütün inançlılar bugün inaçlarından vazgeçse sen herhangi bir alanda daha iyi duruma mı geleceksin.kısacası sanane.bide adama sen nie inanmıyosun? demezler mi illa onlar mı açıklama yapmak zorunda suçlu gibi pöh.şeytan diyo (ney?) aç bi kaç topic din-siyaset sükse yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 /reserved ayrıca bu kadar kafanda soru varsa neden insanlar inanıyor diye Tanrı yanılgısını okumanı tavsiye ederim Rİchard Dawkins'in aslında bayaa cevaplarını veriyor sorunlarının... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 sorun olarak görmüyorum, sebebini merak ediyorum. genel olarak koyunlarla insanları ayıran şey neyin neden olduğunu merak etmektir. benim bu soruyu sormamın inanana bir zararı var mı ? yok. peki adam cevaplarsa bana faydası olacak mı ? evet olabilir. demek ki ortada kazan - kazan durumu söz konusu. @SenariouS: benim kafamda her hangi bir sorun yok, daha doğrusu inanmak ya da inanmamak bir sorun durumu değil, mevcut bilgiler dahilinde tercih meselesi. neye dayanarak bilimsel bilgiyi inkar edip dinin doğru olduğuna içi rahat bir şekilde inanıyor insanlar merak ediyorum. eğer ki bildikleri farklı bir şey var ise ben de inanabilirim inandıklarına. misyonerlik dinlerin çoğu için sevap değil mi ? yine kazan - kazan durumu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tarihteki din temelli sorunlara bakarsin, bence din yuzunden insanlik olarak ilerleyisimiz durmus/yavaslamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 eyvah eyvah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 parvus said: absolut, peki bu ihtimal dahilinde ise, bu inanç mıdır yoksa pragmatist bir yaklaşım mıdır ? bu durumda gerçek bir inançtan bahsedilemez, ya çıkarsa diye piyango bileti almaktan farksız. Earenwen ' e de katılıyorum bu arada. Ben valla bunu gerçek sanmıştım deme şansımız olsun. Doğrusu veya yanlışı ileride sorarlarsa ortada kalakalmak yerine :P Nasrettin hoca misali ya tutarsa :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 aquila said: tarihteki din temelli sorunlara bakarsin, bence din yuzunden insanlik olarak ilerleyisimiz durmus/yavaslamis. bence insanların elinden gelen bu, din olmasa başka bişiy olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 bi kere açtığın topik baştan mantıksız niye inanıyorusunuz? diye soru soruyosun ve mantıklı demeyin çünkü mantıklı değil diyosun ve insanın önüne seçebileceği 3 tane seçenek sunuyosun. insanların neye değil niye inandığı ilgilendiriyosa seni, mantıklı değil diyerek giriş yapamazsın, çünkü insanlar senin ihtimal verdiğin seçeneklerden birisine inanmak zorunda değil, veya senin ihtimal verdiğin seçenekleri senin anladığın gibi anlamak zorunda da değil, hatta anlamaması daha iyi. yani eğer öğrenmek istiyosan herşeyden önce çakralarını aç. senin için söylemiyorum bunu ama burda islam inancında birisi yobaz denilecek bi topik açtığında ne tepki alıyosa senin de aynı tepkiyi almak gerekiyor çünkü açtığın topik de tersten yobaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 benim için bütün evreni ve hayatı açıklamak adına başarılı bir kavrayış, temel ve konsept oluşturduğu için. etkisini zaman zaman hayatımda hissettiğim için. inanacak birşeylerin olması insana güç ve dayanıklılık kazandırdığı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 too long didn't write yalnız estel'in nedenini beğendiğimi yazabilirim. :) benimki biraz daha farklı gerçi ama güzel bir neden görürsem böyle üstüne konuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 may the force be with you reha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 aquila said: tarihteki din temelli sorunlara bakarsin, bence din yuzunden insanlik olarak ilerleyisimiz durmus/yavaslamis. şimdi bunun konu ile ne alakası var. ben ise insanların zıvanadan çıkmayıp, kontrol altında tutulmasını sağlayan doğru ellerde faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum mesela ilerlemeye de yöneltebilir, durağanlığa da, geriliğe de. din ileridir deyip inandırırsan ileriye yönelirsin, din durmamızı istiyor dersen durdurursun, din geriye gitmek sevaptır dersen geriye gidersin. lakin konu ile bunun alakası yok. konuyu saptırmayalım. NEDEN İNANIYOR ? Konu sadece bu. İnanıyorsa neden inandığını söylerse bana da faydalı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 neden inanıyosun? çünkü inanıyorum. en mantıklı cevap bu bence. ya da çünkü inanmıyorum. neden? inanmıyorum çünkü . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 fede said: çünkü açtığın topik de tersten yobaz. yalnız ben bunu tuttum saol fede.evet arkadaşım sen tersten yobazsın.düz yobaz olmakla arasında ne fark var bi düşün yaz trollemiyelim demiştin unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Sabaha kadar yazışın sonra kilitlicem. Bi topik yüzünden cehenneme gitmiyim gece gece. X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 absolut, senin iş sakat hacı. o dediğine yaptırım var diye biliyorum ben D: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar