Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

niye inanıyorsunuz ?

parvus

Öne çıkan mesajlar

mantıklı geldiği için demeyin çünkü mantıklı değil. bunu baştan eleyelim. hatta bu konudaki argüman burada zaten buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=oJd-n5JUdkA&feature=channel

tüm kutsal kitapların hatalı ve çelişkili olduğunu da biliyoruz. zaten tevrat ve incil'in tutarlı tek bir versiyonu bile olmaması tutarlı bir inanç sistemi olmasına baştan engel olmakla beraber, islam için de inkar edilemez net bir matematiksel hata dolayısı ile aynı şeyi söyleyebiliyoruz.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kuran%27da+miras+b%c3%b6l%c3%bc%c5%9f%c3%bcm%c3%bc

gelenek, görenek, öldükten sonra yok olma korkusu ? yapacak daha iyi bir şey olmadığı için filan gibi mi ? samimi açıklamalar bekliyorum.

not: trollemeyin ve mümkünse topicteki soruya niye inandığınıza cevap vermeyecekseniz yazmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

absolut, peki bu ihtimal dahilinde ise, bu inanç mıdır yoksa pragmatist bir yaklaşım mıdır ? bu durumda gerçek bir inançtan bahsedilemez, ya çıkarsa diye piyango bileti almaktan farksız. Earenwen ' e de katılıyorum bu arada.

gerekli mercilerce farketmiyosa ne onemi var?
Sosyal ağlarda paylaş

trollemeyin ?! ciddimisin.ya o diilde inananları nie sorun olarak görüyosun misal bütün inançlılar bugün inaçlarından vazgeçse sen herhangi bir alanda daha iyi duruma mı geleceksin.kısacası sanane.bide adama sen nie inanmıyosun? demezler mi illa onlar mı açıklama yapmak zorunda suçlu gibi pöh.şeytan diyo (ney?) aç bi kaç topic din-siyaset sükse yap.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun olarak görmüyorum, sebebini merak ediyorum. genel olarak koyunlarla insanları ayıran şey neyin neden olduğunu merak etmektir. benim bu soruyu sormamın inanana bir zararı var mı ? yok. peki adam cevaplarsa bana faydası olacak mı ? evet olabilir. demek ki ortada kazan - kazan durumu söz konusu.

@SenariouS: benim kafamda her hangi bir sorun yok, daha doğrusu inanmak ya da inanmamak bir sorun durumu değil, mevcut bilgiler dahilinde tercih meselesi. neye dayanarak bilimsel bilgiyi inkar edip dinin doğru olduğuna içi rahat bir şekilde inanıyor insanlar merak ediyorum. eğer ki bildikleri farklı bir şey var ise ben de inanabilirim inandıklarına. misyonerlik dinlerin çoğu için sevap değil mi ? yine kazan - kazan durumu var.
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

absolut, peki bu ihtimal dahilinde ise, bu inanç mıdır yoksa pragmatist bir yaklaşım mıdır ? bu durumda gerçek bir inançtan bahsedilemez, ya çıkarsa diye piyango bileti almaktan farksız. Earenwen ' e de katılıyorum bu arada.

Ben valla bunu gerçek sanmıştım deme şansımız olsun. Doğrusu veya yanlışı ileride sorarlarsa ortada kalakalmak yerine :P
Nasrettin hoca misali ya tutarsa :P
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere açtığın topik baştan mantıksız

niye inanıyorusunuz? diye soru soruyosun ve mantıklı demeyin çünkü mantıklı değil diyosun ve insanın önüne seçebileceği 3 tane seçenek sunuyosun. insanların neye değil niye inandığı ilgilendiriyosa seni, mantıklı değil diyerek giriş yapamazsın, çünkü insanlar senin ihtimal verdiğin seçeneklerden birisine inanmak zorunda değil, veya senin ihtimal verdiğin seçenekleri senin anladığın gibi anlamak zorunda da değil, hatta anlamaması daha iyi. yani eğer öğrenmek istiyosan herşeyden önce çakralarını aç.

senin için söylemiyorum bunu ama burda islam inancında birisi yobaz denilecek bi topik açtığında ne tepki alıyosa senin de aynı tepkiyi almak gerekiyor çünkü açtığın topik de tersten yobaz.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

tarihteki din temelli sorunlara bakarsin, bence din yuzunden insanlik olarak ilerleyisimiz durmus/yavaslamis.

şimdi bunun konu ile ne alakası var. ben ise insanların zıvanadan çıkmayıp, kontrol altında tutulmasını sağlayan doğru ellerde faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum mesela ilerlemeye de yöneltebilir, durağanlığa da, geriliğe de. din ileridir deyip inandırırsan ileriye yönelirsin, din durmamızı istiyor dersen durdurursun, din geriye gitmek sevaptır dersen geriye gidersin.

lakin konu ile bunun alakası yok. konuyu saptırmayalım. NEDEN İNANIYOR ? Konu sadece bu. İnanıyorsa neden inandığını söylerse bana da faydalı olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...