Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf tarafını belli etti

UrsusMaritimus

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

kurumların bir görüş belirtmemesinin kendi başına belli bir yönde görüş olduğunu nasıl kanıtlayabiliyorsunuz o halde?

taraf öyle veya böyledir demiyorum, ne okurum ne de bir kere almışlığım vardır. ama "bunu yapmadılar, demek ki böyleler" düşüncesinin bir temeli olması gerek.

ha bunun sorgulanması bile küfür ve hakaret yağmuru ile karşılanınca durum daha da düşündürücü bir şekle bürünüyor. kendi başına başlık konusu.

Görüş belirtmemeyi yanlış yorumlamışsın Sam. Gelenektir, milli bayramlarda kutlama mesajı yayınlar kurumlar. Hepsi yapar. Bu milli bayramı ya da çıkış noktasını sevse de, sevmese de... Zaman, Vakit gibi gazeteler bile yapıyor işte.

Ha, bu kutlama mesajını büyük koca manşet olarak yayınlamak bir görüştür, mesajı milli bayrama, cumhuriyete ya da bu uğurda can veren şehitlere, dolayısıyla buradan dine bağlamak bir görüştür. Yanında kocaman cumhuriyet eki vermek bir görüştür (bakın ne kadar çok sahip çıkıyoruz) vs vs. Yani mesajın boyutu, içeriği, kapsamı vs hepsi görüş bildirebilir evet. Ama mesajı yayınlamak görüş değil olağan durumdur. Hani görüş bildirmeyeceksen ufak bir tebrik mesajı yazarsın kıyıya köşeye geçersin. Çünkü "normal" ve "sıradan" olan budur. Esas tepkisiz kalmak budur. Hani "kutlanıyor, biz de kutladık işte, görüş bildirmiyoruz bir yere çekmiyoruz konuyu" diye görüşsüz tepkisiz kalırsın.

Ama normalin dışına çıkarak tek başıan hiç bir tebrik yayınlamamak bir görüş bildirmedir tepkidir, tepkisiz kalmak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

UrsusMaritimus said:

daha öncede yazdım cumhuriyet bayramını yok sayıyorum demektir.( resmide olsa yayın yapmak zorundasın) Bişiyi yok saymakda direk düşmanı olmak demektir(mesela K:K:T:C: yi saymayan ülkeler gibi.Otomatikman düşmanı oluyolar çünkü tanımıyoruz demek oluyo bu.

Çok uç bir argüman bu.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Böyle insanları etiketlemek bile bu cumhuriyet sisteminin çarpıklığının bir göstergesidir. Sizi bırakın, devletin kendisi bile vatandaşlarını etiketlemekten çekinmiyor.

Sana şurda konuşma hakkını bile o beğenmedigin cumhuriyetin anayasası veriyor bi düşün becerebilirsen
Sosyal ağlarda paylaş

Nalorifein said:

throine said:

Böyle insanları etiketlemek bile bu cumhuriyet sisteminin çarpıklığının bir göstergesidir. Sizi bırakın, devletin kendisi bile vatandaşlarını etiketlemekten çekinmiyor.

Sana şurda konuşma hakkını bile o beğenmedigin cumhuriyetin anayasası veriyor bi düşün becerebilirsen

Bu hakkı vermesi 4-4 lük olduğu anlamına gelmiyor. Tabiki eksikleri ve geliştirilmesi gereken yanları varsa konuşulacak.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Bu etiketlemek değil olan biteni gözler önüne sermektir, yanlış bir tarafı da yok, pislik yapacaksanız en azından açık seçik yapın sonra millet bakın pislik yapıyolar dediğinde "etiketlemeyin bizi" diye çığırmayın.

Ha bir de bu her sistemde her yerde olan şeyler bunu cumhuriyete ya da sisteme mal etmek de demogoji kısmı işin.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası anayasası kısa tarihinde 3 4 kez değişmiş olan cumhuriyetimiz çarpık olabilir ama bunu çıkarları doğrultusunda yeni cumhuriyet için kullanmak düşmanlıktır. ha hataları düzeltmek için bişiler yapıyo olsalar gam yemiycemde direk Büyük Sermayenin uşağı olan bi ülke kurmaya uğraşıyolar (Hani şu M. Kemal ATATÜRK ün mücadele ettiği büyük sermaye)
Sosyal ağlarda paylaş

Adına ikinci cumhuriyet istemek mi dersiniz bilmem ama ben bu haliyle memnun değilim.
Kendime göre nedenlerim var.
Bu cumhuriyet ve bunun savunucuları şu anda barışı sağlamaya güçleri varken savaş çığlıkları atıyor. Bunu anlamıyorum yani bir insan barışı sağlamaya gücü varken neden savaş ister? Ama cevabı çok zor değil, çünkü bu savaştan çıkarı vardır.
Ama benim bunlardan bir çıkarım yok.

unutmuşum bir de bu insanlar bunu yaparken cumhuriyet için yaptıklarını söylüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

rew,

bir tepki var diyorsun da, o tepkinin olduğunu varsayalım bir an için: illa ki cumhuriyete karşı olduğunu nasıl söyleyebiliriz?

"sevmeyenler bile yazıyor" demişsin ki, burada taraf'ın tepkisi varsa, aşırıya kaçanların gösterişle, ya da "bakın ben de konforma uygunum" diyebilmek isteyenlerin gönülsüzce yaptığı bu kutlama şekline olabilir mi?

böyledir demiyorum da, spekülasyon iki yöne de mümkün görünüyor, o da gerçekten bir tepki varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam savaş kısmı olabilir peki başka hangi konudan memnun değilsin mesela ben seçim sistemi ve dokunulmazlık konusunda memnun değilim. Artık her milletvekiline yasadışı işle uğraşan mafya üyesi gibi bakılmıyomu ülkemizde. öyle yada böyle yasadışı (ihale olsun adam kayırma olsun ) yasadışı iş yapmamış millet vekilimiz varmı ??
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

rew,

bir tepki var diyorsun da, o tepkinin olduğunu varsayalım bir an için: illa ki cumhuriyete karşı olduğunu nasıl söyleyebiliriz?

"sevmeyenler bile yazıyor" demişsin ki, burada taraf'ın tepkisi varsa, aşırıya kaçanların gösterişle, ya da "bakın ben de konforma uygunum" diyebilmek isteyenlerin gönülsüzce yaptığı bu kutlama şekline olabilir mi?

böyledir demiyorum da, spekülasyon iki yöne de mümkün görünüyor, o da gerçekten bir tepki varsa.

Mesela sözcününde manşetleri vardı oda aşırı idi rahatsız edicek derecede(ki bence taraf ve sözcü iki uç noktadaki aynı gasteden başka bişi diil.)
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Adına ikinci cumhuriyet istemek mi dersiniz bilmem ama ben bu haliyle memnun değilim.
Kendime göre nedenlerim var.
Bu cumhuriyet ve bunun savunucuları şu anda barışı sağlamaya güçleri varken savaş çığlıkları atıyor. Bunu anlamıyorum yani bir insan barışı sağlamaya gücü varken neden savaş ister? Ama cevabı çok zor değil, çünkü bu savaştan çıkarı vardır.
Ama benim bunlardan bir çıkarım yok.

unutmuşum bir de bu insanlar bunu yaparken cumhuriyet için yaptıklarını söylüyorlar.

Barışı sağlamaya gücü varken savaş istemenin sebebi açıktır.

Savaşın ve barışın hangi şartlar altında sağlandığına göre değişir. O "barış"ın senden pek çok götürüsü varsa kabul etmezsin.

Yoksa aynı mantıkla ne de olsa Sevr'i de kabul etmemişiz işte barış imkanı varken savaş çığlıkları atıp işi lozana götürmüşüz. Bilmem anlatabildim mi
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Savaşın ve barışın hangi şartlar altında sağlandığına göre değişir. O "barış"ın senden pek çok götürüsü varsa kabul etmezsin.

Yoksa aynı mantıkla ne de olsa Sevr'i de kabul etmemişiz işte barış imkanı varken savaş çığlıkları atıp işi lozana götürmüşüz. Bilmem anlatabildim mi

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Savaşlarda kazananlar yoktur daha fazla kaybetmek istemeyenler vardır sadece.
Lozan'da artık savaşmayı bırakıp barış istemişsin. Gerçi onunla bile yetinmeyip hala savaş çığlıkları atıp kerkük, musul diyenler var.
Sosyal ağlarda paylaş

(araya mesaj girmiş de yanlış anlaşılmasın)
@thoirne
Hah işte aklımız başımıza geç gelmiş. Baştan Sevr'i kabul edicektik, sonra allahtan Lozan'ı çıkardılar da kabul ettik di mi? Barış isteyip Sevri imzalamamamız zaten savaş çığlıkları attığımız için :( Ah biz barbarlar

LOL

Biraz tarih öğren. Çok boş altyapın hakkaten.

Düzgün bir barış olursa barışa zaten karşı çıkan yok ama saçma sapan dayatma ve istekler karşılığı barış isteniyosa sonra neden barışı kabul etmiyosunuz diye sorup bi de savaş istemekle suçlamak da bambaşka
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...