Laorx Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 British Council tarafından 10 ülkede yürütülen araştırmaya göre, yetişkinlerin yarısı okullardaki fen derslerinde evrim teorilerinin de diğer teorilerle birlikte öğretilmesi gerektiğini savunuyor. Evrimle birlikte ‘akıllı tasarım’ ve ‘yaratılışçılık’ gibi din temelli teorilerin fen derslerinde anlatılmasını olumlu bulanların oranı İngiltere’de yüzde 60 olarak tespit edilirken, Mısır’da katılımcıların yüzde 27’si ‘bu konuların fen derslerinde asla tartışılmaması gerektiği” cevabını verdi. Darwin Now etkinliklerinin yöneticisi Dr. Fern Elsdon-Baker, sonuçların bilim-din ekseninde kutuplaşmayı ortaya koyduğunu söyledi. Dr. Baker, kutuplaşmaya rağmen, insanların büyük kısmının hem inançlı olup hem de doğal seçilim yoluyla evrimin meydana geldiği fikrini savunabildiğinin görüldüğünü de sözlerine ekledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havlu Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 gerek yok. ondan sonra mal fen ogretmenleri ilkokullarda konuda zorunlu diye darwine bok atip gecicekler konuyu. hic acilmamasi, acilip bok atilmasindan ve sozde yalanlanmasindan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 o degil de zorunlu din dersi kaldırılsın yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 din temelli teoriler derken?Ya bu insanlar teori nedir bilmiyor yada çok sağlam dalga geçiyorlar.Yaratılış bi teori değil inançtır.Okullarda da, bilhassa bilim öğretilmesi gereken derslerde yeri yoktur.Hele hele bunu evrimle aynı kefeye koyup sanki ortak zaminde duruyorlarmış gibi anlatmak daha büyük saçmalık.Herkesin inancı kendine ama mevzu laboratuarsa GTFO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 din, bir teori olarak kabul edilmedikçe malesef okutulmayacak keşke adam gibi felsefe dersi yapılsa keşke din dersi müslümanlık öğreniyoruz dersi olmasa da tüm dinleri anlatsa din kitaplarında bile ayrımcılık yapılıyor eheh ilahi din ve ilahi olmayan abidikgubidik dinler diye hehe sonra 20 yaşında üniv. için evden çıkan çocuk tabi bi mayndfak olayları Algida seçicilik fln 1.sınıfta namaz kılıyor 2.sınıfta ateist oluyor 3.sınıfta teist oluyor 4.sınıfta kendi dinimi kurim bari diyor demem o ki eğitim şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Adnan hoca duymasin pis küfür eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Valla tarih derslerinde antik kültürlerin yaradılış efsaneleri anlatılabilir aslında bunlar dinlemesi gayet zevkli şeyler. Ama o ankete katılanlar direkt kendi dinlerinin yaradılış efsanesinin anlatılmasını istiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 fantastik kurgu anlatılacağını bilimsel gerçekler anlatılsın tabii ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 iyide zaten okutuluyo turiyede? ben okudum yane biyoloji dersinde biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 ses said: din temelli teoriler derken?Ya bu insanlar teori nedir bilmiyor yada çok sağlam dalga geçiyorlar.Yaratılış bi teori değil inançtır.Okullarda da, bilhassa bilim öğretilmesi gereken derslerde yeri yoktur.Hele hele bunu evrimle aynı kefeye koyup sanki ortak zaminde duruyorlarmış gibi anlatmak daha büyük saçmalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 BonePART said: iyide zaten okutuluyo turiyede? ben okudum yane biyoloji dersinde biraz yanı hocan bashetmişse o kadar ibliyosun işte, veya baska insanlarla konuşurken. hanı sankı bende görmüş gibiyim ama görmemedim biliyorum, müfredatta yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 biyolojide baya baya okutuluyor evrim türkiyede zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Evrim okutuluyor evet; ilkokul, orta okul ve lise müfredatında değiniliyor. Ama zürafa ağaç ekseninden ibaretti diye hatırlıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Müfredatta var arkadaşım. Geri olan eğitim, dersler değil sizsiniz bu noktada. Ne var ne yok bilmeden, şu şöyledir kesin tr'de diyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 okutulmasin dedim ben ama tobe oldugu icin degil, bi de onla mi ugrassin lan cocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 kendi başına ders olacak kadar anlatılmıyor sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
radagast62 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 aman diyim adnan hoca okulları da kapattırır mahkeme kararıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 okutulsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 kendi başına niye ders olsun ki? naptınız xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 okuldan din ayrılmamısken evrimin bulunmasının bi anlamı yokki. o yaştaki bi çok gence " dinimiz böyle demesine ramen evrimciler..." diye başlayan cümlelerle anlatacaklarından gelmesin daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 evrim ogretiliyor ya aslinda biyoloji hocasinin ateistlik seviyesine bagli ruya guneyli'ye slmlar <3 ama onun disinda okutulsun istemem yani zaten halk kabul etmiyor direk s.p mrs.garrison gibi bisi cikar ortaya veliler okulu basar yani =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 valla benim ilkokuldan beri fen/biyoloji dersine giren hocalarım anlatırdı, yaygın geleneksel görünüşün yanısıra işte böyle bir teori de var bu teori bunlara bunlara dayanır diye girerlerdi bişey yok bunda. ben izmirde olduğum için mi hep anlatan hocalar denk geldi acaba, meb kitaplarında da konunun olduğunu hatırlıyorum. o değil de, üni'de iktisat toplum ve uygarlık diye ders var, 1 ay kadar uğraştık bu big bang ve evrim teorileriyle bildiğin kuscam artık eheh :P kaldı ki belli bir bilinci olan her öğrenci bir yerde rastlar okur bunu, aynı son 60 yılımızın tarihi anlatılmıyor derslerde diye konu var ondaki gibi işte. aynı şey zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 yav said: kaldı ki belli bir bilinci olan her öğrenci bir yerde rastlar okur bunu, aynı son 60 yılımızın tarihi anlatılmıyor derslerde diye konu var ondaki gibi işte. aynı şey zaten (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Tarıtşılması bile saçma yani, tabii ki okutulmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar