Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim ders olarak okutulsun mu?

Laorx

Öne çıkan mesajlar

British Council tarafından 10 ülkede yürütülen araştırmaya göre, yetişkinlerin yarısı okullardaki fen derslerinde evrim teorilerinin de diğer teorilerle birlikte öğretilmesi gerektiğini savunuyor.

Evrimle birlikte ‘akıllı tasarım’ ve ‘yaratılışçılık’ gibi din temelli teorilerin fen derslerinde anlatılmasını olumlu bulanların oranı İngiltere’de yüzde 60 olarak tespit edilirken, Mısır’da katılımcıların yüzde 27’si ‘bu konuların fen derslerinde asla tartışılmaması gerektiği” cevabını verdi.

Darwin Now etkinliklerinin yöneticisi Dr. Fern Elsdon-Baker, sonuçların bilim-din ekseninde kutuplaşmayı ortaya koyduğunu söyledi. Dr. Baker, kutuplaşmaya rağmen, insanların büyük kısmının hem inançlı olup hem de doğal seçilim yoluyla evrimin meydana geldiği fikrini savunabildiğinin görüldüğünü de sözlerine ekledi.
Sosyal ağlarda paylaş

din temelli teoriler derken?Ya bu insanlar teori nedir bilmiyor yada çok sağlam dalga geçiyorlar.Yaratılış bi teori değil inançtır.Okullarda da, bilhassa bilim öğretilmesi gereken derslerde yeri yoktur.Hele hele bunu evrimle aynı kefeye koyup sanki ortak zaminde duruyorlarmış gibi anlatmak daha büyük saçmalık.Herkesin inancı kendine ama mevzu laboratuarsa GTFO
Sosyal ağlarda paylaş

din, bir teori olarak kabul edilmedikçe malesef okutulmayacak
keşke adam gibi felsefe dersi yapılsa
keşke din dersi müslümanlık öğreniyoruz dersi olmasa da tüm dinleri anlatsa
din kitaplarında bile ayrımcılık yapılıyor eheh
ilahi din ve ilahi olmayan abidikgubidik dinler diye
hehe
sonra 20 yaşında üniv. için evden çıkan çocuk tabi bi mayndfak olayları Algida seçicilik fln 1.sınıfta namaz kılıyor 2.sınıfta ateist oluyor 3.sınıfta teist oluyor 4.sınıfta kendi dinimi kurim bari diyor

demem o ki
eğitim şart
Sosyal ağlarda paylaş

ses said:

din temelli teoriler derken?Ya bu insanlar teori nedir bilmiyor yada çok sağlam dalga geçiyorlar.Yaratılış bi teori değil inançtır.Okullarda da, bilhassa bilim öğretilmesi gereken derslerde yeri yoktur.Hele hele bunu evrimle aynı kefeye koyup sanki ortak zaminde duruyorlarmış gibi anlatmak daha büyük saçmalık.
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim ilkokuldan beri fen/biyoloji dersine giren hocalarım anlatırdı, yaygın geleneksel görünüşün yanısıra işte böyle bir teori de var bu teori bunlara bunlara dayanır diye girerlerdi

bişey yok bunda. ben izmirde olduğum için mi hep anlatan hocalar denk geldi acaba, meb kitaplarında da konunun olduğunu hatırlıyorum.

o değil de, üni'de iktisat toplum ve uygarlık diye ders var, 1 ay kadar uğraştık bu big bang ve evrim teorileriyle bildiğin kuscam artık eheh :P

kaldı ki belli bir bilinci olan her öğrenci bir yerde rastlar okur bunu, aynı son 60 yılımızın tarihi anlatılmıyor derslerde diye konu var ondaki gibi işte. aynı şey zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...