Böjeek Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, öğrenci ve muhtarlardan toplu taşımada ücret alınmamasını öngören kanun teklifi verdi. Meclis Başkanlığı’na sunulan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda değişiklik” öngören kanun teklifinin gerekçesinde, tüm gelişmiş ülkelerde eğitim öğretim görenlere, sosyal devlet ve eğitime katkı anlamında büyük kolaylıklar sağlandığına dikkat çekildi. Türkiye’de ilköğretim ve lisede eğitim öğretim gören öğrencilerin birçoğunun servis ihtiyacının doğduğuna dikkat çekilen teklifte, “Okul servislerini, ekonomik durumları müsait olmadığı için kullanamayan çok sayıdaki öğrencimiz ise toplu taşıma araçlarını kullanmaktadır. Bu yüzden aileler ve öğrencilerimiz hem ekonomik hem de sosyal anlamda sıkıntı yaşamaktadırlar” denildi. Öğrencilerin yanı sıra kısıtlı imkan ve maddi gelirleriyle hizmet vermeye çalışan muhtarların da ulaşım sorunlarının had safhada olduğuna dikkat çekilen teklifte, muhtarlara yaptıkları kamu görevinde ulaşımda katkı sağlanması gerektiği belirtildi. Teklifte, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri ile muhtarlardan toplu taşımada ücret alınmaması ve öğrencilerin ülkenin her yerinde toplu taşım araçlarını öğrenci kimlik kartıyla ücretsiz kullanmaları öngörüldü. Teklife göre, belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, toplu taşım hizmetlerinde öğrenci kimlik kartı ve muhtar kimlik kartı sahiplerinden ücret talep etmeyecek. Öğrenci kimlik kartları, Türkiye'deki tüm belediyelerde geçerli olacak. kaynak kabul etmezler bence. ama güzel bir teklif olmuş
Theridone Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 haha izmirde teklif edilmiş bide. Öğrenci ulaşımına daha geçen aylarda %50 ye yakın zam yapıldı, imkansız bu. İzmir belediyesi ticarethane gibi. O kadar protestoya rağmen halen inat ediyor 90 kuruşta.
calimero Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 muhtar ne lan bu arada sadasfaasdsa...
Böjeek Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 muhtarları da ögrenci kategorisine koymuş adamlar
mani Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 yanlız bu uygulama hayata geçerse iyi güzel hoş ama ekonomik açıdan bakılınca baya bir para kaybı. tabi herşey para değil ama gelirin düşmesi kabul edilemeyeceği için o para gene bi yerlerden girecek bi tarafımıza.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 belediyelerin toplu taşıma hizmetinin amacı para kazanmak değildir. normalde de epey zarar ediyor zaten
Bella Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 ya yıllardır böyle bir teklif dolanıyo zaten,öğrenci kollektifinin ortak isteği de bu yönde. fakat pek kabul edilceğini sanmıyorum.tabi umarım olur,olursa da güzel olur.
mani Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 abi para kazanmaktan bahsetmiyorum. sonuçta ortada ciddi anlamda bi gelir var. şuanda nekadar zarar ederse etsin. o zarar zaten bi yerlerden gene vatandaşa patlıyor. şimdi bu olay uygulanırsa daha fazla patlıyacak bi yerlerden. bunun önüne geçmek lazım bir şekilde. birşeylerin daha değişmesi lazım öğrencilere bedava yapılacaksa.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 bu açıköğretim okumanın yaş sınırı varmı ? ozaman millet açıköğretim yazar herkes öğrenci olur. tüm türkiye beleş gider gelir.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 veriyosunda yıllık ne kadar veriyosun ? 2 dönem desek 450 500 lira ulaşım paranı yıla hesaplasan sürekli çalıştığını düşünsen daha ucuza gelir lan
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 istanbulda oturan bi öğrencinin tek sefer gidiş geliş aylık yol masrafı ne kadar oluyo ?
Bella Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 aylık sınırsız akbil var işte 55. iyi o. edit:sınırsız değil bu pardon, baya çok ama 200 falan sanırım basma hakkın.
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 250 ilk dönem 2.dönemde öyle ayrıca açık okuyan adamın yolla işi olmaz okula mı gitcek bu sanki ödesin o
kermit Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 izmirde nasılki durumlar acaba bide izmirde mini etek giyiosa parasını verdiğin dolmuştan kovuluyosun öyle durumlarda var.
Fin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 izmirde yok oyle aylik ucret o yuzden olabilir.ulasim ucuz bide
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 bi ara canlı söyleyelim o şarkıyı çalıom dsfds öğrencilerde beleş gitsin bu arada. iyidir beleşe yolculuk.
calimero Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 bursa da olsun. çok pahalı ulaşım...
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 istanbul'da işe gidip gelmek için her gün toplamda, 3.90 x 2 veriyorum. öle bişi olursa direk açıköğetim.
Öne çıkan mesajlar