Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel buradan yak: Trafik polisinden ralli pistinde denetim


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
Renkli görüntülere sahne olan Ankara'daki ralli yarışmasında, dün katılanları hayrete düşüren bir olay yaşandı. Ralli alanına dalan trafik polisleri, katılan araçlara denetim yaptı.

Yarışmacılara ehliyet, ruhsat soran polisler, organizasyonun devam etmesine izin vermedi.

Başkent Otomobil Off-Road ve Motor Sporları (BOOS) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Başkent Rallisi'nde modifiyeli araçlar, hünerlerini göstermek için piste çıktı. Ralli araçları, alışveriş merkezinin açık otoparkında hız yarışı yaparken, Ankara Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yarış alanına gelerek araç kullananlardan ruhsat ve izin belgelerini istedi. Uzun süre şaşkınlıklarını üzerlerinden atamayan yarışmacı ve organizatörler, gerekli izinlerin Ankara Valiliği başta olmak üzere tüm makamlardan alındığını söyledi.

Trafik ekipleri ise kendilerine sadece seremoni geçişi yapılacağı yönünde bilgi verildiğini ve şehir içinde modifiyeli araçların bu tür etkinliğe katılamayacağını belirterek, yarışmayı iptal etti. 10 yıldan bu yana profesyonel olarak ralli yarışmalarına katıldığını belirten Mustafa Göçer, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Yarışmayı izlemeye gelenler ise şaşkın bakışlar arasında trafik polisleri ile ralliciler arasındaki tartışmaları takip etti.


Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Ralli araçları, alışveriş merkezinin açık otoparkında hız yarışı yaparken, Ankara Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yarış alanına gelerek araç kullananlardan ruhsat ve izin belgelerini istedi.


Kutluyorum o polisleri, gayet yerinde bir karar olmuş. Yapılacak onlarca yer bitti, gidipte alışveriş merkezlerinde yapıyorlar bu organizasyonları. Ayrıca buna izin verenlere de hesap sorulmalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Arkadaşlar, alışveriş merkezinin otoparkı o esnada trafiğe kapalıydı ve yarış için düzenlenmişti. Seyirci özel etabı yapılıyordu.

Yani öyle bir yanda alış veriş arabalı halk, bir yerde park yeri arayan sürücüler, öte yanda ralli yapan arabalar yok.

Yani gayet düzgündü herşey.

F1'de de ikinci düzlükte süpriz bir çevirme bekliyoruz artık seneye, ne diyeyim...

Edit: Yapılacak yer yok muydu diyen arkadaşım içinse şunu söyleyebilirim. Ralli zaten dağ başı yerlerde yapıldığından ve son yıllarda ülkemizde iyice popülerliğini yitirdiğinden tekrar kendini göstermesi amacıyla böyle seyirci özel etaplarının son derece önmeli olduğunu düşünmekteyim. Bunlarında diğer ülkelerde olduğu gibi şehir içinde ufak parkurlarda (hatta biraz şov niteliğinde) yapılması, halkın yarışı izleyebilmesine ve ilgi göstermesine olanak sağlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

ralli deki araclarin yo izni oluyo mu ki
yane farlari felan war mi

tabiki
seyirci etabi da denen, sehir icinden start verilen ve ortalama 55 60km surat hedefleyerek ozel etaba giden yolda kullanmalari her organizasyonda olan biseydir. bu yolda butun trafik regulasyonlarina tabidirler. giderken hiz sinirini asip vs cevirilip etabını kaçırıp diskalifiye olmak mumkundur.
yani zaten o araclar road legaldır.
bu denyolar ehliyet/ruhsattan fazlasını istemişler anlaşılan, veya yarışan denyolar modifiye gençlikti ve araçları ruhsatlı degildi.


senin dusunduklerin nascar araclari daha ziyade, ustlerinde sadece fiber kaplama olan iskelet ve motordan olusan araclar.
touring araclarinda (kapali, pist yarisi) dahi far ve sis fari falan olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haber sansasyonel olsun diye şişirilmiş de şişirilmiş, sanki Koçibey rallisinde yolu kesip ruhsat sordu adamlar. Alışveriş merkezinde ralli adı altında yapılan organizasyona ehliyetsiz adamı aldın, sonra o adam kaza yapıp öldü, ya da seyircilere girdi, ne olacak? Aynı şey ruhsatsız araç için de geçerli. Gokart mı bu, yoksa çakma Tokyo Drift mi?

Organizasyon yapmak iki tane arabayı getirip reklam yapmaktan ibaret değil yani, polisten de izin alsalardı ya da işlerini legal yapsalardı madem öyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...