Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 We disapprove of slavery and the cost of the maintenance and upkeep of slaves. We prefer our English model in which we control the issuance of currency, and control of money, it allows us to control labor without the cost of maintaining it Bu Sözü ben anlıyorum ama bir arkadaşa çeviremiyorum. Tam manasıyla çevirebilecek var mı Türkçeye?
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Kölelik ve kölelerin bakım ve idame masrafını uygun bulmuyoruz. Para biriminin ihracını kontrol etmekte ve parayı kontrol etmekte kullandığımız İngiliz örneğini tercih ediyoruz, bu bize geçindirme masrafı olmadan iş gücünü kontrol etme olanağı sağlıyor.
Marty Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 köle beslemek çok pahalı , maaşlı işçi daha ucuz.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 sırf bu yüzden mi köleliği bitirmişler yani?
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Bone said: sırf bu yüzden mi köleliği bitirmişler yani? Ana olarak evet. 1861 de ki CSA USA iç savaşındaki ana temel buydu. Kuzeydekiler daha karlı olduğu için kaldırmak istediler, Güneydekilerde o zamana göre tonla para bayıldıkları kölelerin bir anda serbest kalmasına karşı çıktılar. Tabi İnsan Haklarıda vardı, Irakta ki petrolü yoksayarsak:)
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 demokrasiyle alakası olmadığını duyunca şaşırdım açıkçası biraz. amma paragözlermiş.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 E tabi onunda etkisi vardı. Ancak köleliği kaldırıp sonra ortada kalan 4 milyon zencinin akıbetini kimse umursamadı. Resmi olarak 1865te bitse olarak tam manasıyla 1960larda bitti ayrımcılık
eldar Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Hımm aslında köleliğin kaldırılmasının sebebi asıl olarak ekonomiktir ve sanayileşen kuzeyin işgücü-pazar arayışının kurbanı olmuştur güneyin pamuk tüccarları. Güneyliler işlerin aleyhine gittiğini görünce, biz federal devletten ayrılırız falan demeye başlamışlardır. Birliğe yeni katılan eyaletlerin köleliği serbest bırakması savaşa giden yolu kısaltır ve olaylar gelişir. Güneyliler köleliğe ne kadar para harcıyordu bilmiyorum ama iyi de para kazanıyordu.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 hangi kitaptan alıntı ise, oldukça ağır bir anlatımı olduğu kesin. ingilizce olduğundan değil, kitap türkçe olsa gene okurken kasar, öyle bi hali var belli.
Öne çıkan mesajlar