Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Return Of The Belge

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Hayır :D

Yargı zaten asla iyi çalışmadı bence de sonuçta açık açık bu ülkenin rejimine karşı olduğunu ve değiştirmek istediğini söyleyen bir adama ömür boyu siyaset yasağı verilmeli. Bunun "Padişah olacam" diyip sonra başbakan olmaktan farkı yok.

Sanırım 2-3 gün önceydi bir programda tartışıyorlardı bu padişahlık meslesini. Adamın başbakanken sahip olduğu yetiler meşrutiyet dönemindeki padişahın yetkilerinden daha fazlaymış. Niye padişah olmak istesinki?
Mesaj tarihi:
rejim, "egemenlik milletindir" diyip de "hayır aslında ordunundur" şeklinde işliyosa evet o rejimin hiçbi anlamı yok.

bu ülkenin "cumhuriyet" rejiminden çıkmasını, hukuk düzeninin "şeriat" düzenine dönmesini isteyen tek bir parti, tek bir hareket bile kalmadı nerdeyse, kalanlar da anca vakit falan gibi marjinalleşti. böyle bi hareket olsaydı da ilgi görmezdi, çünkü ne halk, ne milletvekilleri, ne hükumet, ne diğer ülkeler, hiçkimse böyle bişeyin gerçekleşmesini istemiyo. eskiden isteyenler de gerçekleşmeyeceğini gördü zaten. bi siz göremediniz ısrarla irtica da irtica diyosunuz, hayret verici.

dokunulmazlık ömür boyu sürmüyo, koltuktan indikten sonra yargılarsın paşa paşa.
Mesaj tarihi:
E tamam da bunlar herkesin kabul ettiği gerçekler.

Dokunulmazlık saçmalığın daniskası
Yargı süreci saçma, tutukluk süreci saçma

Bunların değişmesi için anayasanın değişmesi gerekiyor. Bu ülkeye demokrasi gömleği bol geldi diyen bir zihniyetin hazırladığı anayasayla yaşıyoruz son 30 senedir. Değişsin diye de söyleniyor.

Nereye varmak istiyorsunuz anlamadım.
Mesaj tarihi:
uzun uzun yazmıştım bişeyler ama sonra sildim. eli silahlı birilerinin tepede dikilmesine razı olanlara çok da anlatılacak bir şey yok çünkü. günün birinde eli silahlı kurumun fikirleri değişirse işler nasıl da hiçkimsenin istemeyeceği bir hale gelir falan diye anlatmanın da anlamı yok.

sonuç olarak silahlı kuvvetler, gerçek bir demokraside olması gerektiği yere doğru çoktan harekete geçti. sevsek de sevmesek de olacak olan bu. direnmeyi bırakıp demokrasi içinde nasıl yaşanır ona alışmamız lazım bir an önce.
  • Yeni Oluştur...