Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 bilen bilir, oldukça karakter sahibi, başına buyruk ve hatta kafam giresi bir bilgisayarım var. geçenlerde yine yedi formatı kendine gelir gibi oldu, sonra etherneti bozuldu, ,nat edip usb'den internete bağladım filan... her şey çalışıyor gibi görünüyor ama her zamanki gibi çok saçmasapan ama hayat karartıcı bir tek problem dışında. INTERNET EXPLORERIMA CİN GİRDİ!!! vallahi girdi billahi girdi. şöyle ki, bazı sayfaları (paticik, google, vs...) problemsiz açıp surfe devam edebilirken, bazı sayfaları (ekşi sözlük, webmail sitem, etc...) açmaya kalkar kalkmaz internet explorer hata verip, rapor gönderiim mi filan deyip, zonk diye kapanıyor. aynı problem bir sayfadan linklenip yeni bir pencere açarsam da yaşanıyor. usb'den bağlanmamla bir alakası var mıdır bilemiyorum, bilen varsa beri gelsin, hiç böyle saçma sapan şey görmemiştim daha önce :/ bademcik ameliyatı oldum, evden çıkamıyorum, evden halletmem gereken 48976 tane iş var ve delirmek üzereyim. İMDAK! yetişin paticiklerim yahu... üwe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
athea Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 ayy emacim cok gecmis olsun yahu =[ cin kovalama kismini baska patilere birakiyorum zira hic anlamam =p ama ama gecmis olsun die tekrar edim belki sana faydasi olur bilgisayarina olmuosa bile =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Kadın Genel Yöneticiler ayaklanması kokusu alıyor ve ortamlardan kaçıyorum. Çok tehlikeli burası çoook. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 spysweeper diye bi program var onunla bi tarat istersen bilgisayarı belki şu salak spywarelardan bulaşmıştır olmadı ie yi baştan kurmakta bir alternatif tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 saol bi tanecik athecim. cinlere gelince: valla bilgisayarsa adaware yüklü, o bir şey bulamıyor. ayrıca norton da updated bi şekilde nöbet bekliyor. ie nasıl bi daha yüklenir bi deyiveriniz bakiym. ghald: korkma cicim, ısırmıyoruz (şimdilik) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 ema.. . şimdi öncelikle modemin nedir? markası ve modeli ? adsl mi kablo mu usb ve ethernetten takmanın bi farkı yoktur. eğer sayfaları açamıyosa dns ayarlarında bişiler olabilir. kablonet ise arayıp bi sor. onlar yardımcı olurlar. eğer internet explorer hata veriyosa bozuktur saçmalamıstır. denetim masasından sil ve yenisini yükle. tabi bu en son çözüm. önce bi spybot ya da ad-aware ile tarat. aklıma bunlar geliyo şimdilik. baska bi sorunun olursa burdayım. geçmiş olsun[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 modemim kablo, bağlantım kablonet. ethernet ile bağlanmaya kasarken kablonet teknik masasının ağzından girip burnundan çıktım zaten, önce sasser vardı makinede, ondan bağlanmıyo sanıyodum ama temizleyince de ethernet ile bağlanmadı, kablonet teknik kişilerinin önerisiyle usb ye geçtim zaten. dns ayarlarıma bakıyorum hemen, baktım. otomatik olarak al diyor dns için. hep böyle kullandım şu ana kadar, problem burdan diildir herhalde deyip, geçiyorum. dediğim gibi adaware ile tarayıp duruyorum zaten makineyi, updatelerini de yaptım, bişey bulamıyo. explorer pek bi merkezi, her şeye maydanoz bi program olduğu için kaldırıp bi daha yüklemeye korkuyorum ne yalan söyliim. eğer ürkütmeden faydasını anlatırsanız bi denerim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 bence sağlam bi format işini görür :) bak dns ayarları otomatik alıyosan. bi de manuel olarak ayarlamayı dene. dns adresini sor. 000.000.000.00 gibi bi adres vercekler şu an aklımda değil. tabi 0 ların yerine rakamlar gelcek. onu bi dene . olmazsa da hmm ne yapabilirsin. explorer için. bence bi explorer setup dosyası temin et, sonra windows bileşenlerinden explorer ı kaldır . sonra tekrar yükle. fakat esaslı i trojen filan girmişse bu pek işine yaramaz. bu güzel trojanciği ad-aware gibi programlar da bulamıyo olabilir. aklıma gelirse daha yazarım.[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Bendede aynı sorun var. Wormden dolayı sanırım ? Yani kesin bişey demiyim ama benim gibi temizlemeye üşendiysen olabilir.[signature][hline]G-power a.k.a gehena werewolf uin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 eğer sasser'ı kasetediyorsan temizledim ben onu ayol güzel güzel... hmmm, kablonet yardımcı olur mu dersiniz? dns ayarlarının konuyla ilgisini açan olabiler mi? ema"meraklı taze"leth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Emacım öncelikle geçmiş olsun bademcik olayını şimdi farkettim valla. Sorununa gelince ethernetim bozuldu ve USB ye gectm demişsin. Ona geçtiğin andan itibaren mi başladı problemler? Eğer öyleyse o zaman ayarlarında bir problem olması gerek. Ya da USB ile baglantılı bir problem. Ethernet ile baglantı kurmaya calış eger oyle bir durum varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 birincisi, 12 kısım tekmili birden ne demektir? o kadar eski değiliz üzgünüz ;-) ad-aware bazı spyware'leri bulamıyor, hatta ad-aware'i blocklayabilen birkaç spyware hede hödösü gördüm.. spysweeper kullanıyorum ben o yüzden.. bunun adware, spyware veya virüslerle alakası olcağını düşünmüyorum. ama sen yine de bir kere daha tara (herşeyi güncelleyerek) bence explorer çökmüş. winamp'ta herşey gayet güzel dinlenirken, tam x-men evolution theme şarkısına gelince winamp'ın çöktüğünü, buna rağmen tekrar açıp o şarkıyı elimle başlatınca düzgün çalıştığını, ancak tekrar birkaç dakika sonra shuffle ile tekrar çaldığında winamp'ın gene hata verip kapandığını gördüm.. (bir tek o şarkıda oluyordu) bu durum da onu hatırlattı bana.. paticik google'ın kodlamasındaki değişiklik, sözlükten farklıysa, sözlük veya diğer siteler, o yüzden kapanıyor olabilir.. bu konudan anlamam, ama sen yine de opera browser'ı kur.. opera hem ie, hem netscape gibi gösterebiliyormuş kendini. belki dişe dokunur bir yardımı olur.. ya da internet explorer güncellemeyi dene.. sharky'ye sorsak "linux kur" diycek ama :D[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 21 Mayıs 2004 14:22 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 21 Mayıs 2004 14:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 hehe buralarda emreye ne sorsak linux diyor zaten :) bence http://www.myie2.com/html_en/download.htm adresinden MYIE2 indir kafana uygun olanını seçip bak bakalım değiştme olacak mı ? bu arkadaşımız aslında bir browser bile değil, IEye bir kılıf gibi düşünebiliriz, gelgelelim kendilerinin bir çok özelliği var ve de bu göçünce sadece bu göçmüş oluo ve de en güzel taraflarından biri IE altyapısını tamamen arakladığı için favorites'ını da ellemion .. e tabi haliyle IEde çalışması gereken tüm sayfalar da çalışıo, üstüne üstlük daha bir çok yanar döner özelliği de var. bir deneyiniz bakalım, eğer sorun IEnin windows ile olan ortak çalışmasından kaynaklanıyorsa büyük ihtimalle geçecektir sorun.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 ''INTERNET EXPLORERIMA CİN GİRDİ!!! vallahi girdi billahi girdi. şöyle ki, bazı sayfaları (paticik, google, vs...) problemsiz açıp surfe devam edebilirken, bazı sayfaları (ekşi sözlük, webmail sitem, etc...) açmaya kalkar kalkmaz internet explorer hata verip, rapor gönderiim mi filan deyip, zonk diye kapanıyor.'' bunun bir başka nedeni olabilir nasılk olabilir ? Flash isteyen , java gereken siteler için senin yüklü javan kendi içerisinde çakışıyor olabilir , veya bir yada birden fazla program flash ın 1 den fazla sürümünü aynı anda yüklenmesine neden olmuş olabilir ,veya aynı şekilde java da 1 den fazla yüklenip çakışmış ve internet explorer da bu tür siteleri açmaya kalktığın zaman saçmalamakta. Internet explorer ın update lerini yapmayı dene olmadı flash ı kaldırabiliyorsan kaldır java yı sil yeniden yükle Not : Explorer dan nefret ediyorum , mozilla ve Opera rulz. ''usb'den bağlanmamla bir alakası var mıdır bilemiyorum, bilen varsa beri gelsin, hiç böyle saçma sapan şey görmemiştim daha önce :'' bende sanmıyorum usb ile alaksı olacağını lakin modeminin markası ne onuda öğrenebilirmiyim ? Genel Not : win update leri eksik etme , yoksa pencereden hastalık girer[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 pati down iken başardıklarımı yazayım hemen: bi kere, ad aware'in yanında spybot kurdum, bikaç temizlik daha yaptım. sonra ad aware'den kıllandım bi ara, onu kaldırdım. şöyle bir şey olmuş olabilir mi? ad aware'in ilk bulup temizlediği spywarelerden biriyle bağlantılı bir sorun olmuş olabilir mi? onları remove edince explorerın bişeyi de remove mu edildi mesela? ayrıca, internet explorerın updatelerini yaptım. ieyi sildim, bi daha yükledim. bana mısın demedi... ayrıca bu problemi yaşaan tek kişi olmadığımı öğrendim, bir sürü insanın çeşitli forumlarda explorerıma bişey oldu dediğini gördüm, bir çare önerilemiyor şu anda. şu aşağıdaki iş bana olası geliyor diğer şeylerin yanında, çünkü resmen site seçiyor. bir bulgu daha: ekşi'ye login olunca sayfayı çağırır çağırmaz kapatıyor kendini explorer. ama cookieleri silersem üzgün düzgün çalışabiliyor. said: Arkansis, 21 Mayıs 2004 14:27 tarihinde demiş ki: Flash isteyen , java gereken siteler için senin yüklü javan kendi içerisinde çakışıyor olabilir , veya bir yada birden fazla program flash ın 1 den fazla sürümünü aynı anda yüklenmesine neden olmuş olabilir ,veya aynı şekilde java da 1 den fazla yüklenip çakışmış ve internet explorer da bu tür siteleri açmaya kalktığın zaman saçmalamakta Internet explorer ın update lerini yapmayı dene olmadı flash ı kaldırabiliyorsan kaldır java yı sil yeniden yükle. nerden bakabilirim bu tip şeylerin ayarlarına neyin? modemin markası: netmaster upatelerim tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Valla açıkçası ne kadar alakası var bilemiyecem ema, ama bende bu sorun msn plus yükledikten sonra başladı. Msn plus'ı kaldırınca düzeldi sorun aynen. Umarım yardımı dokunur.[signature][hline]Can I give myself a reason to live?Can I give myself a puzzle cannot be solved? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 senin sorununu çeşitli flash animasyon siteleri gerekse java gerektiren sitelere girip bir denemek lazım acaba hangisinde sorun var ? aptal bir bugdan veya arkada internet explorer uzantısı olarak çalışan asalak türü bir worm dan kaynaklanıyor olabilir ... worm harakete geçmek istediğinde (oto script) zaten hali hazırda silinmiş olan worm dosyası olmadığından internet explorer apışıp kalıyordur sorunu şimdi 2 dakikada çözemeyiz uzun uzun testlere tabi tutabiliriz yada ben Catscratch i buraya çağırayım . ama o gelene kadar http://www.opera.com opera yı kur java versiyonunu kurmam tavsiyemdir ... bundan sonra bunu kullanmanda tavsiyemdir ha bişi yapamadın işlerini halledene kadar bunu kullan...[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Java dan ve dns ayarlarından çökmez ie. Bende ms'in ve sun'ın javaları vardı çökmüodu ordan biliorum. RAM RAM RAM !!! diorum başka bişi demiorum. Bir de, yeni bir hardware aldınmı son günlerde ? Bu sorunların başlamadan önce ? Hani hard disk olur 7200, 10000 rpm felan, yada ekran kartı olur. O zaman da PSU diye bağırcam da :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 opera cidden çok iyi . benim kadar bu dünyada explorerdan işkence çeken bi adam daha yoktur , ama opera bütün acılarımı dindirdi tavsiye ederim[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki: Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki: FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 said: Arkansis, 21 Mayıs 2004 20:07 tarihinde demiş ki: aptal bir bugdan veya arkada internet explorer uzantısı olarak çalışan asalak türü bir worm dan kaynaklanıyor olabilir ... worm harakete geçmek istediğinde (oto script) zaten hali hazırda silinmiş olan worm dosyası olmadığından internet explorer apışıp kalıyordur aha bu mantıklı geliyor bana. nasıl bulucaz peki ne olduğunu? ram olsa hep aynı sitelere problem çıkarmazdı herhalde di mi ama? kaldı ki aynı ramlerle hep surf ettiğim yerlere şimdi mi giremezdim o zaman? vallahi yeni bişey kurmadım son zamanlarda, sadece dediğim gibi usb'den modem bağladım. allaam deli olucam be. neyse, yarın opera kurmayı bi denerim herhalde, ööle yan yolları hiç sevmem ama maillerime bakmam gerekiyor gerçekten. bi haftadır işe gitmiyorum, ne oldu ne bitti haberim olamıyor webmailden ulaşamadığım için iş maillerime. bu arada, arada bir burada bile hata verip kapanıveriyor, sanırım böyle sakin kullanmadığım zaman. mesela bir yeri mousela tarayıp bi yandan scroll ederken filan gibi, bikaç işi aynı anda yapınca, şaşalayıp kapatıyor sanki ie'yi... bi de ad aware'i kaldırırken zort diye hata verdi, bi kere de norton taraması yaparken zonk diye kapandı bilgisayar. ben baya ad aware'in yaptığı bişey olmasından şüpheleniyorum. neye dayanarak derseniz ciddi cevabım yok ama ööle işte. ad aware'i kaldırdıktan sonra bilgisayarı restart ettiğimde recovery mesajı da verdi hem. recovered from a serious error... dedi. sonra da spybot çıkıp değişiklik yapıldı yine registry'nde sakliim mi dedi, sakla dedim bende. bunlar da ek bilgi olsun bööle. üwe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 ısrarla spysweeper diyorum.. ad-aware'den şüpheleniyorsan, sil onu spysweeper otomatik koruma hede hödö de sağlıyor..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 opera muhteşem bir programdır 1 seneyi aşkındır kullanıyorm tavsiye ederim şiddetle[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 hmmm... sabah sabah kalktım bir iki sağa sola bakiim diye, zort diye kapandı bi bilgisayar önce. sonra da mesaj çıktı "this syste has recovered from a serious error" diye. send report yaptım, şöyle bir şey getirdi. Windows Memory Diagnostic The Windows Memory Diagnostic tests the Random Access Memory (RAM) on your computer for errors. The diagnostic includes a comprehensive set of memory tests. If you are experiencing problems while running Windows, you can use the diagnostic to determine whether the problems are caused by failing hardware, such as RAM or the memory system of your motherboard. Windows Memory Diagnostic is designed to be easy and fast. On most configurations, you can download the diagnostic, read the documentation, run the test and complete the first test pass in less than 30 minutes. To run Windows Memory Diagnostic, you must reboot your computer with the disk or CD-ROM on which you installed Windows Memory Diagnostic in the drive. After the reboot, Windows Memory Diagnostic will load and its interface will appear. After loading, the first test pass will begin, using the default standard test suite, and continue until complete, unless Windows Memory Diagnostic is either paused or exited. Once the first test pass is complete, Windows Memory Diagnostic will begin a second test pass using the same settings as before. Windows Memory Diagnostic will continue to run test passes until you exit. bakınız windows da ram olabilü diyor. çalışmalarım bugün de devam edecek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 windows her ne kadar sux bişe olsa da bence dediğini yapmak en doğrusu :) startupta açılması gereken program listesini temizleyip bi ram defrag programıyla ie kullanmayı veya varsa daha "light" bir browser kullanmayı deneyebilirsin[signature][hline]running out of ppl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 üwe... çalışmalarım devam edemiyor her zamanki gibi çok saçmasapa bişey yüzünden. bu test programcığını indirdim, np. diyor ki, bunu bi floppyye yükle, ordan boot et. o bakıcak nesi var ramının rumunun... ok. ve fakat bendeniz bu vesile ile floppy drive'ımın delirdiğini öğrenmiş bulunuyorum. her türlü floppyye write protected diyo. koruması olsa da olmasa da. dolayısıyla oraya bişey kopyalayamadığım için bu testi de yapamıyorum. sorarım size paticiklerim: bu bilgisayar bi ademoğlu olsa ve beni delirtmeye çalışıyor olsa, daha iyi bi iş çıkarabilir miydi? bence hayır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar