Laorx Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ı uzun dönemli keşfinin ikinci bölümü Mars Science Laboratory'nin (MSL) gönderilmesiyle başlayacak. Mars'a 2012'de ulaşacak ve Mars'ta eskiden ya da şimdi mikrobik yaşama uygun bir çevre bulunup bulunmadığını araştıracak biçimde tasarlanan MSL, Mars yüzeyinin bilimsel keşfinde büyük bir adım olacak. Kızıl Gezegen'in "yaşanabilirliğini" araştıracak en büyük ve en ileri bilimsel araçları taşıyacak MSL, Mars'ın iklim, jeolojisi, oluşumu, yapısı ve kimyasal kompozisyonunun kayıtlı olduğu toprak ve oyduğu kayalardan numuneleri analiz edecek. NASA, ayrıca ismini Kızıl Gezegen'e göndermek isteyenleri de, bu seyahatin bir parçası olmaya davet ediyor. Robota yerleştirilecek bir mikroçipte, gönderilen isimler yer alacak. Mars'a isminizi göndermek isteyorsanız şuraya bi tık -> İsim Git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 100 yıl sonra görebilicez ismimizi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Seneler önce eğlencesine bunun gibi bir programa ismimizi yazdırmıştık bizde. Uzaylılar marsa gelince credits ekranları gibi isim indexi çöplüğü bulacaklar ehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Gonderdim dunyayi astik artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Redeagle said: Seneler önce eğlencesine bunun gibi bir programa ismimizi yazdırmıştık bizde. Uzaylılar marsa gelince credits ekranları gibi isim indexi çöplüğü bulacaklar ehehe. evet ya vardı böle bi olay. voyager mı neydi hatta giden. ben yazmıştım adımı sdfdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 asl: 18fmars Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 sonra marslilar ismimizi isgalde evden ilk alinacaklar listesine yazsin di mi? ben yollamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 ben yolladımda ğ harfi ? olarak görünüyor bilmiorum nolcak bulurlarsa önce beni alırlar ? falan var olayı neymiş die ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Yazin isminizide bulsunlar facebooktan sizi aliyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 sonra kapınıza dayanmasınlar "ulan yepisyeni uzayı çöplüğe çevirdiniz ayıp be toplayın şu döküntülerinizi" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 aha şuraya yazıyorum 3 seneye göktaşı dünyaya çarpacak ve dünya yok olacak. yıllar yıllar sonra bir medeniyet gelip marsta bu mikroçipi bulup aha burda eskiden canlı varmış diyip müzede ismimizi göstercek. -oha amma ilkel lan fiziksel bir çip -yuh milyonlarca yıl öncesine ait olmalı ?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Görmemişin mekiği olmuş tutmuş adını uzaya yollamış diyecek bulan uzaylılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Hayir bide uzaylilar bulrusa cidden fena, adamlar onca zaman yazilanlari desifre etmeye urasacaklar dunyalilarin kulturu , teknolojsi falan diye heyecanlanip, hepsinin sadece isim oldugunu ogrendiklerinde kafamiza isin atabilirler. En azindan facebook linki de atsinlar isim listesinin sonuna belki arkadaslik icin gelmistir herifler bi ise yaramis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar