Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt sorunundaki gelişmeler üzerine 2 köşe yazısı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkiyeye artık kim inanıyor?
Akp ve türevlerini destekleyen cahiller mi?
Akp ve türevleri karşıtı Aydınlar mı?
Cukkacı manda savunucusu köşe yazarları mı?
Şu forumda bile bu kadar ayrımcılık çıkıyosa Türkiye bölünmemiştir diyebilen kim varsa gelsin alnından öperim. Kabul edelim çalışmadık, uğraşmadık, Atatürkün rüzgarı bizi ancak bu noktaya kadar getirebildi. Biz kendimize çeki düzen vermedik şimdi başkaları bize kendi çeki düzenlerini dayatıyorlar.
Kürt sorunu falan kısa vadeli bir plan değildi uzun vadeliydi ve sonuca tam manasıyla ulaştı.
Dünyada kaç tane ülke altında bağımsızlık isteyen azınlıklara dünya karşı çıktı? Şimdi Kürtlerin sesi öyle çok çıkıyorki kendilerini öyle ezilmiş gösterdilerki bütün dünya onların bağımsızlığını destekleyecek biz ezen tarafmışızda onlar ezilenmiş gibi olcak ve dünyanın sempatisini kazanacaklar.
Sonunda da ülke olma hakkı kazanacaklar.
Bizemi yazık onlara mı?
Mesaj tarihi:
Nefr said:

emek guzel, ugrasmissin epey kabulum

yok be hepi topu 2 dakkada yazdım

Nefr said:

lakin o icerik o elestiriye olmamis, cunku senin elestirmeyi hedefledigin kitle zaten birak herkesi kendisi gibi gormek, azinlik oldugunun gayet bilincinde. ek olarak, zaten genel olarak dusunce ve ifade ozgurlugunu savunuyor olmalari,

öyle mi gerçekten?

Nefr said:

bir kere soyle dusun; libos / donek hede hodo diye elestirdigin insanlari zaten fikirlerinin, kafa yapilarinin 'mermer' olmamasi, dunden bugune yeni veriler bilgiler isiginda degisebilmesi nedeniyle elestiriyorsun.
bu durumda ayni insanlari ayni anda sabit bir fikre gozu kapali yapisip baska herseyi reddetmekle suclamak saglikli bir dusunce degil kanimca

alakası yok, gayet de mermer kafalılar,
değişen bi fikir de göremiyorum, yıllardır ezik kürtler barbar türkler,

/*edit. sen bile "ama onlar öyle değiller ki" diyecek kadar önyargılısın baksana, halbuki ben mesajımda onların bizi suçladıklarından daha fazla önyargılı, sabit fikirli ve tahammülsüz olduklarını göstermeye çalıştım. O yazıyı inkar edebilecek olan varsa çıksın ortaya. edit*/

"pkk terör örgütü değildir" diyecek kadar sabit fikirliler, kendilerini haklı çıkarmak için bunu bile iddia ettiler.
Mesaj tarihi:
Devilmanta said:

Şu forumda bile bu kadar ayrımcılık çıkıyosa Türkiye bölünmemiştir diyebilen kim varsa gelsin alnından öperim.

su cumle mesela benim vurgulamak istedigim ana fikre acik ornek;

cook uzun senelerdir o kadar alisildi ki ilkokullarda ezberlediklerimiz disinda bir gorusun dile getirilememesi bu ulkede, simdi insanlarin nispeten rahatca fikirlerini ifade edebiliyor olmalari 'bolunduk' cigliklarina yol aciyor

o kadar alisilmis ki ezberlenmis, kaliplasmis fikirlerin disinda kimsenin birsey soyleyemiyor olmasina, son bir kac ayda birden bu kadar konusulmaya baslaninca 'amma cok vatan haini varmis' dedi insanlar

su forumda bile farkli fikirlere sahip insanlarin olmasini garipsemek, hatta bir adim ileri gidip bunu bolunme olarak nitelemek bunun acik ornegi degilse nedir?

sufi bir baska topicte cok guzel bir ornek vermisti 'birlik' ile ilgili, yurekten katiliyorum. belli bir ideoloji disinda kalan tum karsit fikirleri susturup konusturmayarak saglanan 'huzur' ortami gecicidir her zaman

sadece devlet politikasindan bahsetmiyorum; bu libos / donek / vatan haini damgalari da bu baskinin parcasi mesela
Mesaj tarihi:
Nefr said:

Devilmanta said:

Şu forumda bile bu kadar ayrımcılık çıkıyosa Türkiye bölünmemiştir diyebilen kim varsa gelsin alnından öperim.

su cumle mesela benim vurgulamak istedigim ana fikre acik ornek;

cook uzun senelerdir o kadar alisildi ki ilkokullarda ezberlediklerimiz disinda bir gorusun dile getirilememesi bu ulkede, simdi insanlarin nispeten rahatca fikirlerini ifade edebiliyor olmalari 'bolunduk' cigliklarina yol aciyor

o kadar alisilmis ki ezberlenmis, kaliplasmis fikirlerin disinda kimsenin birsey soyleyemiyor olmasina, son bir kac ayda birden bu kadar konusulmaya baslaninca 'amma cok vatan haini varmis' dedi insanlar

su forumda bile farkli fikirlere sahip insanlarin olmasini garipsemek, hatta bir adim ileri gidip bunu bolunme olarak nitelemek bunun acik ornegi degilse nedir?

sufi bir baska topicte cok guzel bir ornek vermisti 'birlik' ile ilgili, yurekten katiliyorum. belli bir ideoloji disinda kalan tum karsit fikirleri susturup konusturmayarak saglanan 'huzur' ortami gecicidir her zaman

sadece devlet politikasindan bahsetmiyorum; bu libos / donek / vatan haini damgalari da bu baskinin parcasi mesela

Bizim topraklarımızda özgür olmalarına rağmen "eziliyoruz, özgür değiliz" diye vıyaklayan hainlerin fikirlerine "bölücülük yaygarası" değil "farklı fikir belirtme" diyenlere saygı göstermemi beklemiyorsun değil mi?
Mesaj tarihi:
sg-1 aramızdaki en büyük fark şu: ben ulusalcıların epey büyük bi kısmının fikirlerinde ve inançlarında samimi olduğuna inanıyorum. o yüzden bugüne kadar hiçbi ulusalcıyı "kimden para alıyosun, baban-deden kim, chpden ihale mi alıcaksınız, bilmemkimin elini eteğini öpüyosunuz, bilmemkimin kıçını yalıyosunuz" diye suçlamadım, kendim defalarca bu suçlamalara maruz kaldığım halde. benimle hemfikir olmamakla da suçlamadım, biçok konuda biçok insanla fikirlerim uyuşmayabilir. ama bu fikir uyuşmazlığını bikaç adım öteye taşıyan, meseleyi kişiselleştiren ve arkasında bir bit yeniği, bir komplo arayan nedense hep ulusalcılar oluyo. aynı önyargıyı taraf yazarları, ahmet altan, emre aköz, engin ardıç, yıldırım türker gibi yazarlara da gösteriyosunuz. yani fikirlerin içeriğini geçtim, o fikirlerin samimi bi şekilde dile getirildiğine ihtimal dahi vermiyosunuz. işte bu kuşkuculuktur, paranoyadır ve aynı zamanda beğenmediğiniz fikirleri kolay yoldan çürütmenin en şahane yoludur.

neyse, yazdığım yazıyı üzerine alınıp alakasız bi şekilde çarpıtman bile, bi yerlerde bi gerçeğe temas ettiğimi gösteriyo bence. o yüzden, hayırlı işler =)
Mesaj tarihi:
hala daha kendini başkalarından üstün görme havası,

"yok, biz sizin gibin değiliz, siz liberallere, gazetecilere hede hödö diyorsunuz, komplocusunuz vs"

yav şuraya bi ertuğrul özkök, bekir coşkun yazısı koyalım da görelim önyargıyı istersen.

komplo demişken de ergenekonu es geçmeyelim, yani bu ülkede herşeyin sorumlusu olan dev örgüt.
sivas katliamını da onlar yapmıştı hatırlarsan.

alakasız örnekmiş, haklı çıkmış felan yav bırah allasen,
"yok birbirimizden farkımız" diyecek cesaretin var mı?

bak benim var.
Mesaj tarihi:
yahu güzel yazdıklarında, başarılı ve hatta komik yazdıklarında güzel olmuş, iyi olmuş demiyo muyuz? adamlar önyargılarından veya patron sevdalarından kurtulamıyosa biz napalım ki..

yine alakasız örneklere meylediyosun, arkadaki zihniyeti ve sorgulamayı görmezden geliyosun. hayır efendim şeriatçı dinciler yapmıştı sivas katliamını, bak ne kadar kolay söylemesi.

farkımız var, ve iyiki de var ve farkımızın olması aşırı biçimde doğal. yukarda anlattım işte, anlayana =)
Mesaj tarihi:
sir said:

önyargılarından veya patron sevdalarından kurtulamıyosa biz napalım ki..

dakka bir önyargı bir, kendi mesajında haklı çıkarıyorsun beni.

o bir önceki mesajını da aynen çevirip, ulusalcıları liboşcan olarak yazabilirim, sorun değil.

fikir olarak farklı düşünebiliriz, ama bak tekrar yazıyorum, senden de bu cesareti bekliyorum,

tavır olarak birbirimizden farkımız yok.
Mesaj tarihi:
Tavır olarak fark yok mu ?

Bu forumdaki "liboşların" ne vatan hainliği kaldı, ne AKP yalakalığı, ne satılmışlığı.

Nedense bu da tek taraflı oluyor, liboşlar ulusalcılara iade-i hakaret etmiyorlar.

Bunu dile getirince de kendini üstün görmek oluyor.

Tuhaf.
Mesaj tarihi:
valla bizim de ne faşistliğimiz, ne nasyonel sosyalistliğimiz, ne ırkçılığımız, ne cCc'liğimiz (hatırlarsan), ne elitik laikçiliğimiz, ne ergenekonculuğumuz kaldı.

tek taraflı bakmak ha?
Mesaj tarihi:
sg1, seviyesizlikte hangimiz daha öndeyiz diye yarıştırmak istemiyorum.

ama yani liboş diye bi kelime var forumda

liboş

hadi seviyesizliklerimizi eşitleyelim:

ulusalak

ulusalcıların yeni adı
Mesaj tarihi:
Hatırlarım. cCc'yi senin şaka Gençlik kolları postunun altına yine şaka yollu yazmıştım ciddiye alıp, ağrına gittiyse kusura bakma.

Elitik laikliği hakaret olarak aldığını bilmiyordum. Bunun hakaret olduğunu da bilmiyordum aslında.

Ergenekon"cu" kim demiş, ne anlamda demiş bilmiyorum. Ergenekon mensubu olduğunu kastettiğini zannetmiyorum. Ergenekon'un kolpa olduğunu iddia ediyorsan da ergenekoncu tabiri uymuyor. Ne demek ergenekoncu çözemedim. Hakaret mi hiç çözemedim.

Ben çok takılmazdım zaten konu dışının siyaset topiclerinde. Girdin mi tartışmanın içine kilitlenene kadar sürüyor, iki taraf da kabul etmiyor karşı görüşü. Takip ettiğim süre içinde nazi(?!) veya faşist diyen görmedim. Ben de dediğimi sanmıyorum/hatırlamıyorum.

Irkçılık konusuna gelince, bu forumdaki bazı postlar gerçekten ırkçılık içeriyor (bkz kürtler için national geographicten çıkamalar)
Mesaj tarihi:
Simdi adam gibi tartisan var, tartisamayan var. Mesela benim arkadas cevremin cogu liberaldir, ve onlarin yanindayken bana hep ulusalci filan derler, cunku onlarin dedigi seylere karsi cikinca otomatik olarak kotu adam oluyorum :) yaftalama iki tarafta da var eet

yanniz "satilmis, mandaci" gibi, baskalarinin dediklerini turkiyenin kotulugu icin soyledigini savunanlari birtek burda gordum. Onu da hep chp nin politikasini savunanlar soyluyor.

Hayir yani sanki yurtdisindan birileri bize para veriyor. Keske verse :(

burda herkes turkiyenin refah seviyesini yukseltmek icin konusuyor, amac budur. Fikirlerde farklilik olabilir, ama olayi kisisellestirmek asiri sacma.
Mesaj tarihi:
ya sg-1, "çelik aynaaaa" da bir yere kadar. forumdaki zaten devamlı hakaret yiyen azınlığı ezen çoğunluğu da acındırmanın bir sınırı olsun, engelli parkını jipinle işgal etme. ayıp.
Mesaj tarihi:
Mesela, akpci dediginiz liboslarin bir tanesi bile ahmet hakanin o yazisina karsi cikmaz. Hukuki yonden cok eksigi var turkiyenin, anayasa mahkemesinden tutukluluk suresine kadar.

Bu arada en sevdigim iki koseyazarinin sevgili olmasi nedir. Sevgili olduklarini da uc gun once twitterli yazidan ogrendim hah
Mesaj tarihi:
Jadelith said:

yanniz "satilmis, mandaci" gibi, baskalarinin dediklerini turkiyenin kotulugu icin soyledigini savunanlari birtek burda gordum.

meselenin özü burada.
Mesaj tarihi:
Kullaniyorsa degil tabiikide.
Fakat anayasa mahkemesinin siyasallasmis bir kurum olmasi da kullaniliyor.

Bu tur yolsuzluklar ancak reformlar ile duzeltilebilir. Ve bana gore bu anayasanin degistirilmesinden geciyor. Ha ben kimim, hukuk ile alakam yok, o ayri konu :)
Mesaj tarihi:
meselenin bi özü de şurada:

biz satılmış vatan haini liboşlar diyoruz ki: "çeşitli hukuki eksikleri/boşlukları siyasi idealler çerçevesinde kullanmak hep yanlıştı, hala yanlış. ama malesef buna önceden ses çıkarmayan kesimler ancak şimdi bu uygulamalar kendisine çevrilince seslerini yükseltmeye başladılar."

işte bu paragraftaki "hala yanlış" ibaresini görmezden gelerek karşı savunma oluşturuyorlar: "siz de şimdi ses çıkarmıyorsunuz."

hayır kardeşim çıkarıyoruz. eskisine de itiraz ediyorduk buna da itiraz ediyoruz. ama eskiden vatan millet aşkına bunlara göz yumanların şimdi seslerini yükseltmeleri bana hiçbir biçimde samimi gelmiyor.

ha gerçekten böyle şeylerin tamamen yanlış olduğunu anladılarsa, vatanın milletin ulu bekası için bile hukuksuzluk yapılamayacağını anlamışlarsa o zaman kendilerine doğruya hoşgeldiniz diyorum ve her koşulda doğruda devam etmelerini diliyorum.
Mesaj tarihi:
gerçek yüzünüzü gösterince nasıl saçmalamaya başladınız,
ulusalak diyenler mi, çelik ayna gibi çocukluklara girenler mi, lafları teker teker açıklayıp aklamaya çalışanlar mı.

sütten çıkmış ak kaşıksınız di mi?

e biz de öyleyiz, merak etmeyin.
Mesaj tarihi:
Sam said:

..engelli parkını jipinle işgal etme. ayıp.

ahahah biraz cekistirilse yaratacagi cagrisim hos olmasa da ifade cok guzel olmus, belirtmeden gecmeyeyim

UrsusMaritimus said:

HAKARETLERE ARA VERELİMDE

mesela ahmet hakanı hiç sevmem ama bugünki yazısın gayet güzel ve tarafsız buldum. Çok Ciddi Bir Gerçeği Ortaya atıyor mesela bu konudaki düşünceleriniz neler ??

liberal ve ulusalcı arkadaşlara sesleniyorum
Ahmet Hakan

ben liberal de ulusalci da degilim bildigim kadariyla, ama yine de cevap hakkim varsa fikir ifade edeyim; gayet guzel bir yazi olmus. e zaten forumdaki 'liboslar'in buyuk bir kismi bunlari aylardir soyluyorlardi yeri geldikce, sadece yeri gelmedikce de -olur olmaz da denir- soylemekte israr eden bir guruhla (horde diyesim var cunku guruh kismen ayni ifadeyi veriyor, anlayan yine de horde olarak okusun) karsilastirilinca haliyle daha az soylemis oluyorlar

sg1, hakikaten facepalm o son mesajin yav

ama alindiysan ve eger gercekte facepalmi haketmiyorsa cok ozur dilerim
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...