Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 ya şimdi ilk bakışta vay dedim ve side-scroll için güzel de. back-forward düğmesi parmakla cambazlık yapmaktan daha kolay, ayrıca programlanabilir düğme nasıl olacak? farede devrim yaptım diyorsun, 3$'lık çin işi farelerdeki düğmelerin işi görecek birşey yok. ha bir de ben bu tek parçalı fare furyasından en dertli bir insanım, acayip hızlı bozulduğu gibi basıp basmadığını anlayamıyorsun sesi duymadan. öte taraftan neden ctrl'ye muhtaç kalınmış onu da anlamadım, ipod'daki zoom hareketlerini tanımlasalarmış? klavyeye elim gidecekse ne anladım multi-touch'tan? ayrıca ergonomi konusunda cüce'ye katılmadan edemedim. o el, avuç, kıvrılacak biraz. ha bir de logitech berbat. hayatımda kullandığım en hızlı bozulan fareler.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 abi cuce, asil senin yaptigin savunma degil. sen ne dersen de, hatta neye inanirsan inan, macbook air su anda piyasadaki en prestijli laptoplardan biri. benden de sana tavsiye, 3-5 milyon dolarlik bir projenin sunumuna alienware ile gitme.
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 konu deli gibi apple dostluğu-düşmanlığına dönmüş =) bildiğim kadarıyla magic mouse, apple fanları tarafından da pek tutulmadı. ama şu ana kadar bu konuda "ürün olabilmiş" en başarılı deneme bence. apple konusuna gelince, yakın zamanda amerika'da yapılan bir araştırmada, mac sahibi kullanıcıların çoğunun orta sınıf üstü olduğu ve yanında bir de pc'ye sahip olduğu ortaya çıktı. bence bu istatistik, apple'ın stratejisi hakkında her şeyi ortaya koyuyor. apple bence lükstür ve her lüks gibi fiyatını haketmiyor. ve yine her lüks gibi çok param olsa alırım =P
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 ahahaha alienware ile gidersen rezil olursun be. arkasinda yanan bir alien surati var. bu arada cuce, apple larin lcd teknolojisinden dolayi renklerin dogala en yakin gorundugu bir gercek, tasarimci 3d sanatcisi bir arkadasim anlatmisti, msn e gelince ona tekrar soracagim buraya yazacagim. lcd ekran teknolojileri farkli imis applelarin. bu arada Cuce, apple air ciktiginda piyasada olan ve cd surucusu gibi seyleri barindiran ayni incelikteki laptop hangisi idi ? yazdin kactin lutfen cevap :D
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 lol hâlâ neyi tartışıyorsunuz anlamadım.. cüce bu mouse'u almayacakmış.. ben ise bu ve benzeri -e garanti çıkacak 2-3aya kadar- bir mouse'u alma taraftarıyım.. benzeri çıkmazsa da bunu alıcaz işte. diğer yandan color gamut apple'ın 23" için doğrudur. biraz daha geniş tutulmuş ama kalanında "evrenin uzak ucundan gelen bir teknoloji"ye sahip değiller. cüce'nin ve diğerlerinin bahsettiği "hacı adamlar bilindik şeyleri de millete yeni diye kakalıyorlar" lafının reel hayattaki halidir herhalde bu gibi apple mitleri. yani diyeceğim o ki, arasanız canavar lcd'ler bulursunuz.. dileseniz chimei'ye falan fason yaptırtırsınız. edit:lolololololol düzeltemedim lan
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 cıktığında muhabbetı olmustuda su anda hatırlamıyorum. arar bulurum şimdi kanuni. mesela alien kafası olması değil. Zaten laptop kullanmıyorum rahat edemıyorum. Ofise gelip tanmıyabilme ihtimali olan en yüksek performanslı desktop makineyi görse demek istedim orda. 3-5 milyon dolarlık işin sunumuna giderkende mac almam valla, onların kaybı olur.
Phae Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Şimdi ben macler içinde büyüdüm, babamın reklam ajansı vardı küçükken, G4 ve G5ler arasında büyümüş bir gencim. Ve hayatım boyunca hep tiksindim mac'ten. O kadar görsel, kullanışsız olup, bu kadar insana bu kadar fiyata ürün kakalayan üstüne kendini özel hissettiren bir firma yok. Estetiğiniz aptalca. Bilgisayarlar estetik için değil, iş kolaylaştırmak için kullanılan aletler. Ben de iş hayatındayım, ve cüce'ye burada brofist yapıp destek veriyor gibi olmak istemiyorum ama baya haklı. Gaming olması olmaması farketmez mouse'un, çünkü gaming mouse'un sagladıgı şey tahatlık ve pratikliktir. Bunlar normal günlük kullanımda gerekemeyen şeyler değil. Logitech G9 kullanıyorum birkaç senedir, KAYA gibi. Düşer, saga sola vurulur soyulur yeni kap alırsın ama hep inanılmaz bir performans. Apple? Adamların olayı sadece "BİZ TEKNOLIJİ YAPTIK". Abi yaptın ama işlevsiz. Evet, magic mouse bir teknolojik yaklaşım ama teknolojinin amacına ters düşen bir ürün. Ve o mouselar rahat değil. Değil abi ben zilyon apple mouse'u tuttum korkunç onlar. Tık sesi duymamak diyen insanları anlamıyorum, browsing gecelerinin tek yoldaşıdır o tıkırtı, amacına ulaştıgının beyanıdır o ses. Tıkladın genç, yeter yorulma der sana G9. Ve apple, firma olarak çok itici bir kere. İnanılmaz bir diş bileme vardır microsoft'a ve reklamlarında bile sadece bu alana oynarlar. İticidir mac kullanıcıları aynı zamanda. Bana şahsen mac hastası bir adam eşittir cyber dünyanın tikisi işte. İşlevin, hızın kaybolduğu, sadece görsel şov amaçlı(ki gerçekten çirkin buluyorum apple'ın aşırı simplistic tarzını) alınan bir üründür bu. Ve bu kadar satmasının tek sebebi marketing dehalarıdır firmadaki. Ve bu zaten acizliğine dalalettir apple'ın, çünkü satmak için marketing konuşturmak zorundadırlar. Kaç tane filmde, cevrenizde bir hardware manyagı gördünüz masasının üstünde beyaz mac duran? Yani. Ve gerçekten sinsiler. Zaten olan aleti, hafiften görsellik katıp, interface kasıp "MUHTEŞEM YENİ BİR İCAT, MP3 PLAYER WTFFFFFFFFFF I'M CUMMMIIIIINGG!!!!11" Ve maclerde baya çalıştım, inanın anam agladı o aptal mouselardan. Ve tek bir bakışta anladım ben o mouse'un boktan oldugunu. tl;dr: Mac sucks.
Aldarion Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 elesso said: bi toplantıda veya arkadaş grubunda masaya koyduğunda hangisi daha etkileyici olur? Maksat milleti etkilemekse aynı paraya gider taşlı som altın dupont çakmak alırım, laptoptan daha çok dikkat çekerim :D
Aldarion Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 "roket adam" said: bence 10 inç kesinlikle kullanışlı değil. 10 inçlik, 2 tab açınca hayvan gibi kasılan bir netbook'u birincil bilgisayarım olarak kullanamam. ama air'i kullanabilirim. 10 inç esas bilgisayar olmak için kullanışlı değil evet. Ama tatile giderken, okulda bi sunum yapacakken, yanıbaşında acil internete ihtiyacın olduğunda ve bunun gibi ihtiyaçlar için biçilmiş kaftan. Taşıması çok kolay, pil ömrü uzun, PC de gerçekleştirebileceğin basit işlemleri ve interneti karşılayacak kapasitede. Ama aynı şekilde macbook air da birincil bilgisayar olamaz. Donanım spesifikasyonu günümüz şartlarında birincil bilgisayar olmak için çok düşük. Benim birincil bilgisayarımın onda biri olamaz mesela. Desktop gerçi benim ana bilgisayar, onunla kıyaslamak haksız rekabet olur ama yinede 2000 dolara çok sağlam laptop alınabilir ana bilgisayar olarak kullanılabilecek. Uzun lafın kısası macbook air bu iki kavramın arasında, ne olduğu belirsiz bir ürün. Ne netbook kadar kompakt, ne de bi laptop kadar işlevsel. Ayrıca "apple lükse girer tarz işidir" argümanını da anlamıyorum ben. Teknolojinin lüksü olmaz ki? Bugün hangi donanımı alırsan al 6 ay sonra ciddi değer kaybedecek. 1-2 sene sonra elinden bile çıkaramayacaksın. Apple ın alüminyum kasalı macbook u da olsa, toshiba nın plastik kasalı notebook u da olsa kaderleri aynı. Öyleyse 3 kat fazla para vermek niye? Teknoloji hayatı kolaylaştırmak içindir, kullanışlılık içindir. Havalı ve şık şeyler her zaman kullanışlı olmaz.
scorch Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Phae said: Ve maclerde baya çalıştım, inanın anam agladı o aptal mouselardan. Ve tek bir bakışta anladım ben o mouse'un boktan oldugunu. diğer konularda tartışabiliriz, ama buna katılıyorum bkz.: şov ;p onca apple ürününün arasında 2 dolarlık takoz microsoft mouse ;p bu bile yeterli açıklama klasik apple mouselerin dandikliğine bence :D ha ama ne ki ben bu magic mouse u alıcam yukarda belirttiğim sebeplerden dolayı, umduğumu verirse bana ne ala olmassa paşa paşa takoz farelere devam bi kaybım yok :D
elesso Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Aldarion said: elesso said: bi toplantıda veya arkadaş grubunda masaya koyduğunda hangisi daha etkileyici olur? Maksat milleti etkilemekse aynı paraya gider taşlı som altın dupont çakmak alırım, laptoptan daha çok dikkat çekerim :D dupont çakmağıda acer laptopun üstüne koyarsın olur biter
Phae Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mac: Çakmağınızı güzel pc'nin üstüne koyun. DUN DUN DUNNN!!!
elesso Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tokai daha kullanışlı. dupontla kaşımı gözümü yakıyorum ben
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 abaküsün üstüne kibrit koyun mesela. daha cok dikkat ceker, daha afilli olur. mactende 718.67 kez daha sempatik olur.
Aldarion Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Ya eşyayla ne zaman hava atarsın ya da eşyalar ne zaman prestij sembolü olur? Yakın arkadaşlarının yanında olmaz, çok samimi olmadıkların ya da yeni tanıştıkların için bi göstergedir. Şahsen benim yanıma yeni tanıştığım bi adam gelip masaya macbook koyarsa bi tarafımla gülerim. isterse som altın olsun o laptop, bilgisayarla sosyal ortamda hava atılmaz ki :D inek der geçerler.
scorch Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 o insanlar iş toplantıları iş görüşmelerini, sunumları bahsediyor senin sölediğin 3.sınıf kafede oturmak apayrı bişey yanlış anlamışsın olayı genç. olmamış :) sunum > all
Fly Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 siyah, ciddiyet sahibi bir bilgisayar koymasını beyaz HAI GUYS IM A MAC demesine tercih ederim.
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 yok artık havayı alüminyum ile atıyorlar merak etme, beyaz değil :) bu arada pariste bir ürünün ne kadar çok satılabileceğini gördüm. o ürün de magic mouse. kutusunu falan da görmüştünüz herhalde. adam ekmek alır gibi 3 tane alıyo gidiyor, inceleme sorgulama yok. ben de aradan 1 tane kaptım, test ettim. güzel, hoş. hiç bir ergonomi sorunu olduğunu düşünmüyorum. ancak bilemiyorum hali hazırda touchpadi olan bir alet için gereksiz olacağı kanaatindeyim.
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 3-5 milyonluk dolarlik projeye prestij yapcam diyosan gelirsin lamborgihininle vrooom diye yani. 5 milyon dolarlik is veren adam senin bilgisayarina mi bakcak :P
toggie Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 3-5 milyon dolar sana kalmıyo olm. işin bedeli o.
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ya ne fark eder adam senin kiytirik bilgisayarina mi bakcak :D
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 o kadar büyük proje için bakmaya gerek yok da, en azından işinle alakalı olduna dair bi izlenimi vardır, yani tasarımcıysan mac çıkarman iyi bi hareket olur, adama güven verir, kafan rahat olur. takım elbisede giymeyelim o zaman, zaten evde elimiz şortun içinde kod yazıoz, ölece gidelim olma mı sdf
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 ya rolexini tak takimini giy tabide ne biliyim adam senin iphoneuna imacine bakmaz yani kanimca :D
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 rolexinle takim elbisene niye bakiyor o zaman?
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 toplanti odasinda giydiklerin belirler prestijini ondan?
Öne çıkan mesajlar