Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Magic Mouse

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

cuce benim anlamadigim bu mouse u ne bilim logitech falan yapmis olsa idi ne diyecektin. ben gene ayni tepkiyi verirdim ama sanirim senin apple a bir kinin var :D

sonucta adamlar dunyanin en iyi en yeni en teknolojik seyini yaptik demiyorlar. macbook prodaki toucpadi mouse un uzerine tasidik diyorlar zaten.

amma kin varmis bu forumda her yenilik ve her seye karsi :P
Sosyal ağlarda paylaş

logitech de ayrı bir kraldır, mütevazi olanından tabi:p (gerçi direksiyonları peek mütevazi değil)

mouse ve klavyenin yaptığı ses ortamda başka birisi yoksa bence gayet de harika

biz dede olduğumuzda gençlerin anlamayacağı bu tarz ses fetiştimiz olcak bence böyle tıkır tıkır sesler hoşumuza gitcek falan eheh
Sosyal ağlarda paylaş

epıl said:

Screen zoom

Hold down the Control key on your keyboard and scroll with one finger on Magic Mouse to enlarge items on your screen.

Farklı bir şeyden mi bahsediyordunuz anlamadım da, sitesinde böyle yazıyor.

Güzel fikir, ama yenilik değil gibi geldi bana da. Minimal yapmışlar, sessiz sakin olmuş, klasik Apple kafası da öyle aman tanrım dedirtecek bir dalga da değil yani.
Ha Mac kullanıyor olsam alırım, orası da ayrı. Mac kullanabliyorsam artık zengin olduğum anlamına gelir çünkü =P
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

Bone said:
ha bir de mac mouselarının tek tuşlu olduğunu hatırlatmak isterim :D

yaklasik 5 yildir boyle birsey yok.once magic mouse videosunu izlesen farkederdin.

hehe tek tuş gibi görünüp 342345 tane tuş var alette. sağ sol klik de var hatta. mekanizmasına hayran bırakıyo adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

sağ tuşa ne kadar bastıımı fln anlasın dediin olay tamami ile yazılımsal, ha basınc kontrolü diosan o zaten multitouchda var teknik olarak ben mi yanlış biliorum?

şahsi fikrim solaklar icin bulunmaz nimet bir mouse ve kesinlikle alacağım

gerzek firmalar BAKIN AERODYNAMIC MOUSE YAPTIK diye uzay gemisi modelli ve kesinlikle sol el ile kullanılamaacak fareler yaptıkları icin klasik düz ms.mouse kullanıyorum (su pc yanında default gelen) simdi bu fare cillop olacak benim icim

+ anlamıorum dokunarak hareket ettirmek neden bu kadar rahatsiz ediyor ki insanları? eşşek gibi x gram mouse u sürükleyip bilek cürütmektense klavyede yazarken harcadığınınız gücü farede harcayacaksınız işte parmak hassasiyeti ben cok memnun kaldım böle bisey cıkmasından kesinlikle de ilk fırsatta elde etmeyi planlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

apple g4 islemci kullanirken de biz ucuyoruz pc halt etmis derdi, hatta apple kullanicilari baktilar olmayacak grafik tasarimda daha hizli diye abidik gubidik soylemlere basladilar sonra. noldu, sovup saydiklari intele pasa pasa geldiler. apple bunu hep yapar. yeni urun reklamlari bile bir oncekinden 5 kat hizli 10 kat kizli vici bicidir. son zamanlarda zaten hic olmamis inovatifliklerinden cikip touchpad gibi gereksiz taklalarla 'bak bu da yeni onu at bunu al' demeye getirdiler.
yine yigidi oldurup hakkini yemeyelim insanlarin neyi nasil kurcalamak istediklerini iyi biliyorlar. ipod o zamanki mp3 calarlardan cok mu farkli bir is yapiyordu da populer oldu? dugmeye basarak yaptigin isi parmak cevirerek yaptin hosuna gitti bu. olmazsa olmaz birsey gormedim ben applein yaptigi simdiye kadar. ben masa lambamla los ve erotik bir ortamda yazarken, osmanin tuslari isikliydi. napayim yani? bu da ayni terane. ergonomik falan da deil.
Sosyal ağlarda paylaş

Setroth said:
ipod o zamanki mp3 calarlardan cok mu farkli bir is yapiyordu da populer oldu?

ne zamanki mp3 çalarlardan? ayrıca başka mp3 çalardan ipoda geçenler ne kadar farkettiğini bilirler herhalde ben geçmedim ama başka mp3 çalar kullanmak çok daha zorlu.

Ya ben şunu anlamıyorum, estetik, görsellik, sanat konusuna gelince bu kadar ince eleyip sık dokuyan, hiç bir haltı beğenmeyen pati halkı, niye konu apple ürünlerine gelince estetiği umursamayıp, kullanıcı deneyimini bile sallamadan teknik detaylar hakkında tartışıyor?
bence bu şuna benziyor: daktilonun wordle aynı işi yaptığını savunup word'ün gereksiz olduğunu düşünmeye. birisi gelip "ama wordde yazdıklarını silip yerlerini değiştirebiliyosun" dediğinde de ona "daktiloda da daksil kullanabilirsin ya da yeni kağıda geçebilirsin aynı şey" demeye hatta.

Mouse güzel olmuş ama tıklatmak için elini kaldırma özelliğini beğenmedim. Normal alışkanlıklarıma çok aykırı ama touchpade alışık olanları rahatsız etmez herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

ipod mp3 calardan fakrlı bişey yapmıyordu, kullanmak daha kolay dğeil aksine daha zordu.

birincisi, sadece macle uyumluydu "sadece mac kullnıcıları için ürettik pcye uyumlu olmıycak" demişlerdi.

butun diğer mp3 playerlar, basit directory sistemleriyle calışırken, bilgisayarına program hatta bazılarında driver bile kurman gerekmezken, ipod'da hala itunes'la uğraşmak zorundasın. Eskiden ipod'a müzik yüklemek daha zordu, dosya cıakrmak diye bişi zaten yoktu.

acıkcası ipod'da kullandım, başka mp3 playerlarda. Creative'inkiler hep daha rahat geldi.

Apple sanki mp3 playerı kendisi keşfetmiş gibi yaptı, herkezde inandı.
Sosyal ağlarda paylaş

apple ipod ile mp3 calarlara onculuk etti bunu goz ardi etmeyin bence. zamaninda walkman ne yaptiysa aynisini bu zamanda ipod becerdi.

telefonda iphone nasil devrim niteliginde bir yol acti ise aynisini ipodlarda da dusunebiliriz.

simdi birileri cikip ne iphone u ne ipod u diyebilirler ama bu bence bir gercek. mesele teknolojiyi nasil sundugun , once sunmak zorunda degilsin ama sundugun zaman insanlarin sahiplenmesi cok onemli..

ipod - iphone - macbook unibody - imac kusura bakmayin ama hic birisi yenilik icermiyor olabilir bizler icin ama bu gozleri kapayip bakmak demek dunyaya ve apple teknolojik gelismisligine.

istediginiz kadar begenmeyebilirsiniz, istediginiz kadar camurlayabilirsiniz, ama gercek ortada herseyiyle apple ilerlemesini surduruyor su dunya krizinde yaristigi kulvarlarda tek adamlar.

telefonda ondeler krizde artidalar. noka ericcson sony zart zurt full zarar.

laptopta kardalar geri kalanlar zararda satamiyorlar.

ipod zaten konusmaya gerek yok.

pati begenmeyiversin ya da bizler begenmeyelim de gercekleride bir zahmet kabul edelim.

dunyanin %90 i seviyor bu illeti demekki bizde var bir sorun :)

sistem yaziliminda ezici microsofta karsi. masallah windows 7 cikana kadar ms 20 sene icinde sonunda ogrendi nasil yapilacagini.

apple firma olarak , yaptiklariyla, urettikleri ile, buluslari ve teknolojiyi halkin kullanabilecegi basitlige indirmesi ile, bunu cok sade ama inanilmaz etkileyici tasarimlariyla, pazarlamasi ve reklamlari ile, yonetici ve destekleyen ve takip eden fanlari ile bizlerin sizlerin tam olarak algilayamadigi bir kultur. bende tam anlamis degilim ama yavasdan girdim icine hafiften kana giriyor adi aletleri.
Sosyal ağlarda paylaş

ben halen ipod kullaniyorum ve itunes u cucenin dedigi gibi netbookumu anirta anirta kullanmak zorundayim. olay sadece o degil. apple 1 yapar 5 anlatir bu. bu piyasada da soz sahibi olmasini isteyecegim en son firma. gunahini bedava vermez apple. kapali kutu yapar kendisinden baskasina elletmez, pcden yeni aldiginiz mace dosyalarinizi aktarmak icin hatri sayilir bi para ister kendiniz yapamiyorsaniz, elinizdeki parayla aldiginiz mp3u iphone'a ring tone yapmak icin para alir vs vs.. ne alaka deil genel sirket profili bu adamlarin. bugune kadar bilgisayara beyaz esya gozuyle bakan 'elit' bi kesme oynadilar. o zimbirtilara da o kadar para dokmeyin. sizin iyiliginiz icin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

sistem yaziliminda ezici microsofta karsi. masallah windows 7 cikana kadar ms 20 sene icinde sonunda ogrendi nasil yapilacagini.

Şurda şöyle bir fark var yalnız, Windows her zaman MacOS özelliklerini geriden takip ederek taklit etse de, işi daha zordu. donanım sınırlaması yok bi kere windowsta. Apple yakın zamana kadar işlemciyi bile kendi ürettiriyodu. kendi dötüne göre don dikerse olur tabii, boş yere windozda mavi ekranlarla abuk subuk dertlerle cebelleşmedik. ama görünüşe göre sonunda (arayüz ve kullanım olarak iyice MacOS çalıntısı haliyle) windoz, her tür donanım varken MacOS gibi çalışabilmeyi başarıyor. Vista da hep başarısızlık olarak adlandırılıyo, o da külliyen yalan. MS vista sayesinde elindeki 64 bit olayını direkt pazardan destek alarak, (senin benim satın aldığımız vistalar yani) pazarı denek olarak kullandı ve son kullanıcıya sunulacak hale getirdi. donanım pazarını çok iyi de bağladı. şimdi win7 oh şukela diyoruz :D
Sosyal ağlarda paylaş

vistanın en büyük sıkıntısı aptallar baz alınarak yapılmış olmasıdır zannımca.

bariz ninelere yönelik bir araçtı vista.. "dokunma yoksa babana haber veririm!" demediği kaldı bir tek.. ek paketle koymaları hâlâ muhtemel. demedi demeyin...

apple damarı iyi buluyor ve şunun farkında
"güzel ürün kendini satıyor"

ben ayşeden hoşlanıyorum bi kere çirkin ama akıllı

yok abi böle bişi.. güzel ürün satıyor. kullanıcı güzel ürün istiyor. halkın çoğu ekran kartında bit olayı nedir falan bilmez. dizüstü alıcaksa ekran kartı dahili midir, yoksa nedir diye düşünmez. kasanın görüntüsüne bakar sadece. mesela dizüstü alıcaksa "hmm bu ince olduğu için pili zayıf ve optik sürücü de yok.. hem özelliklerine göre çok pahalı" demez..

"hey bu çok güzel! almalıyım!" der.. bu kadar basit. video editing'de pc'nin eline eline verdiğine defalarca tanık oldum. esas soru şu; "mac alanlar doğru amaçlar için mi kullanıyorlar? özelliklerinden hakkını vererek faydalanıyorlar mı?"
hayır... çoğu güzel olduğu ve prestijli gözüktüğü için alıyor bunu.. apple'ın pencere animasyonunu sevdiği için alan bile var yani!

ama adam damarı iyi yakalıyor. netbooklar çıktı. taşınabilirlik'te zaten 13" ile doğru yoldaydı apple. 15,4ü sırtlayana helal olsun ama taşınabilirlik/ kullanımda 12,1-13" makul bir aralıktır hani..

adamlar daha ince, zarif modeli patlattılar. anca şimdi rekabet edebilecek güzellikte modeller gelebildi. ipod zevkli bir tasarımdı ve diğerlerinin de benzer modeller çıkartmasına sebep olacak kadar çok sattı. bi ara bütün mp3 playerlar ipod çakmasıydı! cowon falan haricinde farklı model bulabilmek bile zordu hani..

magic mouse ile yine zamanında patlattılar bombayı. dediğim gibi ms çalışanları kendi multitouch mouse geliştirme videolarını paylaştıkları için üzgündürler sanırım. bi tarafta bitmiş ve kesinlikle güzel bir ürün var. diğer tarafta ezik ve ne olduğu belirsiz daha tamamlanmamış bir ürün. yine rakipsiz bir pazarda, iyi bir zamanda çıktı adamlar!

rakip ürünler ancak yılbaşına yakın çıkar. o zamana kadar adamlar pazarı güzelce domine edecekler tabii. halkın bir kısmı multitouch mouse yerine magicmouse diyecektir hatta. ipod-mp3 gibi bir algıda kayma söz konusu olacaktır sanırım..

doğru zamanda, güzel ürünleri piyasaya sundukları için adamlar galibiyetle ayrılıyorlar sahadan.

e diğerleri de uyumasın bir zahmet. hâlâ düzgün bi multitouch telefon çıkartamadılar ki kaç sene oldu!

sonuç, sıradan kullanıcı güçlü ama hilkat garibesi yerine zayıf ama güzeli seçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya cidden tasarimlarinda fark var. herseyide satarlar cunku alicisi var ve kullanicilarin 3-5 dolarda gozleri yok. oyle 3 dolarlik oyunu calmak vs gibi seylerle ugrasmayan bir kitle adamlarinki.

su anda bir alienware m17 ile bir macbook pro unibody yanyana masamda duruyor. birisi ellemek oksamak istedigin bir sey digeri kara dana gibi hantal ve cirkin baska bir tasarim. tamam belki gucleri farkli diyeceksiniz de , oyle degil iste. satip apple almak ister oldum, insanin fetish duygularina mi ne hitap ediyor anlamadim ki. ellemek o hatlari gormek sadeligine bakmak, ne bilim sapikca seyler geldi aklima..

teknolojik fetisizm apple in yarattigi en buyuk basari herhalde.

du ben bi oksiyim sunu :D
Sosyal ağlarda paylaş

apple zaten en ufak detayına kadar tasarıma önem veriyo. tabii asıl can alıcı noktası sadece tasarım değil, tasarımla beraber işlevselliği de geliştirmesi. daha macbook'un ambalaj kutusunda görüyosun bunu. designed in california yazan kaliteli siyah üstüne beyaz baskılı ince şerit kağıdı çekince kutudan çıkan bilgisayar, bilgisayarı alınca hemen altında bir bölme daha gizlendiğini görmek... kutunun sapının kalitesi (bazı markaların bırak ambalajını direkt kasasındaki malzemeden kaliteli)

ambalaj bunlar sadece. bi de asıl ürün var. şarj aletinin kendisi ayrı bir zarif, bilgisayara takılan ucu hem zarif hem başka hiç bi bilgisayarda olmayan özelliklere sahip. (mıknatıslı direkt, yakınına getirmek yetiyo, çat diye oturuyo kendiliğinden) üzerinde şarj durumunu gösteren ledi falan.

bunlar da sadece ufak tefek donanım detayları, bi de işletim sistemi var. aynı şekilde detaylar devam ediyo. Mac bu yüzden Mac işte. PC üreticisi dell mesela naapıyo? fason şarj aleti ürettiriyo, kasa vs. kendi üretti hadi tamam. ama paketleyip kullanıcıya sunduğunda cihazı, öküz gibi bi şarj aleti, iğrenç kablolar, takır tukur çalışan touchpad vs. oluyo. PC de bu yüzden PC :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Kanuni: Şimdi aşağıda yazanların macbook pro'mdan yazdığım, ipod kullandığım ve yakın zaman da iphone alacak birinden geldiği durumuyla oku.

Şimdi apple senin sandığın kadar über süper bir firma değil. Ne ipod ne de iphone o kadar devrimsel yenilik içeren ürünler. İkisinin de tutmasının sebebi bu ürünlerin ''hocam yeni ürün çıkarttık aham da bu'' demek yerine ''hey gidi dünya duy sesimizi hayatınızı değişirecek bir şey yarattık'' gibi bir pazarlama politikasıyla piyasaya sürülmesi ki apple'ın grafik ve görsel konusunda yetenekli tasarımcıları olduğu için o afişler, reklamlar, sloganlar kombinasyonunda iphone alan adam kendini bir sınıf üstte hissediyor. Macbook air örneğinden yola çıkarsak eğer hayatta benim için önemli olan şey prestijse ve param varsa evet gider alırım çünkü ürünün sunduğu şey bu ama ürün çıkarken devrim yarattık en ince laptopu çıkarttık, biz mükemmeliz demek gibi bir hakka sahip değilsin çünkü bu insanları kandırma, cd-rom'u bile yok aletin devrim yaratırken gerekli parçaları çıkartmışsın aga o nasıl devrim. Babalar gibi çıkıp alın size prestij, bayılın o kadar parayı hem kendinizi özel hissedin hem de farkınız olsun desin steve jobs ben de şapka çıkartayım.

Apple böyle bir satış politikası yapmak zorunda ayakta kalabilmesi için. Windows gibi bir şirket varken piyasada, yamulmuyorsam, yamuluyorsam düzeltin, sektördeki bilgisayarların %90 'ı windows yüklü satılıyor. Apple ayakta kalabilmek için parası olan ve gösteriş meraklısı bir grup fan boya yönelik ürünler çıkartıyor. Sonra da onların hoşuna gidecek kendilerini özel hissetmesini sağlayacak sloganlarla bu ürünleri pazarlıyor. Sonra bunun bilincinde olmayan herkes abi bu alet devrim sen ne anlarsın moduna giriyor.

Dünyada %90 gibi bir apple seven insan olsa/kullanıyor olsa/satın alabilecek insan olsa burası dünya olmaz cennet olur.

Sistem konusuna gelince ben daha memnunum windowsa göre ama oyun konusunda kesinlikle performans farkı var. Ben pek oyun oynayan bir adam olmadığım için pek koymuyor ya da rahatsız etmiyor beni, photoshop logic genel günlük bilgisayar kullanımı durumları tatmin etme ötesinde.

Sistem konusunda da çöküyor mac. Eskisi kadar özenli değiller, geçen yorum okumadan snow leopard'a geçtim. Meğer bir ton hata varmış, çıktıktan sonra çatır çutur patchler gelmiş. Bir arkadaşım uyarmasa ve ben yanlışlıkla guest acc'una girsem ve ana acc'me döndüğüm de tüm verilerim yok olacakmış. Windowsculara gün doğdu tabi yıllardır biz dalga geçerdik mavi ekranla, hatalarla şunlarla bunlarla sıra onlarda. Cidden kötü hissettim kendimi o kadar veri güvenliği, sistem stabilliğini övdüğüm mac'in bu kadar vurdum duymazca takılmasına. Ha snow leopard, leopard'a göre hızlı mı evet hızlı bu hatalar düzeltilirse sistemimden daha çok tatmin olucam ama böyle bir hata yapmaması lazım apple gibi bir şirketin. Belki ms 20 senede öğrendi nasıl sistem yapacağını ama apple da iyi çalışan sisteminin içine etmeyi öğrendi bu süreçte. Nasıl düzgün sistem alternatifi sunan bir şirket nasıl fan boylara ürün üreten bir şirket halini aldı!

Bunların haricinde aklıma pek bir şey gelmedi ama genel olarak öyle gözün kapalı apple şöyle iyi mac böyle kaliteli deme, biraz araştır öyle yorum yap. Ben bu kadar apple a sövdüğüm halde neden hala mac kullanıyoruma da cevap vereyim çünkü sınav dönemi başlıyor patiye bakamıcam bir süre. Öncelike vista'yı hiç sevmiyordum laptop alacakken, paramda vardı, merakta ediyordum mac'i aldım abdden. Şu an ff'da 40küsür tab açık, msn, skype, itunes, photoshop, word ve emülatörle windows falan açık 6 virtual desktops'da ve milim kasılma yok alette. Performansı tatmin ediyor, ama performansı beni tatmin ediyor diye gidip apple dünyanın en mükemmel şirketi deme hakkım doğmuyor. Alet çok şık yani en azından ben çok şık buluyorum kendi mac'imi ^^ Dış görünüme öyle ya da böyle bir miktar önem veriyorum. Bu yüzden uyuyor bana mac. Ha ufak tefek tasarımla uğraştığım için o her şeyi basite indirgeyen tasarım kafası apple'ın beni kendilerine çeken başka bir durum. Ha bazen yanlış şekilde indirgiyorlar o ayrı, şu tek koca tuşlu laptopdaki gibi. sdfs.

Her neyse sonuç olarak mac'in kendine uyup uymadığına bak uyuyorsa bana uyuyor diye kullanıyorum de çıkıp siz bir şeyden anlamıyorsunuz dünya bu aletlerin peşinden koşuyor deme, komik oluyor. Bir mac kullanıcısı olarak apple firmasının bazı bademlikleri hakkında bir şeyler yazdım ki mac vs. pc kapışması çıkmasın, mekana fan boylar üşüşmesin. Benden bu kadar, ekonomi beni bekler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...