Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deadwood


fenris

Öne çıkan mesajlar

http://www.bigredhair.com/movies/deadwood.jpg
http://image.guardian.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2007/06/07/deadwood460.jpg
http://www.smh.com.au/ffximage/2004/11/02/deadwood2_wideweb__430x308.jpg
imdb
Başlığını göremedim ben açayım dedim.

Dizimiz 1800'lerin sonunda yeni yeni kurulan bir maden kasabasında geçen olayları anlatıyor (kasaba gerçek bu arada).
Konusuna girmiycem. Ama şöyle söyleyeyim hapishane filmleri, dizileri için OZ neyse; kovboy filmleri, dizileri için Deadwood odur. Seyrettikten sonra diğer kovboy film ve dizileri dandik görünür gözünüze.

Üç sezon sonunda iptal edildi; ama "eaah sonu yok" deyip geçmeyin. Her sezon da bir hikaye tamamlanıyor sayılır (sezon finallerindeki son sahneler efsanedir).

Yapımcılar iki filmle devam sözü vermişlerdi ama o da yalan oldu.

İlk iki sezon muhteşemdi ama malesef üçüncü sezonda dizi kendi ipini çekti. İlk iki sezonu kesinlikle tavsiye ederim ama üçüncü sezon size kalmış.

Ian McShane kötü adam rolünde döktürüyor resmen; sırf onun için seyredilir. Powers Boothe'la beraber coşuyolar zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
said:
Konusuna girmiycem. Ama şöyle söyleyeyim hapishane filmleri, dizileri için OZ neyse; kovboy filmleri, dizileri için Deadwood odur. Seyrettikten sonra diğer kovboy film ve dizileri dandik görünür gözünüze


Abi bu ne iddialı bir giriş; ben western dizisi bilmiyorum deadwood'dan başka muhtemelen dizi cahilliğimdendir ama bundan iyi bir dolu western filmi var yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dizileri var da genelde dandik şeylerdi zaten.

film var tabi... ama orda demek istediğim dizi/film olarak hepsinden iyi demek değil. o kasaba, tipler, kostümler yani kısacası yarattığı atmosfer...

en baba western i de seyretsen ister istemez kıyaslıyorsun arka planı, tipleri filan... gerçi onu yazarken aklımda kendi kulvarındaki tv için yapılmış diziler filan vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Supernaturaldan ve Dexterdan tipler var;ama adam hakkını vermiş rolünün.Bu arada oyunculuk inanılmaz ya.Actionu bu kadar az tutmasına ragmen gözümü kırpmadan izledigim için dizinin kalitesi ortaya cıkıyor.

Karakterler,kostümler,diyaloglar su ana kadar harika.(S1e11)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hbo western giyim şirketi billy martin's ödüllü dizi deadwood'dan esinlenen bir kreasyon hazırlıyorlar, ismi de deadwood koleksiyonu olacakmış.
dizinin asıl kostüm tasarımcısı olan ve yine bu diziyle emmy almış olan Janie Bryant da bu koleksiyonun hazırlanmasına yardım edecekmiş. koleksiyonda yalnızca bot, gömlek, pantolon değil aksesuarlar da olacakmış. eski batı tarzını günümüz kavramlarıyla birleştireceklermiş. koleksiyon öncelikle new york ve hollywood'da satışa çıkacakmış


haberin eskiliğine bakarsak (2006) çıkmıştır çoktan :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
İzledim 3 sezonu da bitirdim.Bu kadar sağlam konusu,mükemmele yakın oyunculukları olan bir diziyi HBO'nun iptal ediş sebebini sadece westernin eskisi kadar populer olmamasına baglıyoruz.Çünkü başka izahı yok.
İzledik de karakterlere ne olucak diye soranlar şuna baksın:
The Meaning Of Endings
Dizinin yapımcısı karakterlere neler oldugunu acıklıyor sanırım ki şimdi ben de onu izlicem.Yazık olmuş güzelim diziye.İptalden sonra 2 film şeklinde söz vermiş HBO sonra bunu kısaltmış en sonda da buna karar kılmış,yazık.

Edit:Carnivale ve Deadwood,bu kadar iyi iki dizi nasıl bitirilir ciddi anlamda manasız.İptal eden beyinlere tüküreyim ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 11 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
Wild Bill Hickok 39 yaşında ölmüş wikiye göre. Ama dizide adam baya yaşlı elleri falan titriyor.

Birde John Wesley Hardin ile karşılaşmalarını anlatıyor tam çeviremedim ben. Şurda ne diyor özetleyebilecek var mı?

1871 encounters with John Wesley Hardin
Main article: John Wesley Hardin
After completing a cattle drive, outlaw John Wesley Hardin was in Abilene in early 1871. Hardin was a well known gunfighter and is known to have killed over 27 men in his lifetime.[25] In his 1895 autobiography –published after his death– Hardin claimed to have been befriended by newly elected town Marshal, Hickok, after he had disarmed the marshal using the famous road agent's spin. This was supposedly during a failed attempt by Hickok to arrest him for wearing his pistols in town. This story is considered to be at the very least an exaggeration, as Hardin claimed this at a time when Hickok could not defend himself. It does appear, however, that Hardin idolized Hickok and identified on some level with him.[3][26] As for Hickok's part, it is reported that he didn't even know that "Wesley Clemmons" (Hardin's alias at the time) was in fact a wanted outlaw, simply advising Hardin to avoid problems while in Abilene. When Hardin was confronted by Hickok and told to hand over his guns, he did.[27] It is also alleged by Hardin that when his cousin, Mannen Clements, was jailed for the killing of two cowhands, Hickok –at Hardin's request– arranged for his escape.[28]
Hickok's next encounter with the outlaw, in August of that same year, had quite a different ending. This time, Hickok was in pursuit of Hardin after he had killed a man in an Abilene Hotel "for snoring too loud". Hardin quickly left Kansas never to return, thereby avoiding a possibly fatal confrontation with Hickok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...