aquatik Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Dragonmax said: kimse kimsenin ibadetine karışamaz.. firma saçmalamış direk. Karışamaz tabi ibadetini işyerinde yapmadığı sürece.
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ibadete karışmıyosa mescit açması birinci elden saçmalık zaten.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 soyunma odasına iki kilim 3 tane de tesbih at al sana mescit sonra la naapıyonuz diyince MESCİDİ KAPADILAR
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 aquatik said: Dragonmax said: kimse kimsenin ibadetine karışamaz.. firma saçmalamış direk. Karışamaz tabi ibadetini işyerinde yapmadığı sürece. Cevap çok yerinde firma değil dragonmax saçmalamış
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 askeriyede bile karışmıyolar... ayrıca firma tüzel kişi. ben direk kişiyim. kişisel saldırı yapmanyın -.-'
fizban Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 o nası iş ya, işçiler istediği saatte işlerini yapmayıp namaz kılıyorlarsa bu yalnızca mescit kapatma sebebi değil aynı zamanda işten atma sebebidir.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 bi dk. ben haberde işçiler işlerini aksatıyor yazısı okumadım?? şimdi eğer bir firmada, işçiler ibadet, telefon görüşmesi, dinlenme, gezme tozma, herne halt yapıyolarsa artık, işilerini aksatarak yapıyorlarsa bunu zaten o tür aksiyonlar baştan yasaktır.. benim haberden çıkardığım cumaları namaz kılmak istiyolar, (öğle arasına denk geliyo ya).. ama buna da izin verilmiyor.. aksi halde bırak ibadeti, telefonla bile konuşmak yasak bazı işyerlerinde. bi kere orda anlaşalım, ben kimseye işini bıraksınd a namaz kılsın demiorum. olmaz o iş..
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Askeriye'de karışmamaları askeriyenin keyfidir. Karışma hakkı sonuna kadar vardır. İş başka ibadet başka. İlla namazımı da kılarım iş vakti diyorsa yeşil sermayeye çalışsın. Dünya çapındaki şirketler bu kadar yoğun iş yaparken namaz molası alamazsın deme hakkına sahiptir. Silah zoruyla da çalıştırmıyorlar orada. Şirketin saçmaladığı falan yok edik: Haberde sadece cuma demiyordu sanki ya? :/ baya her gün 5 vakit namazlarını kılabilirken artık kıldırmıyormuş firma. Bence haklı olarak. Bunu sorun etmiş arkadaşlar. İş dünyasının gerektirdiklerini anlayamamışlar pek
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 sakin ol arkdaşım. az oku yazdıklarımı. yavaş gel, tümsek var. al tarafı çizdiriceksin. edit: ben de editle ek not giriyorum araya, kocaman öpüyorum seni :P
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ayrıca yine anlamadığım nokta. şirkette bir mescit varmış. demekki nazama izin veriliyomuş. o halde demekki şirket içi ibadet konusunda bir uygulama, bir plan program varmış. o halde, bu güne kadar düzgün işliyorsa neden bu gün kapatmışlar. yok eğer nazam kılınması iş aksatıyorsa neden en başında açmışlar. hiç açmayabilirlerdi. keyfii bişi sonuçta. yani bişey olmuş da mescitler kapanmış olmalı. ama ne olmuş?
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 zamanında talep gelmiştir acmışlardır. ama fabrika gibi assembly line mantığıyla calısan bir tesiste, bol sayıda işcinin aynı anda gunde 2/3 kere calışmayı bırakması verimliliği ciddi bir şekilde düşürüyo olabilir. basta acmaları bile sacmaymış bence.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Bişey olması şart değil. Şirketin çalışanlarına sağladığı "ekstra" bir özgürlük ve keyfi olarak bunu kesebilir. Ayrıca namaz arası olmazsa verimlerinin daha fazla olacağı kesin. İşler kötü gidiyordur, daha verimli işgücü alalım demişlerdir?
MyLifer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Firmanın kendi tercihine kalmış bir olay, evet ama firmanın kendi tercihi diyipte "oha mescid çağ dışı" diyen adamların hala günümüzde, 21. yüzyılda, nano ve bilimum teknolojik olayların olduğu çağda yaşamaları gerçekten şaşırtıcı. (çağı çok mu abarttım ne)
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 nileppezdel said: Bişey olması şart değil. Şirketin çalışanlarına sağladığı "ekstra" bir özgürlük ve keyfi olarak bunu kesebilir. Ayrıca namaz arası olmazsa verimlerinin daha fazla olacağı kesin. İşler kötü gidiyordur, daha verimli işgücü alalım demişlerdir? dorudur. zaten mantıklı da.. türkiyede mescidi olan bir tane firma görmedim. yani vardır da. ben hiç öle firmalarla yüz göz olmadım :P ayrıca yukarıda da dediim gibi, ben sadece cuma namazı kılınıyor (öğlen molasında) ve şirket buna karşı çıkıyor sandım. hani ilk etapta aklıma şu geldi, öğlen yemek molası, ister yemek yer ister namaz kıalr ister malak gibi uyur bi kenarda. gibi gibi.. ama 5 vakit namaz kılınmak isteniyorsa, o iş olmaz..
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 O yüzden laiklik diye bişey icat edilmiş. Dinin yeri ayrı olsun Allahla aramızda kalsın diye. Ben şaman rahibi olsam sarı feraceyle beni çalıştırır mı acaba Bosch?
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 bu arada şaman dedin de. deli deli merak ediyorum şamanizmi varya! özellikle ortaasya türklerinde şamanizmi merak ediyorum. kızılderili ve afrikalı şamanlar da ayrı mistik tabi <3
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 şimdi yeri değil ben sora anlatırım sana bi ara (:P)
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 @dragonmax: Abi tabii ki karışamazlar öğle arasında namaz kılmalarına :D Boş yere gerilmişiz :)
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ben gerilmedim ki. seviyorum ben seni (ve belli bir grubu daha). beni geremez burda kimse. sölenen hiçbişeye alınmıyorum. (hoş bunda yaptığım/çalıştığım işin de etkisi büyük aslında) son 2 aydır pamuk gibi biri oldum çıktım <3
Defensive Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Aslında ne yazarım buraya varya :) ama tartışma yerine polemik olacağı için yazmıyorum. Elimde Atatürk İle Allah arasında diye bir kıtap var. 1200 sayfa. O bir bitse döktürücem buralara ama. Sonuç olarak inancınız ne olursa olsun hoşgörü derim. Yani orda bir mescidde olsa, yahut caminin içinde çocuk parkıda yapsalar, benim için önemli olan amaçdır. Bu AKP tayfası sizin için dinci/dindar ayırımı biraz zorlaştırıyor farkındayım ama her zaman hoşgörülü olmak ve esnek olmak gerektigini düşünüyorum.
fizban Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Zaman said: Yazıya rağmen fabrikada mescit bulunmadığını ileri süren firmanın açıklaması ise manidar: "Çalışma saatleri, mesai harici etkinliklere imkân vermemektedir." Bosch'un Bursa'daki dizel fabrikası 1972 yılında faaliyete geçti. 4 blokta üretim yapan fabrikada soyunma dolaplarının yanında 3 oda kuruluşundan itibaren mescit olarak kullanılıyor. Fabrika işçileri yıllarca bu mekânlarda 'mesai ücretini ödeyerek' namazlarını kılmış. Çalışanların verdiği bilgiye göre namaz kılmak isteyenler yönetimin hazırladığı formu doldurarak her vakit için 15 dakika olmak üzere aylık 6 saat ücretlerinin kesilmesine rıza göstermiş. Bordrolara doğrudan yansıtılmasa da kesinti yapıldığı için birim amirleri kimsenin namaz kılmasına itiraz etmemiş. şimdi bu adamlar napıyor ? mesai saatlerinde mi gelip kılıyorlar ? orası fabrika, o adamlar çalışsınlar diye para alıyorlar, ibadet etsinler diye değil.
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 bi de hatırladığım kadarıyla işi gücü varsa insanların, namazlarını daha sonra filan da kılabiliyorlardı, yani bi ösym kurumu gibi işlemiyor sanırım islamiyet olayı.
rouquine Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Saeros said: işyerinde namaz kılmak lol
Öne çıkan mesajlar