Horizon Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Kermit verilen haberde bazı detaylar var , onları tartışıyoruz zaten. Bodozlama girmedik konuya. Celallenmeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 yok celallenmedim size bişi dediğim yok benim kendi yorumum bu. işverensem kurallarım olur ona uymalarını isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 açıkcası bu tip şeyler patinin dini konularda tartışmaya olan ihtiyacından dolayı oluyor diye düşünüyorum. maksat konu olsun aynı şeyleri tartışıp duralım. birinizin dayısı bosch da üst düzey yetkili değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Wispy said: aquatik said: İş yerinde mescit açanları yok sayıp kendi düşüncelerimi yazayım. @ Wispy Dinin yükümlülüğü ne demek? Namaz saatinde dersi olan öğrenci-öğretmen, ameliyatı olan doktor-hemşire, mahkemesi olan yargıç-avukat, konuk devlet başkanını ağırlayan başbakan v.s. nasıl ben şartlar ne olursa olsun, ne kadar işim olursa olsun günde 5 vakit namazımı tam saatinde kılacam' diyemiyorsa, diğer bütün dini bütün müminlerin de 21. yüzyıl koşullarına, ve laik devlet ilkelerinin gereklerine uymaları gerekiyor. Burası bir müslüman din devleti olsaydı bile, dinin çağın koşullarına uydurulmadı gerekirdi, ki biraz önce alıntıladığım üzere, müslüman ülkelerde bile Bosch'ın böyle bir uygulaması yokmuş. 1.Namaz dinin gerekliliklerindendir. Ama namaz kılmayan müslüman değildir diye bir önerme söz konusu değildir. 2.Avukat, doktor öğrenci eğer namaz kılmak istiyorsa [b]duruşmasından, ameliyatından, sınavından/dersinden önce kılmaya çalışır, eğer denk gelmiyorsa sonra kılar. . 3,Laiklik konusuna gelince, namaz kılanlar laik devlet ilkelerinin gereklerine uymuyorlar mıymış ? Laiklik en son baktığım zamanda bireylerin ibadetine karışmıyordu, haksız mıyım ? 4.Bireyin namaz kılması seküler yapıya aykırı değildir. Devletin cuma saati bütün dükkanlar ve devlet daireleri kapanacak diye zorunluluk başlatması laikliye aykırıdır ama mesela. Aradaki farkı anlayalım, lulz 2010'a geldik hala namaz kılıyorlar luzırs diye insanları aşağılamayalım. 1.Doğru 2.Ben de bunu diyorum 3.Tabii ki laik devlet, vatandaşlarının inanç(lar)ına saygılı olmalı, ve tam da bu nedenle tek bir dinin mensupları için devlet dairelerinde mescit açmaktan, kamuya açık alanlarda insanların toplu ya da bireysel ibadet gösterileri yapmalarıne izin vermekten kaçınmalıdır. 4.Devletin cuma günleri iş yerlerini kapatması ile, devlet dairelerine müslümanlar için ibadethane açması arasında, laikliğe aykırılık açısından hiçbir fark yoktur. edit: Son cümleni atlamışım. Demagoji yapmayalım, ben hiçbir yerde namaz kılan insanları aşağılamadım. Başkalarına rahatsızlık vermedikleri sürece insanların inanç ya da inançsızlığına saygılıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Kimisi için Allah'a kulluk etmek her şeyden önemlidir. Ben bir çıkar yol bulmaya çalışırım, olmadı işten ayrılırdım. Hiçbir şekilde paniğe gerek yok, kimi namaza izin verir, kimi vermez, eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 admalar tuvaletlere kartli sistem koyuyor gunde 3 kereden fazla giremesin eleman diye siz burda mecidi tartisiyorsunuz ayrica namaz konusunda gerek islamin gerek peygamberin gorusleri kesin ibadet icin isinizi aksatmayin diyor, calisin adam olun diyor kaza namazi kavrami filan var ama tipki cuma namazinin rekat sayisinin katlana katlana artmasi gibi insanlar olumune namaz kilmayi senede bir ay degil 9 ay oruc tutmayi ek sevap dindarlik sayiyorlar yahu quest gibi dusun gunde 10 item toplicaksin demis, 20 item toplayip getirince ekstra rep vermiyor aksine kiziyor niye zamanini bosa harcadin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Oh. Ertesi günün daily matları hazır hacı demek içindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Sigara ve çay molaları için kartlı sistem var çoğu yerde ama tuvalet ihtiyacı biraz abes hatta arbeit macht frei olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 http://www.ww2aircraft.net/forum/album/data/593/medium/389fa02c0ba8ecd2f757b5d5c12fc77d.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Viktor said: yahu quest gibi dusun gunde 10 item toplicaksin demis, 20 item toplayip getirince ekstra rep vermiyor aksine kiziyor niye zamanini bosa harcadin diye Sen quest olarak düşünürsün, başkası sınav olarak düşünür. Bir insan bir dersi az çalışıp 45'le de geçebilir, çok çalışıp 90'la da geçebilir. Peygamberin yaptığı şeyleri yapmak doğru/faydalı olarak kabul ediliyor dinde. Farz namazların yanında bazen kılıp bazen kılmadığı namazlar olmuş, ya da bayramdan bir önceki gün oruç tutmuş vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 yanindalarmiymis peygamber bunlari yaparken "faydalidir" diye ahkam kesenler? kaynak soruyorsun zirtapoz hoca efendi hazretlerinin yazdigi hadis kitabi diyor hani yoktu kurandan baska kitap? cok fazla zirva var geciniz efm bunlari (biz bunlari kitaplarimizda yazdik hep) misal benim dinimde komunist dini, kapitalizmi reddediyor o yuzden patronun varligini tanimiyorum inancima saygili olsun keltos azinligin inanci vs cogunlugun inanci cogunluk her zaman haklidir azinlik cogunlukla ayni dusunmedigi icin inanclari veya argumanlari gecersizdir noktasinda kisirdugume giriyor gene is Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Ama o işveren izin vermiyorsa evinde kaza edersin, işini aksatma kısmı doğru. Günahı varsa şirket sorumlularının boynuna. =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Faturasını getirirsin şirkete, günahı sahiplenirler. Faturasız olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mercedes'in cuma namazı icin servis kaldırması yada is yerinde mescit bulunması hatalı bana kalırsa. Cünkü diyelim ki ben müslüman değilim ancak calısma ortamında ayrımcılıga ugramamak icin bu kimligimi gizlemek istiyorum. İs yerinde ibadet yapıldıgı takdir de ya insanlara uyup namaz kılıyormus gibi yapmam lazım ya da insanların saklamak istedigim kimligimi ögrenmelerine göz yummam lazım. 2 durumda da kisilik haklarım zedelenmis olur ve insan haklarına aykırı bu durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Açıkcası çalışan kendine ait zamanda dilediği gibi ibadette yapar yemekte yer ama bana ait olan zamanda şahsi işlerini halletmesini istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Wispy said: Bir insan bir dersi az çalışıp 45'le de geçebilir, çok çalışıp 90'la da geçebilir. Cennete girdikten sonra ayrım yok ki yani ya cehennem ya cennet iki seçenekten biri var ileride. Cehennemin daha sıcak kısmı veya daha acı çektirilen kısmı diye birşey yok. Aynı şekilde Hurileri daha guzel veya daha çirkin diye bir cennette yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Abi o zaman Aristo'nun evreka dediğini, Socrates'in tek bildiğim şey hiçbirşey bilmediğimdir dediğini, Diogenes'in iskendere gölge etme başka ihsan istemem dediğini nereden biliyorsun ? Hadis peygamberin söyledikleri ve yaptıklarının toplamıdır. Peygamber A sözünü söylemiş mesela, yakın çevresinden B kişisi bunu duymuş başkalarına çoluklarına çocuklarına aktarmış. Belli bir noktadan sonra da bunlar toplanıp kitap haline getirilmiş. Hadisleri alıntılayan/aktaran adamların da peygambere yakınlık derecesine dikkat edilmiş, belli bir titizlik mevcut burada yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 bosch haksız bi de hayvanlar 20 dk mola demiş en insafsız kruurmlar bile yemek dahil 30dk lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Arapları tanıyorsam kesin o işte bi karışıklık vardır :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 @absolut o is tam olarak oyle deil bildigim kadarıyla . kıyamet günü bütün günahlarla sevaplar toplanıp cıkan sonuc negatif ise belli bi katsayı carıp günah birimi kadar cehennemde kalıp sonra cennete gidiyorsun. Bazı günahların sonsuz günah birimi degerinde oldugu kabul ediliyor. Allah'ı peygamberi tanımamak şirk koşmak vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Absolut said: Wispy said: Bir insan bir dersi az çalışıp 45'le de geçebilir, çok çalışıp 90'la da geçebilir. Cennete girdikten sonra ayrım yok ki yani ya cehennem ya cennet iki seçenekten biri var ileride. Cehennemin daha sıcak kısmı veya daha acı çektirilen kısmı diye birşey yok. Aynı şekilde Hurileri daha guzel veya daha çirkin diye bir cennette yok. İslamiyette yapılan iyilikler/ibadetler yaptığın günahları/kusurları kapatır diye birşey var. Ders anolojisi tam uymuyor tabi buna ama quest de uymuyor ona bakarsan : ) Neyse çıkıyorum işten, gece de yemek var müşteriyle. Sonra devam ederiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 @Wispy Haklısın bilemeyiz onları dediklerini ancak bu verdigin ornekler her zaman icin yanlıslanabilir ve insanların hayatında cok önemli degisikliklere neden olcak seyler degiller ama hadisler oyle deil. milyonlarca insan hadisleri dogru kabul edip hayatını ona göre sekillendiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 buyuk iskender tarih aristo tarih aristonun dedikleri kural degil o yuzden baska filozoflarin dedigi pek co kseyde aristoya maledilir, ayni sekil turuva savasinin olup olmadigida mechuldur ama hektor bugun bile kullanilir, kral athurun gercekte yasayip yasamadigi belli degilken senede 1500 varyasyonu cikar camelot un oysa burda din den bahsediyorsun, insanlarin hayatini temelden etkiliyen bir konu peygamber zamaninda hamzanin devesini kesen sarhosa kizdigi sarap icmeyin dedigi icin omru boyunca ickiye dokunmuyor adam veya bilmemne hadisi carsambalari amuda kalkin sabah dedi diye ciddi ciddi amuda kalkan adamda olabilir celiski burda iste kuran var bi birde kafasian gore dine kural sokan yazili olmiyan hadisler var, kuran herseyi ben bilirim ben soyleri mtek kaynagin benim diyor ama obur yandan kuranla celisen hadislerede uyuyorlar peygamber boyle dedi diye ama peygamberin oyle dedigine dair kaynakta yok 1500 lerde yasamis cinci hocnain talebesinin kitabindan baska geli nteolojiyi sabaha kadar tartisirim dunyanin baslangicindan itibaren ama zirva hadisleri din kurali diye dayatip gunaha girmeyin kendi inanciniza gore yasar nuri ile zekeriya hoca filan hep yazdi bunlari kitaplarinda heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 kimse kimsenin ibadetine karışamaz.. firma saçmalamış direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 işçi baktığı makinayı bırakıp namaza gidicek makinalar durucak...çok mantıklıymış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar