Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ermenistan'la kriz aşıldı imzalar atıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kürt açılımını ve bu olaydan iyi bir şekilde siyaset yapılırsa akp nin işi biter. Onun dışında içeriği öğrenemiyor olmamız vatandaş olarak hiçbir değerimizin olmadığını gösteriyor. Bu tür anlaşmaların içeriğinin açıklanmaması her devletin yaptığı birşey olabilir fakat bizim şu an ki konumumuz çok farklı.
Mesaj tarihi:
harbiden içerik hakkında hiç bir şey bilmiyoruz.aynı şekilde kürt açılımı konusundada daha hiç bir şey açıklamadılar.bizi hiç tınlamıyorlar lan
Mesaj tarihi:
Protokol şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, aynı gün imzalanan ilişkilerin geliştirilmesi hakkında Protokol'de öngörüldüğü şekilde, halklarının yararına hizmet etmek amacıyla iyi komşuluk ilişkileri tesis etmeyi, siyasi, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda ikili ilişkileri geliştirmeyi arzulayarak,

Birleşmiş Milletler Şartı, Helsinki Nihai Senedi, Yeni Avrupa için Paris Şartı çerçevesindeki yükümlülüklerine atıfta bulunarak, ikili ve uluslararası ilişkilerinde, eşitlik, egemenlik, diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmeme, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkelerine saygılı olacakları ve bu ilkelere saygı gösterilmesini sağlayacakları yönündeki taahhütlerini teyit ederek,İki ülke arasında güven ve itimat ortamı oluşturulmasının ve bunun muhafaza edilmesinin, tüm bölgede barışın, güvenliğin ve istikrarın kuvvetlenmesine katkıda bulunacağını, güç kullanımından ya da güç kullanma tehdidinden imtina etme, anlaşmazlıkların barışçı yollardan çözümü, insan haklarının ve temel özgürlüklerin korunmasının önemini akılda tutarak,

İki ülke arasındaki mevcut sınırın uluslararası hukukun ilgili antlaşmalarında tarif edildiği şekliyle karşılıklı olarak tanındığını teyit ederek,

Ortak sınırın açılması hususunda aldıkları kararı vurgulayarak,

İyi komşuluk ilişkileri anlayışıyla bağdaşmayacak herhangi bir siyaset izlemeyeceklerine dair taahhütlerini yineleyerek,

Hangi nedenle olursa olsun terörizmin tüm biçimlerini, şiddeti ve aşırıcılığı kınayarak, bu tür eylemlerin teşvikinden veya müsamaha görmesinden kaçınılacağını ve bunlara karşı mücadelede işbirliğine gidileceğini taahhüt ederek,

Ortak çıkarlar ve iyi niyet zemininde, barış, karşılıklı anlayış ve uyum hedefleri doğrultusunda ilişkileri için yeni bir model geliştirme ve istikamet belirleme iradelerini teyit ederek,

1961 tarihli Diplomatik İlişkilere Dair Viyana Sözleşmesi uyarınca bu Protokolün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren diplomatik ilişki kurulması ve karşılıklı olarak diplomatik temsilcilik açılması hususunda anlaşmışlardır."

Metinde, "protokolün ve imzalanan diğer protokolün aynı gün ve esasen onay belgelerinin değişimini takip eden ilk ayın ilk günü yürürlüğe gireceği" belirtiliyor.

1- Ortak sınırın açılması: Türkiye Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasında İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolünün yürürlüğe girmesinden sonra iki aylık bir süre içinde,

2- İki Dışişleri Bakanının başkanlığında, hükümetlerarası komisyonun ve alt komisyonlarının çalışma kurallarını hazırlamak üzere bir çalışma grubunun oluşturulması: Türkiye Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasında İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolünün yürürlüğe girmesini izleyen günden 2 ay sonra,

3- Hükümetlerarası komisyonun ve alt komisyonlarının çalışma kurallarının Bakanlar düzeyinde onaylanması: Türkiye Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasında İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolünün yürürlüğe girmesinden sonra 3 aylık bir süre içinde,

4- Hükümetlerarası komisyonun ilk toplantısının düzenlenmesi: Hükümetlerarası komisyonun ve alt komisyonlarının çalışma kurallarının Bakanlar düzeyinde onaylanmasından hemen sonra,

5- Aşağıdaki alt komisyonların çalışmaya başlamaları:

-siyasi istişare alt komisyonu;

-ulaştırma, iletişim ve enerji altyapı ve şebekeleri alt komisyonu;

-hukuki konulara ilişkin alt komisyon;

-bilim ve eğitim alt komisyonu;

-ticaret, turizm ve ekonomik işbirliği alt komisyonu;

-çevre sorunlarına ilişkin alt komisyon; ve

-tarihsel boyuta ilişkin alt komisyon, iki halk arasında karşılıklı güven tesis edilmesi amacıyla, mevcut sorunların tanımlanmasına ve tavsiyelerde bulunulmasına yönelik olarak, tarihsel kaynak ve arşivlerin tarafsız bilimsel incelenmesini de içerecek şekilde bir diyaloğun uygulamaya konulması: (Bu diyalogda Türk, Ermeni ve İsviçre temsilcileri ile diğer uluslararası uzmanlar da yer alacaklardır.)

Hükümetlararası komisyonun ilk toplantısından en geç bir ay sonra."
Mesaj tarihi:
şimdi bu hükümete aptal mal yada gerizekalı gibi hakaretler etmemize gerek yok. çünkü bunlar ülkesini vatanını seven ama zekaları az olduğu için yanlış adımlar atan insanlar değiller. bunlar tam terzi oldukça zeki ama hain insanlar.
Mesaj tarihi:
açıkçası tam olarak bu şekilde olduğunu düşünmüyorum..

bir kere;
siyasi tarih ulualarası ilişkiler vs konularında okuyan araştıran herkes
AHMET DAVUTOĞLU nun kim olduğunu çok çok iyi bilir..

bütün tarih ve siyasi bilimler bölümlerinde bu adamın kitaları ders kitabı olarak okutuluyor.
adamın en deli kitabı: STATEJİK DERİNLİK
kirap bildiin türkiyenin kurtluşa giden yolda el kitabı...

bir zamanlar kitabını derste okduduuma damın şu an dış işleri bakanı olması beni oldukça rahatlatıyor.

atılan bütün adımlrı kendisi belirliyor. esikden danışman olarak yön verirdi. şu an direk kendisi eliyle gerçekleştiriyor.

ve yapılan herşey gayet mantıklı. orta ve uzun avdede tamamen kar olark geri dönecek herşeyi yapıyolar.
bölgesel güç olma yolunda sağlam adımalr atılıyor. bunun AKP vs ile ilgisi yok.
iç siyaset ne olursa olsun DIŞ POLİTİKA her daim sabittir..
en basit örneği çillerin içeride mal gibi işler yapmasına ve üleyi içten ABD ye satmasına karşın DIŞ POLİTİKAda cayır cayır BLACKSEAFOR kurması ve yürütmesi gösterilebilir. iç siyaset ne olursa olsun DIŞ POLİTİKA her türlü sabit ve %100 faydaya yönelik gider. iu an da bunu görüyorum. güzel..
Mesaj tarihi:
ermeniler çıkıp türkiye ile olan sınırları tanıyoruz demediler mi? soykırım teranesi için ortak komisyonu kabul etmediler mi? hep veriyoruz, hep veriyoruz deniyor da karşı taraf en önemli iki tezinden birisinde direk geri adım atıyor, diğerinde bizim ne zamandır söylediğimiz eksene giriyor.

karabağ konusunda türkiye'nin yapabileceği tek katkı sınırı kapatmak mıdır yani? başka yollardan azerbaycan'a destek çıkılamaz mı? mevcut durumda çıkılamaz tabii, ermenistan'la 0 diplomatik ilişkimiz olduğu için.
Mesaj tarihi:
Soykırımla ilgili bir komisyon kurulması konusunda açıklamayı göremedim ben.

Bir de sınırlarınızı tanıyoruz demek başka, sınır kapılarını açmak başka.
Mesaj tarihi:
salak oğlu salaklar
türkmenleri azerileri bize düşman edip ermenileri kazanmaya çalışıyorlar
of ya ulan 10 tane turgut özal mantığı adam olsa
ilk 5i suikastten ölse
baksalar ki bu mantıktaki bu kararlılıktaki adamları bitiremiycekler, suikastler de bitse Türk birliği kurulsa
Petrol sıçarız petrol!

neyse

umrumda da değil

ama türkmenlere azerilere sempatim artıyor böyle oldukça
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:

ve yapılan herşey gayet mantıklı. orta ve uzun avdede tamamen kar olark geri dönecek herşeyi yapıyolar.
en basit örneği çillerin içeride mal gibi işler yapmasına ve üleyi içten ABD ye satmasına karşın DIŞ POLİTİKAda cayır cayır BLACKSEAFOR kurması ve yürütmesi gösterilebilir. iç siyaset ne olursa olsun DIŞ POLİTİKA her türlü sabit ve %100 faydaya yönelik gider. iu an da bunu görüyorum. güzel..

One Minute?

turkiye israil iliskisi?
turkiye amerika iliskisi?
turki ucmhuriyetlerle iliskiler?
kibris sorunu?

sabit politika?
ayni cumle icinde?
LOL

ben bunlarin hicbirinde herhangi bri sabitlik gormeiyorum nedense, hatta cok rahat diyebilirimki bu konular seferi olmus durumda bugun arabesk yarin metal caliyro turkiye ayni konuda

dis siyasette son 10 senede boyle buyuk tutarsizliklar varken cok komik olmus su yazdiklarin ahaha

su ulkeyi ben yonetiyor olsam tereddut etmeden soykirimi mecliste ngecirir kabul eder ermeni ziriltilarini kokten keserdim

soykirim yaptilar bize diye ellerinde gezdirdikleri BM den cikan belgede kocaman bold olarak "47 ONCESI OLAN SOYKIRIM SUCU KAPSINDA DEGERLENDIRILEMEZ ANCAK OLAYA ISIM OLARAK SOYKIRIM ZOCUGU KULLANILABILIR" diyor

soykirimi kabul eden ulkelerin hicbiri AA TURKIYEYI BOLUOZ HADI diye degil yasanan drami hatirlama geyigine kabul ediyor

problem boyle bir sucu kabul edip ulke adina leke surdurmemek, tamamen onursal bir mesele yani ama dedigim gibi ipler benim elimde olsa "ne var lan ne bukadar uzattiniz oldurduk iste hadi susun simdi" diyip kabul ederim biter

turkiyenin bu sozde soykirimi tanimamasi ustunden ne paralar donuyor, lobi faliyetelrine turkiyenin harcadigi parayi ve yabanci parlementerlere verile nrusvetleri gectim ermeni diasporasinin tek amaci bu, turkiyenin bunu kabul ettigi an diasporanin varolus amaci kaybolucak, gelen para msuluklari kesilicek her yerde magdur RPsi yapip puan topliyamiyicaklar, maduriyetleri uzerinden cikar kazanmaya kasamiyicaklar

ama turkiyede becerikli siyasetci yok, bir duygusallik ustune oturtmusuz siyaseti
vatandasin bunu yapmasini anlarim ama devletlerin kalbi olmaz, bir devlet kendi varligini korumak ve vatandasinin yasam sartlarini yukseltmek icin ne gerekiyorsa yapmali romantik maceralara kapilmamalidir

yapalim bir antlasma herkes elindeki silahlari cope atsin ordualrini dagitsin o zaman pembe gozluklerimizi takar sinrialri olmiyan dunya fantezimizi yazariz

o zamana kadar "my country, right or wrong" a devam
Mesaj tarihi:
Amerika türkiye üzerinden ermenistan'daki rus hegamonyasını kırıp, gürcistan ve azerbeycan'dan sonra ermenistan'ı da yanına cekerek bölgedeki gücünü iyice arttırmak istiyor herhalde.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

Dragonmax said:

One Minute?

turkiye israil iliskisi?
turkiye amerika iliskisi?
turki ucmhuriyetlerle iliskiler?
kibris sorunu?

sabit politika?
ayni cumle icinde?
LOL

ben bunlarin hicbirinde herhangi bri sabitlik gormeiyorum nedense, hatta cok rahat diyebilirimki bu konular seferi olmus durumda bugun arabesk yarin metal caliyro turkiye ayni konuda

dis siyasette son 10 senede boyle buyuk tutarsizliklar varken cok komik olmus su yazdiklarin ahaha

su ulkeyi ben yonetiyor olsam tereddut etmeden soykirimi mecliste ngecirir kabul eder ermeni ziriltilarini kokten keserdim

soykirim yaptilar bize diye ellerinde gezdirdikleri BM den cikan belgede kocaman bold olarak "47 ONCESI OLAN SOYKIRIM SUCU KAPSINDA DEGERLENDIRILEMEZ ANCAK OLAYA ISIM OLARAK SOYKIRIM ZOCUGU KULLANILABILIR" diyor

soykirimi kabul eden ulkelerin hicbiri AA TURKIYEYI BOLUOZ HADI diye degil yasanan drami hatirlama geyigine kabul ediyor

problem boyle bir sucu kabul edip ulke adina leke surdurmemek, tamamen onursal bir mesele yani ama dedigim gibi ipler benim elimde olsa "ne var lan ne bukadar uzattiniz oldurduk iste hadi susun simdi" diyip kabul ederim biter

turkiyenin bu sozde soykirimi tanimamasi ustunden ne paralar donuyor, lobi faliyetelrine turkiyenin harcadigi parayi ve yabanci parlementerlere verile nrusvetleri gectim ermeni diasporasinin tek amaci bu, turkiyenin bunu kabul ettigi an diasporanin varolus amaci kaybolucak, gelen para msuluklari kesilicek her yerde magdur RPsi yapip puan topliyamiyicaklar, maduriyetleri uzerinden cikar kazanmaya kasamiyicaklar

ama turkiyede becerikli siyasetci yok, bir duygusallik ustune oturtmusuz siyaseti
vatandasin bunu yapmasini anlarim ama devletlerin kalbi olmaz, bir devlet kendi varligini korumak ve vatandasinin yasam sartlarini yukseltmek icin ne gerekiyorsa yapmali romantik maceralara kapilmamalidir

yapalim bir antlasma herkes elindeki silahlari cope atsin ordualrini dagitsin o zaman pembe gozluklerimizi takar sinrialri olmiyan dunya fantezimizi yazariz

o zamana kadar "my country, right or wrong" a devam
ya viktor çok uzun yazıyosun gözlerim ağrıyo okurken. valla ititraf edim ilk pargrafını okudum, diğerleini göz gezdirdim.
şimdi şöle sölim. kıbrtısta çözüme çok yaklaşıldı, ama olmadı. hatta o evet hayır referandumunda oraya giden dış işlerinden bi tanıdık vardı. adam geri döndüünde saçları beyazlamıştı. yazık :( uraşıyolar. ama olmuyo. kuralı koyuyolar. uyuyoruz. olmadı biz değiştirdik bunu yapılar..
yuakrdaki yazımı yazken aklımdaydı, birazdan biri gelir van minütyazar dedim içimden ahah. evet o politik bişey diildi. bildiin atardı asdas..

valla önceki 10 sene yi veya ondan önceki 10 seneyi de tartışacak değilim.. maalesef saçakça yönlendirmeler olduunu hepimiz biliyoruz. ancak şu an ben dış açılımlardan memnunum..

ayrıca söledikelrimi komik salakça haha diye yargılamamanı rica ediyorum. seviyeli sohbet edelim ltf.. teşekkürler cnm benm..
Mesaj tarihi:
bence iyi ki 10-15 yıl önceki politikaları devam ettirmiyoruz, bu açıdan tutarlı olmamak bizim avantajımıza.

ilk sayfaya da epey güldüm "noolmuş, toprak mı vermişiz, ne anlaşması, ermenistan kim" falan. kimse ne olduğunu bilmiyo ama herkes "bi bit yeniği var" diyo.

bence hayırlı uğurlu olsun. umarım yukarı karabağ sorunu da çok geçmeden çözülür ve gönül rahatlığıyla ermenistanla ilişkilerimiz normalleştirebiliriz.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

WoT okumak istemiyen politika tartismasin

siaysetcileirmzide 4 cumle ile politika yapmaya calistiklarindan bu gunlere geldik zaten :D
canım benim hala atar yapıosun farkındamısın. azını kırasım gelio sen böle yapınca. :D herkes bütün gün evde malak gibi yatmayor. köpek gibi 15 saat çalışıp ölü halde evimize gelioruz. 2 kelam edince kısa söz söyledik diye, "sen 4 cümle kuruyosun tartışmaya hakkın yok" demen hakkatten bi ilginç olmuş..
Mesaj tarihi:
tolkien'e, "bu yazdıklarını niye tek kitapta ve 100 sayfada anlatmadın" demekle aynı şey bu.

uzunsa okuyabildiğin kadarını oku, siyasal bilimlerde zorlama yoktur.
Mesaj tarihi:
ben uzun yazma demedimki. o bana kısa konuşma diyo lol..
şirket yapmnayın arkaaşım sıkıştırmayın hemen önden arkadan :D

ayrıca ben de dediin gibi yapmışım zaten:
Dragonmax said:
ya viktor çok uzun yazıyosun gözlerim ağrıyo okurken. valla ititraf edim ilk pargrafını okudum, diğerleini göz gezdirdim. şimdi şöle sölim...
  • Yeni Oluştur...