Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flash popülaritesini kaybedermi ?

Experimental

Öne çıkan mesajlar

iki yıl önce mi ne okuluma mikrosoft ortağı şirketten bir adam gelip bakın silvırlayt ehe ehe diye sırf flash varsa biz de yapalım diye üretilmiş dandik bir şey tanıtmıştı mesela, o zaman olsa ne kaybedecek derdim ama şu anda baya tehlikeli bir rakip flash için.

ek olarak pc pazarında %1 lik bir kullanıcı kitlesini kimin iplediği konusu tartışılır olmakla birlikte (ben olsam ben de iplemem yani), flash linuxta şöyle böyle çalışıyor en azından, silverlight (ve de .net platformunu) ne şu anda ne de gelecekte uyumlu bir şekilde çalışacak. bu yüzden bence flash dursa daha iyi olur sdf

said:

kişisel fikrim; flash, silverlight gibi toollardan web'in kurtulması lazım. browsler'ların tek bir standart altında bu işlerin altından kalkmasını isterim.. ama bu en azından uzun bir süre hayal gibi görünüyor.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

peki racta, internet design and programmingde phd aldığın için sen haklısındır, bir şey demiycem.

sidik yarıştırmıyorum kimseyle. bir fikrim varsa, -açıklayarak- yazıyorum genellikle. "bu doğrudur" da demiyorum. ya haber niteliğinde, olanları anlatıyorum. ya da sıklıkla "bence" ekleyerek fikirlerimi.

kusura bakma ama gerçekten komik bir argüman ortaya atıyorsun.. "bir işe yaramaz". o ne demek yahu? nasıl bir işe yaramaz? yani "kötü" diyebilirsin, "yeterli olmamış" diyebilirsin ama.. "bir işe yaramaz" ciddiye alınabilecek bir yorum değil.

eğer ki sana fikirlerimi dikte etmek isteseydim de.. inan silverlight, flash, web kıyaslamalarına falan girmezdim. doğrudan "ben şöyle yaptım, şunu gördüm" gibi bir üslubum olurdu. ki hala öyle davranmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

versiyon uyumsuzluğu sorunu var mesela hash li olanda

tam desteklememesi sorun, tabi ki çalışıyor, hatta mono üzerinde linux odaklı geliştirirsen gayet stabil çalışan programlar da oluşturulabiliyor da platformlar arası uyumluluk açısından tonla sorun var şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm istanbul'da kursu varmı acaba silverlight'ın . Gelecek var gibi duruyor bu program'da.

Biraz inceledim şu kısmı önemli
said:
Silverlight 'ın bana göre en önemli farkı ve gelişmişliği daha ilk sürümünde bile milyonlarca geliştiriciye sahip olması. Kapsamlı bir Flash uygulama geliştirmek istiyorsanız, ekibinizde bir tasarımcı, bir yazılımcı ve bunların arasındaki iletişimi sağlayacak bir actionscript uzmanına ihtiyacınız olacak.Ülkemizi bıraktım, tüm dünya çapında ne yazık ki gerçekten iyi diyebileceğiniz actionscript uzmanları çok ama çok az. İşin Microsoft tarafında ise önceden söylediğim gibi, sadece iki kişi yetiyor. Bir tasarımcı ve Javascript/.net uzmanıyla yapmak istediklerinizi yapabiliyorsunuz. İkisi de aslında bir web projesinde olmazsa olmaz kişiler. Olaya daha geniş açıdan bakarsak, bu iki kişiyle WPF sayesinde oldukça iyi masaüstü programlar da geliştirebiliyorsunuz!

Hızlı yol alacağı kesin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...