Bone Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 dasaaa said: keşke kaybetse lan.. paso flash doldurulmuş sayfalar var. sahiplerini sopayla dürtmek gerekiyor. o siteler flashın suçu yani? silverlight flashı geçse o siteler bu sefer aynı şeyi silverlightla yapmıyacak yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 bu arada silverlight'ın en büyük dezavantajı, "unsupported browser" diye bir şey olması. Ractamainus said: bone'un ultra bilinçsiz laflarına diyeceğim yok. he güzelim he, tayyip de aynı şeyleri söylüyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Tayyip de mi flashciymis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 iki yıl önce mi ne okuluma mikrosoft ortağı şirketten bir adam gelip bakın silvırlayt ehe ehe diye sırf flash varsa biz de yapalım diye üretilmiş dandik bir şey tanıtmıştı mesela, o zaman olsa ne kaybedecek derdim ama şu anda baya tehlikeli bir rakip flash için. ek olarak pc pazarında %1 lik bir kullanıcı kitlesini kimin iplediği konusu tartışılır olmakla birlikte (ben olsam ben de iplemem yani), flash linuxta şöyle böyle çalışıyor en azından, silverlight (ve de .net platformunu) ne şu anda ne de gelecekte uyumlu bir şekilde çalışacak. bu yüzden bence flash dursa daha iyi olur sdf said: kişisel fikrim; flash, silverlight gibi toollardan web'in kurtulması lazım. browsler'ların tek bir standart altında bu işlerin altından kalkmasını isterim.. ama bu en azından uzun bir süre hayal gibi görünüyor. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Bone said: Ractamainus said: bone'un ultra bilinçsiz laflarına diyeceğim yok. he güzelim he, tayyip de aynı şeyleri söylüyor zaten. "silverlight hiç bir işe yaramayan bir şey" gibi dünya kolpası bir laf ettikten sonra, ciddiye alınmayı nasıl bekliyorsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 peki racta, internet design and programmingde phd aldığın için sen haklısındır, bir şey demiycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mum_Chamber said: elbet eder, hatta buyuk oranda etmeye basladi ajax'in yayginlasmasiyla. ama yerini silverlight'in alacagini sanmiyorum. kaybetmese bile jquery,ajax vb. olanlarla zaman içerisinde bence kapışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Bone said: peki racta, internet design and programmingde phd aldığın için sen haklısındır, bir şey demiycem. bi dakika simdi, burada ben bir ima sezdim. sen internet design and programming'de phd mi "aliyorsun" bone? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Bone said: peki racta, internet design and programmingde phd aldığın için sen haklısındır, bir şey demiycem. sidik yarıştırmıyorum kimseyle. bir fikrim varsa, -açıklayarak- yazıyorum genellikle. "bu doğrudur" da demiyorum. ya haber niteliğinde, olanları anlatıyorum. ya da sıklıkla "bence" ekleyerek fikirlerimi. kusura bakma ama gerçekten komik bir argüman ortaya atıyorsun.. "bir işe yaramaz". o ne demek yahu? nasıl bir işe yaramaz? yani "kötü" diyebilirsin, "yeterli olmamış" diyebilirsin ama.. "bir işe yaramaz" ciddiye alınabilecek bir yorum değil. eğer ki sana fikirlerimi dikte etmek isteseydim de.. inan silverlight, flash, web kıyaslamalarına falan girmezdim. doğrudan "ben şöyle yaptım, şunu gördüm" gibi bir üslubum olurdu. ki hala öyle davranmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mum_Chamber said: Bone said: peki racta, internet design and programmingde phd aldığın için sen haklısındır, bir şey demiycem. bi dakika simdi, burada ben bir ima sezdim. sen internet design and programming'de phd mi "aliyorsun" bone? lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 silverlight linux ta çalışmıyor mu? verilen örnekteki trt sitesi onunla yapılmışsa bende sorunsuz şekilde çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 versiyon uyumsuzluğu sorunu var mesela hash li olanda tam desteklememesi sorun, tabi ki çalışıyor, hatta mono üzerinde linux odaklı geliştirirsen gayet stabil çalışan programlar da oluşturulabiliyor da platformlar arası uyumluluk açısından tonla sorun var şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 hmm istanbul'da kursu varmı acaba silverlight'ın . Gelecek var gibi duruyor bu program'da. Biraz inceledim şu kısmı önemli said: Silverlight 'ın bana göre en önemli farkı ve gelişmişliği daha ilk sürümünde bile milyonlarca geliştiriciye sahip olması. Kapsamlı bir Flash uygulama geliştirmek istiyorsanız, ekibinizde bir tasarımcı, bir yazılımcı ve bunların arasındaki iletişimi sağlayacak bir actionscript uzmanına ihtiyacınız olacak.Ülkemizi bıraktım, tüm dünya çapında ne yazık ki gerçekten iyi diyebileceğiniz actionscript uzmanları çok ama çok az. İşin Microsoft tarafında ise önceden söylediğim gibi, sadece iki kişi yetiyor. Bir tasarımcı ve Javascript/.net uzmanıyla yapmak istediklerinizi yapabiliyorsunuz. İkisi de aslında bir web projesinde olmazsa olmaz kişiler. Olaya daha geniş açıdan bakarsak, bu iki kişiyle WPF sayesinde oldukça iyi masaüstü programlar da geliştirebiliyorsunuz! Hızlı yol alacağı kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar