Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

netbeans, monodevelop, geany

Bone

Öne çıkan mesajlar

bu üç IDE'den birini kullanan var mı?

Open source ve ücretsiz yazılımlarmış, aynı zamanda farklı diller için de kullanılabiliniyormuş.
Microsoft Visual C++ yerine bunları kullanayım dedim.

Ama basit bir kodu bile derleyemedim bu programlarda.

Monodevelop: Sürekli çöküyor. Yeni dosya yaratırken çöküyor. Yeni solution yaratıyorum, main.cpp'ye bakıcam, unhandled exception diyor çöküyor.

Geany: yazdığım kodu derlemiyor, çalıştırmıyor. İşlem Hatalı (Create process failed) diyor.

Netbeans: #include'ları görmüyor, "bulamadım" diyor. Build etmek istediğimde Resolve Missing Native Build Tools penceresi çıkıyor. Burada her farklı dil için benim dosya atamamı istiyor. E IDE değil mi bu? Başka IDE'lerden mi çalışacak? Add New Tool Collection dediğimde ise Base Directory is not set or invalid diyor. Ne yani, herşeyi manuel mi ayarlamak gerekiyor? Normalde bir program kurduğunuzda tüm folderları, settingsleri otomatik yapar, Netbeans'de öyle değil mi?

Bir de niye bu tip programlarda gtk kurduruyorlar ki bize? Neden Chrome veya firefox gibi adam akıllı bir win32 uygulaması yapmıyorlar da, gtk gibi aracı emülatörümsü şeylere ihtiyaç duyuyoruz?
Bu problemlerin de gtk gereksinimden kaynaklı olduğundan şüpheleniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

temel olarak linux için tasarlandıklarından olsa gerek. monodevelop mesela başlı başına linux platformunda c# geliştiricilerini çalıştırmak için geliştiriliyor. netbeansle geany de denemiştim de tam hatırlıyamıyorum zaten onlardan program aracılığıyla derlemelerini bekleme konsoldan elle derle pek beceremiyorlardı diye hatırlıyorum. bilmem yanlış mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber'in dedigi gibi bu programlar linux temelli olduklari icin gtk gerekiyor. Ben her sey icin geany kullaniyorum; embedded terminal oldugu icin isleri kolaylastiriyor, kendi icinde kaliyor kullandigim her sey, ama tabi windoz'da nasil kullanirsin bilemiyorum. Zira cmd'yi icerde kullanabilir mi bundan bile supheliyim. Bu yuzden sorun yasaman dogal. Netbeans'de yanniz sorun olmamasi gerekli. Onun soyle bir sorunu var, nasil ki basit fotograf editlemek icin photoshop'u kullandiginda, standart olarak photoshop'u ogrenmen gerekiyorsa, netbeans'de de basit olarak programi kullanmayi ogrenmen gerekiyor. Notepad mantigiyla calismiyor kendisi (en azindan eskiden boyleydi, simdi noldu bilmiyorum).
Sosyal ağlarda paylaş

Express sürümü var tamamen beleş olan. Sadece C/C++ kullanılacaksa fazla bi eksiği de yok Visual Studio'dan. Wikipedia'da GUI design yok falan demişler de, gayet güzel Windows Forms application yapılabiliyo. Üstelik ticari amaçla da kullanabiliyosun ve adamlar senden hiçbi şey talep etmiyo karşılığında.
Turbo C++, DevC++, adını unuttuğum başka bi IDE, hatta notepad + Borland'ın compiler'ını kullandım ama en çok VC++'tan memnun kaldım, hiçbi konuda da sorun yaşamadım. O halde neden kullanılmasın ki :P
Sosyal ağlarda paylaş

@koji
yamuluyorsam düzelt ama visual studio da ki c biraz farklıydı başına fln bişiler koyuyordu diye hatırlıyorum? bu yüzden sanırım bende notepadde yazıyordum kodu. bir de express edition da ticari ürün geliştirebiliyor muyduk bilmiyorum? bende çok severim vs'yu da işte pardusta yok maalesef :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...