Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Al sana demokratik "yahudi" acilimi

BonePART

Öne çıkan mesajlar

nedanko said:

Cunku bizde gelecek kaygisi var, oyle veya boyle 3-5 kurus kazaninca hemen baglariz o parayi bir yere, ya ev aliriz kirasiyla geciniriz, ya taksi plakasi aliriz vs vs..

Turkiye'de burjuva kulturudur kazandigi parayla ticaret yapmak, orta sinif korkakligi ile kimse risk almaz.

nası alsınki, gencler bile "gencım güclüyüm calışırım kazanırım, iki yıl kazandığım parayı yiyim tadını cıkarıyım geziyim" diyemiyo, "abi biriktirmek lazım kıralar ateş pahası işten atarlarsa kalırız ortada..." diyo.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

AMO said:

yaw hayatında hic mi yahudi gormedin. yahudiler birbirlerini tutarlar . basit bir gercek

IRKCILIK

yahudi gormek: evet yahudi arkadaslarim oldu yahudi arkadaslarim hala var. hic biri durup dururken bana hesap cakmadi mesela yada abi illa bizim emmi oglu izak hasmiyanin nargilecisi var ona gidelim demedi.
bildigin doner yeyip nargileciye gittik

hadı o ırkcılıkda, senın butun bir milleti "doner yedik nargile ictik abi, kavunlu" diye cözmüş olmanda hoş bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahudi olan insanlari "yahudi" diye genelliyerek onlara bazı sıfatlar yakıstırmak ırkcılıktır diyorsun anladıgım kadarıyla. Ancak suanki israil topraklarından sürülmeleriyle yeniden israil'i kurmaları arasında gecen 2000 senede yahudiler yok olmadıysa bunun sebebi birbirlerini tutmaları ve kapalı bir toplum olmalarıdır. Bu su göturmez bir gercek bana kalırsa. Mesela yahudilerin yahudi olmıyan biriyle evlenmeleri hos karsılanmaz. Hatta anne yahudi deilse doğan cocuk yahudi sayılmaz vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

BonePART said:

AMO said:

yaw hayatında hic mi yahudi gormedin. yahudiler birbirlerini tutarlar . basit bir gercek

IRKCILIK

yahudi gormek: evet yahudi arkadaslarim oldu yahudi arkadaslarim hala var. hic biri durup dururken bana hesap cakmadi mesela yada abi illa bizim emmi oglu izak hasmiyanin nargilecisi var ona gidelim demedi.
bildigin doner yeyip nargileciye gittik

hadı o ırkcılıkda, senın butun bir milleti "doner yedik nargile ictik abi, kavunlu" diye cözmüş olmanda hoş bence.

aga benim arkadasimla doner yedim nargile ictim
2 hafta felan once
ne diyem dunyanin yonetilmesine dair ince planlar mi yaptim diyim
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Mesela şu konuşmada yahudiler kötülenmiş mi ? yaptıkları işte başarılarından dolayı örnek mi gösterilmişler ?

hori zon yada mesela
hor izon

anlamadigin sey su
iyi veya kotu yonleriyle bir grup insani digerinden ayirmanin adi ayrimciliktir
mesela teoride kadinlar cok daha zekidir dersen
bunun adi ayrimciliktir
irkciligi gectim

AYRIMCILIK
Sosyal ağlarda paylaş

O diilde AMO doğru söylemiş. Yahudiler birbirlerini tutarlar. Aynı şekilde Ermenilerde öyle. Hatta evlenirkende birbirleriyle evlenirler genelde bizim gibi ülkelerde.

Aynı şekilde dinciler de öyledir. Birbirleriyle iş yaparlar. Boşuna kasmayın bu böyledir.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla aslında isterdim yahudiler gibi olsun bizim insanımız ama birbirimizin kuyusunu kazmaktan böyle birşeye ihtimal yok. Zaten tayyip'te bizi bölmeye yönelik soylemiş bunu.

Adamlar piyasa degeri 3 liralık malı gider sırf yahudiden almak için 5 liraya alır , ama iş satmaya geldimi herkese satar... Bu şekilde para dışardan gelenlerle birlikte şişiyor. EE sonunda ne oluyor adamlar zengin.

Heee bu tam bir ayrımcılıktır... Hitler bunu gördü (bokunu cıkardı ayrı konu)

Benim bu konudan anladıgım da tayip bunun fetullah versiyonunu yapmaya calısıyor. Zaten ülke bölünmenin eşiğinde güzel go go go
Sosyal ağlarda paylaş

"Yahudiler kakadır" - "Yahudiler cicidir"

"Yahudiler kakadır , biz ciciyiz"

"Yahudiler cici , biz de onlar gibi cici olmalıyız"

Bir insan gurubunu yaptığı iyi bir iş yüzünden örnek göstererek , biz niye yapamıyoruz demek ya da biz de yapabiliriz demek bana göre ayrımcılık falan değil. Bu şekilde düşünürsek her an aşağı yukarı her insanın ayrımcılık yaptığını düşünebiliriz kurdukları cümleler ile.

Böyle bir ayrımcılık tanımı yapıyorsak da , şu konunun ana mesajında olduğu gibi ciddi bir eleştiri yapılabilecek durum söz konusu değil.

Anlam kargaşası mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

"Yahudiler kakadır" - "Yahudiler cicidir"

"Yahudiler kakadır , biz ciciyiz"

"Yahudiler cici , biz de onlar gibi cici olmalıyız"

Bir insan gurubunu yaptığı iyi bir iş yüzünden örnek göstererek , biz niye yapamıyoruz demek ya da biz de yapabiliriz demek bana göre ayrımcılık falan değil. Bu şekilde düşünürsek her an aşağı yukarı her insanın ayrımcılık yaptığını düşünebiliriz kurdukları cümleler ile.

Böyle bir ayrımcılık tanımı yapıyorsak da , şu konunun ana mesajında olduğu gibi ciddi bir eleştiri yapılabilecek durum söz konusu değil.

Anlam kargaşası mevcut.

BIZ TURKIYELILER
YAHUDILER BI GRUP INSAN
TURKIYEDEKI YAHUDILER HANGI GRUBA GIRER BULUNUZ?

abi anlamiyo musun ben mi anlatamiyorum
turk vatandasi yahudilere karsi yapilan bir ayrimciliktir bu diyorum?

yahudiler ve biz demek ayrimciligin kralidir.

bursa spor baskani biz turklerin takimiyiz diyince kiyamet koptu diyarbakir spor kurtlerin takimi mi o zaman diye

bunu diyen basbakan
Sosyal ağlarda paylaş

bonepart said:

bursa spor baskani biz turklerin takimiyiz diyince kiyamet koptu diyarbakir spor kurtlerin takimi mi o zaman diye

Böyle birşey yok öncelikle.

Sen anlamıyorsun ben anlamıyorum olayı da yok. Ben yapılan konuşmadan yahudilere ayrımcılık yapıldığını çıkarmıyorum , sen çıkarıyorsun. Sana göre bir gurup insanı iyi yönü ile kendimize örneklememiz ayrımcılık , bana göre değil.

Aynı düşünmek zorunda değiliz. Nokta.

not: Sen kendin burada x.ci , y.ci diye ayrımcılık yaparken , konudaki aşırı hassaslığın (bana göre farklı algılaman) çelişkili.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

sir senin benim tarafini tutman ironikde olsa beni huzursuz ediyo biliyosun

azhauhua

yalnız yahudiler birbirini tutar olayı komik lan.. x şehirli de hemşerisini bulunca sevinir mesela. bizim türkler yurtdışında bile destek olmak yerine birbirini kazıklamaya kasıyorsa o bizim mallığımızdır.

öte yandan kaç yahudi tanıdıysam bayağı faydasını gördüm. du bakıyım.. yok lan yahudi de değilim yahu! e adamın çıkarı falan da yok benimle.

o değilde neden yargılıyor millet hâlâ bu adamları be? yok zararları olsa ok diyicem ama yararı var adamın zararı yok..
Sosyal ağlarda paylaş

Çok net ayrımcılık var. Bir de utanmadan belediye başkanlığı yıllarından dem vurmuş ya o yıllard açık açık şeriatçı olduğunu bilmiyoruz sanki efendinin. O dönemde "yahudileri" incelerken nasıl inceledi acaba, aklından neler geçti? :D

İyi özellikleriden bile bahsetse ayrımcılık yapıyor, her zamanki Tayyip "onlar vs biz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...