nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi? nefr bu soruya değil diye cevap verdi. Ben de buna itiraz ediyorum işte. Alaycılı9k olmadan "Tanrı yok" demeyi hakaret ya da tahrik olarak algılayanın kendi sorunudur bunu söylüyorum. Çok inançlıysan "peki ölünce yanarsın bb" der geçersin yani..
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 o zaman inanmayan ianana hiç bulaşmasın, bitti gitti.. tol grandi vitti bitti gitti
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 işin ilginç kısmı şu: dinler "inanmayanlara anlatın olayı, inandırın" diye emir vermiş ama ateistlere bunun tersi bir emir yok, sevap kazanmıyorlar. kendilerine bulaşan yokken ne diye böyle kasıyorlar anlamıyorum. (:P)
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Müslümanlıkta sizin dininiz size bizim dinimiz bize mi ? Yoksa son münafık kafir ölene kadar veya herkes müslüman olana kadar dini yayın mı islamın politikası?
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sam said: işin ilginç kısmı şu: dinler "inanmayanlara anlatın olayı, inandırın" diye emir vermiş ama ateistlere bunun tersi bir emir yok, sevap kazanmıyorlar. kendilerine bulaşan yokken ne diye böyle kasıyorlar anlamıyorum. (:P) lol Sam nasıl yani? "İnanmayanlara anlatın olayı, inandırın" emrini almış Müslümanlar varken nasıl ateistlere bulaşan yok oluyor?
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 imana getirirsen sevap var da kasamam, başka sevaplarım yetsin eheh bu forumda bulaşan yok cassiline, ama tam tersi var tonla.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 age of empires I deki convert gibi düşünebilirsiniz
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 cassiline, ciddi bir okuduğunu anlamam sorunun var. sam o dediğini kastetmiyor.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 sizi buna havale ediyorum lol, gelsin sevaplar!
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sam said: işin ilginç kısmı şu: dinler "inanmayanlara anlatın olayı, inandırın" diye emir vermiş ama ateistlere bunun tersi bir emir yok, sevap kazanmıyorlar. kendilerine bulaşan yokken ne diye böyle kasıyorlar anlamıyorum. (:P) Dil çıkartmışsın ama hakikaten bazı insanlar bunu anlamakta zorluk çekiyor; ateist olan çoğu insana göre hayatın belli bir anlamı yoktur gider kendisi ne anlam buluyorsa onu yapar. E belki adam din'lerin irrasyonel olduğunu düşünüyor ya da tamamen bambaşka bir şey düşünüyor gelip tabii ki internette ya da başka bir yerde düşüncesini yaymaya çalışacak. Ha evet bazen çok çirkin tartışmalar ortaya çıkabiliyor ama madem inanan var o zaman inanmayan da olacak, ve gidip ramazan topic'i açıldı mesela gidip o adamın "röhöhöhö ramazan mı" deme hakkı da var. Gayet aptalcadır ama karşı taraf görüş belirtiyorsa kendinin de görüş belirtme hakkı vardır. Açıkcası burada birisi çıkıp ateist'lerin hepsi çok gerizekalı dese zerre sallamam, ama sizde neden böyle bir sorun çıkıyor gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Türkiye neredenyse her şeyiyle küçük Amerika bir de şu düşünce özgürlüğü değil de "ifade özgürlüğü" konusunda o kıvama gelebilsek harika olacak.
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Eh son derece basit bir cevabı var o sorunun, kendi adıma konuşmam gerekirse, dinler bağışıklığı çoktan kazanılmış olması gereken hastalıklar, bir nevi nocebo effect'le hastalığı devam ettirilen insanların psikolojik olarak tedavi edilmeleri lazım.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 löl az bünyeyi rahat bırak bu kadar kasma
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ardeth said: abi cidden 10 dakka wololoo diyo belki mixlemişlerdir ilerde bişiler olur diye bekledim 20.sn de kapadım ben iyi işkence olur bunu dinletmek aslında
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 sylian, anlamakta zorluk çekiyorum çünkü benim açımdan ucunda sevap olduğu halde uğraşılacak birşey değil, wot döke döke bethesda'yı bile sevdiremiyorum millete. (:P) ha genel olarak internet denen deryada inanan, inanmayan her çeşit misyoner olacaktır da bizim forumda sadece bir çeşidini görmek, o çeşidin de neredeyse hepsinin bu işi "hayır yoktur, şu şu sebeple" şeklinde değil de "ben tanrı'yla pişti oynarken.." vb tümden anlamsız ve maksadı dalga geçmekten öte geçemeyen bir şekilde yapması, senin idealistliğe dayandırmanla pek bağdaşamıyor doğrusu.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Çok güzel ve seviyeli din tyartıştığım da oldu burda, gerçekten. "Yoktur çünkü x y z" değil de, "bence olamaz çünkü x y z, bunlara nasıl bir cevabın var?" formatında oldu ama :)
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Kofti ateistler sizi, bir şeyin var olmadığını kanıtlamaya uğraşmak yerine dalga geçiyorlar.
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 bence herkes 5 dakka neye inanıyosa tersini kanıtlamaya çalışsın herşey çözülür.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 helm diye tanrı mı olur lan mal mısınız?
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 İncil'deki Tanrı'nın yokluğunu kanıtlayan çok güzel bir yazı var valla. Ama Kuran'dan falan bahsetmiyor..
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 helmin kitabını okusaydın böyle demezdin ardeth.yancaksın.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 kanıtlamak biraz fazla güçlü bir iddia olabilir :p bir şeyin yokluğunu kanıtlamak varlığını kanıtlamaktan çok daha zor yer yer zira
Öne çıkan mesajlar