Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi?

nefr bu soruya değil diye cevap verdi. Ben de buna itiraz ediyorum işte. Alaycılı9k olmadan "Tanrı yok" demeyi hakaret ya da tahrik olarak algılayanın kendi sorunudur bunu söylüyorum. Çok inançlıysan "peki ölünce yanarsın bb" der geçersin yani..
Mesaj tarihi:
işin ilginç kısmı şu:

dinler "inanmayanlara anlatın olayı, inandırın" diye emir vermiş ama ateistlere bunun tersi bir emir yok, sevap kazanmıyorlar. kendilerine bulaşan yokken ne diye böyle kasıyorlar anlamıyorum. (:P)
Mesaj tarihi:
Sam said:

işin ilginç kısmı şu:

dinler "inanmayanlara anlatın olayı, inandırın" diye emir vermiş ama ateistlere bunun tersi bir emir yok, sevap kazanmıyorlar. kendilerine bulaşan yokken ne diye böyle kasıyorlar anlamıyorum. (:P)

lol Sam nasıl yani?

"İnanmayanlara anlatın olayı, inandırın" emrini almış Müslümanlar varken nasıl ateistlere bulaşan yok oluyor?
Mesaj tarihi:
Sam said:

işin ilginç kısmı şu:

Dil çıkartmışsın ama hakikaten bazı insanlar bunu anlamakta zorluk çekiyor; ateist olan çoğu insana göre hayatın belli bir anlamı yoktur gider kendisi ne anlam buluyorsa onu yapar. E belki adam din'lerin irrasyonel olduğunu düşünüyor ya da tamamen bambaşka bir şey düşünüyor gelip tabii ki internette ya da başka bir yerde düşüncesini yaymaya çalışacak.

Ha evet bazen çok çirkin tartışmalar ortaya çıkabiliyor ama madem inanan var o zaman inanmayan da olacak, ve gidip ramazan topic'i açıldı mesela gidip o adamın "röhöhöhö ramazan mı" deme hakkı da var. Gayet aptalcadır ama karşı taraf görüş belirtiyorsa kendinin de görüş belirtme hakkı vardır. Açıkcası burada birisi çıkıp ateist'lerin hepsi çok gerizekalı dese zerre sallamam, ama sizde neden böyle bir sorun çıkıyor gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.

Türkiye neredenyse her şeyiyle küçük Amerika bir de şu düşünce özgürlüğü değil de "ifade özgürlüğü" konusunda o kıvama gelebilsek harika olacak.
Mesaj tarihi:
Eh son derece basit bir cevabı var o sorunun, kendi adıma konuşmam gerekirse, dinler bağışıklığı çoktan kazanılmış olması gereken hastalıklar, bir nevi nocebo effect'le hastalığı devam ettirilen insanların psikolojik olarak tedavi edilmeleri lazım.
Mesaj tarihi:
sylian, anlamakta zorluk çekiyorum çünkü benim açımdan ucunda sevap olduğu halde uğraşılacak birşey değil, wot döke döke bethesda'yı bile sevdiremiyorum millete. (:P)

ha genel olarak internet denen deryada inanan, inanmayan her çeşit misyoner olacaktır da bizim forumda sadece bir çeşidini görmek, o çeşidin de neredeyse hepsinin bu işi "hayır yoktur, şu şu sebeple" şeklinde değil de "ben tanrı'yla pişti oynarken.." vb tümden anlamsız ve maksadı dalga geçmekten öte geçemeyen bir şekilde yapması, senin idealistliğe dayandırmanla pek bağdaşamıyor doğrusu.
  • Yeni Oluştur...