Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

O da anlayana yardım :) Adamlar "Hz.Isa'nın öğretilerini benimseyen psikolojik sorunlarından kurtulur" diye düşünüyorlar?

Ayrıca sana şeriatçı falan demedim, molla yönetimiyle falan büyüyen kimse yok yani onun tartıştıkları arasında onu söylemek istedim :D

Ayrıca çocuk büyütmekte de aynı şey var. Çocuğun aklı hiç basmıyor dünya nasıl yaratıldı başka dinler de var mıdır falan ve sen bu acizlikten yararlanıp kendi dinini yediriyorsun çocuğa
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

işine gelmeyen bişey söyleyince direk dedeme, aileme saldırman zaten çaresizliğini gösteriyo.

gelmeyecek olması tehlikenin olmadığı anlamına gelir işte, ya da en azından büyüttüğünüz kadar büyük bi tehlike veya sorun olmadığı anlamına gelir. siz kendi işinize bakın, kim neye inanmış, nasıl yaşamış, ne düşünmüş, neyin propagandasını yapmış size ne? saçma dersiniz, eleştirirsiniz, dalga geçersiniz ama "REZALET, TEHLİKE, SÖMÜRÜ" falan değil bu yani.

bence siyasi ve dini kavramları aşırı mutlaklaştırıyosunuz, hatta "küçük yaşta öğrenmesin, sakıncalı" falan diyosunuz. bence bu yanlış, çocuğunu herşeyle tanıştırırsın, herşeyi tek tek anlatırsın, çocuk kendisi seçer. pişman olursa ilerde, yine kendi pişmanlığıdır, sonuçta sen hayatını nasıl yaşayacağını, neye inanacağını, ne düşüneceğini dikte edemezsin, çünkü bu sefer sırf inadından senin değerlerinin tam zıddını sahiplenebilir çocuk.

Ben senin ailene laf edecek kadar çaresiz değilim. Anlamamaktaki/bilmemekteki ısrarın sonucu kolay anlayabilmen için kişisel örnek veriyorum. Bu ülkede yaşayan biz Türk milleti ülkemizin kurulması için çok değil 3-4 nesil önce büyük acılar çektik. Sen bu gruptan değilsen zaten bu tartışmada taraf olman mantıksız. Ha bu gruptansan bu acıları çekmemeni garipserim.

Bir şeyin olmamış olması onun olma ihtimalini 0'lamaz. Düşünce yapın temelden mantıksız yani. Bu ülke yıllardır teröre şehit veriyor komşularıyla uğraşıyor komşumuz işgal ediliyor nükleer başlık üretiyorken "tehdik yok" diyen gitsin IQ testi yaptırsın kusura bakma daha düşük anlamda ifade edemiyorum.

Son olarak "siz kendi işinize bakın" lafın da gayet içinde bulunduğun psikolojiyi özetliyor. Yani diyorsun ki "onlar ülkenin içine ederken ses çıkarmayın, işinize bakın." Bu ülkedeki insanlara işlemez bu sana sadece bunu söylüyorum.

Ha çocuk konusunda da önyargın ve okumaman sebebiyle hedef şaşırmışsın, çünkü ailelerin çocuklarını istediği gibi şekillendirme hakkını savunuyorum ve bunun konuyla hiçbir ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

O da anlayana yardım :) Adamlar "Hz.Isa'nın öğretilerini benimseyen psikolojik sorunlarından kurtulur" diye düşünüyorlar?

Ayrıca çocuk büyütmekte de aynı şey var. Çocuğun aklı hiç basmıyor dünya nasıl yaratıldı başka dinler de var mıdır falan ve sen bu acizlikten yararlanıp kendi dinini yediriyorsun çocuğa

Adamlar "Hz.Isa'nın öğretilerini benimseyen psikolojik sorunlarından kurtulur" diye düşünüyorlar diyorsun da, hadi en iyi ihtimalle bunu kabul edelim. Yine ortada bir problem var. Sitenin başında bu açıkça hatta en ufak bir göndermeyle bile yazmıyor. (cevapbulmak.com) Sitede Hz. İsa lafı bile geçmiyor. Problem de bu zaten! Zaman içinde yavaş yavaş empoze ediliyor.

Çocuğun aklının basmaması acizlik değildir. Doğal süreçtir, bu yüzden konuyla bir ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Birinin özgürlüğü, diğerininkinin başladığı yerde biter.

Kanunlarca ailenin orumluluğundadır çocuk ama çocuk da olsa bir insan olarak inancını, siyasi görüşünü özgür bir biçimde kendi kendine tartarak ve araştırarak belirleme hakkı vardır. Sen çocuğun seçme özgürlüğünü elinden alırsın önüne "sadece" Kuranı koyup "evladım buna inan bu cici inanmazsan da öcüler yer" dersen. İşimize gelince özgürlükçü değiliz özgürlük nedir onu biliyoruz :)

Öff iyi de çocuk gerizekalı mı önüne konanı kabul etsin. Kafası çalışıyosa zaten kendi seçimini ilerde memnun değilse değiştirebilir. Öyle küçükken tek taraflı dayatma ilerde özgürlüğü kısıtlar diye bişey yok. Gelip böyle alakasız bi konuda çocuk büyütme tartışmayın bu konuyla hiçbir ilgisi yok. Her aile çocuğunu istediği gibi büyütür siz gelmiş bunun özgürlük boyutunu tartışıyosunuz.

nileppezdel said:

E işte bilsin yani de direk Kuran öğretip diğerlerinden bahsetmeden ya da kötü bahsederek çocuk yaşta beyin yıkamaya hayır diyorum :)

Burda konu bu değil gidin Kuran kursu başlığında tartışın.
Sosyal ağlarda paylaş

E sonuçta o anda basmıyor. Basmadığı anda öğreterek senden farklı görüş benimseme olasılığını %5'e falan indiriyosun yani. Kendi rızası dışında bir görüşü benimsemiş oluyor. Bu yüzden alakalı.

Ayrıca İsa ve öğretilerini anlatan sitede illa direk bağırması gerekmez ya. Sen akıllısın anlamışsın böyle bir "misyon" olduğunu, e anlayamayan da zaten ne hali varsa görsün yani
Sosyal ağlarda paylaş

Abi acizlikten faydalanmak diytorsun. Ben de aynı şey işte diyorum. Çocuk gerizekalı değil, çocuk sadece, bazı gçörüşler ki din veya siyasi görüş gibi çok güçlü olan görüşler bi kere oturdu mu değişmesi imkansıza yakın. Ayrıca pardon da o siteye girip sonra Hristiyan olan gerizekalıdır ya da zaten olacağı vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tercihmiş... Çocuğa konuşmayı söktüğü günden itibaren ver islami kültürü, ver hiçbir gerçekçiliği olmayan dogmatik bilgileri sonra seçim, tecih, aile vs...

Kendi fikrimi söyliyim; çocuklara uzuuun bir süre din adına hiçbirşey vermiyceksin. Ondan daha önemli şeyler var. Sorgulamayı geliştirecek, çocuğun merak duygusunu körükleyecek aktivitelerde yer almasını sağlıycaksın. Yani düşünce mekanizmasını olabilecek en sağlıklı, en sorgulayıcı ve en yaratıcı şekilde geliştirebilmesi için yönlendiriceksin.

Sonra hafiften felsefe öğretmeye başlayacaksın. Düşünce tarihini öğrenecek en basitinden başlayarak. Ondan sonra teolojiyi anlatacaksın. Din dediğimiz olay felsefenin idealist düşünce kolunun altında yer almalı ve paralelde tarih dersi altında belli ünitelerle dinler tarihi olarak desteklenmeli bence. Ve bu uzun yıllara yayılmalı... Nasıl şimdi ki eğitim sisteminde daha ilk senelerden başlayıp çocuklara din dersini yıllarca verip sonra son senede felsefe veriyorsak. Bunun tam tersi olacak işte. Sonra isteyen istediğine inanır... Tabi eğer ortada inanç gerektirecek birşey kalırsa...

Pedagojik formasyondan falan anlamam ama kendi gözlemlerime göre düşüncem bu yönde.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet konunun içine edilmesinde son nokta, sağlıklı çocuk büyütme tekniklerini tartışıyoruz..

nileppezdel said:

E sonuçta o anda basmıyor. Basmadığı anda öğreterek senden farklı görüş benimseme olasılığını %5'e falan indiriyosun yani. Kendi rızası dışında bir görüşü benimsemiş oluyor. Bu yüzden alakalı.

İlerde basıyor, o anda basmaması acizlik değil doğal süreç, kimse dahi doğmuyor ve bunun konuyla ilgisi yok.

nileppezdel said:

Ayrıca İsa ve öğretilerini anlatan sitede illa direk bağırması gerekmez ya. Sen akıllısın anlamışsın böyle bir "misyon" olduğunu, e anlayamayan da zaten ne hali varsa görsün yani

İsa ve öğretilerini anlatacaksa adını KAMPÜSWEB nedne koyuyor bunun cevabını ver artık! Ama ne olur artık "hitap ettiği kitle kampüse gidiyor o yüzdenmiş" gibi saçmalıklara yönelme, mantıklı bi cevap ver. Ya da herkes gibi sen de bunun bi aldatmaca olduğunu kabul et.

Cevapbulmak.com sitesi neden psikolojik destek sitesi havasında? Neden 1 yerde bile hristiyanlıktan eser yok?

Evet samimiyse beyin yıkamıyorsa açık açık yazacak amacını. Yazmıyorsa da "gerizekalılar mağdur olsun, sana ne" diyemezsin.

nileppezdel said:

Çocuk gerizekalı değil, çocuk sadece, bazı gçörüşler ki din veya siyasi görüş gibi çok güçlü olan görüşler bi kere oturdu mu değişmesi imkansıza yakın.

Çocukken oturmaz o zaten, ezber bilgi gibi havada kalır. Üniversiteye gitme yaşına gelince düşünür kendisi, özgürlüğü falan kısıtlanmaz yani! Konuyla ilgisi de yok sonuç olarak!
Sosyal ağlarda paylaş

tartışmanın bir kısmını okuyabildim maşallah arkadaşlar destan yazmışlar. bir arkadaşımız daha doğmamış bebeğe don biçiyor yok cocuğum olursa şöyle olur yok böyle olur gibisinden unutmamalı ki bir çocuğun dünyaya gelebilmesi için tek anne yeterli olmuyor bunun yanında bir de baba lazım eğer yanlış bilmiyorsam. o yüzden peşinhükümlü konuşmamasında yarar görüyorum. karşısına öyle bir koca çıkarki merve kavakçıya dönüverir alimallah:D ayrıca neden 2 3 yaşında bir cocuğa anne baba hede hödö dedirtmeye calışıyoruz ki bırakalım cocuk kendi dilini seçsin kendi dinini seçmekte özgür degilmi?(size göre) bitti mi bitmedi bu konunun sapmasında emeği geçen herkese gerçekten ödül verilmesi gerek ama daha öncesinde bi okuma yazma kursuna almak lazım onları ya da aileleri onları dilini seçmekte özgür mü bırakmışlar? lafı neresinden anladıkları belli degil.ne hikmetse konu alakasız bi yerden müslümanlığı sabote etmeye ateizm propagandası yapmaya geliyor. ama tartıstıgımız başlık misyoner site rezaletiydi bu arada misyonerlikten kasıt hristiyan misyonerliği o yüzden müslümanlığa olan öfkenizi başka topiclere saklayın burası yeri degil. yarın işe gidecek olmasam bu konu hakkında daha cok yazardım ama işyerinde uyuklayacağıma engin bilgilerimden mahrum kalmanızı yeğlerim
P.S:GOD IS NOWHERE
P.S2:GOD IS NOW HERE
Last words: sen nasıl görmek istersen öyle görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

warimathras said:

lafı neresinden anladıkları belli degil.ne hikmetse konu alakasız bi yerden müslümanlığı sabote etmeye ateizm propagandası yapmaya geliyor. ama tartıstıgımız başlık misyoner site rezaletiydi

O olay her yerde oluyor zaten. Sitenin gay imajı muhabbetinden sonra ikinci imajı da bu olacak ondan korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

biri seni durdursun 007, din dogma değilmiş fdslkf

madem zavallı değilsin, neden aileme laf ediyosun? ailemi veya kökenimi neden güzide mesajlarına konu ettiğini anlatabilir misin güzelce?

evet bu ülkenin sorunları var, yok demiyorum. ama bir rejim sorunu ya da toprağını kaybetme tehlikesi, ya da manda-himaye tehlikesi yok. ben de mesajımda bunları belirttim, dolayısıyla misyonerlerden veya şeriatçılardan veya emperyalistlerden korkmak bence paranoyaklıktır. sen de içinde yaşadığın dünyanın farkında olsaydın, biraz da komplekslerinden, yabancı düşmanlığından sıyrılabilmiş ve kendini geliştirebilmiş olsaydın, boş yere bu kadar korkmazdın.

bu ülke değişecek, değişmek sorunda. siz tehditleri bahane ederek ülkede hiçbişeyin değişmemesini istiyosunuz, ama üzgünüm, yanılıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

biri seni durdursun 007, din dogma değilmiş fdslkf

madem zavallı değilsin, neden aileme laf ediyosun? ailemi veya kökenimi neden güzide mesajlarına konu ettiğini anlatabilir misin güzelce?

evet bu ülkenin sorunları var, yok demiyorum. ama bir rejim sorunu ya da toprağını kaybetme tehlikesi, ya da manda-himaye tehlikesi yok. ben de mesajımda bunları belirttim, dolayısıyla misyonerlerden veya şeriatçılardan veya emperyalistlerden korkmak bence paranoyaklıktır. sen de içinde yaşadığın dünyanın farkında olsaydın, biraz da komplekslerinden, yabancı düşmanlığından sıyrılabilmiş ve kendini geliştirebilmiş olsaydın, boş yere bu kadar korkmazdın.

bu ülke değişecek, değişmek sorunda. siz tehditleri bahane ederek ülkede hiçbişeyin değişmemesini istiyosunuz, ama üzgünüm, yanılıyosunuz.

Din=dogma dersen iki kavramın da anlamını bilmediğini gösterir bu. İki kavram arasında anlam farkı var ve sen bu farkı bilmediğin için tüm dinleri dogma sanıyorsun. İslam eğer genelleme yaparsak dogma değildir, bu da başka başlıklarda detaylı olarak açıklandı git oku ordan cevap ver.

İkinci olarak ben senin ailene laf etmiyorum, özünde başka bişey anlatmaya çalıştığım için aile örneği veriyorum ama anlamadığın için aile açısından cevap veriyosun, bu durum kimin "zavallı" durumunu gösterir bir daha düşün bence. Şaka gibi gelip bi de köken falan demişsin, utanmasan ibrahim tatlıses gibi beni mağarada doğurdular demediğin kalmış, ajitasyonun demagojinin laf çarpıtmanın dibine vur yine..

Emperyalistlerden korkmak paranoyadır demişsin de bikaç sene önce dünya lideri emperyalistler komşumuzu işgal etti! Bir asır bile olmadan önce bizi işgal etti! Bunları öğren de tatlı pembe hayallerinden uyan yoksa bikaç sene içinde kafanın üstüne emperyalist bomba yiyeceksin, o zaman pembe çilek kokulu hayal kuracak kafa da kalmayacak ev de, hatta paticiğe girecek laptop da. Saçma propagandalarını kendine sakla derim kısacası.

Evet bu ülkenin babalar gibi tehditleri var, bunu ilkokul bebesi bile bilir. O seviyeye düşmeniz komik sadece.

nileppezdel said:

Hristiyan misyonerlere laf edilip Müslüman olanlar çook daha fazlayken ve göz önündeyke nonlara laf edilmemesini kaldıramıyorum suç mu? :D

Kaldırman lazım çünkü konu hristiyan misyonerlerin sitesindeki rezalet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...