-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Selamlar herkese, 3 gün sonraya bir tane Video Production ödevim bulunmakta. Sony Z-1 kamera ile kendi seçtiğimiz bir konuda ( konu dokular, perspektif vs. her şey olabilir, spesifik bir konu da olabilir doğa, deniz falan gibi ) her bir shot 2-3 dakika olmak üzere 9 tane shot çekmemiz gekiyor. Ben Sinema bölümü ile minor'a bu sene başladım ( 2. sınıfım ) bu yüzden 1. sınıfta gösterilen bazı temel teorik konuları bilmiyorum. Ödevde aşağıdaki formatlara uygun şekilde 9 tane shot olacak. Shutter Speed: 50 Gain: 0 Iris: F 5.6 ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 50 Gain: 0 Iris: F 2.8 ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 50 Gain: 0 Iris:…………………………… ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 3 Gain: 0 Iris:…………………………… ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 300 Gain: 0 Iris:…………………………… ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 50 Gain:…….…….…….……. Iris: F 11 ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 50 Gain: 0 Iris:…………………………… ND Filter: 1 TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 50 Gain: 0 Iris:…………………………… ND Filter: 2 TC IN/OUT:………………… WB: Shutter Speed: 50 Gain: 15 Iris:…………………………… ND Filter: OFF TC IN/OUT:………………… WB: Toplamda 18 - 20 dakikalık bir ödev olacak yani bu. Zoom in/out yapmak yok. Kamerayı oynatmak da yok, tripod üzerinde sabit duracak. Bizden istenilen daha çok bu ayarları düzgün bir şekilde yapabilmemiz ve ona göre doğru ışığı ve netliği yakalayabilmemiz. Ama aynı zamanda estetik de olmalı, yani kendini tekrar izlettirebilecek bir çalışma olmalı. Benim aklıma değişik bazı konular geliyor, ama bu ayarlara uygun şeyler çekebilir miyim bilmiyorum. Sizde nasıl bir ortamda ne tarz bir konu seçmek bu ayarlar ile uygun düşer ? Gün ışığında mı çekmek daha iyi olur, yoksa kapalı alanlarda mı ? Not : Noktalı yerler diğer ayarların değerlerine uyacak şekilde bir değer bulmamız gerektiği anlamına geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 aydınlık bir yerde yavaş sahne çek işte. 300 shutter speed imkanı o kısma biraz daha hareketli bir sahne yerleştirebilirsin demek oluyor. evinin balkonundan şehir manzarası varsa onu çekebilirsin yavaş sahneler olarak. video productiondan anlamam ama fotoğraf makinesi için 50 biraz zorlayıcı bir shutter speed. aslında bir parka veya ormanlık bir yere de gidebilirsin. sakin birşeyler çekebilirsin orda diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 ben yaklaşık 60 kez kendime tokat attığım bi video cekmiştim o ödeve, canım acımıştı. ahmet atıfmı veriyo dersi? Racking focus falan sever, ısığa falanda biraz dikkat ettinmi öle ahım şahım bir kompozisyon yapmana gerek yok. gun ısığında cek, kapalı alanda o ayarlarla her zaman duzgun sonuc alamazsın, cok karanlık olucaktır. Shutter Speed: 50 Gain: 0 Iris: F 2.8 ND Filter: OFF TC IN/OUT:������� WB: bunu kapalı alanda cekebilirsin ama mesela, veya akşam üstü falan. neyse her şekilde birden cok kaset alıp her ayarda cekim yap farklı koşullarda, sonra oturup cekersin bişiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
global Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 sinem kayacan ödeviyse eğer, ne yaparsan yap bok atıcak demektir, hiç kasmadan kafana göre bişey çek. sonradan emeğine yazık olur falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 sinem hoca evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 hangi bölümdesin? ftv, vcd ve pov, 1. sınıfta herkes aynı dersleri görüyor zira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 deadline bitmiştir yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 faşistlik etme cüce, ftv ler de insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 ftvlere zaman yavasmı ilerliyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 benim sorumun deadline ile alaksı yok ki cüce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Sinemden alıyosan dersi, ya dersi bırak yada hocanı değiştir :) Gerçi B+ ile geçmiştim o dersten ama olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Sinem'i flamelemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar