yav Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Selam. İktisat 1.sınıf öğrencisiyim ve bu sene yökün zorunlu tuttuğu Atatürk ilkeleri ve inkilapları dersinde hocanın verdiği listeden bir kitabı okumamız isteniyor. Kitap sınavı tarzı birşey olacakmışız sanırım Listeyi yazıyorum aşağıya, sizden ricam aralarında okuduğunuz bir kitap varsa ufak 1-2 cümle etmeniz, hangi kitabın benim için daha yararlı olacağına dair beni az da olsa yönlendirmeniz. *Çetin Yetkin - Karşı Devrim *Cengiz Özakıncı - Türkiye'nin Siyasi İntiharı *Mustafa Yıldırım - Sivil Örümceğin Ağında *Atilla İlhan - Hangi Atatürk? - Hangi Laiklik? - Hangi Batı? *Banu Avar - Böl ve Yut *Yılmaz Dipbaş - Tabuta Çakılan Son Çivi - Efendi Teröristler *Andrew Mango - Atatürk *Yusuf Hikmet Bayur - Atatürk Hayatı ve Eseri *Falih Rıfkı Atay - Çankaya - Babamız Atatürk *Ersal Yavi - Bir Ülke Nasıl Batırılır - Batırılan Bir Ülke Nasıl Kurtarılır - Paraizm *Oktay Sinanoğlu - Uyan Türkiye - Bye Bye Türkçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 andrew mango nun atatürk ü güzel ama okurken sıkılabilirsin çünkü konu hakkında hiçbirşey bilmeyen birine yönelik başlıyor. yani sıfırdan bizim ilkokul da okuduğumuz osmanlı yıkılışından filan bahsediyor. edebiyat olarak da pek akıcı sayılmaz (orjinalini okumuştum.) ama baya ayrıntılıyazmış. bişeyler öğrenmek için fena bir kitap değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Falih Rıfkı Atay - Çankaya Bir solukta bitirebileceğin bir kitap. Hem üslup olarak hem de konuların sürükleyiciliği çok güzel. 1. dereceden yakınlarının anlatımına dayanarak Atatürk'ün yaşamı anlatılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 herhangi birini okuyan bi arkadaş bul sınava kadar aranı sıkı tut sınavdan önce bi yemek ısmarla kitabı anlatsın sana bi kaç saat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Bye bye turkce gayet iyidir. Hem kitabi oku, hemde yazarinin hayatini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Eoteyn said: herhangi birini okuyan bi arkadaş bul sınava kadar aranı sıkı tut sınavdan önce bi yemek ısmarla kitabı anlatsın sana bi kaç saat.mehe zahmet edip başlık açatığıma göre yemek yiyecek arkadaş ben olacağım :P Tavsiyeler için teşekkür eder, devamını beklerim =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 bye bye türkçe.. hem çabuk okunur. hem hoşuna gider.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 çok güzel kitaplar listelemiş hocanız,ödev için en kolayı byebye türkçe olur bencede,lakin fırsatın olursa diğerlerinide oku,özellikle sivil örümceğin ağında çok enterasan bir kitap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 teşekkürler teşekkürlerrr paticik siyaset konusunda en ufak detayı 10-15 sayfa tartışabiliyorken kitap başlıklarına post atamıyor galiba ne yazık ki. ironik bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 ahahah sen okuduğun bölümü bitir, sonra gel pati de onla ilgili söylenenlere, atılıp tutulanlara bi bak. kopucaksın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 iktisat okudugma bin pismanim soyle adam gibi bir ulkede yasasaydik veya calisma&evlenme konusunda erkeklerde kadinalr kadar rahat olabilseydi %100 tarih okurdum ama tarih karin doyurmuyor ne yazikki :( turkiyenin en unlu tarihcilerinin tarihle alakasiz bolumlerden mezun olmalari da durumu acikliyor zaten eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 sen iktisat mı okuyosun ya? kamu filan okumuyo muydun? bi ara "muhasebe aldım ama borsayla ilgili bişey öğretmediler nedense" filan diyodun (lol)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 kamu iktisat zaten agirlikli iktisatla genel kultur arti hukuk kirmasi direk ki ben dayanamadim bu iktisat kismina allah gercek iktisatcilara sabir evrsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 bye bye türkçe seçmelisin. hem sınav olacaksan da rahat olur, sıkılmadan okursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 yok be... çeko-işletme-iksat aynı gibi ama gerisi baya farklılaşıyor. baya farklı diye biliyorum ikisini. diğer bölümlerden arkadaşım var baya da kamu da bi tek arkadaşın manitası vardı, o yüzden çok kesin konuşmıyım. ama kamuyla iktisat baya alakasız diye biliyorum.ekonometri, istatistik, mat. ikt. filan... bu arada yav, kasmaya gerek var mı ya? kredili mi bu ders siz de? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Viktor niye öyle diyosun ya :/ ben de siyaset bilimi ve kamu yönetimi istiyodum aslında ama puanım odtü'ye, aü'ye falan yetmeyince sadece kamu yönetimi okumak istemedim iktisat tavlayıverdi beni. hayırlısı artık bye bye türkçe'yi ısmarladım demin kitapyurdundan bu arada. @fenris: 2 Kredi ama kastığım falan yok ki okuyayım diyorum sadece listedeki kitaplardan birini size de fikir sorayım dedim. Çok mu inek gözüküyorum ki? yok öyle bişi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 hadi ya, biz de kredisi yoktu onun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 bu arada bye bye türkçeyi okursan o adamın yazdığı fiğer 4 kitabı da otomatikman okumuş olucaksın benden sölemesi :p adamın bütün kitapalrı aynı. sadece paragrafların yerlei değişik asdas.. 1 kirapla 5 kitap bitirmiş olcaksın. karlı seçim asdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Oktay Sinanoğlu Okuduğum zaman ufkumu açan ve geliştiren kitapların yazarı. Bye bye türkçe, Dil bilincimin oluşmasına en önemli kaynağı oluşturan kitaptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 ama oktay sinanoğlu aşırı fanatik bia damdır. bazen uçtuğunu görebilirsiniz kitaplarında dahi. sölediği şeylerin %85i süper doğru. gerisi biraz sıkma. bazı fikir ve mantıkları çok güzel. türkçe konusunda çok haklıdır. yabancı amrka tabel tümden kalksın yasak olsun, türkçe canlandırılsın mesela.. keşke olsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yakarisony Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Oktay Sinanoğlu'nun iki kitabını da okudum , tavsiye ederim.Ama gaza gelmeden kontrolü kaybetmeden okumak gerekir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 serdar demirel - TERÖR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 *Mustafa Yıldırım - Sivil Örümceğin Ağında *Atilla İlhan - Hangi Atatürk? Banu Avar her üniversite konferanslarında 3 kitap önerir ikisi yukardakiler. "Bu üç kitabı okuyun 4 tane üniversite bitirmiş kadar olursunuz" der her seferinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 pekaziz said: Falih Rıfkı Atay - Çankaya Bir solukta bitirebileceğin bir kitap. Hem üslup olarak hem de konuların sürükleyiciliği çok güzel. 1. dereceden yakınlarının anlatımına dayanarak Atatürk'ün yaşamı anlatılıyor. katılıyorum ama biraz uzundur. (500 sy falandı sanırım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar