Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Nolur zahmet et, aydınlat bizi engin bilgin ve şahane uslubunla.
idilik Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 özgürlüklerle ne alıp veremediğiniz var. ülkemizde insanlar 6 yaşında kuran kursuna gidebilme, 7 yaşında sıkmabaş olabilme, 9 yaşındabir erkeğe eş olabilme, 13 üne geldiğinde tarikatlere girip saidi nursi, fethullah öğretilerine tapınabilme özgürlüklerinden mahrum bırakılıyorsa ne yapayım bu ülkeyi? gider mis gibi iran, afganistan'da yaşar, özgürlüklerimin doyasıya tadını çıkarırım. başımızdakilerin bizim gitmemize gerek kalmadan, ülkemizi bu tür özgürlükler ülkesi haline getirme çabaları kimilerini neden geriyor anlamıyorum. nerde kaldı sizin demokrasi, özgürlük. eşitlik anlayışınız. sonra da ''liberal'', ''miberal'' laf sokmaya çalışırsınız. Yaşasın özgürlükler, gerçi bir de laiklik, çağdaşlık, akıl-fikir v.s vardı :S, neyse....
fenris Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 bende bişey var heralde, hakkaten anlamıyorum wispy nin örneklerini...
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 lan bi evden çıktım işe geldim.a rada konu kopmuş gitmiş.. -.-'
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Nesini anlamadın fenris söyle açıklayayım.
fenris Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 o gs-fb olayını fatih'e nasıl bağladın hiç anlamadım. her yerde öyle tipler çıkıyo mu diyosun? din fanatizmiyle veya şehrin bi bölümünün kurtarılmış bölge kabul edilmesiyle futbol fanatizmi..? baba-kız-tarikat olayını da anlamadım. daha doğrusu sotto nun dediği gibi anladım. bu arada arapça filan denmişte, bildiğim kadarıyla arapça filan öğretilmiyor. sadece harfleri okuyup, kuran'ı anlamadan arapça okumayı öğretiyorlar. ya açılış nedenleri belli, yaş düşürme nedenleri belli...
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 GS-FB örneğini Prawler'ın Fatih'e birayla gidinde görün mesajına ithafen vermiştim. GS forması giyip kadıköy'de amiyane tabirle artistlik yaparsanız afiyetle yersiniz dayağınızı. Fenerliye göre provokasyon, GS'ylıya göre göğsünü gere gere sevincini yaşamak. Bundan futbol kötüdür, kakadır gibi bir sonuç çıkarılabilir mi ? Futbol!= holiganlıksa, din!=yobazlık. Satanist örneğini de ledzeppelinin ailelerin çocuklarına küçük yaşta din bilgisi vermelerini beyin yıkama olarak değerlendirmesine karşı vermiştim. Sen X dinine mensup ol, oğluna/kızına küçüklükten beri, canım ben sana hiç karışmıyorum, sen büyüyünce araştır kendi dinini kendin seç dedin. O da gençliğinde dediğim gibi marjinal akımlara katıldı. Baba ben satanist, aczmendi veya başka marjinal bir tarikata üye oldum diyen çocuğuna buradaki en özgürlükçümüz aferin evladıma ben çok saygı duyuyorum sana der mi ? Demez.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 fenris said: bu arada arapça filan denmişte, bildiğim kadarıyla arapça filan öğretilmiyor. sadece harfleri okuyup, kuran'ı anlamadan arapça okumayı öğretiyorlar. ya açılış nedenleri belli, yaş düşürme nedenleri belli... Kesin net ve tek açıklama annemde beni 5. sınıfta kuran kursuna yollamıştı ama ordaki tipleri 1 kere görmesi yetti. bi daha yollamadı köydeki cami imamından ders aldık sonra daha yararlı oldu k.k.dan
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Dinini kendin seç dedik böyle hepsi satanist oldu diyenlerin kaynağını açıklıyoruz: http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/act/2763_6558_27032008_2.jpg http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/act/2763_6558_27032008_1.jpg
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 bazi seyleri genc yastan cok kafaya kakinca ters etkide yapabiliyor gayet anneannem 3-4 yasidna dua ezberletmeye basladi cocuklugum eyupte sakallilarin poturlularin arasinda gecti filan ama dincimi oldum? yada tepki verip isyan edip ateistmi oldum? ikiside degil onemli olan o cocugun kendini gelsitirme kafayi calistirma evreni ve cevresindekileri sorgulama hevesi direk cocuklara dini, ideolojiyi, buyukleri sevip kucukleri korumayi filan degil soru sormayi ogretmeliyiz herseyin baslangici soru sorabilmektir, cevabini alamadigi bir soruyu arastirmakla baslar ogrenme hevesi, deftere 20 sayfa ev odevi vererek zoraki dunay klasiklerini BUNU OKUMASSAN BABANA SOYLERIM DOVER EVDE diye tehtid ederek degil
kermit Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 aynen benide 6 yaşımdayken gönderdiler camiiye öğren diye bişiler dua öğrendim sonra kuran okumayı öğrendim ama unuttum. sonuçta kafayı sıyırmadım bilinçli olduktan sonra abartmadıktan sonra ne olacak ne zararı olucak. şurda saçmalayanlar olmuş. yok atatürkü kötülüyolar şu bu. 1 kere bile lafı geçmedi. çoğuda insanlığı öğretti orda.
fenris Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Wispy said: GS-FB örneğini Prawler'ın Fatih'e birayla gidinde görün mesajına ithafen vermiştim. GS forması giyip kadıköy'de amiyane tabirle artistlik yaparsanız afiyetle yersiniz dayağınızı. Fenerliye göre provokasyon, GS'ylıya göre göğsünü gere gere sevincini yaşamak. Bundan futbol kötüdür, kakadır gibi bir sonuç çıkarılabilir mi ? Futbol!= holiganlıksa, din!=yobazlık. neye ithafen olduğunu biliyorum. burda asıl sorun din değil aslında, din adı altında yapılanlar. prawler la direk dini tartışıyorsanız bilmem de başlıktaki konuya bakarsak burda korkulan din değil zaten yobazlık. Wispy said: Satanist örneğini de ledzeppelinin ailelerin çocuklarına küçük yaşta din bilgisi vermelerini beyin yıkama olarak değerlendirmesine karşı vermiştim. Sen X dinine mensup ol, oğluna/kızına küçüklükten beri, canım ben sana hiç karışmıyorum, sen büyüyünce araştır kendi dinini kendin seç dedin. O da gençliğinde dediğim gibi marjinal akımlara katıldı. Baba ben satanist, aczmendi veya başka marjinal bir tarikata üye oldum diyen çocuğuna buradaki en özgürlükçümüz aferin evladıma ben çok saygı duyuyorum sana der mi ? Demez. hmmm evet eminim aczmendiler çocukken dini eğitim almayıp o hale gelmişlerdir. açıkcası bence küçükken baskı altında tutulanların marjinal yollara sapma olasılığı bence daha fazladır. bi de şu var çocuğuna dinini öğretmek bence saçma bişey değil. zaten küçücük çocuğa ne öğretebilirsin ki, senin yanında durup seni taklit eder en fazla. bence çocuğunu kursa yollamak abes...
wildpervert Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Joker said: ben 18 yaşın altının kuran öğrenmesinede karşıyım, kemalizm öğrenmesinede. kendisi belli akli erişkinliğe ulaşınca istediğini seçer. küçük yaşta empoze etmeye gerek yok. dinen 14-15 yaş aklıbaki kabul edilir.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Sevgili balon kardeşim, demişsin ki aile ne istiyorsa öğretir, 18 olduğunda çocuk yanlış buluyorsa uygulamaz. Ama 18 yaşına kadar beyni çoktan yıkanmış olur yahu..
balon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 her düşünce için öyle bu ama . her aile çocuğuna belli konularda bir empoze ve beyin yıkımı yapmıyor mudur ? tabi ki evet. her ailenin kendine göre bir değeri vardır, kıymetlisi vardır , onu ön plana çıkarmak ister . ve çıkarıyordur yani. sen zaten ailenin sana verdiklerini ön plana çıkararak yaşayacaksan bundan sonra da tavsiyelere göre yaşayacaksın demektir . birey olamamışsın demektir .
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 ama şu var. bir ailenin kendi inanışlarını çocuuna aktarması beyin yıkama oalrak alınmamalı kesinlikle.. bilmiyorum yannış bence bu
fede Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 çocuğu düzgün yapamıyolar sonra kuran kursunu gidince bozuldu bu diyolar. kuran kursunu savunmuyorum ben. çocuğum olsa yollamam. çok büyük konuşmiyim ama o çocuk benim elimden geçtikten sonra da nereye giderse gitsin beyni yıkanmaz
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 ergenlik diye bisi var o zamana kadar "cool" olan aile birde "uncool" oluyor ama yok bu akdar absite indirgiyemessiniz din kavramini muhafazakar bri cevrede yetistim babam askerdi ama son derece imanli bir adamdi, ataturkcuydu ama ibadetini yapar keyfi yerinde oldugu zaman viskisini icer raki kavun yapardi, pentagonda calistigi icin amerikalilari severdi son zamanlarda hatta hep didisirdik anneme sorardi "yahu bu cocugu kim ameirkan dusmani yapti kendi basina ogrenmis olamaz" diye ehahah once babam 3 ay sonra dedem olunca tramva yasadim, ilk olarak siginilicak yer dindi tabiki heleki insanin hayati ve duzeni kisa sure icinde bu kadar degisince, 2002 de her ibadetini yapan bir adam olan ben sene 2005 de nasil dinsiz oldum peki? birseye kizsam ergen tepkisi ile ATEISTIM HULEYN diye aileye diklenmek icin triplere girsem marx in kim oldugunu bilmiyen komunist arkadaslarim gibi anlarim kimsede beynim ifilan yikamadi oyle basit isler degil bunlar organize dini reddetmemi sagliyan bu iktidar ve ondan gaza gelip micro fasist mahalle baskisi dayatmalarini surduren fanatiklerdir turk muslumani okumadan kurani kendi dilinde anlamadan otomatik aileden muslumandir genelde, icerigi filan bilmez pek takmaz ibadetinide korkudan yapar genelde tepemdeki adam kac senedir besledigim kopegi "kopek gelen eve melek girmez" diyip uyutmami istitoyor ve dayatiyor aciyorum bakiyorum neymis bu salagi ndedigi diye, abidik gubudik hadislerle kaynagi belli olmiyan zirvalarla karsilasiyorum kuran diyor arastiriyorum o zamanin arapcasini bugun arapcasiyla yorumlamaya kasanlar var, hepsi farkli fikirlerde hangisine inaniyim? kaynak olan kurana bakiyorum dunaydaki en eski kuranin sayfalari birbirini tutmuyor, guya hasar gordugu icin yenilenmis yahu ben bunu yeniliyen adamin ekleme cikarma yapmadigina nasil koru korune inaniyim? koru korune zorgulamadan soru sormadan inanmaya geliyor olay her konuda laiklik misal, turkiye laik degil bugun ataturkcuyum diye gezen tiplerde laik degil laiklik inanc ozgurlugudur, turbanli senin basina karisamiycgai gibi sende onun basina taktigina karisamassin sen ona hayir laiklik diye karisirsan basta laikligi cigniyen sen oluyorsun ama gelde analt, kardesim kimse kimsenin inancina karismiycak mudehale etmiycek iste neyini anlamiyorsunuz? Ataturk devrimci ilerici bir lider, hicbri ideolojiyi benimsememis gunun sarti ne gerekirse onu uygulamayi her durumda ulkenin cikarina calismayi prensip edinmis, demis "ben arkamda hicbir dogma veya kalip birakmiyorum, kafanizi calsitirin rehberiniz bilim ve akil olsun" diye simdi boyle diyen bir insanin 1928 de savundugu kaliplari 2009 da aynen uygulamayi savunmak direk ataturkcu dusunceye karsi gelmek degilmidir? nerden baarsam bakiyim yok yani, mille tkafayi usutmus 2 farkli yanlisi savunan bir guruh ve onlarin arasinda kalan bilincsiz bir halk turkiyenin durumu budur iste
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Viktor said: ergenlik diye bisi var o zamana kadar "cool" olan aile birde "uncool" oluyor ama yok bu akdar absite indirgiyemessiniz din kavramini muhafazakar bri cevrede yetistim babam askerdi ama son derece imanli bir adamdi, ataturkcuydu ama ibadetini yapar keyfi yerinde oldugu zaman viskisini icer raki kavun yapardi, pentagonda calistigi icin amerikalilari severdi son zamanlarda hatta hep didisirdik anneme sorardi "yahu bu cocugu kim ameirkan dusmani yapti kendi basina ogrenmis olamaz" diye ehahah once babam 3 ay sonra dedem olunca tramva yasadim, ilk olarak siginilicak yer dindi tabiki heleki insanin hayati ve duzeni kisa sure icinde bu kadar degisince, 2002 de her ibadetini yapan bir adam olan ben sene 2005 de nasil dinsiz oldum peki? birseye kizsam ergen tepkisi ile ATEISTIM HULEYN diye aileye diklenmek icin triplere girsem marx in kim oldugunu bilmiyen komunist arkadaslarim gibi anlarim kimsede beynim ifilan yikamadi oyle basit isler degil bunlar organize dini reddetmemi sagliyan bu iktidar ve ondan gaza gelip micro fasist mahalle baskisi dayatmalarini surduren fanatiklerdir turk muslumani okumadan kurani kendi dilinde anlamadan otomatik aileden muslumandir genelde, icerigi filan bilmez pek takmaz ibadetinide korkudan yapar genelde tepemdeki adam kac senedir besledigim kopegi "kopek gelen eve melek girmez" diyip uyutmami istitoyor ve dayatiyor aciyorum bakiyorum neymis bu salagi ndedigi diye, abidik gubudik hadislerle kaynagi belli olmiyan zirvalarla karsilasiyorum kuran diyor arastiriyorum o zamanin arapcasini bugun arapcasiyla yorumlamaya kasanlar var, hepsi farkli fikirlerde hangisine inaniyim? kaynak olan kurana bakiyorum dunaydaki en eski kuranin sayfalari birbirini tutmuyor, guya hasar gordugu icin yenilenmis yahu ben bunu yeniliyen adamin ekleme cikarma yapmadigina nasil koru korune inaniyim? koru korune zorgulamadan soru sormadan inanmaya geliyor olay her konuda laiklik misal, turkiye laik degil bugun ataturkcuyum diye gezen tiplerde laik degil laiklik inanc ozgurlugudur, turbanli senin basina karisamiycgai gibi sende onun basina taktigina karisamassin sen ona hayir laiklik diye karisirsan basta laikligi cigniyen sen oluyorsun ama gelde analt, kardesim kimse kimsenin inancina karismiycak mudehale etmiycek iste neyini anlamiyorsunuz? Ataturk devrimci ilerici bir lider, hicbri ideolojiyi benimsememis gunun sarti ne gerekirse onu uygulamayi her durumda ulkenin cikarina calismayi prensip edinmis, demis "ben arkamda hicbir dogma veya kalip birakmiyorum, kafanizi calsitirin rehberiniz bilim ve akil olsun" diye simdi boyle diyen bir insanin 1928 de savundugu kaliplari 2009 da aynen uygulamayi savunmak direk ataturkcu dusunceye karsi gelmek degilmidir? nerden baarsam bakiyim yok yani, mille tkafayi usutmus 2 farkli yanlisi savunan bir guruh ve onlarin arasinda kalan bilincsiz bir halk turkiyenin durumu budur iste QFT
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Sparkcaster said: Sam said: "varlığım, müslüman varlığına armağan olsun!" diye yemin ettirilmiyorsa pek sorun olmaması lazım. batıda katolik okullarına gönderiyorlar minnacık çocukları. dogmatik bir dinle eleştriye açık ideolojiyi karşılaştırdın ya tbr brv sam (tu) görüyoruz ne kadar eleştiriye açık hergün bu forumda. :)
balon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Dragonmax said: ama şu var. bir ailenin kendi inanışlarını çocuuna aktarması beyin yıkama oalrak alınmamalı kesinlikle.. bilmiyorum yannış bence bu valla kim ne derse desin bu olaya bilemem ama sonuç olarak herkesin kendi kızı-oğlu. kötülüğünü düşünmeden kendi inandıklarını ve tecrübelerini gayet istediği gibi , istediği yerde anlatırlar . Bu birilerini rahatsız ediyorsa gitsin kendisinde sorun arasın . herkes bir olucak diye bir şey yok . farklı bir şey yapıyor diye kimse de kimsenin geleceğini bitirmiyor . yersiz korkulardan zaten ne kaybettiysek ettik .
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Güzel bir konu fakat biraz sığ tartışılmış gibi =P Şimdi benim gözümde çocuğa 5 yaşından itibaren başörtüsü taktırıp zorla kur'an kurslarına göndermek ve ek olarak sadece Müslümanlık'tan bahsedip diğer dinler hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan hepsi pisliktir diye bahsetmek gayet çocuk istismarıdır. Şonuç olarak sizin çocuğunuz olması demek sizin malınız olduğu anlamına gelmiyor. Yanlız din konusunda ciddi sorunlar çıkıyor, sonuç olarak insanlar hiç bir zaman tamamen Tanrı'ya, tanrılara ya da tamamen hiç bir büyük güce inanmayacak hale gelmeyecek. Kimisinin ailesi dindar olacak kimisinin ise dinle alakası olmayacak. E şimdi adam dinin en iyi şey olduğuna inanarak büyümüş ve çocuğuna bunu aktarmak istiyor, bu yeterince anlaşılabilir bir şey ama çocuğu zorlamaya ya da son derece basit şekilde beyin yıkayarak(Hiç kur'an kursuna gitmekten bahsetmemesine rağmen onu yollamak gibi) yapılacak bir olay değil. Aynı şekilde dinsiz bir ailenin de çocuklarına dini anlatması beklenemez. Neyse bence bunu en iyi çözümü şudur; Çocuğunuzu malınız gibi düşünmeyeceksiniz, misal dindarsanız elbette dininizi anlatın ama zorla başörtüsü taktırmayın, zorla kur'an kursuna göndermeyin ve eğer bir gün gelir de dinle alakasının kalmadığından bahsederse dışlamayın sonuçta o onun bireysel kararıdır, hani tabii ki bunu tartışın ama verdiği kararlara da saygılı olun. Aynısı dinsiz aileler için de geçerli.
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Wispy ben dinin nasil carptirildigini orneklemek icin yazmistim fatih ornegini, konu dindi. Sen olaya futbol fanatizmini kattin. Daha once yazdiklarinda da boyle carpitmalar yapiyorsun. Amac nedir?
NoTwisT Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 /Escobar said: Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir. Batida dini siyasete alet etmiyorlarmi? Sana katiliyorum, ama gulmekten lol
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Prawler said: Wispy ben dinin nasil carptirildigini orneklemek icin yazmistim fatih ornegini, konu dindi. Sen olaya futbol fanatizmini kattin. Daha once yazdiklarinda da boyle carpitmalar yapiyorsun. Amac nedir? Din de olduğu gibi pek çok şeyin çarpıtılabileceğini anlatmak istedim orada. Senin anlattığın din fanatizmidir, benim verdiğim örnek de futbol fanatizmiydi. Daha sayısız örnek verilebilir bu konuyla ilgili, futbolla ilgili örnek verdim diye mi rahatsız oldu insanlar? 70'lerin sonunda gidin sağ kahvesine mao bıyığıyla dişlerinizi vermezler miydi elinize? İdeolojilerin temelinde karşı görüşten bütün herkesi öldürmek gerekir gibi bir anlayış yok ama bunlarda yaşanmış işte. Aslında emperyalist güçler tarafından bu siteye gönderildim, esas amacım din propogandası yaparak bu forumu parçalamak, patiyi paticik.cc domaini altına taşımak. Yakaladın beni.
Öne çıkan mesajlar