Marty Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 burda şair diyo ki çocuğun kafasına ROKET düştü demek ki açılım lazım
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Yazıdan çıkarılacak anlam insanın yazıyı neresiyle okuduğuan göre değişiyor. Sadece "asker", "roket" ve "karakol" kelimelerine kitlendiğiniz için bu yazının aslında hükümette dahil partileri ve kendine büyük gazeteci diyenleri eleştirmek içni yazıldığını anlamamanızı anlayışla karşılıyorum ;)
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 "geçen gün bizim kapının önünde bir kül yığını gördüm. elbette ki atom bombası atılmıştı...." -ziyaaaa! aman abi ya... http://www.youtube.com/watch?v=dXx_soxOYZU&feature=related yok varsa roketin aslı esası, onu yazsınlar da bilelim.. yine taraftan verelim. said: Yanıt bekleyen altı soru » Maktul Ceylan Önkol’un vücuduna isabet eden silahın cinsi nedir? Patlayıcının mayın mı yoksa, yerden havaya atılmak suretiyle kullanılan bir silah mı olduğu tesbit edilmelidir. http://www.taraf.com.tr/haber/41719.htm yani ROKET mi ne belli değil.. adamın gol diyor durumu geçerli yani.. e ziya nereden çıkardın atom bombasını şimdi.. allah canını almasın ziya.. bu ziya adam olmaz. ek: adamın iddası belirsiz bir olay üzerine kurulu. sokaktan geçen birisini "istanbulda oturuyor! olay yerine 5km mesafede bulunuyormuş! elbette öldürmüş olabilir" diye suçlamakla aynı olduğu için kafaya alıyorum
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Umarım kafana roket düşer dasaaa. Kızın vücudundan şarapnel parçaları çıkarılıyor, bunun neye ait olduğunun araştırılması yapıldıysa açıklanmıyor. Ahmet Altan'ın da ordudan çok paritleri ve medyayı sövüp saymasının nedeni de bu. Geçenlerde askerin birinin elinde bir el bombası patladı. Önce kaza dendi sonra ortaya piskapat itin tekinin askerin eline pimi çekilmiş bomba verdiği ortaya çıktı. Taraf bu haberi yayınladığında yalandır dediniz, orduyu yıpratmaya çalışıyor dediniz. Sorna bir kaç gazete daha üstüne gidince ortaya çıktı. Ordumuz da diğer tüm kurumlarımız gibi çürük lemalaradan nasibini almış bir kurum, fakat okadar fanatiksinizki bunu görmemek için resmen kendi gözlerinizi çıkarmışsınız.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 abi siz o kadar hıyar seviyorsunuz ki kesin görmeden elinde her ince uzun şey tutana elinizde "oh hıyar!" diye tuzla koşuyorsunuz tsk yı bırak bu olayda isimleri, silahı kaldırıver. fol yumurta belli değil. birileri suçlanıyor. "e bi bekle de delillere göre konuş be adam" dememeksaçmalık olur.
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Türkiye'de yaşadığını unutuyorsun galiba. Burada o delillerin birilerinin kendiliğinden ortaya çıkarmasını beklersen çelik ve betonda bile olsalar yağmur suyunda akıp kaybolurlar. Üzmez davasında tacize uğrayan bir çocuğa ruh sağlığı bozulmamıştır diye rapor verebilen bir kurumumuz var. Medya ve siyasi partilerden gelen tepkiler ve zorlama nedeniyle yaptıkları pisliği temizlediler.
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Buyrun burdan yakın. Adamlar da aslıdna senin dediklerinizden çok ta farklı birşey demiyorlar. Tek yapmaya çalıştıkalrı olayın üstü kapatılmadan aydınlatılması. Tabi siz bunu bile saldırı olarak görüyorsunuz. "Ceylan cevap bekliyor - FARUK BALIKÇl - 04.10.2009" said: Genelkurmay, “Bölgede havan atışı yapılmadı” dedi ancak 12 yaşındaki Ceylan’ın parçalanmış bedeni ortada duruyor. Yanıtsız sorular giderek büyüyor. Lice’de Ceylan’ın öldüğü bölgede inceleme yapan sivil toplum örgütleri minik kızın parçalanmış giysisi ile şarapnel parçalarını basına göstererek yetkililere çağrı yaptı: Devlet, bu ayıptan kurtulmak istiyorsa bu cinayeti aydınlatmalı. Sivil toplum örgütleri tek tek sordu: Ceylan’ı ne öldürdü? Savcı neden aynı gün olay mahalline gitmedi? Güvenlik güçleri yerine, neden imamdan fotoğraf ve görüntü talep edildi? Olay yerinde güvenlik gerekçesiyle otopsi yapılmaması hukuk kurallarına uygun mu? Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü Hambaz mezrasında incelemelerde bulunan İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, Diyarbakır Barosu ve Diyarbakır Tabipler Odası, katledilen Ceylan Önkol’un giysileri ve şarapnel parçasıyla basın toplantısı düzenledi. Baro temsilcisi avukat Önder Üngür, Ceylan’ın bedenine isabet eden silahın cinsinin bir an önce belirlenmesini isteyerek, adlî ve idarî mekanizmaların karanlıkta kalan altı soruya yanıt vermesini beklediklerini söyledi. İHD Diyarbakır Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü Hambaz mezrasında incelemelerde bulunan İHD Temsilcisi Ali Akıncı, Mazlum-Der Temsilcisi Mustafa Sarıhan, Tabipler Odası’ndan Dr.Cengiz Önkol ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Hazırlanan raporu okuyan Avukat Önder Üngür, idarî ve adlî makamların yanıtlamasını istediği soruları şöyle sıraladı: Yanıt bekleyen altı soru » Maktul Ceylan Önkol’un vücuduna isabet eden silahın cinsi nedir? Patlayıcının mayın mı yoksa, yerden havaya atılmak suretiyle kullanılan bir silah mı olduğu tesbit edilmelidir. » Olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı ve güvenlik güçlerinin olay yerine gitmeyerek, köy imamını olay yerine gönderip kamera ile çekim yapmasını istemesi hukuka ne derece uygundur? » Olayın meydana gelmesinden üç gün sonra olay yerine giden Cumhuriyet Savcısı’nın aldığı numuneler olayı teferruatlı bir şekilde aydınlatacak mıdır? » Olay yerinde yapılması gereken otopsi güvenlik gerekçesiyle yapılmamıştır. Böylesi bir olayda güvenlik gerekçesi nedir ve ne kadar hukuka uygundur? » Olay yerinde yapılmayan otopsinin herhangi bir sağlık kuruluşunda yapılması imkânı varken neden karakol nizamiyesinde yapılma ihtiyacı duyulmuştur? TBMM olaya el koymalı Hükümete ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na çağrı yapan Avukat Üngür, şöyle devam etti: “Hükümet ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu olayı ivedilikle araştırmalıdır. İnsan hakları örgütleri ve savunucuları olarak yaşanan bu olayın takipçisi olacağız. Başta yaşam hakkı olmak üzere hiçbir insan hakkının ihlal edilmediği bir ortama ulaşıncaya kadar çabalarımız devam edecektir.” Van’da protesto yürüyüşü Öte yandan Van’da DTP İl Örgütü üyeleri, Van Belediye binası önünden Valiliğe kadar yürüyerek, Ceylan Önkol cinayetinin aydınlatılmasını istedi. Ceylan’ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte çocuklar, “Gezme Ceylan bu dağlarda seni avlarlar”, “Ceylanları’da vururlar” pankartları taşıyarak, “Ceylan’ın katili bulunsun” şeklinde slogan attı. Valilik önünde grup adına hazırlanan basın metnini okuyan Pınar Kurt, “Bu çocuk Türkiye’nin farklı bir ilinde öldürülseydi böyle sessiz kalınacak mıydı? Olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın ‘can güvenliğim yok’ diyerek olay yerine gitmemesi kaygılarımızı arttırmaktadır” dedi. Pınar Kurt daha sonra gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın Ceylan Önkol ile ilgili makalesini okudu. Grup, açıklamanın ardından Valilik binası önünden DTP binasına kadar yürüyerek olaysız şekilde dağıldı.
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Çocuğun parçalanarak ölme nedeni henüz kesin olarak açıklığa kavuşmuş değil. Bu insanlık dışı olay, her kim tarafından gerçekleştirildiyse hak ettiği cezayı alması sanırım herkesin dileği. Ama esas üzücü ve korkutucu olanı; 2-3 gün boyunca gerek ordu ve hükümet, gerekse siyasi partiler ve medyanın olayı hiç mi hiç umursamadıklarını gösteren inanılmaz suskunluKları ve tepkisizlikleri. Kimi zaman (aslında artık çoğu zaman) bu ülkenin vatandaşı olmak, içimi utanç, çaresizlik, umutsuzluk, isyan duygularıyla dolduruyor. Bu ülkede yaşamak gün geçtikçe hepimiz için zorlaşıyor, ama kimileri için -koşullar her ne olursa olsun- hep zordu. O tatlı kız da onlardan biriydi. Ailesine ve hepimize sabır diliyorum.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 @Rock; Ben nerede Taraf'ta bulamadım dedim ki?
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 said: Milliyet ve Hürriyet internet siteleri hariç herhangi güvenilir bir kaynakta Ceylan Önkol araması sonuç vermedi. Milliyet ve Hürriyet'i güvenilir saymamıza neden olan Taraf'a da sitemlerimi gönderiyorum. Şu cümleni yanlış anladıysam özürdilerim.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Rock said: said: Milliyet ve Hürriyet internet siteleri hariç herhangi güvenilir bir kaynakta Ceylan Önkol araması sonuç vermedi. Milliyet ve Hürriyet'i güvenilir saymamıza neden olan Taraf'a da sitemlerimi gönderiyorum. Şu cümleni yanlış anladıysam özürdilerim. ben orada açık bir dille Taraf'ı güvenilir bir kaynak saymadığımı belirttiğim sanıyordum.
midye dolma Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 pkknın topu yok mu ki? ayrıca top mermisi gürültü yapmaz mı gelirken, bomboş arazide çok rahat anlaşılmaz mı geldiğ yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Aket-Atum said: Rock said: said: Milliyet ve Hürriyet internet siteleri hariç herhangi güvenilir bir kaynakta Ceylan Önkol araması sonuç vermedi. Milliyet ve Hürriyet'i güvenilir saymamıza neden olan Taraf'a da sitemlerimi gönderiyorum. Şu cümleni yanlış anladıysam özürdilerim. ben orada açık bir dille Taraf'ı güvenilir bir kaynak saymadığımı belirttiğim sanıyordum. Hürriyet'e(özellikle) ve Milliyet'e daha fazla güveniyorsan zaten sana söyleyebielceğim fazla birşey yok.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 bugün haberlerde gördüm benzer bir şekilde başka bir yere (karakolun yakınlarında) havan düşüp büyük baş hayvan telef ettiği söyleniyordu hatta komutanlık zararı karşılayacağını falan söylemiş. bakalım onun altından ne çıkacak
sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 pekaziz said: Fethullah'ın bu ülkeye ne yararı olmuş, hangi yalandan beslenmemiş de Taraf'a para aktarıp doğru haber yapmasını sağlıyor? Asıl siz küçük deliğinizden az dışarı çıkın da Taraf'ta hangi satılmış yazarların köşe tuttuğunu, Ahmet Altan'ın ne tür bir insan olduğunu öğrenin. her topikte seni quote eder oldum, ama kusura bakma, çok kolaycısın. aydınlık yazıcaktı hani bu para aktarma işini belgeleriyle falan? noldu o iş? kaç aydır bekliyorum valla :/ viktor bile taraf yalan haber yapmıyor demiş =) evet yanlış aktardığı haberleri oldu elbette, ama tarafa açılan davaların çoğu "gizli belge ifşa etmek"ten açıldı. siz tabii ki sizden beklendiği gibi yine emperyalist şablonun bi köşesine oturtursunuz bu gazeteyi, duymak istemediklerinizi söylediği için, çok sevdiğiniz "kurumlarınız", aman mazallah yıpranmasın diye. topiğe gelelim: küçücük bir kız parçalanarak ölmüş. etrafta şarapnel parçaları var, kızın ailesi, sivil toplum örgütleri, gazeteler bu olayın aydınlatılmasını istiyor. TSK bu işte bir sorumluluğu olmadığını söylüyor. güzel. belki de sorumluluğu yoktur. ama bütün yetkililer, medyanın büyük bi kesimi, neden bu kadar suskun? neden kayıtsız? esas rahatsız edici olan bu işte: o kızın nasıl öldüğü bilinmiyor, ve kimse öğrenmek dahi istemiyor. devlet devlet olsa bu küçük kızın nasıl öldüğünü ortaya çıkarmak için bütün imkanlarını seferber eder. mayın mı havan mı nerden atılmış kim atmış ortaya çıkarır. ama yok. burası "bölgeye göre" hukuk uygulanan bir ülke. eğer güneydoğuda yaşıyosan, ölmen veya öldürülmen nispeten kabul edilebilir. işte yargıtayın geçenlerde sağa sola ateş açan bir güvenlik görevlisi için verdiği "bölgenin özellikleri gözönüne alındığında, panik hali anlaşılabilir" şeklindeki kararı ortada (tabii ki patide topiği açılmadı). ne diyeyim ki. küçük bir kız ölmüş ve topikteki tek suçlu taraf.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Bi Dila vardı sel suyuna kapılıp giden... Onun sorumluları nooldu?
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Sirf Dila degil ki... Rogar kapagi olmayan cukura dusen cocuklarin sorumlularina ne oldu? Ha pardon, Sir'in dedigi gibi bolgesine degil de, belediyesine gore oluyor bu isler. Gun geliyor, oglu adam olduruyor bazilarinin ama hemen belediye araclari gelip butun delilleri temizliyor. Sonra da biz demokrasi kelebegi oluyoruz, kurtlere acilim yapiyoruz.
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 sir said: pekaziz said: Fethullah'ın bu ülkeye ne yararı olmuş, hangi yalandan beslenmemiş de Taraf'a para aktarıp doğru haber yapmasını sağlıyor? Asıl siz küçük deliğinizden az dışarı çıkın da Taraf'ta hangi satılmış yazarların köşe tuttuğunu, Ahmet Altan'ın ne tür bir insan olduğunu öğrenin. her topikte seni quote eder oldum, ama kusura bakma, çok kolaycısın. aydınlık yazıcaktı hani bu para aktarma işini belgeleriyle falan? noldu o iş? kaç aydır bekliyorum valla :/ http://bildiri.blogcu.com/entry.php?u=bildiri&e_id=20328721&title=taraf-in-finansmani-fethullah-gulen Net üzerine aktarılmış bir tek bu siteyi bulabildim, dergideki haberin aynısı. Ha diğer taraftan Yasemin Çongar'ın hemen bu yayın ardından Zaman gazetesine çıkmış röportajı var. Ne net bir cevap var, ne de iddialara bir yanıt. Gazetenin ne kadar borcu olduğunu bilmeyen (onların görevi ulusalcılara saldırmak çünkü, mali işlerle başkaları ilgileniyor) bir yayın yönetmeni yardımcısı. İşin komik yanı, biz, Taraf Fethullah'tan para alıyor dediğimizde "ee o zaman niye bu kadar borçları var?" sorusunun sorulması. Taraf bizzat Genelkurmay Başkanı'nın belirttiği gibi arkasındaki maddi kaynakların belli olduğu bir yayın organı (psikolojik savaş makinesi de diyebiliriz). Dolayısıyla yapılan yayınlarda direk TSK ile karşı karşıya geliniyor ve Fethullah ekibi bunu şu anda göze alamıyor. Paraların akması hep yan kuruluşlar aracılığıyla, dernekler, yayınevleri vasıtasıyla oluyor. Yasemin Çongar'a ve eşine gelecek olursak... TİP'in Yarın ve Bilim ve Sanat dergilerinden, ABD'nin Küba'ya olan saldırısını desteklemeye uzanan bir hayat ölgüsü. İpleri tamamen onu yönlendirenlerin elinde, emperyalizmin kullandığı, zamanı gelince atacağı bir maşa. Şu haberleri de paylaşmak isterim: http://www.odatv.com/Siyaset/taraf_cemaatten_belgenin_odulunu_aldi-16583.html http://www.odatv.com/Medya/taraf_basbakan_erdoganin_kesesinin_bekcisi_mi-16638.html
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 "hakan albayrak" said: Demek ki Ceylan kendi kendine infilak etti Ceylan'ın paramparça olmuş cesedi üzerindeki sır perdesi hâlâ kalkmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri "Biz orada havan atışı yapmadık" diyor. Olay yerini inceleyen insan hakları dernekleri de "Çukur açılmamış, demek ki mayın patlaması söz konusu değil" diyorlar. Ceylan'ı PKK'nın bombalamış olabileceğini düşünebilirdik, ama Türk Silahlı Kuvvetleri'nden öyle bir açıklama gelmediğine göre –ve olay yerinin birkaç metre ilerisindeki askeri birlik böyle bir saldırıdan habersiz olamayacağına göre- bu da sözkonusu değil. Asker havan atışı yapmamış, mayın patlamamış, PKK saldırmamış; demek ki Ceylan koyun otlatırken kendi kendine infilak etti! Olay yerinden savcıya telefon açıp "Güvenliğinizi sağlayamayız, sakın buraya gelmeyin" diyen ve cesedin nakli sırasında delillerin kararmasına yol açan jandarmaya hürmetler… Jandarmaya saldırmayan ahali veya teröristlerin savcıya neden saldıracağını sormayı akıl edemeyip jandarmanın emrine itaat eden / tavsiyesine uyan savcıya hürmetler… Burunlarının dibindeki bir patlama hakkında 'Bizimle alakası yok'tan başka söyleyecek sözleri olmayan komutanlara hürmetler… Genelkurmay Başkanı'ı çağırıp "Bir askeri birliğimizin yanı başında patlama oluyor, bir çocuk feci şekilde can veriyor, fakat ordumuz bu hadise hakkında dört başı mamur bir açıklama yapamıyor. Gözlemciniz yok mu? İstihbaratınız yok mu? Askeri birliklerin etraflarında olup bitenlerden haberdar olmanızı sağlayan mekanizmalarınız yok mu? Peki terörle nasıl mücadele ediyorsunuz?" diye hesap sormayan hükümete hürmetler… Nasıl devlet ama
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 insan hakları dernekleriymiş peh... sg-1 said: Bi Dila vardı sel suyuna kapılıp giden... Onun sorumluları nooldu?
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paticikte amma çok vatan haini varmış be, insanın havan topuyla head shot atılabildiğine inanabilmesi için kendini ciddi şekilde zorlaması lazım
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 tamam işte, dila yağmur çok yağdığı için öldü allahın işi, ceylan kendi kendine patladı allahın bir başka işi. varsın hain olan biz olalım böyle devlette. herşey allahtan nasılsa.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 yok, dila'nınki allahın işi de ceylan'ınki askerin işi işimize nasıl gelirse onun işi
Öne çıkan mesajlar