Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paticikde bu konuda bir başlık açılmamış, şaşırdım. Olayı ekşisözlükte gördüm , bu kızımınızın mezrada hayvan otlatırken havan topu (yada ahmet altan'ın deyimi ile roket) atışı sonucu öldüğü iddia ediliyor. İddia edilen öldüğü değil ölüm şekli. Genelkurmayda o tarihte orada havan topu atışı tespit edilmedi diyor. Milliyet ve Hürriyet internet siteleri hariç herhangi güvenilir bir kaynakta Ceylan Önkol araması sonuç vermedi. Milliyet ve Hürriyet'i güvenilir saymamıza neden olan Taraf'a da sitemlerimi gönderiyorum. O yaşta bir insanın parçalanarak ölmesi rezalet bir olay tabi ki. Ama şimdi bir düşünelim, bir yanda kürt açılımı tartışmaları devam ediyor. Bir yanda bir anda sadece belli kaynaklarda Kürt kökenli 12 yaşında bir kızın havan topu atışı ile öldürüldüğü söylentileri çıkıyor. Böylesi bir olayda bile art niyet aratacak kadar rezalet ile karşılaşmamızda suçu nerede arayacağız? Kendimizde mi , devlette mi? Ne oluyor ne bitiyor anlamıyorum. Her fırsatta orduya saldırmayı entellektüellik ve marjinallik sananlar eminim bayram ediyordur. PKK 20 yıldır insan öldürürken evde oturup, dağda teröristler bombalanınca ayaklanan hümanistlerde eminim bu olaya gerçekten üzülmüştür. Edit: Ajitasyona girmek istemediğim için yazıyı yazış tarzımdan olaya çok soğuk baktığım sanılabilir. Ben bu başlığı kızın arkasından bir ağıt olsun diye değil de daha çok olay beni biraz kıllandırdığı için açtım.
huun Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 valla konu aslında öyle bir konu ki, içinden çıkılması gittikçe güçleşiyor. aynen israil-filistin konusu gibi. sahip olduğum çevre dolayısıyla doğuda görev yapan pek çok güvenlik görevlisi tanıdım. sıradan vatandaş gibi askerliği yapanlar bir yana özel harekatta, jandarmada vs. oraya gidip aklı başında dönen insan hakikaten az. binlerce baş büyük hayvana başlarında 2 çoban varken ateş etmemiz emredildi diyen adam da var, sokakta gördüğüne sorgusuz sualsiz sık diye emir alan keskin nişancı da var. bu savaş artık şuna ihtiyaç duyuyor: orda yaşayan insanları bir şekilde rahatlatalım ki; orda savaşan insanlarımız da bir şekilde huzur bulsun. isteyen liboş desin, isteyen vatan haini. bunca sene sonunda duyduklarımdam çıkardığım sonuç budur. bugün dahi olaylar bu şekilde demek haksızlık olur. neydi o filmin adı, hani bir sloganı vardı... "savaşın ilk kurbanları masumlardır" o hesaba gelmiş artık olay. savaşalım gene, gerekiyorsa en bir başta ben de gideyim savaşa; ama savaşın şekline yorum getirmek lazım artık. bir silahlı mücadele gereğinden uzun sürdüğü zaman, neyin ne olduğunu anlamak güçleşiyor. avuç kadar toprak da vermem, avuç kadar toprata da gözüm yok. artık siyasiler bir şekilde bu işe bir son vermeli.
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Kaza (denilene göre mayın) veya provokasyon olma ihtimali çok fazla. Ordunun işi olabileceğini düşünmüyorum çünkü çok hassas bu günlerde zaten bütün satılmışlar kendilerine saldırıyorlar, daha fazla tepki çekmemek için her türlü hassasiyeti gösteriyorlar. Bana bölücülüğü daha da kışkırtmak, bölünmeyi hızlandırmak amacıyla yapılmış bir Gladyo operasyonu gibi geliyor.
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 pekaziz said: Kaza (denilene göre mayın) veya provokasyon olma ihtimali çok fazla. İnsan hakları derneği Diyarbakır şubesi yetkilisi Serdar Çelebi, yaptıkları incelemelerde olay yerinde herhangi bir çukur görmediklerini, dolayısıyla patlamanın mayından kaynaklanmadığını söylemiş.
AMO Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 mayın olamaz. kızın bacakları deil govdesi parcalanmis
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 TSK, bölgede havan atışı yapılmadığını söylemiş. http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=4&ArticleID=1145845&Date=03.10.2009&b=TSK:%20Havan%20atisi%20tespit%20edilemedi
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Uzuvlarda falan bişey yok. Bariz hedef alınıp vurulmuş. Yakınlarda da jandarma karakolu var gg
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Bu olayın detaylarını bilmek tabiki bilmek mümkün değil, en azından su anda. ama yakıdna artıcak boyle olaylar, trabzonda kahve bombalanıcak birileri cıkıp pkk adına biz yaptık diycek, diyarbakırda cem evi bombalanıcak, "türk milleti idam mangası" adına birileri cıkacak biz yaptık diyecek, vesaire vesaire. umarım bu olay kazadan ibarettir, inanamıyorum cunku bu işin içine cocukları karıştırdıklarına.
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Bu olayı rezalet bir şekilde karşılamak gerekiyor çünki top atışı yapılan yer, çocukların bile girebileceği kadar açık bir yermiş demek ki. Elbette asker bilerek yapmamıştır, artniyet yoktur fakat yanlış bir şey vardır. Oda o topun ne için çocukların bile gidebileceği bir yere atılması şahsımca. PKK'da yapmış olabilir provokasyon amaçlı. Olan o çocuğa olmuş, yazık :(
Rock Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 @DeaN Çocukların gidebileceği açık biryeri geçtimde, yukarda arkadaşın dediğine göre hayvan otlatırken bu olay meydana gelmiş. Hayvanların bulunduğu alana devletin askeri eğitim amaçlı bile olsa niye ateş açsın? Biraz karışık bir durum, altıdna başka birşey çıkabilir. @Aket-Atum ( konuyla alaksız) Aket-Atum said: Milliyet ve Hürriyet internet siteleri hariç herhangi güvenilir bir kaynakta Ceylan Önkol araması sonuç vermedi. Milliyet ve Hürriyet'i güvenilir saymamıza neden olan Taraf'a da sitemlerimi gönderiyorum. Tarafın sevdiğim yanlarında biri bu. Doğrualatamadığı haberi yazmıyor. Biraz düşünecek olursan bunun nedenini sen de bulursun.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 taraf doğrulatamadığı haberi yazmıyor mu? lulz.
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 ya hedef alınıp küçük havanla mı vurmuş asker? lol diyeceğim kusura bakmayın. Allah rahmet eylesin kıza üzüldüm de niye askerlerin yaptığı düşünülüyor da teröristlerin adı geçmiyor onu anlamıyorum. Asker hayvanlara ateş edebilir ne zaman? gece karakolu koruyorsun üzerine doğru bir sürü geliyor düşünmeden sıkabilirsin zira teröristler zamanında hayvan kılığına girip sızma fln yapıyormuş ve gecenin o saattinde hayvan otlatmaya karakol yanına gidemezsin. ama gündüz gelipte sana ateş açmazlar hele hele nişanlayıp üstüne havan topu atmazlar ki küçük kıza bunu hiç mi hiç yapmazlar. bunu yapsa yapsa teröristler yapmıştır ha olay araştırılır bir sonuç çıkar o zaman gerekli yorum yapılırdı şuan elde bilgi yokken askerlerin yaptığını düşünmektense teröristlerin yaptığını düşünmek bana daha mantıklı geliyor.
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 teröristin yapma ihtimali varken durup dururken kendi askerinin böyle bir şey yaptığını düşünüyorsan senin sorunundur bu.
Rock Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Estel_Anorien said: taraf doğrulatamadığı haberi yazmıyor mu? lulz. Bu daha önce de tartışılmıştı. Yayınladığı haberleri %100 çürütebilselerdi veya halkı kışkırtmak içni yapılan yalan haber olduğunu kanıtlayabilselerdi ya şuana kadar mahkeme kararıyla yada aldığı milyontane para cezasından kapanırdı.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 şununla; o kadar accuracy!!! BREH! o kadar pro olunabiliyor mu havan topunda be?
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 O kadar iyi olsalar dağda terörist kalmazdı esasen.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Cuce said: umarım bu olay kazadan ibarettir, inanamıyorum cunku bu işin içine cocukları karıştırdıklarına. israil-filistin savaşında karıştırıldığı gibi burdakiler de karıştırabilir. öyle bir durum varsa ve her kimse o havan topunun kendi kafalarında patlamasını diliyorum/ya da her ne kullandıysalar.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 http://forum.paticik.com/read.php?13,4311562,4337128,page=4#msg-4336706 http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=897919&title=kucuk-kiz http://taraf.com.tr/makale/7694.htm taraf böyle fırsatı kaçırır mı yav?!
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 bu tür gri bölge olaylarında yaklaşımlara kopuyorum aslında. uzaktan bakın, komediyi anlarsınız. olay ne: halkın içinde bulunduğu araç, pkk mayını yüzünden patlar, içindekiler ölür. olayın oluş şekli açık mı: açık olaya sebep olan kim, belli mi: belli pkk olaya sebep olan silah/mühimmat belli mi: belli, ied olay ne:bir kızın parçalanmış cesedi olayın oluş şekli açık mı: yok değil, yerde delik yokmuş, o halde havan topudur olaya sebep olan kim, belli mi: yok değil, yakında jandarma karakolu varmış olaya sebep olan silah/mühimmat belli mi: bayağı bildiğin havan topu ile head shot çekildiği iddiası mevcut. top yerde de çukur açmamış, tam bi headshot herhal.. olaylara tepkilere baktığımızda zartzurt gazetesi pkk'nın yaptığı ied hakkında "efenim patlayıcı madde alman/rus/amerikan/israil malıdır. askeri kaynaklardan bunu sızdırdık" demez. ne gerek var allasen.. koskkocca teröristlere pardon çok pardon özgürlük savaşçılarına bu gibi olaylar yüzünden leke mi sürülecek. biliyoruz kiiii pkk halka zarar vermeyen.. bla bla bla bla.. kimse iplemez hani böyle olayları. diğer yandan gri bi olay var. ne olduğu belli mi? değil.. aslında bi bok belli değil olayda. üzücü bir olay mı? bi kız hayatını kaybetmiş nihayetinde. ama anında git bunu birisinin üzerine yama! BREH.. hikmet abi'yi freddie mercury dinlerken yakaladık, freddie gay o zaman hikmet abi de gay anasını satayım! yazın bunu gazeteye! HİKMET GAY ÇIKTI! her neyse, bu tür gri bölgelerin çamur atma havuzlarına döndürülmesi çamur atıcılara yakın duranlara masturbasyon imkanı tanısa bile ben de banksy'nin ieak işini anımsatan bir duruma sebep oluyor. http://farm3.static.flickr.com/2601/3952043336_6574a8d2fc_o.jpg gerçi haber suistimalin kullanma kılavuzu hazır slogan paralamanınkinden biraz daha ince olabilir..
Cons Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 ben asıl ŞEREYEAT GELİYOR TÜRKÜYE İRAN OLMAYACAK paranoyaklarının tsk konusunda muhteşem emin ve güvende olmalarını çok seviyorum.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 güvende olmaları tabii ki normal olm. sonuçta havan topu ile ufak bir kıza headshot çekebilen bir ordudan bahsediyorsun! (tahmini 30x20x130 bir hedef gibi bişi hani) emin ol ki V1'leri atanlar TSK'nın askerleri olsaydı o roketler camdan falan içeri usulca girer, halının bir kenarında patlayıveriridi de Alamanlar WW2'yi kazanırlardı.. Aaah aah ben dediydim hitler'e bu füzeleri Alamanlar değil, alamancılar çok daha isabetli ateşler diye de dinlemediydi.. buna güvenmeyecen de kime güvenicen! bırak iran'ı obama bile korkar haberi alınca.. adamların tomahawk ile isabet yüzdesi bu kadar iyi değildir bak.. akıllı bomba falan fıss hocam, ne gerek var. al işte, 0 teknoloji vuruyoruz!
Cons Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 sen sıcacık yatağında uyurken onlar aim kasıyor.
Öne çıkan mesajlar