fede Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 üniversite insana belli bir vizyon kazandırır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 angarya işlerini de üniversite mezunu yapabilir. örneğin bir inşaat şirketi biliyorum tugla ustalarından tut boyacısına kadar yapılan angarya ustalar inşaat teknikeri. tabi şirket elit kesime çalışıyor o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 işte angarya değil o angarya yaptığın işin karşılığını alamadığın zaman oluyor mesela o ustalar aybaşında maaşını aldığında lan angarya iş yapıyorum demez heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 başbakan olmakla sıradan sokakta dolaşan vatandaş olmayı ayırt edememiş insan sözü. ayrıca bu lafı "doğru söylüyor" diye destekleyenlerde kavrayamamış bu 2 si arasındaki farkı ne yazık ki. Başbakan ın edeceği laf bu olmamalı. Ama imamhatip mezunundan ancak bu beklenir. İdeal olan üniversiteyi hakedenlerin bitirmesi ve onlarında iş bulacak durumda olmalarıdır. Bir başbakan bunu söylemeli ve bunun olması için çalışılacağını dile getirmelidir. Ayrıca iş adamları bas bas bağırıyor. Bize yetişmiş kaliteli ara elemanlar lazım diye. Bunu dinlemeyip halen türban peşinden koşan bir başbakanımız var. Meslek liselerini adam edeceğine, onlara kendi dallarında kaliteli yüksek öğretim vereceğine saçma sapan konuşmalar yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Bildiğimiz birşeyi söyled diye de kızmak aslında çok da haklı değil. Bunun farkında olmayan var mıydı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 tr de universiteler, öss hazırlıgında kafayı sıyıran gençlere terapi görevi görüyorlar. 4 ila 6 yıl arasında her soruyu 10 sn de çözerim agresifliğinizi üstünüzden alıp sizi hayata hazırlıyorlar. öss'e hazırlanan her gence universite okumak son derece sağlıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 fizban said: madem öyle, daha çok üniversite açmanın mantığı ne ?(tu) üniversite iş için değil zaten, eğitim ve araştırma geliştirme için. ama bizimkiler saolsun -.-' üniversityeyi lise yapıp çıktılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 üniversite sistemi türkiye de piyasanın dönmesi için kullanılan önemli araçlardan biridir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 üniversitede okuyan öğrenci istatistiksel olarak işsiz sayılmıyor. İşsiz sayımız buna rağmen 13 milyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 calimero said: üniversite sistemi türkiye de piyasanın dönmesi için kullanılan önemli araçlardan biridir...bi şehri kalkındırmak için oraya üniversite kurmak yerine adam gibi yatırım yapmak gerek. o şekilde ayrıca şu an üniversite mezunu olup da iş bulamayan gençlere de iş imkanı sağlamış olurlar. 1 taş 2 kuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ggterran Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Kpss çok saçma bence, sen yırtın öss ye gir kazan, mezun olduktan sonra öğretmen ol, devlet sana şu sınava giriceksin diyor, belli bir ortalamayı tutturamazsan işe almayacağım diyor ve atamaları da sınırlı sayıda tutuyor. Tabii ücretli öğretmenler var ya ondan. Az ücretle daha çok işçi çalıştırmak amaç. Ne sosyal güvence var ne de maaşlar iyi. 700 tl ye bir ücretli öğretmen nasıl geçinsin. Herkesin bir gelecek planı vardır, 700 tl ile nasil planlanır. Bir de ingilizce öğretmenlerinin matematikle alakası yoktur ve kpss'de katsayısı fazla olduğu için çözmek zorunludur. İlginç valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 @dragonmax ben onu iyi bişey diye söylemedim ki. ahah, demek istediğim üniversite sistemi baştan aşağıya sömürüye hizmet eder. Şimdi bakalım: Ailelerimiz önceden ne yapardı (30 yıl öncekiler fln) kefen parası, hastalık parası, zart parası zurt parası biriktirirdi. sonra, menkul den çok gayri menkule yatırım yapardı (ha gayri menkule yapılan yatırım da piyasaya para sürmektir ama piyasada dönebilitesi günlük harcamalara yapılan kadar yüksek değildir) Peki günümüzde ne oldu? Aileler maddi durumları el verdikçe çocuklarını üniversite okutmaya çabalıyorlar. Sebebi ise üni mezunu olmayanın adamdan sayılmaması. yani üni mezunu olmamak gibi bir seçenek nerdeyse yok. Bu durumda ne oluyor, (sınıflar ekonomik olarak sınıflandırılmıştır, ayrıntıya girmeyeceğim) üst sınıfta olan param var okuturum diyor, orta sınıf üst sınıfa özeniyor ve onlar da okutuyor, alt sınıf ise ben çektim yavrım çekmesin diyor onlar da okutuyor (burada çocukların öykünmesi ve dolayısıyla ailelerine baskılarını hesaba katmıyorum). Peki en basitinden şöyle söyleyelim. Burada bahsettiğimiz insanlar, genelde yemek yapmayı bilmez, üniversite de yaşıcam bi daha nerde yaşıcam diye para harcarlar. Evde yemek yemez fast food kültürüne alışır. gencim üniversiteliyim, çılgınım der gider eğlenceye takılır. Böylece, vakıf üniversitesi sahibi kazanır, dürümcü kazanır, dersaneci kazanır, özel ders veren öğretmen kazanır, kazıkçı ev sahibi kazanır, kazanır oğlu kazanır. Uzun lafın kısası Üniversiteye gidin, ekonomiye can verin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 balon said: mantık ; göç engellemek, devlet yatırımını arttırmak, şehirlere akademik bir yön vermek , bilimin ışığını daha çok şehre götürmek , devletin her şehriyle ilgilendiğinin altını çizmek Ha sen bunları açıp akademisyen alımıyla ilgili teşvikler yapamıyorsan, tüm bunları da gösterişten ibaret tutuyorsan, çöpe at tüm bu söylediklerimi haklısın . hehehe bu ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BarbarianClone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 calimero said: @dragonmax ben onu iyi bişey diye söylemedim ki. ahah, demek istediğim üniversite sistemi baştan aşağıya sömürüye hizmet eder. Şimdi bakalım: Ailelerimiz önceden ne yapardı (30 yıl öncekiler fln) kefen parası, hastalık parası, zart parası zurt parası biriktirirdi. sonra, menkul den çok gayri menkule yatırım yapardı (ha gayri menkule yapılan yatırım da piyasaya para sürmektir ama piyasada dönebilitesi günlük harcamalara yapılan kadar yüksek değildir) Peki günümüzde ne oldu? Aileler maddi durumları el verdikçe çocuklarını üniversite okutmaya çabalıyorlar. Sebebi ise üni mezunu olmayanın adamdan sayılmaması. yani üni mezunu olmamak gibi bir seçenek nerdeyse yok. Bu durumda ne oluyor, (sınıflar ekonomik olarak sınıflandırılmıştır, ayrıntıya girmeyeceğim) üst sınıfta olan param var okuturum diyor, orta sınıf üst sınıfa özeniyor ve onlar da okutuyor, alt sınıf ise ben çektim yavrım çekmesin diyor onlar da okutuyor (burada çocukların öykünmesi ve dolayısıyla ailelerine baskılarını hesaba katmıyorum). Peki en basitinden şöyle söyleyelim. Burada bahsettiğimiz insanlar, genelde yemek yapmayı bilmez, üniversite de yaşıcam bi daha nerde yaşıcam diye para harcarlar. Evde yemek yemez fast food kültürüne alışır. gencim üniversiteliyim, çılgınım der gider eğlenceye takılır. Böylece, vakıf üniversitesi sahibi kazanır, dürümcü kazanır, dersaneci kazanır, özel ders veren öğretmen kazanır, kazıkçı ev sahibi kazanır, kazanır oğlu kazanır. Uzun lafın kısası Üniversiteye gidin, ekonomiye can verin... Bu söylediğini bir tek eskişehir'de gördüm yanlız ben. Diğer şehirlerde pek göremedim. Birde daha önceden de dediğim ve seninde belirttiğin gibi üniversite okutabilmek için herkes seferber oluyor. Ondan sonra üniversite mezunları işsiz oluyor. 3-5 sene sonra neredeyse üniversite mezunu olmayan işsiz kalmıyacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 heryerde oluyo, anadolu şehirlerini gectim, istanbulun ortasında bile cok büyük değişiklikler yapıyor üniversiteler (iyi/kötü, gelişim/soylulaşma, orası tartışılır tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BarbarianClone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 ben sadece ekonomiye can verme kısmını dedim :) Eskişehir'de öğrenci olmadığında hayalet şehir gibi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Ispartadan örnek vereyim Süleyman Demirel çok akıllı çakal bi adam. Ispartaya güzel bi miras bıraktım diyo üniversite eğer ıspartada askeriye ve üniversite olmasa çok ciddiyim aç kalırlar. herşey öğrenciye ve askere bağlı. adam ilçelerine bile meslek yüksek okulları yaptırıp hiç olmazsa en kötüsünde bile 1000 öğrenci okutturuyo. 15 bin nüfusluk bi ilçe için 1000 öğrenci demek ortalama ayda 500 milyar girmesi demek ya o şehre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 ABD başta olmak üzere halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. Bakın şu anda onlar da yüzde 7-8 oranlarına varan işsizlikle uğraşıyor. evet =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 fakat orada üniversite ye giden iş bulur. o da güzel değil tabi. Arkadaş madem bu kadar üniversite ye gitmek isteyen var, yönlendirirsin; fizik, biyoloji, kimya, matematik, felsefe, sosyoloji gibi (ve bilimum) bilim dallarına çıkan adamı da bilim insanı, feylezof yaparsın. Bunların fazlası olmaz. Ama ülkede istihdam rakamları belliyken 1 kişilik istihdam alanına 100 tane öğrenci alırsan işte böyle işsiz güçsüz olurlar. Onun da dışında hadi mühendis yaptın, bari AR-GE kur be adam, herifler, kadınlar boş durcaklarına bişeyler araştırıp geliştirsinler. Ha onun da dışında fikrimi soracak olursanız, üniversite denilen bok gereksizdir aslında birçok alanda. yani sadece bilgi sağlayan yer olmamalıdır üniversite. Sosyal paylaşım, entelektüel ve bilimsel gelişimin yuvası olmalıdır olacaksa. son yüzyılda (milenyum değil yüz yıl) piyasanın emrine giren üniversite gereksiz bir aygıt halini aldı. Özellikle de bizim gibi saçma sapan, yalnız piyasaya hizmet eden ünilerin olduğu ülkelerde. misal tükaka desek de amerika da ingiltere de ne üniler var hala oldschool üniversite değerlerini koruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Avustralya'da krizden once IT sektorunde insan sikintisi vardi. Avustralya millet teknik konu sevmiyo, sosyal bilimler okuyorlar sanattir vs business o tarz seyler. Dusunun cok gelismis bir ekonomisi var ve IT sektorunde adama ihtoyac var. Ama insanlar uni den mezun oluyor is ariyordu defalarca gordum gozlerimle. Kimse kabul etmeyince orada burada calisiyor alani ile alakasiz islerde. Yani universite okuyan is bulacak diye bi kaide yok orasi dogru. Ama tabii iste ekonomi gelisince o adam bi sekilde istihdam ediliyor o nokta farkli. bizdeki gibi bos gezmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ismail PK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Doğru demiş ki istisna kaide yok öyle yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 bencede doğru demiş adam abi,böle bişi yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Saçmalamış her zamanki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BarbarianClone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Aslında doğru demiş ama bir şeyi bilmek başka şey başkasının sana söylemesi ise çok başka. Hele ki başbakan dediğin bir adamın söylemesi ve bunu üniversitenin öğretim yılı açılışında söylemesi ise çok ama çok başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 GEd said: balon said: mantık ; göç engellemek, devlet yatırımını arttırmak, şehirlere akademik bir yön vermek , bilimin ışığını daha çok şehre götürmek , devletin her şehriyle ilgilendiğinin altını çizmek Ha sen bunları açıp akademisyen alımıyla ilgili teşvikler yapamıyorsan, tüm bunları da gösterişten ibaret tutuyorsan, çöpe at tüm bu söylediklerimi haklısın . hehehe bu ne ya tabi senin çoluk çocuğun günde töre diye kesilmediğinden ve popon sıcak yerde olduğundan bu ne diyebilirsin, bu son derece doğal . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar