Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Değişen elektrik sayaci bedeli kime ait.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bizim apartmanın elektrik sayaçları değişdi arkadaşlar ve değişim bedelleri faturaya yansıdı. Bizim kiracı değişim bedeli ev sahibine ait diyor bense aksini diyorum. Yaptığım araştırma sonunu abone sahibine aittir deniyor, sözleşme kiracının adına yani fatura kiracının adına geliyor.

Acaba yanılıyormuyum ? Konu hakkinda bilgisi olab var mi ?
Mesaj tarihi:
Peki acaba bunu belirten bir yönetmelik tarzı birşey biliyorsanız linkini verebilirmisiniz ? Hani haksızlıkda olmasın en kötü ihtimal gidip soracağım tedaşa.
Mesaj tarihi:
BarbarianClone said:

sayaçlar neden değiştirildi?

Komple mahallenin ki değişiyor 10 seneyi geçen sayaçlar değişmesi lazım gibi birşey var.
Mesaj tarihi:
Bir de şöyle bir şey var.

"Kat Mülkiyeti Yasası gereğince demirbaşlara yapılacak tamirler evin kalıcı olarak değerini arttırmaya yönelik olduğundan mülk sahibince karşılanmalıdır." yazıyo benim kira kontratında.
Mesaj tarihi:
Olay şimdi şu, abone gidip saat değiştirmek isterse bedelini kendi öder evet. Bizim saatler yani akıllı sayaçlar takılmadan önce,zaten babam hepsini değiştirmiş. Yani değişen saatler 10 senelik değil ve o zaman biz ödedik cepten. Ama bu son değişmede bizde talep etmedik abone sahibide talep etmedi. O halde kim ödeyecek bunun parasını ? Neyse bakalım işte yarın :).
Mesaj tarihi:
ev sahibinin..

bizde bir kiracı vardı adam evin ahşap kapısını söktü demir kapı taktı bizden para fln talep etmedi "peki" dedik sonra herif taşınırlken kapıyı yanında götürdü yerine eski ahşap kapıyı taktı (o değilde adam "pencereleri de pimapen yaptıracağım" diye doolanıyordu demek ki onun için de bizden para istemeze pezevenk kopmle camları da söküp götürecekti)

böyle kalıcı tadilatlar ev sahibine ait
Mesaj tarihi:
Law said:

Olay şimdi şu, abone gidip saat değiştirmek isterse bedelini kendi öder evet. Bizim saatler yani akıllı sayaçlar takılmadan önce,zaten babam hepsini değiştirmiş. Yani değişen saatler 10 senelik değil ve o zaman biz ödedik cepten. Ama bu son değişmede bizde talep etmedik abone sahibide talep etmedi. O halde kim ödeyecek bunun parasını ? Neyse bakalım işte yarın :).

eğer sizinki değiştirlmesi için zorunlu şartları yerine getirmiyorza yaz bir dilekçe tedaşa tüketici mahkemesine de sonrasında davanı aç yapılaiblinecek başka bir şey yok
Mesaj tarihi:
Law said:

abi tedaş kafasına göre mi gelip değiştirdi kimseye bişey sormadan :S
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

ev sahibinin..

bizde bir kiracı vardı adam evin ahşap kapısını söktü demir kapı taktı bizden para fln talep etmedi "peki" dedik sonra herif taşınırlken kapıyı yanında götürdü yerine eski ahşap kapıyı taktı (o değilde adam "pencereleri de pimapen yaptıracağım" diye doolanıyordu demek ki onun için de bizden para istemeze pezevenk kopmle camları da söküp götürecekti)

böyle kalıcı tadilatlar ev sahibine ait

böyle adamları çok seviyorum ben. hesabını bilen adamlar. herkes böyle olsa yıllık %50 büyüme oranı yakalarız
Mesaj tarihi:
BarbarianClone said:

Law said:

abi tedaş kafasına göre mi gelip değiştirdi kimseye bişey sormadan :S

Ben yokdum evde adamlar saatler değişecek diye gelip değiştiriyorlar birşey söylemeden. Hani faturaya felan yansıyacak mansıyacak gibi bir söylemdede bulunmuyorlar ama yansıma bedeli 27 tl yani çok uçuk değil ve üstelik tarife seçimi ile karda ediliyor o açıdan bir sorun yok iyi ki takmışlar. Sorun kim ödeyecek bedeli sorunu. O halde abone sahibi ödemesi lazım çünkü abone sahibide itiraz etmemiş değişime.
Mesaj tarihi:
abi 27 ytl imiş fiyatı ya. ben de 500 milyon - 1 milyar felan diye düşündüm bu kadar telaş edilmesinden dolayı.
bırak ben ödeyeyim o zaman 27 milyonu, bişi değil.
Mesaj tarihi:
o 27 milyona 1 gün çalışan var farkındamısın sen ?
gelipte ben ödeyim şu bu lafları etme
evde 7/24 oturup baba parasını yeyip pc başında oyun oynamaya bu laflar kolay Bonec bey
Mesaj tarihi:
Bone said:

abi 27 ytl imiş fiyatı ya. ben de 500 milyon - 1 milyar felan diye düşündüm bu kadar telaş edilmesinden dolayı.
bırak ben ödeyeyim o zaman 27 milyonu, bişi değil.

sen ödeme onlara bana ver parayı :) Hem işsizim.
Mesaj tarihi:
Benim ailem ev kiralayarak geçiniyor(görgüsüzlük olarak almayın)

Bu tip şeylerin kuralı basittir. Sen kiracıya evini sunarsın. O onu o haliyle alır. Ama mesela duvarların rengini beğenmez bunu kendi cebinden sana sormak kaydı ile değiştirebilir.

Senin soruna gelince ev üzerinde kalıcı değişiklikler yapma hakkı ve maliyeti sana aittir. Apartmanda topluca bir hareketlenme olmadan kendi taktırmak isteseydi ben sana bu sayacı sundum beğenmiyorsan kendi cebinden değiştirebilirsin diyebilirdin ancak bu haliyle sayaç maliyeti sana ait.
Mesaj tarihi:
Beyler olay 27 tl değil elbet, olay parayı kim yatrıacak meselesi. Siz gider 27 tl yi verirsiniz olay biter ben ise kim ödemeli derdindeyin o parayı. Yani ne benim nede onun hakkı bana geçsin.
Mesaj tarihi:
abi onu gidip sorucaksında ordakilerde net bişey söylemeyecek bence. Benim evin sayaca mühür takmışlardı bide kesmişler elektriği. Gittim hayırdır diye adam bana biz kesmedik bi arkadaşınız şaka yapmıştır dedi :) Peki o zaman diyip uzaklaştım adamdan.
Mesaj tarihi:
bizim sayaçlar da deişti ama aynısından taktılar elektronik deil.geçen çok fatura geldi aaba onun parası da mı içinde.adamlara para ödicekmiyiz dedim yoq dediler evet deseler vermezdim alsınlar zorla alabiliyolarsa.27 tl asgari ücretle çalışan adamın 1 günlük net ücretinden fazla bu arada.ha son olarak bu ev sahipleri çok mu vicdansız bana mı öle geliyor.
  • Yeni Oluştur...