pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Usta de yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 ülkenin kemalistleri bu denli yobazken, evet, "abdli akplilerin"(o da kemalistler gibi düşünmeyenler oluyo) elini sıkabilirdi Atatürk. törük-türk benzeşmesi, frank-fransız benzeşmesiyle bir değil; fransada "asli kurucu unsur franklardır" diye bi söylem söz konusu bile değil, saçmalamayın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Yobazlık gericiliktir. İnsanları etnik kimliklerine geri götürmek, kabileleri, ırkları, marabaları öne çıkarmak mağara devrine dönmek demektir. Dolayısıyla gericilik lafı sizlere daha çok yakışır. Bir de sir senin mantığına göre bütün sosyalistler, faşistler, sosyal demokratlar (kemalizme karşıdırlar bildiğin gibi) vs. hepsi abd ve akpli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 @UrsusMaritimus Ben daha cok o mesaj da anlattıgım tarz da bir insanım aslında .Sadece kendi cıkarlarıma bakıyorum. Suan almanyada okuyorum. okuldan sonrada en iyi imkanlara sahip oldugum yerde yasamayi dusunuyorum. O yerin de turkiye olması dusuk olasılık gozukuyor. Her fırsatta "ya sev , yada terket" dersiniz ya ben coktan terkedenlerdenim sonuc olarak. E o zmn sana ne turkiye'den neden bu konuya mesaj atıyorsun dersen de sunu diyebilirim ; dogru bildigim seyleri anlatmak bu konularda seviyeli bir sekilde tartısmak hosuma gidiyor. Baska bir sebebi yok. Türkiye'nin geleceği cok da beni ilgilendirmiyor yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Diycek bir şeyim yok o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 etnik kimlik "tanınmamışsa" bu geriye gitmek olmaz, farklılığı tanımak ileriye gitmektir. belli bi azınlığa ayrıcalık vermek zorunda da değilsin, genel olarak azınlık haklarını, kültürel hakları geliştirip her kimliğe eşit hak tanımak mümkün. son 50 yılda azınlık haklarıyla ilgili imzalanan (yani bizim de imzaladığımız) uluslararası antlaşmalara bi bakıver, artık bi ülkede azınlık olup olmadığına o devlet karar veremiyo. AİHM'nin "azınlık yaratma" gerekçesiyle parti kapatma kararlarını insan haklarına aykırı bulmasını da gözönünde bulundur, ondan sonra gericilik de. bütün dünya azınlık haklarında, etnik kimliğe saygıda ileriye gidiyo, ayak direyen, sevr paranoyası yaşayan bi siz kaldınız. ayrıca senin mantığına göre fikrimiz kazara da olsa sevmediğin bi kesimle "uyuştuğu" anda abdli ve akpli libidoş oluyoruz. neyse imzamda görüldüğü üzere etiketlerin sonu yok, ama argümanlar fıs. bi de biraz konunun dışında olucak ama bu kemalizm karşıtı faşistler, sosyal demokratlar kim? türkiyede var mı? mhp'Nin faşizan söylemleri oluyo, ama anti-kemalist söylemini hiç duymadım. chp desen, zaten sosyal demokrat değiller. sosyalist kesimlerde ise kemalist olanı da var olmayanı da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 bilmediğim için soruyorum ingilterenin tanıdığı resmi kaynaklarca yayımlanmış bi etnik kimlik varmı. bana varsa bi link atabilirmisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Bak benim anlamadığım şu. Geçmişte güneydoğu ve doğuda yaşananlara karşı mücadele edenler bugün Ergenekon tertibiyle gözaltına alınıyor, kanunsuz bir şekilde tutuklanıyorlar. Ama o zamanlar 6. filo Türkiye'ye geldiğinde ABD askerlerine secde edecek kadar Türkiye'nin bağımsızlığına düşman olan bu insanlar, Kürt halkına en ağır zulmü reva görenler -ki bu secde edenlerin başını Abdullah Gül ve hocası Fehmi Koru oluyor- bugün çıkıp Kürt halkının durumuna yakınıp çözüm üretmeye kalkıyorlar ve bizim de şaşkaloz insanlarımız buna pek güzel inanıyor. Bölgede ABD'nin inisiyatifi ağır basarken Kürt halkını savunmak kolaydır, bunu geçmişte yapacaktınız. Ayrıca ABD dünyanın hangi metrekaresine özgürlük ve barış götürmüş ki bize servis ettiği bu açılımla Kürt halkı haklarına kavuşacak? Bütün dünyanın azınlıklara haklar vermesi koca bir yalan, bilakis dünya ulus devletlerine iyice sarılıyor. Avrupa'nın pek çok devletinde Türkçe'nin derslerden ve resmi kurumlardan çıkarılması bunun en son örnekleri. MHP elbette Kemalizm karşıtıdır, duymadım ne demek, uzayda mı yaşıyorsun? MHP ne zaman devletçiliği savunmuş, özelleştirmelere karşı çıkmış? Ne zaman devrimciliği savunmuş gericiliğe, tarikatlara, reislere bel bağlamamış? Ne zaman halkçılığı savunmuş, kontrgerillanın oyuncağı haline gelmemiş? CHP de Kemalist bir parti değil, genel başkanı söylüyor bizzat, Altı Ok babaannemin duvarıdaki resmi gibi artık diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Ataturk senelerce turklerın Mu kıtası adı verilen kayıp bir kıtadan geldigini ve dunyadaki butun uygarlıkların bu kıtanın batması sonucu dunyaya dagılan turkler sayesinde dogdugunu iddia eden bir teoriyi desteklemistir. Ataturk ilkelerinden biri devletcilik diye sanmayin ki Ataturk komunist/sosyalistti. Aksine oldukca milliyetci bir insandi kendisi bana kalırsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 akşam işten eve gidince geri kalmışım konuda lakin suan okumaya fırsatım da yok, gördüğüm bir şey üzerine hatırlatma yapayım. bu tip konular hararetli ve ciddi tartışmalara gebe olduğundan mümkün mertebe birbirinize hitap ederken araya kinayeli laflar sıkıştırmayın. boş yere tartışma çıkıp gereksiz mesajlar geliyor. neticede de yapanlar ceza alır. hitap şekliniz düzgün olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 AMO said: Ataturk senelerce turklerın Mu kıtası adı verilen kayıp bir kıtadan geldigini ve dunyadaki butun uygarlıkların bu kıtanın batması sonucu dunyaya dagılan turkler sayesinde dogdugunu iddia eden bir teoriyi desteklemistir. Ataturk ilkelerinden biri devletcilik diye sanmayin ki Ataturk komunist/sosyalistti. Aksine oldukca milliyetci bir insandi kendisi bana kalırsa Atatürk'ün bahsettiğin teoriyi araştırtması teoriyi benimsemesi anlamına gelmiyor, ki kendisi de bunu açıklamalarında belirtiyor. Atatürk'ün bütün cümlelerini şartlara göre söylediğini kabul edebiliriz, yalnız hayatının son yılları onun kafasındaki gerçek düşüncelerini öğrenmemiz için bir fırsattı. Kendisi de dünyanın "dil, din, ırk ayrımı olmadan yaşanılacak bir yer" haline geleceğinden güneşin doğuşu kadar emin olduğunu söylüyor, bu kadar da açık sözlü davranabiliyor. Dolayısıyla bütün dünyanın Türk olduğu görüşü Atatürk'le taban tabana zıt, milliyetçi zorlamalardan başka bir şey değil. Laf edip de sonra bana kalırsa lafının arkasına sığınma. Atatürk elbette ki sosyalist değildi ama bu onun sosyalizmden etkilenmediği anlamına da gelmiyor. Bilakis kendisi biz Sovyetlerin ulaşmak istediği noktaya farklı bir yoldan ulaşacağız demiştir ki bu karma ekonomik sistemin ta kendisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Allah aşkına şu videoyu bi izleyelim ondan sonra azınlık haklarından konuşuruz. Öyle bi lanse bi ediliyorki artık sanki azınlıklar Türkiye vatandaşı değilde düşük eğdenmış hatta besleme gibi gösteriliyor hepimiz aynı bayrak aynı millet altında değilmiyiz aynı haklara sahip değilmiyiz neymiş Diplomatik Çözüm sorun neki? Ya sev ya terket moduna girmem ama sofraya ne konursa o yenilir kardeşim ehu vandala bak diyebilirsiniz bana ama gerçekden sinir bozucu olmaya başladı bu olaylar yakındır millet birbirini yemeye başlıcak,bunda siyasetçiler tarafından manipüle edilen medyanında katkısı büyük. Rahmetli Atatürkün kemikleri sızlıyordur resmen yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 sir said: törük-türk benzeşmesi, frank-fransız benzeşmesiyle bir değil; fransada "asli kurucu unsur franklardır" diye bi söylem söz konusu bile değil, saçmalamayın artık. hayır bir. frank lafı artık kullanılmıyor umarım 3. defada anlarsın bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Kalten said: Yurdum gençligi "Ne mutlu Türk'üm diyene" lafındanda yüksünür olmus yazık bu ülkeye(millete deil bakın ülkeye).Bende Gürcüyüm köyde herkes Gürcüce konusur sorana gücü asıllıyım derler ama bu laftaki türk ün neyin kastettigini anlayacak kapasiteye sahipler yani çogu hiç ama hiç okumamıs olmasına ragmen. Simdi tabi aradan siz asimile olmussunuz dier etnik kökenlerinde böle olmasını bekleyemezsiniz bık bık edicek bazıları ama öle bi durumda yok.Hatta zamanında göç edip bursaya yerlesmiş kendilerine bursada köy kurcak kadar birbirlerine sahip çıkan bi topluluk bursada en azından 4-5 tane sadece gürcü köyü var artvinden batumdan vs den gelmiş olan. Ama tabi bu türk olayını herkes istedigi gibi algılıyor çünkü böylesi işlerine gelio böylesi ancak ülkede ortamı karıstırabilio,kamplasma yaratabilior.Olsun devam etsinler zamanı gelir öle yada böle anlarız kim haklı kim degil insallah anlasıldıgında çok geç olmaz dünyada 2. filistin olmayız. BabacumMostors said: 1- adamların istediği ortada.. "sizi AB ye alacağız" diyerek hem iç ilişkilerimize hem de dış ilişkilerimize karışmak istiyorlar ama biz bütün şartları yerüne getirsek bile almayacaklar bu aşikar 2- ne mutlu türküm diyene kalıbı bir etnik kökeni değil bu ülkenin evladı olmaya ir atıfdır, eğer bu etnik milliyetçilik ise yarın bu ibneler gelip "türkiye adı içerisinde türk kelimesi geçiyor etnik yüceltme yapıyorsunuz adınızı habeşistan oalrak değiştirin" derlerse ne oalcak? onu yapan bunu da yapar sonuçta "gidin anayasanızı değiştirin" diyebiliyorlar. 3- ben türkden çok tatarım, ben azınlık mı oluyorum yani? eğer azınlıksan türklerden daha çok hakka ve olanağa sahibim oh ne güzel şey azınlık olmak (bu ülkenin bir dönem cuymhurbaşkanı halis mulis kürt dü onu da hatırlatmak isterim) yani kimse kimse etnik kökeninden ötürü ezmiyor.. eziyorsa ekonomik yapısından ötürü eziyor amerkia birleşik devletlerindeki zenci olayına bağlayacaklar yakında zaten "azınlıkları ezdiniz hiç biri bir şey olamadı" diye 4- oha sam sen naaptın hacı? süper özet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 "Bana kalırsa" dememem icin burda her söyledigim seyi alıntılarla gondermelerle kanıtlamam lazım. Burda bunu yapmadigim icin soyledigim hersey kendi aklımda kalan bilgiler ve kendi dusuncelerim oldugundan dolayı subjektiftir. Sonuc olarak tartısmalarin bir amaci da birseyler ögrenmektir. Bana kalırsa yada bana göre diyerek aslında yanlıs biliyorsam beni duzelttin demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 ulan millet sir'e niye bu kadar bok atıyor anlamıyorum, söyledigi yanlış bir şey degil ki adamın, "türk" basbayagı bir ırk ismidir bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 biz de ırk olarak başlayıp tutkala dönüşen kimliklerden örnek veriyoruz fransız, roma, helen gibi. zamanında onlara dememişler hop kardeşim sen ırk ismisin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 acıkca ortadaki, "türk"lüğün tutakllı bir hali kalmamış. hayrından cok zararı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 bu kadar mıncıklanırsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 AB nin azını kırmak lazım zaten. geçen işe giderken serviste haberlerde duydum kıl oldum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Dinime kufreden musluman olsa: Oktay Eksinin bugunku yazisindan bir alinti: "Örneğin Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan hâlâ kendi ülkesindeki Türk kökenli insanları Türk olarak tanımaz. Onları sadece “Müslüman” sayar. " BSGCKG bir zahmet. Donup kendi boklarini temizlesinler bizler hakkinda yorum yapmadan once. Ki bu konuda Yunanistan'in tek oldugunu dusunmuyorum, diger ulkelerde de vardir benzer uygulamalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadea Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 ..tir şerefsizzzz. zorla sövdürüyorlar kendilerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 pekaziz, kürtlerin talepleri çok açık, hiç öyle komplo teorilerine falan gerek yok. yapılması gereken basit. bu talepleri dile getirmenin dahi suç sayıldığı bi dönemden geçti türkiye, bugün daha yeni açıkça konuşabiliyo sorunlarını. talepler doğrultusunda haklar tanındığında, sorun çözülecek, lamı cimi yok. kürt sorununda başlıca sorumlu kurum TSK'dır; "daha önce yapıcaktınız" diyosan, bu sorunun çözümünde senelerdir ayak direyen hatta engel teşkil eden asker-sivil bürokrasiye de hesap sorman gerekir. ama yok, onlar "baskı altında", cia cirit atıyo falan. jitemi de abd kurmuş, faili meçhulleri de cinayetleri de onlar işlettirtmiş falan.. sizin ideolojik konumunuza bayılıyorum ya, arkana yaslan ve bütün boku cia'e, abd'ye, emperyalizme, batıya at. çünkü "vatanseverler" ya da "kemalistler" hiçbişeyi hatalı yapmadılar, çünkü "sol" hiç yanlışa düşmedi bu ülkede, çünkü perinçekler, kerinçsizler "ulusal çıkarlar" dışında bişey düşünmediler hayatları boyunca, çünkü "bağımsız" olalım da ne olursak olalım. mis gibi. bi de dünya ulus devletlere daha da sarılıyo diyosun, e oha artık. "dünyayı okuyamamak" tam da bu olsa gerek. mhp açık açık kemalizmi savunan bi parti olmasa da, biçok yönden kemalist ideolojiyle kesişen yönleri var. keza chp de öyle. sonuçta bu genel ideoloji sadece siyasette de değil, yargıda, orduda, eğitim kurumlarında epey yer etmiş. türkiyede "açıkça anti-kemalist" bi parti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 @pekaziz Ataturk'ten bazı alıntılar 6 Şubat 1921'de, "Komünizm içtimai bir meseledir. Memleketimizin hali, memleketimizin içtimai şeraiti, dini ve milli ananelerinin kuvvetli, Rusya'daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini teyit eder bir mahiyettedir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. III, 2. Baskı, s .20) 2 Kasım 1922'de, "Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare, bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşevizim ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir." (Ag.e, c .3, 2. Baskı, s. 20) 21 Haziran 1935'te, "Türkiye'de bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü, Türk Hükümeti'nin ilk gayesi halka hürriyet ve saadet verme, askerlerimize olduğu kadar, sivil halkımıza da iyi bakmaktır." (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99) daha fazlası icin http://www.atamizindeyiz.com/01/ata15.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 http://images.gittigidiyor.com/1507/RR-MUSTAFA-KEMAL-SIZIN-GIBI-KRO-DEGILDI__15078458_0.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar