Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik ve Tecil

C3nK

Öne çıkan mesajlar

yok iş bulmada yardımcıda oluyor büyük sirketler belli oranda özürlü calıstırma zorunlulugu var hem hareket kabiliyetin var hemde özürlü sınıfındaysan biçilmiş kaftan oluyorsun benim günlük hayatımı engelleyen hiç bir sıkıntım yok ama cürügüm tanıdıgım bazı insanlarda var catır catır iş buluyorlar kimse takmıyor

kaldıkı ben kendi istegim ile askere gitsem bile 3 günde teskereyi elime verirler

düz taban epilepsi romatizma gözlük bir iki göz sorunu daha teshis konamadı ama nasıl bir sans ise hiçbiri hayatımı kısıtlamıyor ama askerlik yapmayı engelliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Buyrun size meşhur vicdani redci Mehmet Bal.

Eleman her denilene yok diyerek dayak yemis esasen. Ceza evindesin ulan ? Oranin kiyafetini giyeceksin tabiki. Onu gectim hastane kisminda da "zorla hastane kiyafeti giydirildi" demis. E giyeceksin tabi salak. Hastanede yatiyosun.

Yedigi dayagin cogunu her seye yok dedigi icin yemis ki yok dememe hakki olan yerler var iclerinde.

Ha prosedur dogrudur yanlistir o ayri lakin prosedurun yedigi dayak ile cok alakasi yok sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bi arkadaşımda MS var ve çürük sayılıyor ama bi dünya oranı buranı inceliyorlar. Ha MS de ayrı bir illet ya askerlikmi MS mi derseniz Askerlik derim.
Bir arkadaşımda Süt sindirememe sorunu vardı direkt peyinr ıvır zıvırdan mahrum normalde çürük sayılıyor ama askeriyede o kadar yokuşa sürdüler ki gitti askere çocuk. Onunda bir derdi sürekli tahkike gidiyorsun 2yılda bir. Birinde asit oranımı ne düşük çıksa zart diye askere alınma durumu var iyisin sen diyip.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir kitap okuyorum bosnadaki boşnakların başına gelenler ile ilgili. Adamları mahvetmişler hakkatten anlatılacak gibi değil, eski bir futbol takımı holiganı olan arkan adlı bir sırp sırp milisleri alıp tecavüz ve işkence timleri kurmuş. Çok değil sene 1990 lar.

Bazende iyi ki şu ordu başımızıda var diyorum. Hani askerlik kötü militarizm kötü ama yani dünyada çok güzel bir yer değil malasef.
Sosyal ağlarda paylaş

Son sinavlarimdan pek umutlu degilim diye aradim askerlik subesini, dedim ki beni okuldan atacaklar ama ben daha 27 yasinda bir fidanim, 2 sene var daha 29'uma, gitmek istemiyorum askere ne yapayim ?

Kadin dedi ki kaydini sildirip su su belgelerle gel, muayneni olup tecil hakkini kullan.

Inanamadim bi an, 29'uma kadar tecil ettirebiliyorum yani okul olmasa da oyle mi ? dedim, evet dedi.

Yalniz bu sekilde cagirilip da geri cikamayanlar da varmis rivayetleri dolanmakta ortalikta. Onlarin asli nedir bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

benim bi arkadaşımda MS var ve çürük sayılıyor ama bi dünya oranı buranı inceliyorlar. Ha MS de ayrı bir illet ya askerlikmi MS mi derseniz Askerlik derim.
abi MS'ten kastin multiple sclerosis ise sadece askerlik degil, askere gidip bagimsiz kurdistan propogandasi yapmak falan bile daha iyi bi durum deli misin.
Sosyal ağlarda paylaş

Clubber said:

arkadşalar bugün askerliğe kaydımı yaptırdım aralık için..muayene falan dediğiniz gibi sadece donla kalıyorsunuz..8 kişi olmamıza rağmen tüm işlemler 2 buçuk saatte bitti..hayırlısıyla aralıkta askerim

izmir konak şubesine gittim geçen cuma,
doktor olayı,
iyi misin?
anti depresan kullanıyo musun? uyuşturucu peki?
sen iyisin tamam çıkabilirsin şeklinde 30 saniye idi.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

rivayetlik bisey yok abi, herkesin 1 kereligine 2 yil mazeret gostermeksizin erteletme hakki var. okul icin erteletmeler, yurtdisinda yasam icin erteletmeler falan bagimsiz bundan. bu bildigin "su an askere gitmek istemiyorum" erteletmesi, ama bir seferligine alabiliyorsun, 2 yillik iste.

DALGA GEÇİYOSUN penth

Şu anlattığın doğruysa hayatım kurtuldu lan. Tüm planlarım rahatladı
Sosyal ağlarda paylaş

Clubber said:

aynen çok kısa sürdü o işler..ama bi sorum olacak bu kısa dönem uzun dönem neye göre çıkıyor ? ben işletme fakültesi - AB ilişkileri mezunuyum..veznedeki adam "bu bölümü ilk defa duydum sana uzun çıkabilir" şeklinde saçma bi mantıkla yaklaştı =))

dostum üzgünüm ama o adam şaka yapmamış duyulmamış bilinmemiş bölümlere uzun veriyorlar.

kısaca sen gg yani
Sosyal ağlarda paylaş

12 Ağustos'tan beri askerim. Düştüğüm yer inanılmaz rahat, birde bölük komutanı yazıcısı oldum,hani paşayım öyle söyleyeyim. Ama yinede buraya alışmak zaman istiyor. 25 senelik hayatımdan hiç birşey bulamadım burada,sıfırdan yeni bir yaşam kuruyorsun burada. Kötü değil ama ilginç. Yalnız çok kötü yerlerde var anlatılan. Edirne deyim ben, Edirne diye sevindik ama adamı intihara kadar götüren yerlerde varmış burada.Doğudaki gibi ölüm tehlikesi yok ama. Velhasıl kelam düştüğünüz yer değil (Sınır hariç) komutanınız önemli. Edirne de çok kötü askerlik yapıp,Van'da krallar gibi askerlik yapabilirsiniz. Değişik bir ortam yineleyeyim. Kendini bilen adama çok bir şey katmaz. Birde son olarak bunu söyleyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

12 nisandan beri askerim:) Ankara'da yaptım askerliğimi,ilk başlarda felaket yoğun geçiyordu çünkü üstümde bir sürü görev vardı ha bir sürü artısıda vardı neyse şimdi omzumdaki rahatsızlıktan dolayı 42 gün kalla eve yollandım. Askerlik nerede olursa olsun,ne şartlarda olursa olsun rezil bir mevzu sadece komutanlarınızı egosunu tatmin ediyorsunuz eğer şansınız var kriz koşullarında gidin asteğmen olarak yapın..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...