Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aion Your-Freedom Rehberi


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

1) Your Freedom programini indirin. Your Freedom

1.a) Eger imkaniniz varsa parali uyelik alin web sitesinden, eger bedava versiyonu kullanirsaniz saat basi disconnect olmanin yaninda cok bir performans artisi gormiyceksinizdir.

2) Proxifier programini indirin. Proxifier

3) Proxifier programini kurun, 30 gunluk trial paket vericektir size.

4) Proxifier'i calistirin, ve ust menude 4. olan secenege "Options"'a tiklayin.

4.a) Proxy Settings'i secin
4.b) Add'e basin (Bende direk liste gelmisti sanirim)
4.c) Adress'e "localhost" yazin.
4.d) Socks Version 5'in secili oldugundan emin olun.
4.e) Ok'e tiklayip menuyu kapatin.
4.f) Proxy Settings'de yaptiginiz ayarlarin gorunuyor olmasi lazim

5) Your Freedom'i calistirin.

5.a) Komutlar modumunden (ortada) "Ayarlar" a basin.
5.b) Sihirbazi kullanin'a basin.
5.c) 1 kez next'e basip, "Proxy Sunucu" baslikli yaziyi gorunce, "Otomatik Algila" bastiktan sonra, tekrar Next'e basin.
5.d) Protokol Secminde tekrar ellemeden next'e basin.
5.e) Tarama bittikten sonra size en uygun (puanlama listesiyle) serverlarin listesi cikarilicaktir. Serverlarin notlari kadar hangi ulkede olduklari da onemlidir. Mesela AION serverlari almanyada oldugu icin, ben en iyi performasi DE serverlarinda aliyorum. Son 2 gundur, ems02 serveri ornek olarak. Serverinizi listeden secin, ve Next'e basin.
5.f) Kullanici Adi ve sifresinizi girin, burda sizin accountunuzun access kuvvetine gore size baglanti hizi verilicektir, ucretsiz olanlara verilen hizmet hic ic acici degil.
5.g) Save and Exit'a basarak kapatin. Sonra, acik kalan "Ayarlar" ekranina da "Kaydet ve Cik" a basin.

Su an itibariyle ayarlariniz yapildi Your Freedom icin, Baglan'a bastiginiz anda listeden sectiginiz servera, 1-2 saniyelik "account verification" gecikmeden sonra baglanicaktir. Ne zaman ki kapi isareti acildi, ve ordaki unlem kayboldu bilin ki your freedom serverina baglandiniz.

6) Your Freedom serverini kapatmadan, arka planda tutun ve proxifier'i calistirin. Proxifier'a onceden ayar yaptiginiz icin baska hicbir sey yapmaniza gerek yok.. Proxifier direk kendini baslat barina atabilir, ordaysa tiklayarak yukari alin ki neler olup bittigini gorebilin...

7) NCsoft Launcher'a tiklayarak launcheri normal exesinden acin. Dikkat etmeniz gereken seyler su ikisi;

- Proxifier'da exe'nin baglantisi goruldu mu..
- Your Freedomda en tepedeki, 2. tab olan "Baglantilarda" herhangi bir baglanti kuruldu mu..

Bunu bazi durumlarda -eger launcherin auto update'ini kapadiysaniz- goremeyebilirsiniz. Eger emin olmadiysaniz oyunu launcherdan baslatin, karakterinizle oyuna girip alt-tab ile windows'a girin.

Eger Your Freedom "Baglantilar" bolumunde hicbir sey gorunmuyorsa bir seyleri yanlis yaptiniz, veya ben proxifier'i unuttum ve bir ayari yanlis yazdim demektir.

Eger ki orda giden ve gelen datalarini goruyorsaniz, your freedom ile almanya serverlari uzerinden oyuna girdiniz demektir.


ONEMLI P.S:

Ben windows 7 kullanmaya basladigimdan beri, ne your freedom'i ne de proxifier'i yonetici olarak (run as administrator) calistirmiyorum*. Eger oyle calistirirsam oyun icinde garip garip lag spikelar oluyor.. Neden oldugundan emin degilim, ama oyunda inanilmaz uzun lag spieklar yiyorsaniz, programi yonetici olarak baslatmadiginizdan emin olun (hicbirini, ne yf, ne proxifier, ne de launcher).

Windows 7'in tam zitti Vista izin vermeyebilir, bu durumda yonetici hakli vermeniz gerekebilir.

XP'de baglanti kurulmasina ragmen hicbir pingte gelisme olmazsa deneyebiliceginiz bir yontemde ctrl+alt+delete ile programlardan YourFreedom.exe'nin onceligini arttirmak olabilir. Ben bu ayarlarla oynamayi sevmiyorum, pek tavsiye etmem ama fark ettigini soyluyorlar.

Uykum geldi, yarin proxifier'a alternatif olarak Proxycap ayarlarini da yazicam..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yardimci olabildiysem ne mutlu bana..

Resimli bir sekilde oncesi ve sonrasini gostermek istersek;

Your Freedom'siz baglanildiginda (pazar gunu, 10 am)



Your Freedom ve Proxifier kullanildiginda soyle bir listeleme olmasi gerekiyor eger calisiyorsa;



(Bu baglantilar launcher calisirken ortaya cikmistir, oyuna girdiginzde bunlar 1 yada 2'ye inicektir)

Ve basarili bir YF baglantisindan sonra ki halimiz;

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buyuk ihtimal proxifier'dan dolayi kaynaklaniyor. Tahmin ediyorum ki WoW doneminde sockscap veya belli bir .exe soran proxy programi kullaniyordun. Sockscap gibi programlarda sadece belli bir application (.exe) gosterdigin icin, proxy olayini sadece o program icin aktive ediyor (bu ornekte WoW.exe'si), ama diger tarafta proxifier -eger belli bir application'a settingsden limitlendirilmediyse ki, application versiyonu aion icin calistirilmiyor, direk client .exe'si olmadigi icin- aktif olan butun programlara proxy uygulamasi yapiyor.. Bu durumda, your freedom'a da yapiyor.. Proxy ile your freedom'a baglanianmayi deneyince, haliyle kafayi yiyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak,

eğer şu 1 saatte bir hedesinden ve toplamda 24 saatte 6 saat hedesinden kurtulmak için hem YF hem de proxifier satın almak gerekiyor değil mi?

yani sadece YF acountu almanın bir yararı yok tek başına, mı?

ekleme: Your Freedom Basic account yıllık 30 €, Proxifier da 39.95 $ (sınırsız sanırım, yıllık falan demiyor)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

...
4.a) Proxy Settings'i secin
4.b) Add'e basin (Bende direk liste gelmisti sanirim)
4.c) Adress'e "localhost" yazin.
4.d) Socks Version 5'in secili oldugundan emin olun.
4.e) Ok'e tiklayip menuyu kapatin.
4.f) Proxy Settings'de yaptiginiz ayarlarin gorunuyor olmasi lazim

...


bi de port soruyor 1080 mi olacak?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Port orjinal sekilde kalmali, sanirim 1080 olmasi gerek defaultu.

Saat basi baglantinin kopmasini your freedom parali uyeligi ile giderebilirsiniz. 3 tane paket satiyor your freedom, biri regular (discconect olmuyorsunuz saat basi, ama belli bir hiza kadar izin veriyor), digeri hatirladigim kadariyla enchanted (4mb'a kadar hiz destegi var) ve en sonuncusunu hatirlamiyorum ama gereksiz overkill otesi. Eger maddi durumunuz uygunsa enchanted tavsiye ederim, sonucta bu sadece AION icin degil, butun mmo'ler icin kullanicaginiz bir sey, ve garanti ediyorum, her oyunda cok daha iyi ping alicaksiniz. (DFO oynarken ben 120 ping'den 55'e dustum)

Proxifier'a gelince 30 gun boyunca "butun servisleriyle" kullanabiliyorsunuz. 30 gun trial diye size servis sinirlamasi getirmiyor. Proxifier'a para vermenize bence gercekten gerek yok, 30 gunluk surenin bitiminde soyle bir yol izleyebilirsiniz;

1) Bilgisayara format atilabilir
2) Illegal yollarla cracklemeyi deneyebilirsiniz (tavsiye edilmez)
3) Baska benzer ve trial'i mevcut olan proxy programlari deneyebilirsiniz..

Eger sadece oyun oynuyorsaniz, yeni formatlanmis bir bilgisayara oyunlarinizi, YF ve Proxifier ile kurup, yedekleme yapip, her 30 gunluk sure doldugunda bu yedege recovery yapabilirsiniz.

2. Secenek icin yardimci olamiycam, cunku herhangi bir bilgim yok, zaten buraya yazmakta dogru olmaz, ama eminim arastirma yaparsaniz bir seyler bulabilirsiniz

3. Secenek icin, benim su an kullandigim ProxyCap adli program var. Proxifier ile ayni felsefede calisiyor, sadece ayarlari biraz daha cetrefilli, bu aksama onun icinde bir yazi yazicam :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

default boştu bende, 1080 koydum

Proxifier'a gelince, süresi dolunca bir başka programa geçeriz de onun da süresi dolacak sonuçta :)

sınırsız sürelik bir lisanssa ben proxifier için o ücreti vermeyi düşünüyorum, dediğin gibi bir çok şeyde kullanılacak programlar bunlar sonuçta

rehber ve cevap için teşekkürler ^_-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...