Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kisi maasinin % kacini kiraya vermeli?

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Azmodai said:

Fistan said:

%15 i geçerse hayat standardın yerlerde olur.

senin dedigine gore 500 liralik evde yasayabilmek icin 3300 lira maas almak lazim.

:/

işte anca adam gibi yaşarsın 2700 TL ile.
1500 tl alıp 600 liralık eve cıkarsan 900 lira kalır ki
bunalım falan gerisi.
Mesaj tarihi:
niye ki? yasam tarzina bagli, ben eve, ev esyasina falan ozenen bi adamimdir mesela, benim icin onemlidir. baskasi icin hotel kivamindadir, bi studyo daire yeter ona mesela..
Mesaj tarihi:
5000 maaşı olan adam müdür genel müdür supervisor vs dir.. kalite takılır. standartları yüksektir. 2000TL kirada oturur. genel müdürün 450liraya bodrum katta oturduunu gördünüzmü hiç :)
Mesaj tarihi:
Maaş miktarına göre kiraya ayırabileceğin oran değişmeli bence. Sonuçta kira öncelikli bir konu. Maaşın arttıkça lükse ayırcağın oran da artar. Yeri gelir lükse maaşının %50'sini ayırırken temel ihtiyaçlara ayırdığın oran düşer...

Yaşadığın yerin koşullarına ve piyasasına göre değişir bence vermen gereken miktar.
Mesaj tarihi:
-Dark_Angel- said:

Yok öyle bi oran. 1000tl maaşın varsa en fazla 450tl falan olur. Ama 5000tl maaşın varsa 2000tl lik evde oturursan gereksiz olursun yani.

ya şimdi ev-iş yakınlığı çok önemli bence

5000 tl maaşın varsa işinin dibindeki geniş ferah (etrafında tinerciler dolanmayan,aile için uygun) bi yere verirsin bence 2000
Mesaj tarihi:
Ben Providence (RI)'da 400 dolar veriyorum, 3 kisi kaliyoruz iste baya buyuk mustakil ev 3 odali, 1200 toplamda.
Seattle'a tasininca yaklasik 1300 vericem tek oda tek salon'a, biraz hizli sehir yasantisini tatmak lazim :)
New Jersey pahalidir tahminen, NYC'den ucuz olsa da. Eger uzun vadelei kalicaksan kira cok anlamsiz, direk mortgage isine gir ev satin al, ayni para geliyor eger apartmanin degerinin 15%'ini direk pesinat olarak verebilecek durumun varsa.
Mesaj tarihi:
kriz oncesini bilmiyorum :) buradan nyc'ye ne kadar arkadasim gittiyse gecen yil (durumlari da iyiydi tabi de) direk ev aldilar kira vermek yerine, dusununce asiri mantikli yukarida soylediigm sebepten. ben donmeyi planliyorum 3 yila falan o yuzden bayilicam parayi artik.
  • Yeni Oluştur...