Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araçların kmlerinin düşürülmesi hakkında yazı (pati dışı link içerir)

Mino

Öne çıkan mesajlar

Başka bir forumda okudum, burada da ikinci ellerle ilgilenen patilere bilgi olarak kopyala yapıştır yapayım dedim.

Orjinal link http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=11&t=182548&sid=b4a57fb54e21b609af70265555556b86

Her zaman duyardım, okurdum ama kendim bizzat görünce sizle paylaşmak istedim.

Arkadaşımın amcasının Volvo XC90'ı var. 192000 KM civarında. Her neyse, arkadaşla konuşurken işte mevzu açıldı, Q7 ile takas falan yapacaklarmış KM düşürmeye gidiyorum şimdi dedi. Bende, "O kadar basit birşey mi? O zaman boşum benide al beraber gidelim" dedim. (Bu kadar basit birşey olduğunu bilmediğim için bende meraktayım tabii)

İşte beni aldı gittik bir yere. İsmi lazım değil :) Adamın zaten önceden haberi varmış ki hemen görünce, "şu kırmızı kaplı yeni cihazı getir" dedi çırağına. Getirdi, arabanın portuna taktı sonra ne kadar olacak dedi. 90000 civarı iyi dedi arkadaş, Başında ki 1'i siliverdi...

Toplamda iş 10 sn ya sürdü ya sürmedi (o_o)

Ve adamların deyişine göre, KM'si oynanmayacak araç yokmuş. BMW'ler falan anahtarada kayıt ediyormuş, gerekli ekipmanlarla onlarıda hallediyorlarmış. Zaten gittiğimizde 407,Laguna ve E200 vardı

Her gün en az 10-15 galerici gelir bize dedi

Başka biri düşürsün getir, bende anlayamam diyor eleman. Servis kayıtlarından başka anlamanın yolu yokmuş ki, galeriler ya servis kayıtlarına göre hareket ediyormuş (malum başta yetkili servise gitsede sonra gitmeyebiliyor araç yada hiç yetkili servise uğramamış bile olabiliyor) yada bazı yetkili servisteki "dostlarına" ricada bulunarak,kayıtlar yeniden düzenleniyormuş...

Bu işlerin bu kadar basit olduğunu öğrenince şok oldum. İkinci el araba, hele hele galeriden almak tamamen şans işi. Elbet KM tek başına geçerli bir kriter değil ama KM'si oynanmış bir araç almakta hoş birşey olmasa gerek...
Sosyal ağlarda paylaş

Servis kayıtlarını düzeltmek öyle kolay iş değil, esnaf değil adamlar, koca koca şirketler. Sonuçta herkes yetkili servise gitmiyor ama bakımlara, gitseler bile siz vatandaş olarak servise gidip de falanca plakanın geçmişini istediğinizde adamlar size söylemiyor tanıdığınız yoksa. Onun için o da çok dert değil bunu yapmayı kafaya koyan terbiyesiz haysiyetsizler için.

Bana olmuştu aynısı, bir önceki arabamı alırken 67.000 görünüyordu, servisteki biraz tanıdık bir insandan kasıp öğrendik ki bir ay önce 90.000 bakıma girmiş araç. Habire böyle şeyler dönüyor belli ki artık. Arabayı düzgün bir check-upa götürüp tahmini bir km almak, yazanla az çok uyuşuyor mu bakmak tek çare sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

50 60 bınden sonra servıse gıdende fazla bı arac yok .Sanırım sadece arac kıralayan buyuk fırmalar goturuyor aracları onlarda zaten km ucmus oluyor

bende yaptım ama sole kı arac 176000 deydı borusan dan almıstım alan hanım arkadas esı oncekı aracında km fazla dıe dırdır etmıs km sını bıze dusurturdu 72000 km yaptık aracı verdık.

anlayan ınsan zaten anlıor dıreksıyona bakarsın vıtes koluna debrıyaj fren lastıklerıne tahmını soylenıyor zaten bunlara bakınca
Sosyal ağlarda paylaş

5-6 sene once kuzen torosun göstergeyi söktü km yerini yandan tornavida ile döndürüp döndürüp ileri sardırıyordu
maksat km yi bi tur attırıp 40-50bin km gibi bişeye getirmekti.
tornavida ile cevir cevir zor olunca taktık matkabı bi bastık vızt 20sn ye de 0 km olmustu toros.
sonra sattı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
bunu hakikaten anlamanın hiç bi yolu yok mu ya ?
benim arabamı 2 yıl önce falandı aldığımda işte bugün servisi aradım maltepe erel'i plakamı aldılar,2001 de gelmiş araç 19bin km'de,2002 de gelmiş 13bin km de tabi hakikaten ayıp yani de ben şimdi anlayamıcakmıyım arabam km'si nedirne değildir ?

bide bu 2000 model polo'lar kaç km'ye kadar yol yapar motoru sıkıntısız bilgisi olan varmıdır
Sosyal ağlarda paylaş

abi ikinci elde illaki servisi kafalamak şart.. ya da arabayı sahibinden alacaksın öyle galeriye gitmeyeceksin sonucunda güven işi bu

ya da ikinci el almayacaksın :P

sonra ikinci el piyasası öldü derler.. ölür tabii..

ya da alacaksan harbi böyle servise girip çıkan araba alacaksın servis kayıtkları vs duran.. ben öyle aldım.. gittik sorduk soruşturduk baktık resmi servis kayıtları duruyor dirksyonu vites topuzu da temiz aldık.. ben satarsam da yien sıkıntım olmaz hep büyük servise gitti araba her gidişinin kaydı var
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

km sıfırlamak veya düşürmek öyle hacker vari bir eda ve bilgi gerektirecek birşey değil. Her araç zamanı geldiğinde motor yaptırabiliyor veya yeni motor konulması gerekebiliyor. Bu durumda aracın km'si sıfırlanarak yeni ayar yapılıyor. Ne gerek var diye bilirsiniz ama o km değerlerine göre motorun bakım periyotları falan belirleniyor.

Herşeye rağmen, km düşürülse bile araç bir yerde o bilgiyi tutuyor. Bu da şesenin km'sini bilmek adına yapılmış bir uygulama.

Bu da ayar yapmaya yarayan cihazın sitesi :
http://odometerwizard.com/

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha yeni araba aldıgım için bu km düşürme olayı konusunda baya bi egitim aldım resmen. Her turlu aracın KMsi dusuruluyor AMA birçok aracın KMsi dusuruldumu sadece o ekranda dusmus oluyor yani servise gidir bilgisayara baglandıgında gercek KMsi ortaya cıkıyor. Elbette bunu da degiştirenler varmış. Araç alırken önemli olan servislerini kontrol etmek yani bakımlarını nerde yaptırmış, yetkili serviste mi yaptırmış onları gormek şart. Ama bunada cozum yapanlar var . Adam 60.000 bakımına kadar serviste yaptırıyor sonra bir daa servise gitmiyor. Satacağı zaman KMyi 89.000e dusurtup tekrar servise gidiyor ve sanki normal 90.000km baskımı gibi onu yaptırıyor ve servise siz sorgdugunuzda evet butun bakımları bizde yapılmış diyorlar.
Kısacası yeni araç alacaksanız ve yılı 2-3 yıldan eski ise KMsine pek inanmamak lazım.
Hele de galeriden araba alııyorsanız kesinlikle guvenmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...