Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flashforward

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

Spoiler : Epic Fail

Yaf su gelecek degistirilir, degistirlemez zımbırtısı beni cok baymıstı. Kac hafta devam etti, yok böle aptalca bişi. Atıyorum bi kadınla sorusturma üzerine sohbet eden ajan (kuşun cama carpttıgı sahne), 6 ay sonra bunlar sap gibi aynı hareketleri birebire yapacaklar mı yani?? böle harelde milyarlarca sahne vardır.

Senaryoda cok fazla acık nokta var, en barizi de, bunların bayıldıgında gördükleri seyler, bütün bu olaylar yasanmadan önceki pathte olmak zorunda. Yani bizim main ajanımız bu olayı investigate ediyor olarak kendini görmesi kadar sacma birsey olamaz.

Ha bi de tamamen ayrı bisi var. Harelde FBI komple beyinsizler sürüsünden olusuo. Böle bişeyi kimler yapabilir bi düsün, madem insan ürünü diyip peşine düşüon. Yaf zaten eline alman gereken ilk listede 5-10 bilim adamı olması lazım. Sen yolda elinde silah olan adamların peşinden nie kosuon be adam!!

Sosyal ağlarda paylaş

Cedaya yanit spoiler olarak gorulebilir

Oncelikle buna neyin sebep oldugunu bilmiyorlar evet insan kaynakli oldugunu biliyorlar ama nasil bir teknoloji oldugunu bilmiyorlar.. Baslangic noktasi ne hangi teknoloji kullanildi.. Mesela sen FBI beyinsizler surusu diyorsunda mesela sen hangi bilim adamlarina bakmalari gerektigini dusunuyorsun? Yani boyle bir olayi yapabilecek mevcut bir teknoloji bilim dalimi var? varsa nedir?

Bence senin kacirdigin nokta 6 ay sonrasini gorduklerinde sorusturmanin sonunu gormuyor neresinde oldugunu bile bilmiyor tek bildigi ofisi basmaya geldiklerini baz alarak bayagi yol katetmis olmasi baska birsey bilmiyor her bolum onune cikan 2-3 seyden baska..

O kusun cama carptigi sahne olayinda haklisin gibi ama yinede kacirdigin nokta 6 ay sonra o sahneyi yasarken bu olaylar yoktu yani simdi tabiki o sahneleri yasamayacaklar. Misal ana karakterimiz kizinin verdigi bilekligi cope atti. Al kendini oldurdu fln yani yasamayacaklar.. Amma 6 ay sonrasini gormemis olsalardi o sahneleri birebir yasayacaklardi tabiki

Sosyal ağlarda paylaş

şöyle düşünün;
öyle ya da böyle o kuş oraya çarpacaktı. bunlar gidip beklerse hiç bişi de yapmazlarsa yine oraya çarpacak.
ya da öyle ya da böyle o ajan o bilgileri toplıcaktı. şimdi sadece farklı bir yoldan topluyor.
olayların sonu aynı oluyor ama aradaki olayın sonuna ulaşım yolu değişiyor sadece.

mesela terminator'de john conner. john öyle ya da böyle doğcaktı ve dünyayı kurtarcaktı. zaman yolculuğuyla beraber babası değişti sadece. ama bir kere paradoksa girdiği için zaman muhabbetinden öncesi nedir bilemeyiz. (aynısı lost için de geçerli)
Sosyal ağlarda paylaş

arada sırada karakterlerin hikayelerine dalıp, onları güçlendirmek iyidir. konunun geneline derinlik vermeyi kolaylaştırır diyip geçelim bu bölümü. amma anlamadığım birşey var, gözümden kaçmış da olabilir. birisi izah edebilirse sevinirim:

bu çölün ortasında boru gibi yükselen kulelere ne oldu ya? sanki hiç öyle birşey yokmuş gibi saçma sapan yüzükler, adamların suratları gibi şeylerin peşinden koşuyorlar. ne iş?

Sosyal ağlarda paylaş

gellidus hocam anlamamıssın

dizinin kendisinde de gecio abi zaten, "physicist" die.
quantum fizikcileri. (yapabilirler demiyorum suan, yapılacak olsaydı tek bilim dalı bu ama ewt, dizide de yaptıklarına gore bu bilimadamlarını arastırmaları lazım. ki zaten bu tür deneyler bikac merkezde yapılır ancak, arka bahcede yapmıodur adamlar)

adamların 6 ay sonra gördükleri herseyin bu olay gerceklesmeden yasadıkları olması lazım. bizim ajan bu olayı investigate ettigini göremez. alakasız baska bir sorusturma görse neyse, birebir aynısını görüyor..

zaten ben de diyorum, gelecek degismeyecek die birsey yok, aynı gelecegi yasamaları gördükten sonra imkansız. kac bölümdür uzattılar ama bu kadar basit birseyi.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...