UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bende ne alaka diycektim ama yarını 4 gözle bekliyorum soda limaon iyi gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Farinal said: artık ülkeye dönemeleri bir tehlike olmayabilir ama zamanında çok gereksiz dertler açabilirdi sürgün gayet yerinde bir karar ve insanlar bu toprakları kaç yüz sene yönetmiş bir aileye saygıda duyabilirler şuan ama utancımızmış bilmemneymiş bizene ya maaş mı bağlayacaktık yani nedir olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 İnsanlar gizliden gizliye monarşiye bir hayranlık besliyor galiba, aman başımızda biri olsun, bizde çok yaşa devlutlum diyelim, dizinin dibine oturalım, birbirimize fetih öyküleri anlatalım derdinde halen söz meclisden dışarı. Bir devirdi geçdi gitti, acısıyla tatlısıyla, zaten kanuni, fatih v.s. tarih kitablarında yerini almış, bakın geçmişe ders çıkarın, geleceği yaratın gibi beylik laflarla konuyu kapamak en güzeli aslında. Son şehzade ölmüş, insanlarda adamın atalarına duyduğu saygıdan, bir döneme duyduğu hayranlıkdan dolayı, tabutuna el sürerek bayrak sererek kendilerini tatmin ediyor. Yoksa son şehzade olacakmış, peh adamı düdükle kovalarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 600 sene tabi az değil, şaka maka milletin bi kısmının genlerine işlemiştir "bi aile tarafından" yönetilme isteği. Baksana adamlar başbakanı padişah sanıyor şaka gibi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Monarşi ye istek duyan insan türkiye de çok fazla bunun nedeni eğitim de saklı anlat fetihleri ver gazı çocuklara osmanlı über alles di de biz yenilmedik aslında almanlar yenilince ayıp olmasın diye bizde yenildik de padişahlara methiyeler düz tarih derslerinde 2.abdülhamit ile ilgili devamlı iyi miydi kötümüydü diye tartış müslümanları yüceltti diye iyice ver gazı dünyayı domine etti avrupanın ciğerini söktü ocağını söndürdü diye anlat e kendini geliştirmeyen vatandaş tayyip erdoğanın kasımpaşalı astım kestim ağzını duyunca padişahım çok yaşa demesi normal yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Birde osmanlı fakir yoktu camilerden bal akıyordu herkes süper refahtı hikayeleri var onlar bambaşka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Ne geçmişimiz var abi bir türlü ileriye gidemiyoruz hep aynı mevzu hep aynı olaylar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 yeni konu acalim celali isyanlari ve sonuclari soyi kirilan ve surulenler turk olmasaydi bayada tutardi bizim aydinlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Farinal said: Şaibeli bir soyun hiç tahta oturmamış son varisi olan bu kuzeyli kolcuya boyun eymeyeceğim.. Kralın dönüşünü inkar etmek için yetki verilmedi size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 huun said: yau şimdi osmanlı'yı tartışalım, osmanlı bizans'ı niye feth etti? 13 yaşında tahttan haçlı tehlikesi yüzünden çekilmek zorunda olan bir padişah var bizansı fetheden. 15 yaşında tam tahta bir kere daha oturacakken gene haçlılar yüzünden babası murad'ı tahtta tutan bir velet var. velet dediğin fatih sultan mehmed. adamın mentoru çandarlı halil paşa. osmanlı içersinde o gün anadolu partsi (tarafının) önde geleni. bir diğer yanda rumeli partisi (tarafının) önde geleni akşemseddin. bize hep öğretiliyor okulda akşemseddin fatih'in akıl hocası. hiç alakası yok, fatih okula başladığında boynuna altın sırmalı kuran cüzunu asan halil paşa. hatta vakadır ki, mehmed'in tahttan ayrılması için kandıran çandarlıdır. biz bugün hep olanlara bakıp bir karar veriyoruz; ama olaylar niye bu şekilde gelişti diye düşündüğümüz yok. o osmanlı sarayı içinde ne siyasetler dönmüş, niye dönmüş kafa yorduğumuz hele hiç yok. çandarlı, timur sonrası anadolu'da doğru düzgün ayakta duralım, yavaş ama emin adımlarla gidelim diyen adam. akşemseddin, trakyada önümüze geleni yenelim, batıya yönelelim diyen bir adam. bugün hala alevi- türkem sunni- oğuz çekişmesi gündeme geliyor. lan kafam o kadar trilyonki anlatamadım demek istediklerimi biliyorum. tarih diyip geçmeyin, bakıyoruz bugün yaşadığımız çoğu sorun hala 300-500 sene önceki mevzular. neyse yarın anlatacam ben ayık kafayla. hatta bildiğim kadarıyla Çandarlı Halil Paşa devleti yıkar diyerek İstanbul'un fethine de karşı çıkmış ve daha sonra kendisine içinde mhakum olacağı bir zindan yapması emredilmiştir. Umarım yanılmıyorumdur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Law said: İnsanlar gizliden gizliye monarşiye bir hayranlık besliyor galiba, aman başımızda biri olsun, bizde çok yaşa devlutlum diyelim, dizinin dibine oturalım, birbirimize fetih öyküleri anlatalım derdinde halen söz meclisden dışarı. Bir devirdi geçdi gitti, acısıyla tatlısıyla, zaten kanuni, fatih v.s. tarih kitablarında yerini almış, bakın geçmişe ders çıkarın, geleceği yaratın gibi beylik laflarla konuyu kapamak en güzeli aslında. Son şehzade ölmüş, insanlarda adamın atalarına duyduğu saygıdan, bir döneme duyduğu hayranlıkdan dolayı, tabutuna el sürerek bayrak sererek kendilerini tatmin ediyor. Yoksa son şehzade olacakmış, peh adamı düdükle kovalarlar. her yerde monarşiye bir hayranlık var ki. İngiltere, İspanya, Hollanda , İsveç , Japonya ve daha tonla ülke. Ha tamam sembolik falan filan ama sonuçta insanlardaki monarşi hayranlığı nedeni ile hala krallıklar devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 hayranlik degil dinsel cogu monarsi egemenlik kaynagini tanridan alir tanrinin sectigi monarchi indirmek tanriya karsi gelmektir mantik bu kadar basit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 ingliz gudumlu olmak koymusda rus gudumlu olmak niye koymadı daha ilk mesajdan asagısını okuyamadım bu kadar korkmayın lan gelmez osmanlı geri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Rus güdümlü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Aket-Atum said: hatta bildiğim kadarıyla Çandarlı Halil Paşa devleti yıkar diyerek İstanbul'un fethine de karşı çıkmış ve daha sonra kendisine içinde mhakum olacağı bir zindan yapması emredilmiştir. Umarım yanılmıyorumdur istanbul'un fetrhinden sonra intihar etmiştir. yanılmıyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Viktor said: soyi kirilan ve surulenler turk olmasaydi bayada tutardi bizim aydinlar ben açık konuşayım soyumu ancak 1600 lere kadar izmir'de bulabilyiorum. şuanki mevcut soyadadımızı almamamız 58 ya da 60 senesine kadar tam hatırlamıyorum yasaktı. izmirden sürgün yiyip osmanlı zamanında trabzon'a gelmişiz. cumhuriyet zamanında, geçmişime ancak 60 senesinde falan sahip çıkabilmişiz. biraz abartı tepkileri hep olmuş bizim devletin yani. devlettir, asar da keser de netekim. hatta bir de geyik anlatayım. o senesine kadar ki soyadımız altuncu. üniversitede öyle bir elemanla tanışmıştım, "olm akraba olabiliriz belki" diye kafamın etini yemişti. anlatamamıştım tabii, "lan genç, o senesi bile her ilde sadece tek bir soy o soyadını alabiliyor" diye. o fıs karakullukçuydu :P alamamışlar zamanında soyadını ekek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Breedan said: ingliz gudumlu olmak koymusda rus gudumlu olmak niye koymadı daha ilk mesajdan asagısını okuyamadım bu kadar korkmayın lan gelmez osmanlı geri sadece oha diyorum. Adam Rus Güdümlü dedi ya bi insan bu kadar mı bilgisiz olabilir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Viktor said: hayranlik degil dinsel cogu monarsi egemenlik kaynagini tanridan alir tanrinin sectigi monarchi indirmek tanriya karsi gelmektir mantik bu kadar basit Evet kral egemenlik kaynağını yani meşruluğunu tanrıya dayandırmıştır. Böylece sorgulanamaz egemenliği ama artık bu aşılmıştır günümüzde. Yoksa halen yer gök krallıklarla dolardi. Ama tanrının güya seçtiği monark çokdan indirildi demekki tanrıya karşı gelmek gibi bir kaygıları yok insanların. @Aket-Atum İngiltere ve ispanya gibi ülkelerdeki durum tamamen sembolik, ülke sonuçda insanların seçtiği parlamento ile yönetilir ve kimse vay be eskisi gibi kral gelsede süper olsak gibi bir hyranlık duymuyor ülkemizdeki gibi. Ordaki hayranlık daha çok bence masal kahramanları gibi bir imajları var kraliyet mensublarının. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 İyi de bütün krallıklarda meşruluk Tanrı'ya dayanmaz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Ben seyi cok merak ediyorum, burada bir misirli mogolistanli gorsem cevirip sorucam. Onlarda mesela sey diye geziyor mu? Biz misirlilarin torunlariyiz piramitleri yapan, bolgesine hukmeden, ulu bir kusagin torunlariyiz diye. Ya da mogollar, biz tarihin en buyuk imparatorluklarindan birini kurduk diyorlar mi? Desinler de, haklari gerci ama ona takilip kalmislar mi bizim gibi merak ediyorum. Mesela bir mogol ve ya misirli ciksa karsimiza boyle konusssa ne komik gelir degil mi? (bizim bazi turklerimiz oyle konusuyorda o yuzden, tanisir tanismaz, we are turks, you know, yeah yeah, we ruled the world yeah yeah) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 yılmaz özdilin çay muhabbeti saçma salak olmuş. rezil herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 nedanko said: Onlarda mesela sey diye geziyor mu? Biz misirlilarin torunlariyiz piramitleri yapan, bolgesine hukmeden, ulu bir kusagin torunlariyiz diye. Ya da mogollar, biz tarihin en buyuk imparatorluklarindan birini kurduk diyorlar mi? Desinler de, haklari gerci ama ona takilip kalmislar mi bizim gibi merak ediyorum. kesin öylelerdir. komik de bulmam şahsen, ama evet bugün kötü durumdayken geçmişle kendini avutmak hoş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 antik mısırlılarla şimdiki arapların pek bi alakası olmaması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 niye simdikiler uzaydan mi geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 çok fethedildi kültürel ve gensel olarak kirlenmiş olmalı baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar