UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Türkiye gazetesi yazarı Ya hala nedir bu Osmanlı aşkı anlamadım gitti tamam ilk zamanlar ihtişamlıydı ama sonrada ingliz güdümlü devlet oldu osmanlı ve ne yani daha bunları besliycekmiydik bide.
fenris Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 alakasız not: torunları dün gece tarihin arka odası'ndaydı.
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 artık ülkeye dönemeleri bir tehlike olmayabilir ama zamanında çok gereksiz dertler açabilirdi sürgün gayet yerinde bir karar ve insanlar bu toprakları kaç yüz sene yönetmiş bir aileye saygıda duyabilirler şuan ama utancımızmış bilmemneymiş bizene ya maaş mı bağlayacaktık yani nedir
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 konuyla alakasız cevap: evet keyifle izledim programı.
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Öff hayır onu geç şimdi osmanlı sevdalıları bana şunu söylesin: Tam olarak şu an Türkiye üzerine Osmanlı tipi bir devlet kursak aynen matbaa gibi internet de şu an olmasa GDP'si ne kadar olur? 4. dünya ülkesi olur muyuz?
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bir milleti sefalete ve köleliğe bahkum eden bir aile elbet kanuniye fatihe sonsuz saygımız var atamızdır eyw ama su an hanedanlık devam etseydi besiktas stadı yerinde muhtemelen bir veliahtın icinde spor arabalar olan mustakil evi olurdu halk aclıktan kırılırken gerci durum farklı degil gemicikler falan
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 konuyla alakasız cevap: evet program baya güzeldi
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bize ne hanedan üyelerinden? bizim sorumluluğumuz tarihimizi bilmek. zaten osmanlıyı o çok övülen RERÖRE haline getieren hanedan üyeleriyle şuan var olan hanedan üyelerinin bir alakası var mı? benim bildiğim yok. son hanedan üyelerinin çoğu batmakta olan bir devletten nasiplenenler muhtemelen. tahta geçmelerinde herhangi bir mantık bile yok sürekli birileri inip çıkıyor sokaktan geçen adamı koyacaklar tahta nerdeyse. bir de baktım vikiden bu çok acıdığı son hanedan üyesi yurt dışında madencilik şirketi kurmuş bir insanmış löl
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Şaibeli bir soyun hiç tahta oturmamış son varisi olan bu kuzeyli kolcuya boyun eymeyeceğim..
fenris Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bi de gördüğüm o kadar da bi sefalet yok ortada. yani en azından burda da millet şampanya+havyar yaşamıyordu o zamanlar.
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 zaten programa çıkanlar baya rahattı benim bildiğim suriyede avrupaya gidenler fransada nicedekiler falan çok sefil plajlarda uyuyorlar bavulların üstünde falan
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bu cok acidigi osman ertugrul cok delikanli bri adamdir, osmanli hanedanini sevmem tiksinirim haklarindaki goruslerimde acik ama yigidi oldur hakkini yeme "Yilmaz Ozdil" said: atv Haber'i yönetirken, Osmanlı soyundan değerli arkadaşım Neslişah Evliyazade'den rica ettim, kırmadı, aracı oldu, Osman Ertuğrul'u canlı yayına çıkardım... Kimdir o? Abdülhamid'in torunu... Saltanat devam etseydi, "Dördüncü Osman" veya "Birinci Ertuğrul" adıyla "padişah" olacaktı. * Çıktı, geldi Osman Ertuğrul. Yanında, zarif eşi, Zeynep Osman. Oturdular. Hoş geldin beşgittin filan, "Ne içersiniz" dedik, "Çay" dedi. Ayıptır söylemesi, bu kardeşinizin padişaha çay ısmarlamışlığı vardır yani... Hatta, sohbet uzayınca pek keyiflendi, bir çay daha istedi, "Haber merkezinin bütçesini İngiliz Hazinesi karşılamıyor, kusura bakma" diyemedik, "Padişaha demli bir çay daha getirin" dedik. Neyse... Sohbet bitti, haber saati geldi. * (Canlı yayına çıkardığımız insan, Abdülhamid'in torunu, haliyle, şehzade Burhanettin Efendi'nin oğlu... Annesi, şehzadeden ayrıldıktan sonra, Atatürk'ün ilk kabinesinde yer alan Maliyeci Cavit Bey'le evlenmiş... Cavit Bey kim? İzmir suikastına adı karıştığı için, idam edilen Cavit Bey... Üvey babası Atatürk'ü ortadan kaldırayım derken, asılmış yani... Üstelik, biraz önce de belirttiğim gibi, Osman Ertuğrul, saltanat devam etseydi bugünkü padişahımız efendimiz olacaktı.) * Ne dedi biliyor musunuz? "Ailemiz için çok kötü oldu ama, Türkiye kazandı... Ben Türk olarak doğdum, Türk olarak öleceğim... Atatürk, Türk halkı için çok iyi bir liderdi. Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, İstanbul olmazdı." * Dikkat isterim... Saltanat devam etseydi, Fatih Sultan Mehmed'in tahtında oturacak olan kişi, dedi ki, "Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, İstanbul olmazdı." bizim gerizekalilarimiz kimi savunduklarini bile bilmiyorlar kurtulus savasi sirasinda olanlar ve vahdettinin tutumu yuzunden turkiyenin en demokratik en coksesli meclisinde bile saltanat buyuk cosku ile kaldirilmistir, gericilerin problemi hilafet konusundadir saltanat degil Ataturk olmasaydida saltanat son gunlerine girmisti, tarihin dogal akisini hickimse degistiremez ancak buyuk liderler bu akisa yon verebilirler
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Sylian said: Tam olarak şu an Türkiye üzerine Osmanlı tipi bir devlet kursak aynen matbaa gibi internet de şu an olmasa GDP'si ne kadar olur? 4. dünya ülkesi olur muyuz? senin gibi okumakla işi olmayanların yaşadığı bir ülkede olduğumuz sürece arada bir fark olmazdı. osmanlı'ya matbaa senin bildiğinden çok önce geldi. iş yapamadığı için başta tevrat olmak üzere dini kitaplar bastı; ama o bile tek tük olan matbaaları kurtaramadı. yani konu matbaa değil, halkın okumakla ilgisinin olmaması. bu da ayrı bir tartışma konusudur tabii; ama doğuda insanlar manas destanı gibi binlerce satırlık efsaneleri bile kulaktan kulağa aktarmıştır. doğuda okumak değil, bir büyüğün yanında kulaktan öğrenmek asıldır. verimli değildir, geçmişten öyle gelir, zamanında iş de yapmıştır. şeyhülislam, padişaha matbaa şeytan icadı dedi diye bir yasaklama falan yok ilkokulda öğretildiği üzere. başkentinde köpeklerin leşleri yediği roma gibi tarihten rezil bir şekilde ayrılmadı en azından osmanlı. başta atatürk olmak üzere cumhuriyeti kuran kadroları yetiştirebilecek kadar bişeler başarmış bir devlet. kızlar için okullar kurup, başlarına muallimeleri cumhuriyet kurulmadan neredeyse 150 yıl önce getirmiş bir devlet. başlığı açan arkadaşın da zihnindekini kustuğu üzere, bir imparatorluğun yıkılması utanç verici birşey değildir. başta iyidi de sonra rezil etti bizi!!! 80 yıllık cumhuriyet bile ne yazık ki hala toplumumuza bir dinamizm kazandıramamış, hala şark kurnazı diye tabir edilen akıl yürütmeler revaçta. neyse, kızdığım da osmanlı'ya laf edilmesi değil. aradan sittin sene geçmiş hala başımıza gelenlerin doğru bir tahlilini yapamamış olmamızdır. konunun özüyle ilgili olarak da, evet yazar biraz abartmış. bugüne kadar sürgüne giden hanedanlar arasında en çok sıkıntı çekenlerden olması osmanlı'nın kendi tercihiydi. takdir ederim sadece. üstünde bu kadar durmaya gerek yok.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 iyiki sikinti cekmisler keske bende manhattan da genis bir dairede oturarak mali sikinti ceksem diyorum boyle
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 adamın kendi kazandığı paraya da mı göz koydun be birader? ölüsünü gömmek için, mahalledeki esnaftan borç alan osmanlı'yı da okudun mu?
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 vahdettin o borc icinde olen, oda surunsun bir zahmet gel dusmanla mucadele edicez anadoluya gecip basimiza gec cagrisina "ecdadimin sehrinden kacmamimi istiyorsunuz" diyip anadolu basarili olunca kuyrugunu ksitirip ingilizlerle ecdadinin sehrinden kacmis bir hayin hemde ingilzi casusu bu adamda parayi kendi kazanmadi, turkiyeden cikarken ailesinin getirdigi pirlantalari kullandigini kendisi soyluyor az tarihimizi bilelim plz
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 adamın soyunda nerden baksan muzaffer, fatih 10 tane general var. senin benim gibi sc'de zerglingleri, hoi'da panzerleri* sağa sola salmaktan fazlası yani. bana sorarsan adamın hakkına o kadar mücevher düşer. ben hakkımı helal ettim, sen çaldı gitti dersen etme. *: bak burayı salladım mesela. wwII düşkünlüğünden sonuç çıkardım ^^
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 de o fetihleri osmanlı soyu yaptıydı daha sonraları o soy haremlerde karıştı hürrem sultanı biliyoruz ve ondan sonra osmanlının başına gelşenleride:P
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 onu bana değil viktor'a sor. adam ben türk'üm diyip ölmüş.
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 huun said: Sylian said: Tam olarak şu an Türkiye üzerine Osmanlı tipi bir devlet kursak aynen matbaa gibi internet de şu an olmasa GDP'si ne kadar olur? 4. dünya ülkesi olur muyuz? senin gibi okumakla işi olmayanların yaşadığı bir ülkede olduğumuz sürece arada bir fark olmazdı. osmanlı'ya matbaa senin bildiğinden çok önce geldi. iş yapamadığı için başta tevrat olmak üzere dini kitaplar bastı; ama o bile tek tük olan matbaaları kurtaramadı. yani konu matbaa değil, halkın okumakla ilgisinin olmaması. bu da ayrı bir tartışma konusudur tabii; ama doğuda insanlar manas destanı gibi binlerce satırlık efsaneleri bile kulaktan kulağa aktarmıştır. doğuda okumak değil, bir büyüğün yanında kulaktan öğrenmek asıldır. verimli değildir, geçmişten öyle gelir, zamanında iş de yapmıştır. şeyhülislam, padişaha matbaa şeytan icadı dedi diye bir yasaklama falan yok ilkokulda öğretildiği üzere. başkentinde köpeklerin leşleri yediği roma gibi tarihten rezil bir şekilde ayrılmadı en azından osmanlı. başta atatürk olmak üzere cumhuriyeti kuran kadroları yetiştirebilecek kadar bişeler başarmış bir devlet. kızlar için okullar kurup, başlarına muallimeleri cumhuriyet kurulmadan neredeyse 150 yıl önce getirmiş bir devlet. başlığı açan arkadaşın da zihnindekini kustuğu üzere, bir imparatorluğun yıkılması utanç verici birşey değildir. başta iyidi de sonra rezil etti bizi!!! 80 yıllık cumhuriyet bile ne yazık ki hala toplumumuza bir dinamizm kazandıramamış, hala şark kurnazı diye tabir edilen akıl yürütmeler revaçta. neyse, kızdığım da osmanlı'ya laf edilmesi değil. aradan sittin sene geçmiş hala başımıza gelenlerin doğru bir tahlilini yapamamış olmamızdır. konunun özüyle ilgili olarak da, evet yazar biraz abartmış. bugüne kadar sürgüne giden hanedanlar arasında en çok sıkıntı çekenlerden olması osmanlı'nın kendi tercihiydi. takdir ederim sadece. üstünde bu kadar durmaya gerek yok. http://turktarihimiz.turkblog.com/2009/02/24/osmanli-devleti-ve-matbaa Pardon ya 50 yıl değil yaklaşık 100 yılmış. Ama sen bunları boşver huun eğer Osmanlı politikaları şu an uygulansaydı dünyayı iman gücümüzle sıfır bilim kullanarak ele geçirmiştik o yüzden Osmanlı FTW. Onu geçtim tarih denen şeyin gözüm önünde zerre değeri yoktur, bugüne ve geleceğe bakmak ilerlemek için gayet yeterlidir. Ama sorunum şu Osmanlının ana politikalarını gayet açık bir şekilde bilmiyor muyuz? Önüne geleni fethet + yağmala bu değil midir yani? Osmanlı kendi halkının ilerlemesi için ne yapmıştır? Rüşvet vs. niçin bu kadar yaygın olmuştur? Tarihte Türklerin gurur duyması gereken bir şey varsa bu kesinlikle Osmanlı değildir.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Osmanlı Devleti'nde elbet güzel şeyler yapılmıştır. Selçuklu'dan kalan onlarca beylik varken hepsini tek tek fethetmek kolay iş değil. Ancak "hadin Osmanlı'ya dönelim, Osmanlı sadrazamları, şeyhülislamları sizden çok daha iyiydi" diyenler var ya, işte tüm mesele o...
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Bone said: Osmanlı Devleti'nde elbet güzel şeyler yapılmıştır. Selçuklu'dan kalan onlarca beylik varken hepsini tek tek fethetmek kolay iş değil. Ancak "hadin Osmanlı'ya dönelim, Osmanlı sadrazamları, şeyhülislamları sizden çok daha iyiydi" diyenler var ya, işte tüm mesele o... +1 (tu) Derdimi anlatmışsın abi.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 sulalede 2-3 basarili padisah 2-3 basarili komutan var diye butun sulale super olmiyor askeri zaferlerin cogunu kazanan turk subaylaridir gene, turk kara kuvvetlerinin kurulusu 1363 yeniceri ocaginin acilmasi degil MÖ.209 metenin tahta gecmesidir, osmanli kurulana kadar ordusuz gezmiyorduk malazgirt ile anadoluyu turke acanda osmanli hanedanindan degildi nazi almanyasinin askeri basarilarinin adolf ve cetesine ait olmadigini savasanlarin her firsatta wehrmacht subaylari oldugunu soyledigim gibi bunuda soylerim osmanlinin savaslarini kazananlarda 2-3 tanesi haric sarayinda yangelip yatan padisahlar ve saz arkadaslari degil turk subaylaridir plevnede koskoca rus ordusunu hicbir destek ve muhimamt almadan 5 ay tutan osman pasa gibi isimli veya isimsiz kahramanlarimiza hakarettir basarilari padisahlara birakmak askeri basarilarimizin yaninda askeri yenilgileride direk padisahlara yikmamak gerekir, balkan savasini kaybedende turk subayidir ve bu savasin utancini tasiyicak olanda onlardir padisah degil ancak diplomatik basari ve fiyaskolarin tamamini gonul rahatligi ile padisahlara ve saz arkadaslarina mal edebilirsiniz
Sam Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 o vakit için sürgün normal, dünyanın her yerinde benzer şeyler yaşandı. ama af çıkarıldı sonradan ve geri dönebilmeleri de aynı derecede normal, dünyada başka örnekleri de mevcut. hatta sanırım bulgar tahtında hakkı olan adam başbakan seçilmişti geçen yıllarda. bulgaristan yeniden krallığa geçmedi nihayetinde. yani sıkıntı yaşadılar diye bizim ayıbımız denemez ama monarşinin geri gelme ihtimali sıfırlanmış bir ülkeyiz artık, gelsinler gitsinler, vatandaşlık haklarından faydalansınlar. politikaya ilgileri varsa ona da atılsınlar, bildiğim kadarıyla zaten mani yok. ha olayı minnet borcu olarak değerlendirmemek lazım geldiği gibi hınç meselesi de yapmamak lazım, bugün yaşayan insanları geçmişte yapılan hatalardan mesul tutmak hem haksızlık, hem hukuk düşüncesine de aykırı. fatih veya kanuni'nin hatırına bağra basılmayacakları gibi deli ibraam veya vahdeddin nedeniyle horgörmek de mantıksız.
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 yau şimdi osmanlı'yı tartışalım, osmanlı bizans'ı niye feth etti? 13 yaşında tahttan haçlı tehlikesi yüzünden çekilmek zorunda olan bir padişah var bizansı fetheden. 15 yaşında tam tahta bir kere daha oturacakken gene haçlılar yüzünden babası murad'ı tahtta tutan bir velet var. velet dediğin fatih sultan mehmed. adamın mentoru çandarlı halil paşa. osmanlı içersinde o gün anadolu partsi (tarafının) önde geleni. bir diğer yanda rumeli partisi (tarafının) önde geleni akşemseddin. bize hep öğretiliyor okulda akşemseddin fatih'in akıl hocası. hiç alakası yok, fatih okula başladığında boynuna altın sırmalı kuran cüzunu asan halil paşa. hatta vakadır ki, mehmed'in tahttan ayrılması için kandıran çandarlıdır. biz bugün hep olanlara bakıp bir karar veriyoruz; ama olaylar niye bu şekilde gelişti diye düşündüğümüz yok. o osmanlı sarayı içinde ne siyasetler dönmüş, niye dönmüş kafa yorduğumuz hele hiç yok. çandarlı, timur sonrası anadolu'da doğru düzgün ayakta duralım, yavaş ama emin adımlarla gidelim diyen adam. akşemseddin, trakyada önümüze geleni yenelim, batıya yönelelim diyen bir adam. bugün hala alevi- türkem sunni- oğuz çekişmesi gündeme geliyor. lan kafam o kadar trilyonki anlatamadım demek istediklerimi biliyorum. tarih diyip geçmeyin, bakıyoruz bugün yaşadığımız çoğu sorun hala 300-500 sene önceki mevzular. neyse yarın anlatacam ben ayık kafayla.
Öne çıkan mesajlar