Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneşi Gördüm Oscar Aday Adayı

Nakamura

Öne çıkan mesajlar

Mahsun Kırmızıgül'ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı 'Güneşi Gördüm' Türkiye'nin Oscar aday adayı oldu.

'Güneşi Gördüm' filminin konusu mayınların arasında, doğuda bir sınır köyünde geçiyor. Filmde Mahsun Kırmızıgül, Altan Erkekli, Şerif Sezer, Emre Kınay ve Demet Evgar başrolleri paylaşıyor. Filmin konusu kısaca şöyle: 25 yıldır iki tarafın arasında kalan çaresiz insanlar. Zorunlu göç uygulaması nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan, köklerinden ayrılmak zorunda kalan Altun aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar.

Davut Altun, ailesiyle birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç'e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul'a doğrudur.

Yolculuk başlamıştır.

Bitmek bilmez fıtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların, kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikayesidir...

kaynak:
http://mtv.com.tr/NewsDetail.aspx?NewsId=6983

bence güzel bi gelişme.. Bakalım aday olabilecek mi.
Sosyal ağlarda paylaş

çoook ufakken milli takım için mi ne için bilemiyorum şimdi bu aday adayı lafını bi yerde duymuştum, kafama takılmıştı. o yaşta çözememiştim ne olduğunu. hala bir garip geliyor kulağıma.

aday olmaya aday. daha aday değil ama aday olmaya aday. buna tdk tek bir kelime bulsun. adaday bence iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

aday adaydır

gerçi... mahsun kırmızıgül yani......

Deme öyle , herkes çok küçümsedi , filmi seyretmeden abuk laflar edenler oldu , sonrasında beyaz melek film eleştirmenlerinden hiç beklenmedik bir iyi eleştiri aldı ve çok beğenildi. Güneşi gördüm filmi de aynı şekilde oldu.

Ha adamın bu sektörle alakası varmıydı ? yoktu. Ama bu sektörde başarı yakalamış herkes okulunu eğitimini alarak o noktaya gelmiyor. Artık şansmı deriz , doğru yönlendirmemi deriz ne deriz bilmiyorum ama adamın çektiği bu iki filminde başarılı olduğu bir gerçek. Sektörde iyi yönetmenim diye geçinip saçma salak film yapan adam varken helal olsun yani.

imla..
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Deme öyle , herkes çok küçümsedi , filmi seyretmeden abuk laflar edenler oldu , sonrasında beyaz melek film eleştirmenlerinden hiç beklenmedik bir iyi eleştiri aldı ve çok beğenildi. Güneşi gördüm filmi de aynı şekilde oldu.

Ha adamın bu sektörle alakası varmıydı ? yoktu. Ama bu sektörde başarı yakalamış herkes okulunu eğitimini alarak o noktaya gelmiyor. Artık şansmı deriz , doğru yönlendirmemi deriz ne deriz bilmiyorum ama adamın çektiği bu iki filminde başarılı olduğu bir gerçek. Sektörde iyi yönetmenim diye geçinip saçma salak film yapan adam varken helal olsun yani.

imla..

Beğenilmesi "iyi" olduğunu gösterir mi peki, bi de o var. Recep İvedik acayip beğenildi mesela, ama iyi bi film mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...