Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 dandrik forumsa ne diye hala burda duruyorsun sana dar gelmisiz demek, zorla tutmuyoruz buyurur gidersin adam gibi tartisan insanalrin arasian girip OHH YEAAAH YEAAAH HEPINIZ SALAKSINIZ HICBIR ANLMI YOK BURDA TARTISMANIN OH YEAAAAH diyen bir adam olarak dandriklikten bahsetmeye hakkin yok ayrica Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 suvras said: Hah işte tam da aynı mevzu, sırf sigara içmiyorum diye sigaraya bok atıp içki içiyorum onu kurtarayım köylü kurnazlığı. öyle düşünüyorsan kolay gelsin, bol başarılar sana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 eğer trilyon dolarların döndüğü bir kalkınma ülke ekonomisi gibi konu söz konusuysa evet burası dandirik kimse de burada nasıl kalkınacağız sorusunu oturup açıklamaz, hoş bilen adam da zaten yine bi o kadar zengindir burs ile sigara derdine düşmez. Viktor said: dandrik forumsa ne diye hala burda duruyorsun sana dar gelmisiz demek, zorla tutmuyoruz buyurur gidersin adam gibi tartisan insanalrin arasian girip OHH YEAAAH YEAAAH HEPINIZ SALAKSINIZ HICBIR ANLMI YOK BURDA TARTISMANIN OH YEAAAAH diyen bir adam olarak dandriklikten bahsetmeye hakkin yok ayrica Bone said: suvras said: Hah işte tam da aynı mevzu, sırf sigara içmiyorum diye sigaraya bok atıp içki içiyorum onu kurtarayım köylü kurnazlığı. öyle düşünüyorsan kolay gelsin, bol başarılar sana... hah sağol bonec tam da yazdığım adam tipine örnek olduğunu kanıtladın. kafa çekip sigaraya bok atmaya devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 oyleyse neden bu gereksiz tartismaya sende giriyorsun bakalim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 abi işin komiği kaç aydır ağzıma bir damla içki girmedi, kafa çekip yazmakla itham ediliyorum :D sigaraya laf gelirse olacağı bu işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 senlikten, sizliğe, sizlikten benliğe dönüşmek için buradayım. http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/13298/ddt---uydurma-fragmani-tarumar- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 kafa çekip yazmak demedim abisi. kafa çekmeye devam et, sigaraya da bok atmaya devam et dedim. ayyyaaaş da demedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 yazdıklarımı okumadan sırf sigaraya hakaret var diye gözünü kapatıp saydırman enfesmiş. yukarda dedim ki: - parası yetmese de, içtiği alkolü kısıp aynı oranda sigara içmeye devam eden kişiler var. sen diyorsun ki: - aha biliyordum, sırf alkol alıyorsun diye sigaranın yasaklanmasını ama alkolun yasaklanmamasını isteyen tiplerdensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Bone said: fede said: sigara içenden bursu kesmek ne demek ya. o zaman içki içenden de keselim gönlünce sigara içsin, ayda 500 milyon - 1 milyar hatta 2 milyar harcasın, sonra gelsin "benden burs kesilmesin" felan desin. oldu :) içki içen ayrı mevzu, ama parası olmadığı zaman içki almamasına karşın, düzenli olarak 4-5 paket sigaraya para ayırıyor adam. yiyceğinden, suyundan kesiyor, yine her gün paketlerce sigara içiyor. rouquine said: Sigara içenler beslenmesin, okumasın o zaman? Bir de nikotin testine gireceklermiş. Daha neler. Sigara içmediğim halde böyle böyle test yapıyoruz ona göre deseler bursunuzu bir yerinize sokun derim ben. Yok böyle bir şey. okumasın evet. burs fakir öğrenciye, okula para veremeyecek kişilere verilir. sen gidiyorsun her ay 500 milyon sigaraya para harcıyorsun, bir de üstüne "abi fakirim ben, burs ver bana" mı diyceksin? yahu mantık, o 500 milyonu kessen okul paran da çıkar, yemek için paran da. ailesi fakir olduğu için yılda 5-6 milyarı okula veremeyenler var, millet yılda 5 milyarı sigaraya harcıyor. adamın babası yediğinden içtiğinden, evdeki masraflardan kesiyor, oğluna okul parası olarak veriyor. ama birileri de "kardeşim sigara içmek benim en büyük hakkım, kesemessin, bursu da bana vermek zorundasın" diyor. tuhaf tabii... Arkadaşım sen naptın ayda 500 milyon sigara parası ne demek. En pahalı sigaralar bile 5 milyon civarında. Günde 3 paket sigara içen kaç tane öğrenci gördün sen? Öğrenciye burs parası verildiğinde nereye harcayacağına hükmetme hakkını kazanmıyorsun. Eğer sadece en temel şeyler için veriyorsan o zaman da burs vermeyip, bedava yemek tarzı şeyler yapılabilir. Bursu verdikten sonra o para adamın parasının kendi aklınca en verimli şekilde kullanır, nasıl kullandığıda kimseyi ilgilendirmez. Öbür türlüsü zaten burs değil başka birşey olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Bizim üniversite öğrencileri için. En azından bir çoğu için söylenecek tek bir söz var Ayranı yok içmeye tahterevanla gider tuvalete. Ayrıca üniversite öğrencilerinin aç olmasının Öğrencilerle veya Yök ile uzaktan yakından alakası yok. Öğrencilere para sağlayan insanlarla, Aileleriyle alakası var. Bizim türk milletinin her zaman yaptığı gibi konuyu alakasız yerlerde arayıp, Büyük sorunu görmemezlikten gelmek süperdir. Bir çok arkadaşımız farkında değil ama Millet aç, öğrencilerde o yüzden aç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rouquine Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 elm said: Bone said: fede said: sigara içenden bursu kesmek ne demek ya. o zaman içki içenden de keselim gönlünce sigara içsin, ayda 500 milyon - 1 milyar hatta 2 milyar harcasın, sonra gelsin "benden burs kesilmesin" felan desin. oldu :) içki içen ayrı mevzu, ama parası olmadığı zaman içki almamasına karşın, düzenli olarak 4-5 paket sigaraya para ayırıyor adam. yiyceğinden, suyundan kesiyor, yine her gün paketlerce sigara içiyor. rouquine said: Sigara içenler beslenmesin, okumasın o zaman? Bir de nikotin testine gireceklermiş. Daha neler. Sigara içmediğim halde böyle böyle test yapıyoruz ona göre deseler bursunuzu bir yerinize sokun derim ben. Yok böyle bir şey. okumasın evet. burs fakir öğrenciye, okula para veremeyecek kişilere verilir. sen gidiyorsun her ay 500 milyon sigaraya para harcıyorsun, bir de üstüne "abi fakirim ben, burs ver bana" mı diyceksin? yahu mantık, o 500 milyonu kessen okul paran da çıkar, yemek için paran da. ailesi fakir olduğu için yılda 5-6 milyarı okula veremeyenler var, millet yılda 5 milyarı sigaraya harcıyor. adamın babası yediğinden içtiğinden, evdeki masraflardan kesiyor, oğluna okul parası olarak veriyor. ama birileri de "kardeşim sigara içmek benim en büyük hakkım, kesemessin, bursu da bana vermek zorundasın" diyor. tuhaf tabii... Arkadaşım sen naptın ayda 500 milyon sigara parası ne demek. En pahalı sigaralar bile 5 milyon civarında. Günde 3 paket sigara içen kaç tane öğrenci gördün sen? Öğrenciye burs parası verildiğinde nereye harcayacağına hükmetme hakkını kazanmıyorsun. Eğer sadece en temel şeyler için veriyorsan o zaman da burs vermeyip, bedava yemek tarzı şeyler yapılabilir. Bursu verdikten sonra o para adamın parasının kendi aklınca en verimli şekilde kullanır, nasıl kullandığıda kimseyi ilgilendirmez. Öbür türlüsü zaten burs değil başka birşey olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rouquine Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ya saçma sapan konuşmayın. günde 5 paket sigara içen 10 tane öğrenci koy önüme tamam derim konuşmam. yok yılda 5 milyar sigaraya harcıyormuş.. kim yılda 5 milyar sigaraya harcıyor? günde 1 paket içse yanında bile geçemez.atıp tutmayın ya da hesap yapmayı bilmiyorsanız hiç konuşmayın.kimsenin burs veriyorum ama buna buna harcayacaksın, bunu bunu yapmayacaksın diye bir şey söylemesi söz konusu bile değil, hayal ürünleriyle gelmeyin. mantıklı bir şeyler düşünüp de konuşun bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaggy Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 iyi, 4 paket içmesin de, 1 paket içsin. yine ayda 150 lira gidiyor. günde 5 liraya içeceğin sigaraya bir öğün yemeğini yiyebilirsin. sadece sigara için de geçerli değil bu, diğer tüm zorunlu olmayan zevkler için de geçerli. çok fazla örnek de gelmiyor aklıma şu anda ama mesela bir ton borcu olup, evine plazma alan adamlar var. beslenmesini tam ve düzenli olarak yapamayarak, alkol alanı var. temel ihtiyaçlarını en düzgün biçimde giderdikten sonra, diğer zevklerine kimse bir şey demez senin. hatta normal şartlarda kimse temel ihtiyaçlarına bile de bakmaz ama bizim tartıştığımız şey 'burs' olunca, haliyle bu etkenlerin dikkate alınması gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sigaraya para harcayandan burs kesilmesi bana da mantıklı geldi. sonucta sigara zevk, zorunlu ihtiyac değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rouquine Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 willothewisp said: SodomVsGomore said: rouquine said: SodomVsGomore said: rouquine said: Sigara içenden kesmek çok saçma bir mantık İyice soyutlayalım toplumdan. Çünkü bu kafayla hareket edersek daha kotalayacak bir çok şey bulabiliriz, bu da bir gerçek. ''İsraf'' dediğiniz şey sadece sigaraya verilen para mı, bu mudur? Benim de çok var villada oturup son model arabalara binip de burs alan tanıdığım. Gerçi onlara sorsan geçim mücadelesi veriyor hepsi. İnsan kendi için bir şeyler yapmaya çalışmıyorsa kimse gelip onun elinden tutup ayağa kaldırmaz kaldıramaz. Önce ayağa kalkmakta diretirsin, çalışır çabalarsın, sonra gücünün yetmediği yerde haklı olarak tutunacak dal ararsın. Sigara içenler beslenmesin, okumasın o zaman? Bir de nikotin testine gireceklermiş. Daha neler. Sigara içmediğim halde böyle böyle test yapıyoruz ona göre deseler bursunuzu bir yerinize sokun derim ben. Yok böyle bir şey. şimdi sigara içenler sigarayla mı doğuyolar sigara içmemek gibi bir şansları yok mu? sigaraya veriyorsa o kadar parayı demek ki çöpe atacak parası var neyin bursunu veriyorsun? o zaman senin mantığına göre camiler yıkılsın,onların elektrik su masrafıyla (beton-arazi olayını geçtim) norveçteki gençler bile bilkentte okur. niye ki? her mahalleye 5 cami işte..negzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 yak bi tane sen. rahatına bak. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Ya tamam aç öğrenciler varken burs paralarının sigaraya alkole harcanması bence de kötü de o bursu öğrenciler kafalarına göre harcasın diye veriyolar zaten. İster sigara içer ister karıya gider ister sinemaya gider ister kitap alır yani. Bu dediğinizin "avrupada amerikada lüks içinde yaşanıyo diye afrikada açlık var" demekten farkı yok. hmm ikiside sapına kadar doğru gerçi ama acı gerçekler sdf "ama aç öğrencileeeğr" konusuna döneceksek te; yemek bursu denilen birşey var. Tabii kaç kişi alabilir orasını bilemem ama burs ve yemek bursu iki ayrı kavram olduğuna göre açlık kavramını bursa antitez olarak kullanmak saçma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ya bu burs dediğiniz kyk değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Kredi geri ödeniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rouquine Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Zaten Tayyip bey milletin cebinden sigara topluyormuş geçen gün okuduğum habere göre, o yüzden kapansın bu konu, endişelenmeyelim pls. bi daha da gelmem bu topike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 rouquine said: niye ki? her mahalleye 5 cami işte..negzel. Olayı nasıl buraya getirdin helal olsun harbi troll müşün. Şu soruları sana da sorayım rica ediyorum bi cevapla: İnsan sigara içmeden yaşayabilir mi? Cevap: Peki yemek yemeden yaşayabilir mi? Cevap: O halde sigara temel ihtiyaç mıdır? Cevap: Peki temel ihtiyacın olan gıda tüketimini karşılamadan paranı sigaraya abanmak, aç kalmak mantıklı mıdır? Cevap: Ayrıca: Burs ne için verilir? Cevap: Öğrenci sigara içmeden öğrenimini sürdürebilir mi? Cevap: Ya gerçekten bursu ne olarak görüyorsun sen? Burs maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin öğrenimlerini sürdürebilmeleri için sağlanan bir imkandır. Çeşitli vakıflar, devşet vs verir bursu. Öğrenciye o para keyif yapması için verilmez! Ben sigara içiyosa ölsün gebersin demiyorum. Adam sigara kullanıp kalan 1 tl siyle de nasıl karnımı doyururum diye derde düşüyorsa burada bir yanlışlık var. Gitsin o keyfi harcadığı parayı temel ihtiyaçları için kullansın. He bunu yapıyor ve yine geçinemiyor mu? Bursunu alsın paşa paşa. Ben sigaraya küçük yaşlarda başladım ama baktım ki bünye gerçekten sarsılıyor cebi gitgide deliyor meret çok değil 3-4 ay önce bıraktım hala da kullanmıyorum. Bakın her öğrenciye verilen destek amaçlı kyk nın sağladığı öğrenim kredisi var. Adam gider bu krediye başvurur istediği gibi harcar ister alkole verir ister sigaraya hatta gitsin cigara sarsın o parayla seni beni ilgilendirmez çünkü o herif devlete o parayı geri ödeyecek ve o krediyi almakla ihtiyaç sahibi birisinin hakkını yemiyor çünkü kyk her başvurana kredi bağlıyor, ilk sene olmazsa 2. sene bağlıyor. Hayır bana gerçekten haklı bir gerekçe ver adam gibi yazıyorum şurada fikrimi savunuyorum yukarıda verdiğin cevaba bak banane kardeşim kaç cami açılıyor kaç minare dikiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rouquine Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 hepimiz trollüz. ben geyik olsun diye her mahalleye 5 cami demiş değilim. bağaa neeaa kaç cami olduğundağğn demeden önce anlamaya çalış. 2 bina aralıklar bırakılarak her mahalleye bilmem kaç tane cami yapılıyor ve onların elektrik, su, çimento vs gibi hiçbir dertleri sıkıntıları yok. milletin cebindeki sigaraya el atmadan önce bu gereksiz harcamalardan kısılırsa böyle de bir dert olmaz diyorum. ama bunu söylediğim için troll oluyorum. eğlence arıyor gibi mi konuşmuşum, farkında değilim. her önüne gelene fakeee! trooooll! diye 'çığırarak' bir yere gelemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaggy Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 tek sorun camilerdi yani. camileri kapatırsak, camilere harcanan masrafları başka yerlere aktarıp, harika, sorunsuz, yaşam sıkıntısının olmadığı bir ülke olacağız. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 rouquine said: hepimiz trollüz. ben geyik olsun diye her mahalleye 5 cami demiş değilim. bağaa neeaa kaç cami olduğundağğn demeden önce anlamaya çalış. 2 bina aralıklar bırakılarak her mahalleye bilmem kaç tane cami yapılıyor ve onların elektrik, su, çimento vs gibi hiçbir dertleri sıkıntıları yok. milletin cebindeki sigaraya el atmadan önce bu gereksiz harcamalardan kısılırsa böyle de bir dert olmaz diyorum. ama bunu söylediğim için troll oluyorum. eğlence arıyor gibi mi konuşmuşum, farkında değilim. her önüne gelene fakeee! trooooll! diye 'çığırarak' bir yere gelemezsin. anlamadığım olay şu, ulan müslüman olanın da olmayanın da büyüüük bir kısmının camiyle kiliseyle havrayla bi alıp veremediği yok ki. İnsanlar gerek görse sessiz kalmazlar, dile getirirler düşüncelerini. Ki çoğu caminin yapımı bakımı onarımı bağışlarla, toplanan yardımlarla oluyor. Bi mahalle cami istediğinde yardım toplanıyor zenginlerden isteniyor falan. Herşeyi geçtim yine düşüncendir saygı duyarım. Ama hiçbirşey bursu sigaraya alkole harcayıp da açım diye gezeni haklı çıkaramaz. Var böyle insanlar biliyoruz hepimiz. Paranı önce temel ihtiyacına yatır, sigaraya alkole eğlenceye yatırma, kalanı yatır tamam, açım diye ağlamadığın sürece sorun değil. Ama sen bi imkanı oraya buraya atıp sonra ağlarsan, ne samimiyeti ne haklılığı kalır ki? Sadece burs da değil, ailenin gönderdiği para da aynı şekilde tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rouquine Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Shaggy said: tek sorun camilerdi yani. camileri kapatırsak, camilere harcanan masrafları başka yerlere aktarıp, harika, sorunsuz, yaşam sıkıntısının olmadığı bir ülke olacağız. (tu) camileri kapatsak diye bir şey demedim. bir mahallede 3-4 tane camiye gerek yok dedim. ve evet, mutlaka çok sayıda camisi olan köylerde(vb) cami yerine okul yapılsa, hastane yapılsa, kütüphane yapılsa, gayet de harika, yaşam sıkıntısının en azından yarılanmış olduğu harika bir ülke olma yolunda ilerleyeceğiz. tek sorun camiler diyen de olmadı. ama hangi soruna el atsak '' ne yani tek sorun bu mu?'' diye düşünebiliriz tabi. o da senin anlayışın. konu camilere geldiğinde de neden herkes kaplan kesiliyor anlamış değilim.biraz da kendinizi eleştirmeyi öğrenin artık. bunda bön bön bakacak bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar