fenris Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Rewendor said: fenris said: ya işte bişeyin neye dayandığını sorunca kalitesiz ve troll oluyo insan. bu kadar agresif çıkmanın tek sebebi de batırdıktan sonra konuyu değiştirmeye çalışman. yoksa ortada ne o kadar kızılacak bişey var ne de öyle agresiflik sebebi... yoksa adam gibi soru sorduk işte başlarda. google a girmenin bişeyi yok. ben senin dediklerininkileri merak ediyorum. kaldı ki gördüklerim o kadar kesin konuşmuyorlar. "ben agresiflikle konuyu değiştirmeye çalışıcam" diyorsan eyvallah. gerçek hayattan tanıyanlar da var burda, kalite filan ispatlama gereği duymam. nette kavga etmek de adetim değil. edit: imla. Agresiflikle konu değiştirmek? Düzgün düzgün tartışırken gelip buraya "cadıları da yaktılar soyları tükendi eki eki eki" yazmak ne peki? Bu mu sebep sormak oluyor? ilk mesajım o mu benim? Saatlerdir sir'le konuşuyoruz bir düşün bakalım ona niye agresiflik yapmadım hiç? Tutup tartışmanın en ciddi yerinde böyle mesaj atarsan nasıl ciddiye alınmayı bekliyorsun? Adam gibi geldin "kaynak gösterebilir misin" dedin de agresif cevap mı verdik? valla benden önce davrandılar. herkesle beraber bekledim. bi de yani en ciddi yer oysa evet dalga geçmekle suçluyum. O kadar kesin konuşulmamasına gelince normal. Gözlemlerden daha kesin bir araştırma yapılmadıkça kesin tanı konmaz bilimde, nasıl Evrim teorisine hala teori deniyorsa aynı şey işte. "Böyle böyle olduğu ve şu teorinin desteklendiği gözlenmiştir, ileriki araştırmalarda irdelenecektir" vs yazılır ve bitirilir kesin tanı konmadan. e tamam google la diyosun. benim rastladıklarım genelde fos çıktı bu tür araştırmalar şeklinde. o kadar kesin konuşuyosun, kitap paragraf filan verme zorunda değilsin. aklında kalan spesifik bi başlık söyle bari (yukardaki pek daraltmıyor araştırmayı) valla quote lamak biraz kastı; böyle yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 neyse bilimsel gerçekten teoriye geldik, bu da bişeydir =) öte yandan evrim teorisi acaip güzel bi şekilde aklıma yatıyoken, şu "genetik ve suça meyillilik" konusu bi türlü aklıma yatmıyo. şu yüzden kurcalıyorum, bazı ırklar diğerlerine göre suça daha yatkınsa, o zaman bunun ardından bütün hukuk sisteminin değişmesi ve her ırka göre ayrı yasaların yapılması gerekir. bi de farklı ırkların evliliklerinden doğan çocuklarda bu "meyillilik" oranı hangi referansla ölçülecek falan sorusu var. zaten daha başta, "suça meyilli olmayan, normal insan var mı" diye bu yüzden sordum, suça meyilli olmanın referans noktası veya buna referans olabilecek bir ırk var mıdır diye merak ettim. sanırım bunun nedeni "suç" kavramının kanserden çok daha komplike olmasında ve dış etkenlere aşırı bağlı olmasında yatıyo. sonuçta kanser tamamen biyolojik bi olay, suç ise sosyolojik, psikolojik, etik vs vs alanlarına kadar gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sir said: 007 gibi insanlar da "bilim" adı altında açık açık faşizan mesajlar atabiliyo işte, kürtlerle ilgili mesaj attığı herhangi bi topiğe bakmak yeterli olacaktır. daha bi önceki sayfada "köken muhabbeti yapacaksan, kökenlerinde de aynı genellemeler mevcut" demişsin, pes. Kürtlerle ilgili biçok başlıkta biçok mesajım olduğu doğrudur, ama bu mesajlardan direk kürtlerle ilgili olanlarının sayısı maksimum 2-3'ü geçmez bunu hazmet. Ha bilimle de senin gibi birinin işi olmaz, çünkü beyninde kurduğun sanal hayatı sosyal dallardan ibaret sanan birisin, o da ayrı tartışma konusu. Ve evet köken mesajıyla ilgili olarak da tarih kitaplarını oku. Bunlar söylem bile değil, somut bilgi. Bilimi görmezden gelecek kadar körsün anladık da tarihteki kürt isyanlarını da reddedecek kadar kör müsün? Potansiyel cevap: Tek isyan edenler kürtler mi? Bu tip adamlarla tartışmak zaman kaybından öte geçmez çünkü bilgi içeren mesaja cevap bulamayınca kişisel cevap vermekten öte geçemezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sir, dediğin başta pratik olarak imkansız, o kadar geniş bir kategorizasyon olmadığı gibi "genel dağılım" herkesi etkilemez, isveçten siyah saçlı insan çıkabilir mesela. Aynı şekilde. Bu durumda ırsi ya da toplumsal deil "bireysel hukuk" lazım ki o da imkansız. İkinci olarak da "eşitlik" ilkesine aykırı bunlar, "bana ne adam suça meyilliyse o birini öldürdü 4 sene yedi ben 20 sene yiyorum" kan gövdeyi götürür. Bilimsel gerçek olduğu konusunda iddialıyım bu arada, hani "teori" lafı sadece laf olsun diye, evrim gibi. * * * Fenris; spesifik olay derken derslerden ya da kendi araştırmalarımdan aklıma gelen örnekler ve araştırmalar var onları da yeri geldikçe kullanıyorum işte. Ama dediğim gibi aratınca "çok kesin ağızla yazılmamış" olsa da pek çok destekleyici makaleye ulaştım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sir said: ben kültür ve genetik etkilemez demiyorum ki? ama hangi kültür, kimin kültürü ve kimin genetiği? bahsettiğiniz kadar homojen değil bu unsurlar, ne kadar etkilediği de ölçülemez. dolayısıyla, evet insanların genel davranışını ırkları belirler diyemezsiniz, saçmalıktır bu. ha bunun da dışında, bilim ve bilimsel söylem de gayet otoriter-faşizan olabilir, biraz foucault okumanızı öneririm. İşte sosyal alanlarda fikir yürütmeye çalışan bünyenin tıp konusunda fikir yürütmeye çalışınca error vermesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 bak yine en baştaki paragrafında "genel dağılım herkesi etkilemez" diyosun, ama sonra da bu bilimsel gerçek diyosun. ya çok az insanı etkiliyosa? 007, mustafa kemal de osmanlı devletine karşı isyan etmişti, ama yok türkler yapınca bağımsızlık mücadelesi oluyordu pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sir said: şu yüzden kurcalıyorum, bazı ırklar diğerlerine göre suça daha yatkınsa, o zaman bunun ardından bütün hukuk sisteminin değişmesi ve her ırka göre ayrı yasaların yapılması gerekir. Pozitif bilimlerde error verip üstüne hukuk alanına falan girince iyice batmışsın. Adamın dediğine bak: Toplumların kalıtımlarına göre suçların değeri göreceli olabilir. Böyle bi rezalet görmedim ben daha önce, bence sosyal alanları aşma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 okuduğunu anlamayan arkadaşım, "eğer yatkınsa" yazmışım oraya, yani rewendorun savunduğu gibiyse, ona göre böyle olmalı yazdım. yani aslında işin manasızlığını göstermeye uğraşıyodum. neyse ardarda quote yapıp saldırmaya çalışmak yerine okumaya devam et istersen, yoruldun sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 dogunun caldigi 2 haftalik elektrigi siz burda harcadiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sir said: 007, mustafa kemal de osmanlı devletine karşı isyan etmişti, anladım seni.. neyse takıl sen "Atatürk Osmanlı'ya isyan etmişti" diyen adamla tartışmak mantıklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 nihayet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 sir said: bak yine en baştaki paragrafında "genel dağılım herkesi etkilemez" diyosun, ama sonra da bu bilimsel gerçek diyosun. ya çok az insanı etkiliyosa? 007, mustafa kemal de osmanlı devletine karşı isyan etmişti, ama yok türkler yapınca bağımsızlık mücadelesi oluyordu pardon. Herkesi etkilememesi şöyle, toplumdaki mainstream'i (ana akıntı, genel gidişat vs, nasıl türkçeye çevireceğimi bulamadım özür dilerim) etkiler. Ki zaten her ülkenin hukuku diğerinden farklı olduğu için (kiminde idam cezası var kiminde yok kimisinde 5 yıl ceza diğerinde toplum hizmeti vs vs) zaten minimal ölçüde de olsa dediğin sistem uygulanıyor. Yani şu ana kadar gen havuzu ve doğal seçilim sayesinde örneğin suça yatkınlar çoğunluktadır toplumda ama %1-%5 bile olsa diğerleri de vardır. Kaldı ki toplumlar giderek birbirine karıştığı ve globalizasyon kaçınılmaz olduğu için zaten böyle bir sistemin getirisi uzun vadeli olmaz. Kimse kısa süre için bu denli büyük geniş bir çabaya girişmez (pratikte mümkün olsaydı bile). Eğer düşük kısmı olsaydı zaten baskın olan diğer kısım olurdu. Neyse, ben artık kaçayım, kırdığım biri varsa özür dilerim, demek istediklerimi umarım anlatabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Varsayım yapmandan bahsetmiyorum zaten. Bilimsel bi gerçeği sosyal ve öznel değerlerle şekillendirmeye çalışıp yanlışlığının spekülasyonunu da sosyal temellerle yapman zaten rezilliğin kendisi. O varsayımı yapabilmen rezilliğin önde gideni yani. Kinaye olarak bakamıyorum bu rezilliğe kusura bakma. Bence senin diğer alanlarda ciddi bilgi eksikliğin var diğer alanlarda fazla fikir yürütmek için kasma. sir said: okuduğunu anlamayan arkadaşım, "eğer yatkınsa" yazmışım oraya, yani rewendorun savunduğu gibiyse, ona göre böyle olmalı yazdım. yani aslında işin manasızlığını göstermeye uğraşıyodum. neyse ardarda quote yapıp saldırmaya çalışmak yerine okumaya devam et istersen, yoruldun sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 -007- said: sir said: 007 gibi insanlar da "bilim" adı altında açık açık faşizan mesajlar atabiliyo işte, kürtlerle ilgili mesaj attığı herhangi bi topiğe bakmak yeterli olacaktır. daha bi önceki sayfada "köken muhabbeti yapacaksan, kökenlerinde de aynı genellemeler mevcut" demişsin, pes. Kürtlerle ilgili biçok başlıkta biçok mesajım olduğu doğrudur, ama bu mesajlardan direk kürtlerle ilgili olanlarının sayısı maksimum 2-3'ü geçmez bunu hazmet. Ha bilimle de senin gibi birinin işi olmaz, çünkü beyninde kurduğun sanal hayatı sosyal dallardan ibaret sanan birisin, o da ayrı tartışma konusu. Ve evet köken mesajıyla ilgili olarak da tarih kitaplarını oku. Bunlar söylem bile değil, somut bilgi. Bilimi görmezden gelecek kadar körsün anladık da tarihteki kürt isyanlarını da reddedecek kadar kör müsün? İsyanlar ekonomik ve toplumsal olaylardır olabilir tarihte kürşad ın çine isyanı nedir mesela ? insan toplulukları toplu bir bilinç oluşturunca çekirge sürüsü gibi isyan etmiş olabilir mümkündür eğer isyana zemin hazırlayan ortam ortadan kalkarsa haliyle isyan da olmaz herkesin özgürce dolaşabildiği istediği dili konuşabildiği,nüfusunun yüzde 90 a yakını eğitimli olan ve güçlü ekonomiye sahip bir ülke de kim isyan eder mesela ? Devrim olsa bile büyük ihtimal böyle bir ülkede kansız bir devrim olur bugün güncel olduğu için kürtlere takmışsın yarın bu sorun ortadan kalkar çözülür başka bir millete takarsın bunun sonu yok değil milletlere kişilere takmak bile illet bir hastalıktır tavsiye etmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Peki isyanlar madem ortamla ve durumla alakalı (bu kısa cevapla da tüm kürt isyanları tarihini geçtiğimizi varsayıyorum) kürtler bugün neden isyan ediyor bana sadece bunun cevabını ver. Ama lütfen gelip eğitim ya da ekonomi deme. Ben isyanların sadece ortamla alakalı olduğuna inanan biri değilim. İnsan faktörü her şeyin başında geliyor. İnsanı da bilimsel olarak değerlendiren bi alanda eğitim alıyorum. İsyan konusu sadece bir örnek orda. Gelip sana 50 tane örnek saysam hepsine cevap verecek misin? Kabul etseniz de etmeseniz de böyle problemli bi tablosu var Türkiye'nin, biz birilerine kafayı takmışız takmamışız ne önemi var hergün dağda asker ölüyor bırak da kafayı takalım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 guney dogu asmis kendini bu konuda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 -007- said: Peki isyanlar madem ortamla ve durumla alakalı (bu kısa cevapla da tüm kürt isyanları tarihini geçtiğimizi varsayıyorum) kürtler bugün neden isyan ediyor bana sadece bunun cevabını ver. Ama lütfen gelip eğitim ya da ekonomi deme. Ben isyanların sadece ortamla alakalı olduğuna inanan biri değilim. İnsan faktörü her şeyin başında geliyor. İnsanı da bilimsel olarak değerlendiren bi alanda eğitim alıyorum. İsyan konusu sadece bir örnek orda. Gelip sana 50 tane örnek saysam hepsine cevap verecek misin? Kabul etseniz de etmeseniz de böyle problemli bi tablosu var Türkiye'nin, biz birilerine kafayı takmışız takmamışız ne önemi var hergün dağda asker ölüyor bırak da kafayı takalım! Tsk milyar dolarlık füze alıyor ülke savunması için Pkk ya karşı kullanmak içinmi bu füze ? Ben sana söyliyim hayır peki insanlar pkk dan müzdaripken pkk yı bitirmeye bu kadar para harcamayan tsk niye füze ye bu kadar para harcıyor diye düşündünmü hiç ? türk silahlı kuvvetleri adı üstünde ne için var ? kara kuvvetlerinde dünya klasmanında 3.sıradayız gerilla savaşında mükemmeliz diyordu lise de binbaşı ordyu överken böyle bir ordu ki finansmanı da türkiye cumhuriyet i devleti nasıl bitiremiyor pkk yı ve nasıl bu kadar insan ölebiliyor ? Pkk nın finansmanı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Tsk ya sağladığından daha fazlamı destek oluyor veya denkmi ? Sınırötesi operasyon yapıldı pkknın uzuvları kuzey ırak ta denildi belirlenen hedefler vuruldu tsk yine açıklama yaptı pkk ağır kan kaybetti her yıl kan kaybediyor bu pkk ama bitmiyor veya bitirilmek istenmiyor. Yani mevzu kürtlük değil kürtçe değil kürtler uruk hai veya orc da değil mevzumuz silahlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Dostum "Kürt ırkı genetik olarak suça yatkın olduğu için isyan etmeye eğilimlidir" demişsin ama wikipedia'da öyle demiyor: "The concept that discrimination can be based on "race" presupposes the existence of "race" itself. However, the US Government's Human Genome Project has announced that the most complete mapping of human DNA to date indicates that there is no distinct genetic basis to racial types.[2] Based on this evidence, "racial characteristics" logically cannot exist either." İyisi mi seni 1940'lar Almanyası'na gönderelim, görüşlerin orada daha çok saygı görecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 O ifade bana ait olmasa da diğer arkadaş adına cevap vereyim, cevapsız kalmasın. http://www.ncbi.nlm.nih.gov Al bilimsel makale. Bu sadece tesadüfen bulunan bir örnek, wikipedia falan gibi bi site değil bu. Eğer varsa Wikipedia'nın referans gösterdiği kaynakların referans gösterdiği makaleler bunlar. Genler hakkında öyle iddialı kesin konuşmayın, insan davranışının temellerinde genler de yatar. Suçla alakalı genler olması gibi konular var. Öyle "seni 1940 Almanyası'na gönderelim" falan gibi saçma denemelerden önce bilmediğiniz konularda taraf olmamanız gerektiğini hazmedin. paparnoz said: Tsk milyar dolarlık füze alıyor ülke savunması için Pkk ya karşı kullanmak içinmi bu füze ? Ben sana söyliyim hayır peki insanlar pkk dan müzdaripken pkk yı bitirmeye bu kadar para harcamayan tsk niye füze ye bu kadar para harcıyor diye düşündünmü hiç ? türk silahlı kuvvetleri adı üstünde ne için var ? kara kuvvetlerinde dünya klasmanında 3.sıradayız gerilla savaşında mükemmeliz diyordu lise de binbaşı ordyu överken böyle bir ordu ki finansmanı da türkiye cumhuriyet i devleti nasıl bitiremiyor pkk yı ve nasıl bu kadar insan ölebiliyor ? Pkk nın finansmanı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Tsk ya sağladığından daha fazlamı destek oluyor veya denkmi ? Sınırötesi operasyon yapıldı pkknın uzuvları kuzey ırak ta denildi belirlenen hedefler vuruldu tsk yine açıklama yaptı pkk ağır kan kaybetti her yıl kan kaybediyor bu pkk ama bitmiyor veya bitirilmek istenmiyor. Yani mevzu kürtlük değil kürtçe değil kürtler uruk hai veya orc da değil mevzumuz silahlar. Birincisi o milyar dolarlık füzeleri alan asker değil, hükümetin milli savunma bakanlığı. İkincisi o füzeler kullanılmak zorunda değildir, caydırma gücü bile gözdağı verir. Dünyadaki kullanılan silahlardan fazla kullanılmayan silah var boşta bekleyen ve güç belirleyen. Üçüncüsü PKK'nın bitmemesinin sebebi de Irak'a girilmemesi (uçaklı sınırötesi nokta operasyonlarından bahsetmiyorum, tam anlamıyla bi kara harekatı hiçbi zaman yapılmadı Kuzey Irak'a) ve Avrupa'daki sorumluların temizlenmemesidir. Bu da hükümetin problemi askerin değil. Ve dördüncüsü.. Konu PKK değil! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Gösterdiğin makale, genetik özellikler sebebiyle beynin anger reguloation'ının farklı şekillerde olabileceğine dair. Benim bir tomar asabi arkadaşım var. Hemen hiç biri suç işlememiştir hayatları boyunca, sabıka kayıtları da tertemiz. Buna karşılık genellikle suç sayılan birçok fiil doğal olarak sinir stresle yakından ilişkili fiiller. Ancak bu hiçbir şekilde kişinin büyülü bir şekilde suça yatkın doğacağının göstergesi değil. Ki, hepsini geçtim, gönderdiğin makalede bu genin ırklarla herhangi bir alakası bağdaştırılmamış. Yani bu gen x halkında yaygındır, buna karşın y ırkında pek görülmez gibi bir araştırma yok, lafı dahi geçmiyor. Öyle bir yerinden hoşunuza gitmeyen genetik özellikleri hoşunuza gitmeyen toplumlara yüklemek de ne oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 İşte konuda geçen genler de davranışları belirlerken duygulanım mekanizmaları üzerinden etkiler bünyeyi. O isyankar psikoloji de genetikse aynı mekanizmayla olur genelde. "Anger regulation" boş bir olay değil yani. O "sinir stres" dediğin olay da ordan geçiyor, farklı bi yerden değil. Bu her sinirli adam isyan çıkarır suç işler demek değil. Orda bir sürü faktör ortaya çıkar. O metabolizmaya uygun ortamı verirsen isyan da eder suç da işler mesela. Kabul etsen de etmesen de insanlardan bazıları bazı şeylere yatkın doğuyor ve bunun adına da genetik deniyor. Bu makalede ırklar yok evet. Çünkü o ayrı bir araştırma konusu. Bilimsel makaleler tek konuyla ilgilenir öyle bikaç konuyu birden incelemez. Ekstra olarak açıkça kürtlerde şu genler var diye bi laf eden ben değilim, dolayısıyla mesajına muhatap değilim. Ha olabilir gayet, ona da itiraz edemezsiniz maksimum spekülasyon yaparsınız tahminlerle, ha ne kadar geçerli olur o da genetiğin vereceği cevaptan geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Irkci adamda mantik mi aranir? He diyip gececeksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Yada bi dinleyeceksin . Belki bu sefer o haklıdır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Eğer mesajımda ırkçılık geçiyorsa moderasyon gerekeni yapsın. Eğer geçmiyorsa da lafınızın eri olun ve tükürdüğünüzü yalayın. NoTwisT said: Irkci adamda mantik mi aranir? He diyip gececeksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Turkiye'nin bir sehirlere gore gelir ve egitim orani haritasini bulun, sonra bu haritayla karsilastirin. Sonuca kendiniz varin. Ingiliz kraliyet ailesi mensubu cocugu o ortamda yetistirin onda da suca egilimle karsilasma sansi cok yuksek olur. Olay irkta, gende degil, cevre kosullarinda. Adamlari toptan hirsiz yaptiniz ya helal olsun. Amerika'da da bazi dangalaklar her muslumani terorist saniyor, ne farkiniz kaldi onlardan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar