Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR Second Age

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Öncelikle bütün hepinize selamlar.

Dünya çapında olan projemizden söz etmek istiyorum : TR Second Age. Türkiye çapında bir inceleme yaptığımızda TR2A , Türkiye'de eksik olan bir MMORPG projesidir. Bunu görüp aylardır yaptığımız araştırmalar sonucunda The Second Age sürümü hakkında çok ayrıntılı bilgilere sahip olduk. Bunun sonucunda Türkiye'de gerçekten bu tür profesyonel sunucuya ihtiyaç olduğunu anladık. Aylardır süren bu sıkı çalışmamız ve araştırmamız sonucunda T2A'nın bir nevi Türkiye bayisini oluşturmaya karar verdik. Bu proje için başarılı olmuş ve bir yerlere varmış İngiliz ve İtalyan UoSecondAge sunucu sahipleriyle konuşulmuş ve bir takım şeylerde anlaşılmıştır. Bu yüzden MMORPG tabanında The Second Age Türkiye kolunu yaratma kararı aldık. Ekibimizle sıkı çalışma sonucu bunu da başardık. Her ne kadar klişe olmuş bir söz olsa da bu sunucudaki kesin değişmeyen amacımız , kaliteli bir kitleye önümüzdeki senelerde Ultima Online oyununu sevdirmek ve bu projeyi T2A'nın dışına kesin olarak taşmayacak bir biçimde OSI kalitesine getirmektir.

The Second Age nedir ?
Ultima Online oyununun 1998'de piyasaya sürülmüş ilk stabil eklentisidir. Bu eklenti ile birlikte OSI sunucuları 100.000 kullanıcıyı geçerek bunun hakkında bir ödül almıştır.

Bir önceki sürüm (Ultima Online : Shattered Legacy) ise Mondain isimli bir sihirbazın ölümünü anlatmaktaydı. Mevcut sürümün hikayesi , Minax'ın Sosaria'ya saldırısını anlatmaktadır.

Arayüz olarak mevcut Sphereserver sunucuları ile aynıdır. Ancak dizayn , sistemler ve ayrıntılar %100 oranda farklıdır.

Default client 1.25.34 olarak başlamıştır. Client 2.0.0b'ye kadar T2A olarak kaldıktan sonra Renaissance sürümüne geçiş yapmıştır.

Karma , fame sistemi ve buna bağlı kelle alma gibi sistemler gelmiştir.

Sosaria , en ayrıntılı bir şekilde dizayn edilmiştir. Bunun yanında Mondain'in ölümüyle ortaya çıkan Lost Lands oyuna dahil olmuştur.

UODemo denilen , Ultima Online oyununu single player olarak kendi kendinize öğrenebileceğiniz bir sürüm çıkarılmıştır. Bu sürüm ilk olarak bir wispin size vereceği quest ile başlar ve daha sonra sizi OSI Sosariasının birebir kopyasıyla baş başa bırakır , oyuncuları hariç.

TRSecond Age
Ekipçe amacımız , bu güzel RPG oyununu ülkemizde profesyonel bir biçimde sunmaktır. Elimizde bulunan ayrıntılı T2A rehberleri ve kaynakları vasıtasıyla The Second Age oyununun çok büyük bir bölümünü projemizde aktif kıldık.
Örnek verecek olursak ;
- Remove Trap , Musicianship ve diğer boşta kalmış yetenekler aktif edildi.
- Sosaria üzerinde ayrıntılı dizayn yapıldı. Bu sayede macera ve keşife çıkacak role playerlerimiz için yeniden Ultima Online öğrenir hissini tadacaktır.
- Sizi öldüren azılı bir katilin kafası için ilan vermek isteyeceksinizdir elbet..
yada oyun içinde bulunan ayrıntılarla tanışmayı..

Bunlar sadece ufak örnekler. Çünkü The Second Age'de bulunan sistemler veya ayrıntılar açıklanamaz. Sır olduğundan değil , sadece oynanmadığı , yaşanmadığı sürece anlaşılamaz.. Oyun içi tıpkı OSI'deki gibi çok zor gelişilebilen , zor yetenek kazanımı sağlanan kısaca zor ancak bir o kadar zevklidir. Elbette rol demek zorluk demek değildir ancak zorluk her zaman her oyunda Türkiye için bir elek görevi görmüştür.

Ultima Online bilenler , oyuna yeniden başlayacakmış hissine kapılacaklardır. Bunu size garanti edebiliriz.. The Second Age seçimini yapma sebebimiz , MMORPG'e daha yatkın olması , daha fazla ayrıntı barındırması ve yetenek ile paranın eğlenmek için gerekli olmadığını anlatmasıdır. Ve şuna inanmanızı istiyoruz ki bu projedeki ekipçe tek amacımız , eski ve kaliteli günlerinize dönmenizi sağlamaktır. Bunun yaşanacağına garanti ediyoruz.

Çeşitli yerlerden The Second Age hakkında fotoğraflar ;

Kaptan , Sosaria topraklarını terkediyor..

Maceraperestler , The Second Age yeniliklerinden olan ve henüz adını bilmedikleri Terathan Kalesine sefere çıkmışlar..

Son uğurlama..

Hythloth Baskını..

Gümüş kurtu öldür , ödülüm çok iyi !

Fotoğraflar oldukça özendirici. Sunucumuz , herşeyiyle bu fotoğraflar gibi olacaktır.

Henüz herhangi bir link veya yönlendirme vermiyorum. Bunun sebebi , forumda açık reklamın yasak olmasıdır.

Konuyu açma sebebim , kısaca bir nabız yoklamasıdır. Ekipçe daha iyi ve hak edilen yere geleceğimizi düşünüyoruz. Site admininden lütfen bu konuyu silmemesini rica ediyorum. Türk Ultima Online oyuncularının bu tür bir sadeliğe ve orjinalliğe ihtiyacı var..

Yorumlarınızı veya eleştirilerinizi bekliyorum. İyi günler.

Mesaj tarihi:
Macro ve oyunu kolaylaştırıcı programları engelleyin. Staffın yaşlarını 20 nin üzerinde tutun ve EĞİTİN. Zaten server yeterli sayıya ulaşacaktır. Herkes açılıp kapanan serverlardan ve bilgisiz çoluk çocuk stafflardan bıkmış durumda.
Mesaj tarihi:
Sunucumuz , doğal olarak RPG'ye dayalı olacağından daha çok oyunda "Fener maçı nasıldı" türü konuşan oyuncuları tasvip etmiyoruz. Bu sebepten dolayı bu tür kişilere uzaklaştırma cezası verilecektir. Çünkü tek amacımız kalitedir.
Mesaj tarihi:
Imvoid said:

Sunucumuz , doğal olarak RPG'ye dayalı olacağından daha çok oyunda "Fener maçı nasıldı" türü konuşan oyuncuları tasvip etmiyoruz. Bu sebepten dolayı bu tür kişilere uzaklaştırma cezası verilecektir. Çünkü tek amacımız kalitedir.

LPGye baglayin sunucu masrafi azalir.
Mesaj tarihi:
SodomVsGomore said:

Hakkaten ya böyle bir sebepten banlanır mı insan?

Bunun yerine oyuna sızan brit banktaki 'abi 1k versene be' diye gelen 1 milyonculara resti çekin daha kaliteli bir server ortaya çıkar garanti ederim.

Aslen kendimi çok iyi ifade edemedim biliyorum. Ancak mevcut durum ortada. Söylediğim söz ile kasıt ettiğim şey aslında farklı.

Yani biz burada piyasa işi yapmıyoruz. Sürekli "abi 1k" "aqa" "hacı ,dayı" tiplerden bıktığımız için ve durumu tekrar düzeltmek amacıyla bu sunucu projemize başladık.
Mesaj tarihi:
Sonuçta server RolePlay serverı değil tamamen anladığım kadarıyla ama roleplay i bozacak, fener maçı tarzı ögeleri barındırması rahatsızlık veriyor sonuç olarak. Sonuç olarak oyun RP tabanlı bir oyun ve amaç rol yapmak
Mesaj tarihi:
3rd Party programlardan sen bahset. Millet tek tuşlamı içecek yine cure'unu heal potunu. Nerde eski delikanlı tıklamayla içenler peheeey. Warrior charla drake keserdik destardda. Miner charla dolaşırdık dünyanın 4 bir yanında yeni yerleri keşfederdik.

Ah noob dönemi ah. Silver serpenti özledim. Millet şimdi agatör olmuş heryerde. Bi tuşa basıyolar adam cure heal bandaj ne varsa atıyo. Sonra bunun adı pvp oluyo. Engelle bunu doldurmassam serveri ne olayım.
Mesaj tarihi:
NeroWarden , aklımı okudunuz adeta.

Edit ;
Biz insanların skill,item için oyun oynamasını istemiyoruz. Tıpkı eski günlerdeki gibi keşif , macera ve sadece eğlence oyunu oynamalarını istiyoruz. Sadece eğlence diyorum çünkü artık oyuncular ve hatta sunucu sahipleri dahil büyük bir hırs ve egoya sahip. Bu oyunun sadece skill , eşya oyunu olduğu sanılıyor. "Skill dummy" dediğimiz garip varlıkları da rol sunucusu sanıyorlar. Ultima Online , tabanı RPG olan bir oyundur. Rol yapmayı bilmeseniz de en azından oyuna bir şekilde adapte olunması gerekir.

Ekibimiz 20-28 yaşa sahip profesyonel kişilerden oluşmaktadır.

Bilmeyenler için ; The Second Age yukarıda da yazılmış olduğu gibi Ultima Online oyununun ilk ek pakedidir.

Edit 2 :
Bizim için PvP dengesini kurmuşuz veya kurmamışız bu önemli değil. Sadece T2A'i hedefliyoruz. Mesela 15 saniyede kendine , 4 saniyede başkasına kullanılan bandajlar , büyülerin her vuruş yerine vurduğun güce oranla bir ihtimalde bozulması , runebook yerine rün taşlarını işlemek , bulletin boardlarda tıpkı eskisi gibi NPC tarafından yazılmış questler görmek T2A'da küçük ayrıntılardır.

Eh tabiki de Ultima Online oyununun nostaljik müziklerini unutmadık.. T2A pakediyle birlikte gelen Music klasörü adeta nostalji kokuyor. Oldult04.mid , stones.mid , dungeon9.mid , moonglow.mid , sailing.mid.. Umarım ki skill kasmaya değil gerçekten tadını çıkarmaya gelen oyunculara sahip oluruz :)
Mesaj tarihi:
Açık konuşmak gerekirse şu saatten sonra yeni nesil uo oyuncusu bulamassın. O zamanın oyun sistemleriyle şu zamanınki farklı. O zaman keşfetmek rol yapmak revaçta iken, yeni nesil rakibine üstünlük kurabileceği yöntemler arar. Bu yüzden gelecek oyuncuların ana hedefi keşif değil (Zaten kemik uo oyuncusu gelir onlarda keşfe ihtiyacı yoktur) skill kasma pvp yapma üzerine eğilir. Ben sana şimdiden olacakları söylüyorum zaten.

Ha çok elit bir oyuncu topluluğu tutturursun ki buda staffın işlerliğine bakar o zaman Role Play devreye girer. Zannetmiyorumki şu 3rd party programların önüne geçebilesiniz. Benim cep telefonum senelerdir stones2.mid parçasıyla çalar. Keşke oyle bir ortam oluşsa diyorum her zaman.
Mesaj tarihi:
Elbette bahsettiğiniz elit kitleyi özellikle araştırıyoruz. Paticik sonuç olarak eski bir forum. Eğer oynasananın da özel olarak Ultima bölümü olsaydı orada da bir çağrıda bulunurduk. Herşeyin güzel gideceğini umuyoruz.
Mesaj tarihi:
burda herkes "sphere açın! sphere açın!" diye bağrınıyodu. insanların sphere dediği şey de t2a idi işte.

eğer emu olarak runuo kullanıyorsanız gerçekten t2a yaptığınıza inanabilirim.
ama runuo'yu t2a'ya çevirmekle iş bitmiyor. bir çok script'i değiştirmeniz gerekiyor, umarım bunları da yapmışsınızdır. runuo'nun core'unu t2a ya çevirip "oba t2a sunucusu oldu" dememişsinizdir..(örneğin silahların damage sistemini zar atmaya çevirmeniz lazım.)

ancak tabi oyuncu kitlesi yine yanlış biliyor ve bundan memnun olmayacaklar. çünkü ülkemizdeki sphere serverlar hep yarımyamalak bir t2a tabanı üstüne aos gibi exp.lerden (ç)alıntı bir çok sistem kullanıyor. o yüzden oyuncuları sek bir t2a sunucusu memnun etmeyecek diye düşünüyorum.

edit: ayrıca, euo ve türevlerini engellemeden yapılacak her şey bana boş geliyor. beni de scp yazıp, server açmaktan alıkoyan tek şey de euo. ve ne yazık ki artık open-source. yani -elinizde çok profesyonel bir kadro olmadan- engellenemez :(
Mesaj tarihi:
Sphereserver emulatorunu çevirmek her zaman daha kolaydır. Bu sebeple Sphereserver kullanıyoruz.

Easyuo'dan yakınmanıza gerek yok. Sonuçta bu OSI'de de kullanılan bir baş belası ancak OSI yetkililerinin çözümü oldukça basit : Uzaklaştırma. Bu kadar zorlu bir sunucuda emek verdikten sonra Easyuo kullanma cesaretine sahip oyuncular mevcutsa buyursun.

Sadece core'u T2A'ya çevirmedik. Kesinlikle eksiklerimiz olacak , bunu biliyoruz çünkü T2A'dan kalan çok anımız olduğunu söylemem. Bu sebepten dolayı öncelikle bir beta açılışıyla eksikler giderilecektir.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
"deja cyrano" said:

sanırım sitenizi daha geliştirmeyi planlıyorsunuz aynı tabanı kullanarak, keza boş frameler gördüm :)

Eğer boş framelerden kastınız resimler bölümü veya anasayfa ise bu bölümler çalışma günlüğü gibi işleyeceğini bilmenizi isterim.
  • Yeni Oluştur...