Cd- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Depresyon nedir belirtileri var mıdır? Nelerdir? Nasıl kurtulunur?(bunu arrattım hatta buldum ama gerekli bilgiyi edinemedim yani bu konu var diye atlamayın) İnsan sebebsiz yere ne için depresyona girer? Aranızda depresyonda olan varmı? Nasıl hissediyorsunuz? Ben bu konuyu başka yere mi açmalıydım?[signature][hline]No Woman No Cry[Bob Marley] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 depresyondan çıkamayan ben varım kesermi???[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 herşeyi kafaya takmak gıbı bırsey heralde etrafta goruyorum yuzune bakıp konusamıyor,insanlardan kaçıyor a-sosyal garip bir yaratık haline geliyor insan.. kacınılması lazım[signature][hline]|apache the taksimetre| have no fear,vlad is here! -vlad adama küfür ediyorum 'ohhh ohhhğssss' dio.-blackchaos[/i] allah allah deyip geçer genç osman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 ben kendi içimde yaşıyorum depresyonu en güzeli bu. Tüm sorunlarını odanda tut. orda üzül orda ağla orda kız. dışarıya yansıtma böyle yaparsan hep güçlü olursun emin ol =)[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 [i]Depresyon bir psikiyatrik hastalık ya da durum olarak tanımlanabilir. Temel belirtileri, kişinin kendini boşlukta, çökmüş ya da üzgün hissetmesi yanısıra günlük yaşam etkinliklerine ve diğer alanlara karşı isteksizlik, ilgisizlik duyması, bunlardan zevk alamamasıdır. Bu belirtilerin 2 haftadan uzun sürmesi hastalık kabul edilmesi ve tedavi edilmesi gerektiğini gösterir. Depresyonda bunların yanısıra değersizlik, işe yaramazlık ve suçluluk düşünceleri, karar vermede güçlük, dikkatini toparlayamama, zihin dağınıklığı, unutkanlık, uyku, iştah düzensizlikleri, yorgunluk, bitkinlik, enerji azlığı, bedende ağrılar, uyuşmalar ya da değişik bedensel algılamalarda görülebilir. Bu belirtiler günlük hayatta sıkça görülmez mi? Bu görünümü ile depresyon günlük hayatta sıkça karşılaşılan hayal kırıklıkları, karamsarlık, kendine güvende düşmelerle karışabilir. Depresyonun bu yaşamsal olgulardan farlılığı kişinin ''düştüğü çukurdan bir türlü çıkamaması'' olarak tanımlanabilir. Zaten depresyon tanısı yukarıdaki belirtilerin iki haftadan uzun sürmesi halinde konulmaktadır. Depresyonun tanınmasının önemi nedir? Toplumda çoğu kez depresyondaki kişi bu konuda deneyimi olmayan kişiler ya da yakınları tarafından yanlış algılanmakta, durumun ciddiyeti tam anlaşılamıyabilmektedir. Bunun sonucu olarak depresyondaki kişiler çevrelerinden yeterince yardım, ilgi, anlayış göremiyebilirler. Çoğu kez depresyondaki kişiye ''rahatla, bunlardan kurtul'', ''gez, toz, tatile çık, kendine gelirsin'' gibi öneri ya da eleştiriler yapılır. Depresyondaki kişi ise çektiği sıkıntıların yanısıra anlaşılamama, rahatsızlığını, sıkıntısını aşırı abartıyor gibi görünme gibi güç durumlar yaşar. Depresyonun türleri nedir? Depresyon belirtileri ağırlığına göre çeşitli ciddiyet derecelerinde karşımıza çıkar. Yukarıdaki belirtilerin yüksek oranda yaşandığı, acı ve hüznün derinleştiği melankolik depresyonlarda tabloya ölüm ve intihar düşünceleri eklenir. Hayatın giderek anlamsızlaşması ve hissedilen ızdıraplar koşulları tahammül edilmez hale getirebilir. Bu tür ağır ve iyileşmesi güç depresyonlar yarattığı çaresizlik duyguları nedeniyle ''psikiyatrinin kanseri'' olarak adlandırılırlar. Yine bu ağır depresyonlar kişinin realiteyle ilişkisini bozar hezeyan ve halusünasyonlara yol açabilir. Bunların içeriği depresyonla ilişkili olarak suçluluk, kötülük görme, hiçlik konularındadır. Örn: Tüm kötülüklerden sorumlu olduğunu düşünme, beyninin ya da bedenin çürüdüğü şeklinde hezeyanlar ya da suçlayıcı sesler duyması şeklinde halusünasyonlar olabilir. Bir diğer depresyon türü de maskeli depresyondur. Bunda tipik depresyon belirtileri olmayabilir. Huy değişikliği, çevreyle sıkça çatışmalar, huzursuzluk, ilişkilerde bozulma, başarıda düşme, alkol kullanma eğilimi gibi kolay tanımlanamayan belirtiler vardır. Bunların dışında birçok depresyon türleri de vardır. Depresyonun sıklığı nedir? İnsanların hayatlarının bir döneminde depresif belirti gösterme olasılığı % 20' dir. Depresyon sıklığı kadınlarda erkeklerin iki katıdır. Yaş grubu olarak farklılık göstermez. Her yaşta görülebilir. Depresyonun nedenleri nelerdir? Depresyonun oluşmasında kalıtsal, toplumsal, psikolojik ve biyolojik etmenlerin birlikte rol aldığı düşünülmektedir. Ciddi depresyon geçirmiş anne-babaların çocuklarının depresyon geçirme olasılığı biraz daha yüksektir.Depresyon sırasında beyinde biyokimyasal değişimler olmaktadır. Nörotransmitter adı verilen serotonin, noradrenalin vb. maddelerin yoğunluklarındaki değişimler ve bazı hormonal değişimler ortaya çıkmaktadır. Bu değişimlerin kalıcı olmadığı bilinmekle birlikte bunların sebep-sonuç ilişkileri tam olarak aydınlatılamamıştır. Çocukluk döneminde yaşanan bazı deneyimler örneğin anne ya da babanın kaybı, uzun süre ayrı kalma, yetişkinlik döneminde eş ve evlilik ile ilgili problemler, destek verici bir sosyal çevreden yoksun olma, ekonomik ya da işle ilgili sorunlar, geçimsizlik vb. yaşam olaylarının da depresyonla ilgisi birçok araştırmacı tarafından gösterilmiştir. Tedavisi nasıl? Depresyon büyük oranda tedavi edilebilir bir hastalıktır. İki tedavi yöntemi vardır. İlaç ve psikoterapi. Depresyonun alevli olduğu dönemlerde ilaç tedavisi gereklidir. Terapi depresyonun gerilediği dönemlerde, hastalığın hasarlarını onarma ve depresyondan korumayı hedefleyici olarak uygulanır. İlaç kullanımı uzun süreli ve uygun dozlarda olmalıdır. Bir ruh hekiminin kontrolünde verilmesi gereklidir. Depresyon Konusunda Bazı Öneriler: - Depresyonun bir hastalık olduğunu kabul edin ve bir psikiyatristen yardım isteyin. - Her insanın hayatının belli bir döneminde depresyon geçirebileceğini düşünün. - Depresyonun bir zayıflık ve güçsüzlük belirtisi olmadığını düşünün. - Çok önemli kararları hemen vermemeye çalışın. - İnsanlardan uzak kalmamaya çalışın. - Televizyondaki şiddet ve korku filmlerini izlememeye çalışın. Hobilerinize yönelik ya da komedi programlarını izlemeye çalışın. - İsteksizlik düşüncelerine rağmen, küçük de ols Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 said: Cd-, 11 Haziran 2004 22:31 tarihinde demiş ki: İnsan sebebsiz yere ne için depresyona girer? Aranızda depresyonda olan varmı? Nasıl hissediyorsunuz? Ben bu konuyu başka yere mi açmalıydım? mutlaka bı sebebı vardır belkı bı yakınını kaybetmı$tır belkı a$k belkı hayat sarlatının a$ırı ve anı degi$ikligi.. misal ben depresyondayım (en azından kendımı öle goruorum) kendını berbat hısedersın hatta ölmek bıle ıstersınv eıntıharıda cok sık dusunursun...[signature][hline]|Forever Alone| |Pyro| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sinank Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Biri sana laf atığında içinde sakla bir gün ödeyecek ya da ben ödedeceğim diye düşün acın hafifler. Sevgilin terkettiyse başka sevgilimi yok. Falan filan çözüm vardır....[signature][hline]Dilimiz olmadan hayattan tad alamayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Depreşmeyin..[signature][hline] She's smiling like heaven is down on earth Aşk ve pilav böceği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 said: Sinank, 11 Haziran 2004 23:01 tarihinde demiş ki: Biri sana laf atığında içinde sakla bir gün ödeyecek ya da ben ödedeceğim diye düşün acın hafifler. bilmiyorum ne kadar doğru veya yanlış sonuçta psikolog değilim ama, birisi size laf atıyorsa o anda hemen akabinde cevap verin, belki siz yalnış anladınız, belki de o yalnış söyledi, veya o an çok sinirli. eğer bunları biriktirirseniz bi yerden patlarsınız. duygularınızı ve düşüncelerinizi o anda yüzyüze söyleyin. yalnız burdan öğretmene küfredin anlamı çıkmasın, eğer öğretmen saçmalıyorsa lise'den mezun olun sonra isterseniz çıkartırsınız acısını. (aslında bende dövcem dövcem diyodum ama çok zor geliyo şimdi oraya kadar git de kavga çıkar onca insan içinde falan filan ohooo uzun iş)[signature][hline]KEDIDIR KEDI ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Almila Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Peki bir insan istediği herşeye sahip olduğu halde ve hiçbir derdi olmamasına rağmen hayattan bıktıysa, ona hiçbirşey anlamlı gelmiyorsa, çoğu insanın sadece hayalini kurabildiği hertürlü imkanın elinin altında olmasına rağmen hala mutsuzsa bu insan depresyondamıdır? Depresyonda değilse bu bunalımın sebebi nedir? Bu insan mutlu olmak için ne yapmalıdır ? ALLAH RIZASI İÇİN CEVAP VERİİİN![signature][hline]Dost dost diye nicesine sarıldım Benim sadık yarim kara topraktır. Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sadık yarim kara topraktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 tek eksıgın bı kız ark. derım ama harbıcı senın sewebılecegın vede onunda senı sevebılecegı bı kız.tabı böle bırını bulursan ne mutlu sana.[signature][hline]|Forever Alone| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 pyro insan daha ne ister kardeşim :) ama yok bu zamanda, zor yani.[signature][hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki: goddammit arya mestırs! hadi şokoleti yemeye gidelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 bi ara bulmu$tum ama $uan yok be abi =)[signature][hline]|Forever Alone| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Almila Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Pyr0, 14 Haziran 2004 16:01 tarihinde demiş ki: tek eksıgın bı kız ark. derım ama harbıcı senın sewebılecegın vede onunda senı sevebılecegı bı kız.tabı böle bırını bulursan ne mutlu sana. Diyosun. Peki ben beni seven biri bulana kadar böylemi kalacam? O zamana kadar biriyle geyik olsun diye çıksam bir işe yaramaz mı ?[signature][hline]Dost dost diye nicesine sarıldım Benim sadık yarim kara topraktır. Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sadık yarim kara topraktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 eğer gerçekten bi depresif durum var diyorsan, bi psikoloğa git. sana daha çok yardımı olur[signature][hline]KEDIDIR KEDI ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 depresyonda olan varmi ??? adamim ben 10 yasindan beri ezik sorunlu kisiliksiz bir adamim ancak ne hiketse su ana kadar hayati hatalar yapmadim yani gecmise baktigimda sunu neden yapmadim demedim herhalde ben ermisim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Almila, 14 Haziran 2004 16:19 tarihinde demiş ki: said: Pyr0, 14 Haziran 2004 16:01 tarihinde demiş ki: tek eksıgın bı kız ark. derım ama harbıcı senın sewebılecegın vede onunda senı sevebılecegı bı kız.tabı böle bırını bulursan ne mutlu sana. Diyosun. Peki ben beni seven biri bulana kadar böylemi kalacam? O zamana kadar biriyle geyik olsun diye çıksam bir işe yaramaz mı ? geyık olsun dıe cıktıgın i$e yarar mı bılmem ama geyık olsun dıye de bı kızla neden cıkılır anlamam..[signature][hline]|Forever Alone| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Cd-, 11 Haziran 2004 22:31 tarihinde demiş ki: Aranızda depresyonda olan varmı? Nasıl hissediyorsunuz? Şu an hafif belirtileri var üzerimde prr prr etmek, endişelenmek gibi. 20 hazirandan sonra sınav kötü geçerse kesin depresyona girecem. Eğer kötü olurda girersem , beni numune olarak inceleyebilirsin. =P[signature][hline]Emaleth, 11 Haziran 2004 19:27 tarihinde demiş ki: ama işte bööle adıma thread filan olunca.. eee... ööö... dolandırmadan söyliycem... utanıyorum ulan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Almila Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 said: geyık olsun dıe cıktıgın i$e yarar mı bılmem ama geyık olsun dıye de bı kızla neden cıkılır anlamam.. Unutmak için...[signature][hline]Dost dost diye nicesine sarıldım Benim sadık yarim kara topraktır. Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sadık yarim kara topraktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar